Jastonas Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Όσον αφορά το θέμα μπαταρίας και προβλημάτων με 10.04, ισχύει μόνο για την Νetbook έκδοση ή και γενικά; Έβαλα σε ένα λάπτοπ Ubuntu και θα πάει σε άλλον και μην του το δώσω και τελειώνει σε μισή ώρα η μπαταρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Τελικά μπορεί να μην είναι και καν πρόβλημα. Σε αυτή την νέα έκδοση έχουν αντικαταστήσει το laptop-mode-tools με το pm-utils-powersave-policy. Νομίζω ότι το αρχείο /proc/sys/vm/laptop_mode γίνετε edit μόνο όταν έχεις εγκατεστημένο το laptop-mode-tools. Η ουσία είναι αν το νέο πρόγραμμα για την διαχείριση ενέργειας κάνει την ίδια σωστή δουλειά με το παλιό. Γενικά δεν υπάρχουν πολλά παράπονα για την διαχείριση ενέργειας ιδίως σε laptop. Θα δοκιμάσω να κάνω εγκατάσταση και το laptop-mode-tools να δω τι γίνετε με την διαχείριση και εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 εμένα πάντως απο 2 ώρες διάρκεια η μικρή η μπαταρία που είχε στο 9.10 στο 10.04 είναι 1 και 20. Που να βάλω και την μεγάλη που κράταγε 4,5 ώρες.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radical239 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Jim_p να'σαι καλα Προσ το παρών είμαι οκ με το wicd αλλα μου φένεται οτι δουλευει ταυτόχρονα με τον default network manager, ίσως γιαυτο αποσυνδέεται που και που αλλα δεν έχω καταλάβει απολύτως τίποτα απ' όσα λέει στο link... Sorry. δεν υπάρχει κάτι σε installer; ΠΧ (Download ar9170-1.fw, ar9170-2.fw and put them into the right place - ΕΕΕΕ?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Αν εβαλες wicd, τοτε αυτοματως βγηκε ο nm, αρα δεν εμπλεκεται καπου. Αν θες ανοιξε το synaptic και δωστου complete removal. Το "the right place" για το αρχειο .fw ειναι μεσα στο /lib/firmware! Τον installer τον θελεις για το 3070? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radical239 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Μόλις ανακάλυψα κάτι (τώρα γράφω απο windows) όλλα δουλεύαν οκ (σχεδόν) όταν το router ήταν δίπλα στο στικάκι, μόλις το ξαναέβαλα στην θέση του (διπλανό δωμάτιο), άρχισαν πάλι τα ίδια Δεν συνδέεται με την καμία, "The right place" - το βρήκα αλλα δεν μ'αφήνει να κάνω paste - κατι για rights λέει δεν θυμάμαι ακριβως Προτειμώ να χρησιμοποιήσω το netgear αλλα για όποιο απο τα 2 αν υπάρχει installer καλών θα ήτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Ανοιξε τον nautilus με δικαιωματα root και κανε την αντιγραφη κανονικα. >sudo nautilus /lib/firmware Installer με την εννοια των windows δεν θα βρεις παντως. Αφενος μεν γιατι δεν ειναι καποια εφαρμογη, αφετερου δε γιατι ειναι κατι που εχει αμεση σχεση με τον πυρηνα, τα ενδοτερα του λειτουργικου, και σε καθε σχετικο update θα πρεπει να κανεις την ιδια διαδικασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
radical239 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 ok θα δοκιμάσω λίγο αργότερα να δούμε τι θα γίνει αν και δεν περιμένω και πολλά Μήπως αν πάω να αγοράσω ενα καινούργιο στικακι λυθεί το θέμα γιατι ξέρω οτι θα αγανακτήσω πάλι και θα πάω πάλι σε windows το οποίο δεν την παλεύει μια και θα με οδηγήσει πάλι σε format και η ιστορία ξαναγράφεται.... έχεις να προτείνεις καποιο σχετικα φτηνό N stickaki η έστω pci καρτα σε περίπτωση που δεν καταφέρω τιποτα? (το budget είναι αρκετά low αυτην την περίοδο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris__ Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Windowsάκιας είμαι μεν, έχω όμως την "ανωμαλία" μια φορά το χρόνο εδώ και καμιά 15ετία να παλεύω μια διανομή linux για να δω σε τι σημείο βρίσκονται τα ανοιχτά λειτουργικά από πλευράς χρηστικότητας. Το PC του πειραματισμού είναι ένα laptop Dell XPS1530. Εγκατέστησα την 64μπιτη έκδοση του Ubuntu. Οι πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές, το gnome παρότι ποτέ δεν μου καθόταν καλά αισθητικά, έχει ωριμάσει αρκετά, τα fonts πολύ όμορφα, οι ειδοποιήσεις πολύ σωστές κλπ. Τα ελληνικά, αγκάθι μέχρι πρότινος, εύκολα στην εγκατάσταση και στην παραμετροποίηση ώστε να έρθουν όπως τα έχω στα windows (Αγγλικό-Ελληνικό πληκτρολόγιο με ALT-Shift, με διορθωτή, με όλο το περιβάλλον στα Αγγλικά αλλά με την ημ/νία και το νόμισμα στα ελληνικά). Το hardware το βρήκε όλο, και σωστά με παρέπεμψε στους κλειστούς drivers της NVidia και της Broadcom αν ήθελα καλύτερη απόδοση εις βάρος βέβαια της φιλοσοφίας του ανοιχτού