jim_p Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Το sr1 δεν παιζει να ειναι το card reader πανω στον εκτυπωτη. Δεν ταιριαζει η ονομασια! Το οτι υπαρχει καπου δισκετα το καταλαβε απο τον controller της δισκετας πανω στην μητρικη. Αν θες μπες στο bios και απενεργοποιησε τη. Για να τα βγαλεις απο εκει, ποσταρε τα περιεχομενα του αρχειου /etc/fstab και θα σου πω τι να βγαλεις. Θα το δεις δινοντας >sudo gedit /etc/fstab Δοκιμασε να βγαλεις τον vlc με complete removal απο το synaptic (δεξι κλικ > Mark for complete removal). Κλεισε το synaptic. Kαθαρισε την cache του apt με >sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean για να το αναγκασεις να ξανακατεβασει το vlc απο την αρχη. Τελος, ανοιξε το synaptic και ξαναβαλε τον vlc. Για να κανεις αντιγραφη ενος video dvd οπως θα την εκανες στα windows με το dvd shrink θες και το πακετο που λεει παραπανω, και θα το βρεις στο repo του medibuntu. Αντιστοιχο προγραμμα με το dvdshrink δεν εχω βρει εδω και κατι χρονια στο linux! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Γεια σας και παλι, πηγα να κανω complete remove το vlc κι εβαλε στο τελος"E: vlc: subprocess installed post-removal script returned error exit status 2" Το sr1 τι μπορει να ειναι? Καμμια συσκευη της motherboard? πχ ηχος (απενεργοποιημενο) η τιποτα τετοιο? Ολα τα αλλα τα εχει βρει... Υπαρχει τιποτα αντιστοιχο σε Device Manager? Οσων αφορα το dvd copy, δεν με νοιαζει τοσο το dvd shrink, οσο το dvd copy στυλ Nero. Επισης παω να κανω download/install τη library και λεει Your system has broken dependencies. This application can not continue until this is fixed. Εκανα install -f στο terminal οπως ελεγε στη συνεχεια το μηνυμα... αλλα δεν δουλεψε. Απενεργοποιησα το floppy απο την mb. # /etc/fstab: static file system information.# # Use 'blkid -o value -s UUID' to print the universally unique identifier # for a device; this may be used with UUID= as a more robust way to name # devices that works even if disks are added and removed. See fstab(5). # # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0 # / was on /dev/sda7 during installation UUID=b0eb9a63-acbf-43e5-9771-5c49079388cc / ext4 errors=remount-ro 0 1 # /home was on /dev/sda8 during installation UUID=87d75b17-a5c0-4525-8c5a-f5cedda8cff1 /home ext4 defaults 0 2 # swap was on /dev/sda9 during installation UUID=dad1e109-1006-4e3e-b7cd-fd92db8a53bc none swap sw 0 0 /dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Στην τελευταια γραμμη του fstab θα βαλεις μπροστα ενα # ωστε να γινει ετσι >[b]#[/b] /dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0 και θα αφησεις μια κενη γραμμη στο τελος του αρχειου λογω καποιου περιορισμου. Τον vlc πως τον εβαλες και εχει βγαλει τοσα προβληματα?! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Απο το synaptic οπως μου ειπες, την κινεζικη απομιμηση την αφησα στην ακρη. οκ με το fstab, το εφτιαξα, σε ευχαριστω πολυ. Τωρα το αλλο το drive τι ειναι? Ο Θεος και η ψυχη του... Ωραια, δεν μπορει να μπει ο Thunderbird, γιατι εχει προβλημα με τα αρχεια που δεν εχουν μπει σωστα... Παιδια, μηπως να το ξαναβαλω απο την αρχη? θα πειραχτουν τα windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Προτεινω να ανοιξεις ενα νεο θεμα σχετικα με αυτο το προβλημα γιατι ειναι καιριας σημασιας. Πλεον δεν μπορεις να βαλεις και να βγαλεις κατι απο το συστημα σου! Σχετικα με το sr1. Ποσταρε οτι σου βγαλει η εντολη >cat /proc/sys/dev/cdrom/info Πχ σε μενα >$ cat /proc/sys/dev/cdrom/info CD-ROM