caveneo Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Πάντως εγώ με skype και flash δεν έχω πρόβλημα. Γενικά δουλεύει άψογα, καθώς και το ubuntu netbook remix στο netbook της γυναίκας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Το ubuntu netbook remix ειναι 32αρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caveneo Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Ναι το ξέρω ότι είναι 32άρι, απλώς λέω ότι δουλεύουν άψογα όλα! Γιατί είδα ότι σε κάποιους έχουν προβλήμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
for4 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Τι πρόβλημα έχει το skype?Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν θα ήθελα να μπαίνω στα windows για να μιλάω και μετά να ξαναβγαίνω. Άκουσα και τον check2fire να αναφέρει πάρα πολλά προβλήματα και για αυτό προβληματίστηκα μήπως αλλάξω διανομή αλλά δεν θέλω να πειραματίζομαι,θέλω να έχω μια σταθερή και ίσως μετά να δοκιμάζω με live cd τις άλλες. Βέβαια την έχω 5 μήνες την 10,04 και αν εξαιρέσουμε το plymouth που δεν δουλεύει με τίποτα όλα τα άλλα μια χαρά δουλεύουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 To skype - γενικα, ειναι 32αρα εφαρμογη και για να παιξει σε 64 θελει μερικες 32αρες βιβλιοθηκες προκειμενου να ξεγελαστει πως ειναι σε 32αρι συστημα. Νομιζω αυτες μπαινουν αυτοματα. Εχω πει σε παλιοτερο ποστ μου εδω. Το ιδιο περιπου ισχυει και για το flash. - ειδικα, το 2.1.0.81 εχει καποιο προβλημα με το snd-hda-intel και βγαζει απιστευτη παραμορφωση και θορυβο στην ηχογραφηση. Το 2.1.0.47 δεν φαινεται να εχει αυτο το προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2010 Εψαχνα πολυ καιρο να το βρω αυτο το συγκριτικο. Για να αναθεωρησουνε καποιοι το τι εστι ελαφρυ και καλοστημενο Xubuntu vs ubuntu server install + xfce http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20090504 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greek_Tornado Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 παιδιά καλησπέρα Πέρασα το 10.04 64bit με το wubi (δε με ρώτησε και αποφάσισε μόνο του να βάλει το 64bitο οπότε το άφησα) σε ένα Vaio (FZ21Z) και όλα τρέχουν τέλεια εκτός από το κ@λοskype, που έχει μεν ήχο, αλλά κάμερα συνήθως δεν τη βλέπει σα να μην είναι συνδεδεμένη (στα Vista παίζει κανονικά), εκτός από ελάχιστες φορές που μετά το boot ως δια μαγείας λειτουργεί χωρίς να πειράξω τίποτα! Ξέρετε τίποτα παραπάνω; Αν εξαιρέσουμε το skype με έχει βολέψει αφάνταστα το distro αυτό, πολύ καλό και χρηστικό αλλά θέλω το skype οπωσδήποτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 2λύσεις: 1 πρέπει να βάλεις κάποιες βιβλιοθήκες 32αρες 2 βάζεις 32αρα διανομή http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=432295 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Για το προβλημα του skype με την καμερα (την οποιαδηποτε καμερα) φταιει το οτι το skype ειναι γραμμενο για v4l1 και το συστημα απο μονο του παει σε v4l2. Ξεκινησε το ετσι (απο ενα τερματικο ή απο το alt+f2) και θα δεις >LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype Αν σου δουλευει κανονικα, πες να ποσταρω για το πως θα αλλαξεις τη "συντομευση" στο μενου για να μην δινεις παντα αυτη την εντολη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greek_Tornado Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 george@ubuntu:~$ LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype ERROR: ld.so: object '/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored. Αυτό μου βγάζει Edit: παρά το warning την βλέπει την κάμερα τώρα! :-D:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δικη μου παραβλεψη. Επειδη εισαι σε 64αρι συστημα το αρχειο ισως να βρισκεται αλλου >LD_PRELOAD=/usr/lib[b]32[/b]/libv4l/v4l1compat.so skype Αν και παλι σου πει πως δεν το εχει, εγκατεστησε το πακετο lib32v4l-0. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greek_Tornado Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δικη μου παραβλεψη. Επειδη εισαι σε 64αρι συστημα το αρχειο ισως να βρισκεται αλλου >LD_PRELOAD=/usr/lib[b]32[/b]/libv4l/v4l1compat.so skype Αν και παλι σου πει πως δεν το εχει, εγκατεστησε το πακετο lib32v4l-0. Έτρεξε κανονικά τώρα και χωρίς warning! Δε χρειάστηκε να εγκαταστήσω πακέτα! Σ'ευχαριστώ! Πώς μπορώ λοιπόν να αλλάξω τη συντόμευση; Όπως είναι τώρα άμα κλείνω το terminal κάνει kill και το skype. Δείχνει όμως τώρα και μετά από πολλά restart να τη βλέπει OK την κάμερα και με τη default συντόμευση παρά το ότι δεν την πείραξα! Δε με χαλάει να μείνει έτσι λοιπόν! Υ.Γ. Και μια άσχετη ερώτηση: όταν το χω εγκατεστημένο με wubi (δεν το εγκαθιστώ "κανονικά" στο Vaio γιατί φοβάμαι ότι θα χαλάσω το recovery partition και τον boot loader της Sony) μπορώ να κάνω mount το NTFS στο οποίο είναι τα Vista; Δοκίμασα με το NTFS configuration tool και μου κανε mount το recovery partition που το βλέπω κανονικά και το ανοίγω και τον υπόλοιπο δίσκο τον έχει μεν στα ενεργά partition το μενού του αλλά δεν τον βγάζει στα places και δεν μπορώ να τον ανοίξω, για να δω αρχεία από τα Vista μέσα πχ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 alt+f2 > "alacarte" > Accessories > Internet > Skype > properties > και απλα αλλαζεις το τι εκτελει. Το ιδιο πρεπει να κανεις αν εχεις και αλλες συντομευσεις του skype πχ σε καποιο dock. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
for4 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Τελικά να βάλω την 32αρα ή την 64αρα?Μπερδεύτηκα και το θέμα είναι ότι το skype είναι και για μένα πολύ σημαντικό. Επίσης σε λίγο καιρό θα βγεί η 10,10. Μήπως να περίμενα μπας και έχουν λυθεί τα διάφορα προβλήματα? Επίσης πως να τα εγκαταστήσω?Συνήθως προτιμάω την παραδοσιακή μέθοδο αλλά τώρα έλεγα να επιλέξω την wubi. Αν το εγκαταστήσω έτσι θα χάσω πολύ σε ταχύτητα?Γενικά ποια είναι τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greek_Tornado Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 alt+f2 > "alacarte" > Accessories > Internet > Skype > properties > και απλα αλλαζεις το τι εκτελει. Το ιδιο πρεπει να κανεις αν εχεις και αλλες συντομευσεις του skype πχ σε καποιο dock. Το δοκίμασα και έκανα paste στο "command" ολόκληρη την εντολή που μου έδωσες παραπάνω. Τώρα μου λέει Could not launch 'Skype' Failed to execute child process "LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so skype" (No such file or directory) ενώ αν τη δώσω την εντολή στην κονσόλα τρέχει κανονικά... Τι κάνω λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.