κώδικα. To ubuntu για τις βασικές εργασίες (POP mail, browsing κλπ) είναι τέλειο. Τα αγκάθια: Η υποστήριξη flash είναι κομματάκι προβληματική στα 64bit, πράγμα για το οποίο ευθύνεται η Adobe όμως... Ακόμα και με τον 9 όμως μου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα(δεν γινόταν register τα clicks πάνω σε flashάκια) που λύθηκε με την προσθήκη μιας γραμμής κώδικα σε κάποιο file. Όσον αφορά στo HD playback, οι ματρόσκες και τα λοιπά παίζουν μια χαρά χωρίς HW acceleration μέσω του MPlayer. Όμως, το playback με HW acceleration (vdpau) παρουσίαζε σοβαρά crashes (από τον xserver μέχρι όλο το μηχάνημα). Δεν μπόρεσα με τίποτα να περάσω bitstream τον DTS, DD ήχο στον ενισχυτή και δεν μπόρεσα να παίξω BR rips Αν και σε πρώιμο στάδιο, το HD playback πάντως είναι ενθαρρυντικό αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις. Από την άλλη τα freeware στα windows (Media Player Classic Homecinema με ffdshow) εδώ και κάμποσο καιρό επιτρέπουν ΠΛΗΡΗ αναπαραγωγή HD, ακόμα και HD ήχου (dts-ma, Dolby truHD) και είναι κρίμα να μην υπάρχει ακόμα μια ολοκληρωμένη λύση στο linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jastonas Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Το πρόβλημα με το HD playback είναι όντως αρκετά σημαντικό. Και περιμένουμε πως και πως λύσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spymix Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Καλησπέρα σας... θα ήθελα την βοήθειά σας σε ένα προβλημα που παρατήρησα στο ubuntu 10.4 Με το που bootαρει και ανοίξει κανονικά ο υπολιγιστής χωρίς να ανοίξω ούτε ένα πρόγραμμα (ούτε καν ένα κλικ) Ο επεξεργαστής δουλεύει αμέσως στο 100% Το applet του system monitor (επειδή είχε άνα πολύ ανοιχτό γαλάζιο χρώμα) με πληροφορεί ότι οι διεργασίες που γίνονται και ανεβάζουν την cpu στο 100% δεν ωφείλονται στον user, ούτε στο system αλλά είναι όλες IOWait Ανοίγοντας στο system monitor αλλά και με την εντολή top από terminal, δεν κατάφερα να ανακαλύψω ποια εργασία το προκαλεί αυτό... Να συμπληρώσω μόνο ότι αυτό διαρκεί κάνα 10 - 15 λεπτά και μετά σταματάει μόνο του... Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κάνει indexing τον σκληρό ή pagging τίποτα files, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα... Να σημειωθεί ότι δεν έχω εγκαταστήσει κανένα πρόγραμμα για indexing όπως το tracker κλπ, και ότι η ram είναι αρκετή, (δεν γεμίζει δηλ η ram και προσπαθεί να περάσει files στο swap...) Έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος αυτό? και αν ναι πώς λύνεται??? Ευχαριστώ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jastonas Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 spymix.. good luck ! Εγώ μια εύκολη ερώτηση.. παλιά στον nautilus υπήρχε ένα μολυβάκι που σου έβγαζε το full path και μπορούσες να κάνεις copy paste... που είναι αυτό τώρα;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barbarian21 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Καλησπερα παιδες, Εχω αυτο το λαπτοπακι και του εχω βαλει την netbook edition.Αρχικα δεν μου αναγνωριζει την camera,οταν τρεχω το Cheece δεν δειχνει τιποτα. Επισης μου βγαζει το εξης msg για τον hard disk 'DISK FAILURE IS IMMINEΝT' , τι ακριβως σημαινει αυτο;Οτι τα εφτυσε ο hdd του λαπτοπακι; Tελος τρωει αρκετα κολληματα οταν ανοιγω firefox και ανοιγω 2ο tap.Με σχεση τα xubuntu που ειχε ειναι σχετικα ποιο αργο. Ευχαριστω προκαταβολικα. Edit:Να παραθεσω και 2 SS μηπως Helpαρουνε την κατασταση 1o για τον hdd: Και ενα 2ο που μια ο CPU1 δουλευει 100% μια ο CPU2.Χωρις να τρεχω κατι,μονο το firefox. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
val007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Είναι πιο βαρύ με το ubuntu 10.04.. παω για χubuntu ή lubuntu ή αλλο linux απο ubuntu 10.04? λες? πριν είχα ubuntu 9.10 είμαι ευτυχισμένος. ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xanthigior Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 spymix.. good luck ! Εγώ μια εύκολη ερώτηση.. παλιά στον nautilus υπήρχε ένα μολυβάκι που σου έβγαζε το full path και μπορούσες να κάνεις copy paste... που είναι αυτό τώρα;; Πάτα το συνδυασμό Ctrl-L. Ξαναπατώντας τον όμως δεν το επαναφέρεις όπως ήταν παρά μόνο αν αλλάξεις directory. Αλλιώς αν θες κάτι μόνιμο πας από gconf-editor: Apps > Nautilus > Preferences -----> check always_use_location_entry Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.