information, Id: cdrom.c 3.20 2003/12/17 drive name: [b]sr0[/b] drive speed: 48 drive # of slots: 1 Can close tray: 1 Can open tray: 1 Can lock tray: 1 Can change speed: 1 Can select disk: 0 Can read multisession: 1 Can read MCN: 1 Reports media changed: 1 Can play audio: 1 Can write CD-R: 1 Can write CD-RW: 1 Can read DVD: 1 Can write DVD-R: 1 Can write DVD-RAM: 1 Can read MRW: 1 Can write MRW: 1 Can write RAM: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Σχετικα με το sr1, μου εβγαλε τα παρακατω cat /proc/sys/dev/cdrom/infoCD-ROM information, Id: cdrom.c 3.20 2003/12/17 drive name: sr1 sr0 drive speed: 125 78 drive # of slots: 1 1 Can close tray: 1 1 Can open tray: 1 1 Can lock tray: 1 1 Can change speed: 1 1 Can select disk: 0 0 Can read multisession: 1 1 Can read MCN: 1 1 Reports media changed: 1 1 Can play audio: 1 1 Can write CD-R: 1 0 Can write CD-RW: 1 0 Can read DVD: 1 1 Can write DVD-R: 1 0 Can write DVD-RAM: 1 0 Can read MRW: 1 0 Can write MRW: 1 0 Can write RAM: 1 0 Τωρα οσων αφορα τα υπολοιπα, θα ανοιξω ενα νεο topic. Σε ευχαριστω πολυ jim_p για την βοηθεια σου μεχρι στιγμης. Τα win 7 64 bit ξαφνικα δεν μπαινουν σωστα, το linux τραβαει ζορια... μηπως να βαψω τo pc μου μπλε και να το πεταξω στη θαλασσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Καλα ελεγα οτι βλεπει καποιο οπτικο drive για sr1! Βλεπει και ενα για sr0! Αλλα... πως ειναι δυνατον αυτα τα drive να εχουν ταχυτητες 125x και 78x αντιστοιχα? Και εγω να ειμαι με το μπρικι στα 48x? Μηπως - εκανες την εγκατασταση μεσα απο τα windows, με το wubi? - αν ναι, χρησιμοποιεις εκει καποια εφαρμογη για drive emulation, πχ daemon tools? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 [...] δοκιμασα το vlc player [...]Βεβαια κατα το installation κολλησε το pc, (κολλαει και το linux?) αυτό το κόλλημα κατά την εγκατάσταση του vlc πρέπει να είναι η αρχή του κακού. προτείνω, εάν έχεις την άνεση χρόνου, να κάνεις μια φρέσκια εγκατάσταση. Έλεγξε και το cd μήπως γράφτηκε εξαρχής ελαττωματικό ή δοκίμασε άλλη διανομή. Debian testing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Θα τρελλαθω, θα πηδηχτω απο το παραθυρω... οντως εχω τα deamon tools, αλλα το virtual drive δεν ειναι ενεργο μονο οση ωρα ειμαι στα windows? Ωραια θα μπω στα win να το απενεργοποιησω... Πως κανουμε μια φρεσκια εγκατασταση? Να ριξω ενα φορματ στα ext 4 παρεα με το swap και να ξανακανω install? Ελπιζω να μην πειραχτουν τα win7 64 bit, ενα σ/κ μου πηρε να περασουν (χαλια), να ανοιγει το pc (4/10 φορες) και να κανω την προσευχη μου μην βγαλει καμμια μπλε οθονη και χασω οτι κανω εκεινη τι στιγμη. Οταν τσεκαρα το dvd του ubuntu, (το cd ειχε προβλημα, 2 cd εκαψα και τα 2 ελλαττωματικα) βγηκε οκ, αλλα μετα κατι ειπε για προβλημα, αλλα πατησα οκ και συνεχισε μια χαρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 το cd πρέπει να το καίμε με τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα εγγραφής αφού πρώτα ελέγξουμε το md5sum του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Ωραια, βρηκα το md5sum, πατησα επανω, βρκα την εντολη για το Terminal και τεσταρισα το dvd που ειναι ιδιο με το image, βγαλανε μονο αυτο 1f5ef6cb9eb2d20c71413007b477ae47 που σημαινει λογικα οτι ειναι οκ, επεισης ειχα κανει test το dvd απο το menu του livecd πριν το installation και ειχε βγει καθαρο. Απενεργοποιησα το virtual drive... αλλα το sr1 παραμενει... Τεσπα, απλα παιδια πειτε μου αν η μεθοδος που λεω στο προηγουμενο μηνυμα για εγκατασταση ειναι οκ και δε θα πειραξει τα win7 