Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu Lucid Lynx 10.04 LTS - Συζητήσεις, Απορίες ‎

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 687
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Για μένα είναι τελικό. Το lucid είναι μια από τις χειρότερες εκδόσεις που έχουν βγει μη πω ότι είναι η χειρότερη γιατί θα αδικήσω το feisty με τα freezes του.

Πολλά και σημαντικά τα προβλήματα που υπάρχουν και τόσα προβλήματα δεν υπάρχουν ούτε στις 6άμηνες εκδόσεις πόσο μάλλον σε μια έκδοση που θέλουν να είναι και LTS.

Το μεγαλύτερο όμως κακό όπως και έχω αναφέρει είναι ότι δεν κάνουν τίποτα να διορθώσουν τα προβλήματα.

Μερικά από αυτά που αντιμετωπίζω στα μηχανήματα μου είναι.

-Το suspend και το hibernate απλά δεν δουλεύουν και αν βιαστούν κάποιοι να πουν για kms και για κλειστούς driver να πω μόνο ότι το πρόβλημα εμφανίζετε σε διάφορα μηχανήματα με διάφορες κάρτες και φυσικά δεν υπάρχει τρόπος λύσης του. Υπάρχουν και άπειρα bug report για το πρόβλημα στο launchpad.

Φυσικά εμείς που είχαμε κάνει test στην διανομή το είχαμε αναφέρει από την alpha 3 αλλά οι developer της canonical ζούνε στον κόσμο τους. Δείτε εδώ ένα σχετικό νήμα στο ubuntu forum

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1469340

-αλλό ένα σοβαρό πρόβλημα είναι με την διάρκεια της μπαταρίας και με την υπερθέρμανση που συμβαίνει σε πάρα πολλά laptop. Το αντιμετωπίζω και εγώ και δυστηχώς σε netbook η μπαταρία κρατάει πάρα πολύ λίγο. Γνωστό bug και αυτό έχει αναφερθεί. Το πιο γελίο είναι ότι επειρεάζει ακόμα και laptop netbook της dell που και καλά υπάρχει συνεργασία με την canonical. Δείτε εδώ το bug report

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=9388329#post9388329

Το πρόβλημα παραμένει αν και δηλωμένο και φυσικά για άλλη μια φορά οι developer της canonical δεν κάνουν τίποτα για να διορθώσουν την κατάσταση. Και γιατί να κάνουν αλώστε μάλλον δεν έχουν και την υποχρέωση..

-Plymouth. Φυσικά από αυτή την λίστα δεν μπορεί να λείπει το plymouth με τον epic αριθμό αναφορών σε bug στο launchpad αυτή την στιγμή. Για να καταλάβετε την κατάσταση δύο από τα 5 critical bug του ubuntu στο launchpad είναι για το plymouth.

Μια περιγραφή με λίγα λόγια για τα bug του plymouth είναι ότι "απλά δεν δουλεύει". Τραγική η κατάσταση και τραγικοί οι κατα όνομα developer της canonical που αποφάσισαν να ανεβάσουν ένα τόσο crap software σε μια διανομή. Η καλύτερα που αποφάσισαν να ανεβάσουν ένα software που δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις για να το διαχειριστούν σωστά.

Φυσικά και γιαυτά τα προβλήματα δύο μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία δεν υπάρχει λύση και ούτε φαίνετε να υπάρξει ποτέ.

Φυσικά η λίστα δεν έχει τελειωμό με τα προβλήματα. Διαβάζω ότι και στις server εκδόσεις υπάρχουν διάφορα σοβαρά προβλήματα που αυτή η λεγόμενη LTS έκδοση μόνο για σοβαρό server δεν κάνει.

Να πω κάτι τελευταίο. Αυτή η ομάδα των developer που είναι τώρα στην canonical δεν έχεις ούτε τις τεχνικές δυνατότητες να βγάλει μια διανομή ούτε τις τεχνικές γώσεις να την διαχειριστή.

Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει γιατί δεν παρακολουθώ τα ενδότερα της διανομής αλλά νομίζω ότι δυστυχώς από την canonical πρέπει να έχουν αποχωρήσει σημαντικά στελέχη και γιαυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Και όσο για το αν ακούν την κοινότητα και τις αναφορές τους το έχω αναλύσει ήδη σε άλλο νήμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια στο installation του 10.04 (πριν ειχα 8.10 χωρις κανενα προβλημα) μου εκανε κατι νερα στη διαδικασια με το ποντικι, δηλαδη δεν μπορουσα να επιλέξω καποια πραγματα και προχωρούσα με tab.

Μετα πηγα να κανω Update και μου ελεγε οτι δεν γινεται να γινει επειδη δεν εχει εντοπίσει κλικ απο ποντίκι και ισως ειναι κατι κακοβουλο κτλπ

Γενικότερα έχω ενα θεμα με τα κλικς και το 10.04

Εχω ενα απλο ποντίκι Μ$ usb.

εχει κανεις καποια συμβουλη?

ρε παιδιά θα σπάσω το pc, έχει κανεις καμία συμβουλή?

διαβάζω οτι ειναι γνωστό bug αλλα ακόμα να βρω λύση

να προσθέσω οτι το πρόβλημα ειναι το εξής: σε ανύποπτες χρονικές στιγμές παγώνει το κλικ του (δεξί και αριστερό) και μόνο αν βγάλω και ξαναβάλω το ποντίκι απο το υsb ξανανιώθει αλλα και παλι αργότερα παλι παγώνει το κλικ και μπορω να χειριστώ τα παράθυρα μόνο με βελάκια, συντομεύσεις και tab

ρε παιδιά θα σπάσω το pc, έχει κανεις καμία συμβουλή?

διαβάζω οτι ειναι γνωστό bug αλλα ακόμα να βρω λύση

Ίσως μία επανεγκατάσταση να έλυνε το πρόβλημα.

θα το κάνω, αλλα απο οτι εχω καταλάβει πρόκειται για bug που μαλλον δεν λύνεται ετσι

εχω την εξής ερώτηση:

ποια διανομή άλλη ειναι κοντά σε λειτουργικότητα, φιλικότητα και υποστήριξη όσο ειναι το ubuntu?

καμία γιατί απλά καμία δεν έχει deb και δεν θα σου πρότεινα με τπτ να μπλέξεις με τίποτα rpm διανομές αν και θα ακουστεί flame αυτό. Δες πάντως και το mint.

ποια διανομή άλλη ειναι κοντά σε λειτουργικότητα, φιλικότητα και υποστήριξη όσο ειναι το ubuntu?

Το openSUSE.

καμία γιατί απλά καμία δεν έχει deb και δεν θα σου πρότεινα με τπτ να μπλέξεις με τίποτα rpm διανομές αν και θα ακουστεί flame αυτό. Δες πάντως και το mint.

Μην ακούω βλακείες βραδιάτικα.RPM Rocks!ZYpp Rocks!

Μήπως λύνεται με νεότερο πυρήνα; Υπάρχει εδώ:

http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/

ο 2.6.34 για το lucid.

(δεν θυμάμαι πως τα εγκαθιστάς όμως. Νομίζω πρώτα το headers_all, μετά το headers της αρχιτεκτονικής σου και τέλος το linux-image της αρχιτεκτονικής σου. Μπορεί να λέω και βλακείες :P )

Headless και με desktop δεν γινεται για το λογο που ειπα παραπανω.

Αν θες απλα να ειναι headless και να τον ελεγχεις με καποιο τροπο, τοτε αυτος ο τροπος ειναι το ssh, μονο που θα ειναι σαν να εχεις ανοιχτο μπροστα σου ενα τερματικο και ΜΟΝΟ αυτο.

Να υποθεσω θες να ελεγχεις καποιον torrent client ή κατι τετοιο απο μακρια?

Καλοκαιρακι και ιδιως Αυγουστος ειναι μια καλη εποχη να αρχιζω να μαθαινω λιγο παραπανω το ubuntu και μιας και εχω πετυχει ενα παλιο pc ειναι οτι καλυτερο. Αλλα θελω να τον βαλω κατω απο το γραφειο κι οχι πανω και να αλλαζω καλωδια οποτε κανω καποια μακακια και πρεπει να βαλω insomnia ή google :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...