να ξεκινησω... κανα μισαωρακι θα μου παρει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 τα deamon tools, αλλα το virtual drive δεν ειναι ενεργο μονο οση ωρα ειμαι στα windows? δεν είπες αν έκανες εγκατάσταση μέσω wubi ή απ'το live cd. Άν δεν έκανες μέσω wubi μάλλον δεν έχει νόημα να το απενεργοποιήσεις. Ελπιζω να μην πειραχτουν τα win7 64 bit, ενα σ/κ μου πηρε να περασουν (χαλια), να ανοιγει το pc (4/10 φορες) και να κανω την προσευχη μου μην βγαλει καμμια μπλε οθονη και χασω οτι κανω εκεινη τι στιγμη. να ανοιγει το pc (4/10 φορες); δηλαδή; Μήπως υπάρχει πρόβλημα hardware; για καθαρή εγκατάσταση, ναι, αν σβήσεις ότι partition έφτιαξε το ubuntu (και μόνο) θα είσαι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Εγκατασταση απο το live cd, δεν ασχοληθηκα με το wubi, το κατεβασα, το ετρεξα και ηθελε να ξανακατεβασω το image, αλλα επειδη το ειχα κατεβασει ηδη, εκανα cancel και προχωρησα σε install απο το live cd, αφου ειχα αφησει 30gb στον δισκο unallocated για να τα φτιαξει το linux. Εχω οντως 2 dvd, ενα Asus dvd-rom κι ενα LG dvd-rw, to 3o ποιο ειναι? Πραγματικα με τα win7 64 bit δεν ξερω τι τρεχει,τα εβαλα μια χαρα την πρωτη φορα, αλλα επειδη εκανα το registry χαλια με τα 32 bit προγραμματα που εβαλα απο συνηθεια, ειπα να κανω ενα format και να τα ξαναπερασω, αλλα οταν τελειωνει το installation, βγαζει μια μπλε οθονη και μετα μου λεει δεν μπορει να μπει, τρεξε το startup repair, το οποιο δεν κανει τιποτα. Μετα μπαινει κανονικα, σα να μην συνεβη τιποτα... αλλα αν βαλω τον τελευταιο driver της asus (ακομα κι απο το windows update) για την καρτα γραφικων... το ξεχναμε δεν μπαινει με τιποτα μετα. Τωρα μπαινω, αλλα ανα πασα στιγμη μπορει να με πεταξουν εξω. Μπορει να φταιει και η 64 bit εκδοση, με την 32 bit δεν ειχα προβλημα, αλλα εβαλα 4gb ram και ειναι κριμα να χανω το 1 gb λογω 32 bit. Θα κανω ξεχωριστο topic παιδια για τα win7 στο windows, μην βγαινουμε off topic. Τελευταια ερωτηση, οταν τελειωσω με το fresh installation, υπαρχει καποια εντολη για να δω οτι ολα ειναι οκ? Μηπως λειπουν τιποτα αρχεια η κατι δεν εχει γινει σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Ειδες που εχεις 2 drives τελικα! Υπεθεσα οτι ειναι κατι απο daemon tools γιατι το sr0 φαινεται οτι δεν μπορει να γραψει σε δισκακι γενικα. Αλλα τελικα ηταν το dvd-rom 3o drive δεν υπαρχει. Αν δεν εχεις προχωρησει στην νεα εγκατασταση θα προτεινα να βαλεις και τα drives στο fstab για να δεις αν εξακολουθει να τα αναζητα στην αρχη. Δεν πολυκαταλαβα για τον ελεγχο στο md5sum που εκανες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Εκανα fresh installation κι ολα δουλευουν ρολοι (φτου μη το ματιασω!) Eκανα τα updates, install devede, k3b, thunderbird (install/uninstall), flash plugins, compiz, και uninstall το brasero, gwibber... χωρις να εχω πουθενα προβλημα... Επισης, δεν ψαχνει για i/o... εβαλα την εντολη grep που μου ειπες εχθες jim_p και δεν εβγαλε τιποτα... Τελικα ναι εφταιγε εκεινο το reset του vlc... αλλα εφτιαξα το movie player και βλεπω υποτιτλους (ηθελε στο auto)... αυτη τη φορα δεν το εκανα install. Τωρα η μονη ερωτηση μου ειναι, ποιο προγραμμα τηλεορασης μου προτεινετε? Εχω μια Asus p7131... χθες παντως πριν το format, την δοκιμασα με το tvtime και δεν ειχα ηχο, τα καναλια τα εβλεπα μια χαρα... Επισης, υπαρχει κανενα αγλλοελληνικο λεξικο (και το αναποδο) για Linux? Για αλλη μια φορα παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια και τον χρονο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.