Nik.K Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Οκ απλα τσεκαρω γιατι οσα λες καμια φορα ειναι και θεμα τροφοδοτικου. Τα Visual Basic Runtimes 2005 και 2008 τα εχεις περασμενα "?
johnykim Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 [..] Να σημειωσω οτι οταν μου φερανε την καρτα ειχα ακομα Vista και εκει η εγκατασταση απο το cd-rom εγινε κανονικα, γρηγορα και χωρις να κολλησει. [..] Με βάση το παραπάνω, στα Vista η κάρτα λειτουργούσε κανονικά;
teras-bite Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Με βάση το παραπάνω, στα Vista η κάρτα λειτουργούσε κανονικά; Στα vista απλα εγκατεστησα τους Drivers(Για να επιβεβαιωσω οτι εφταιγε η προηγουμενη καρτα που δημιουργουσε ενα προβλημα στον υπολογιστη). Δεν δοκιμασα να δω βιντεο κλπ, εκανα αμεσως format και εβαλα τα 7. Λοιπον σημερα εγκατεστησα την προηγουμενη εκδοση του catalyst (10.3), και δεν ειδα καμια διαφορα. Ωστοσο, παιζοντας παλι με τις ρυθμισεις διαπιστωσα οτι αλλαζοντας την επιλογη Dynamic Range απο Full (0-255) σε Limited (16-235) διορθωθηκε το προβλημα με τα πολυ εντονα λευκα και τις κοκκινιλες που παρατηρουσα κυριως στο δερμα των ανθρωπων. Επισης φαινεται μεγαλυτερη η διαβαθμιση στους σκουρους τονους. Το μονο ασχημο σε σχεση με πριν ειναι οτι τα μαυρα δεν φαινονται πολυ βαθεια αλλα ειναι αρκετα φωτεινα και τα χρωματα εχουν χασει καπως τη ζωντανια τους. Αλλα σιγουρα το συνολικο αποτελεσμα ειναι πολυ πιο ικανοποιητικο. Οποτε ισως ξαναματαεγκαταστησω τους τελευταιους drivers(ελπιζω να μην βιασω ολο το συστημα με τις συνεχεις επαναγκαταστασεις...) Αληθεια, τι ειναι το Dynamic Range, και σε τι υποτιθεται οτι υπερτερει η "full" επιλογη?
Nikos Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Από ότι λες έχεις πρόβλημα με την διαβάθμιση των χρωμάτων, για το οποίο δεν μπορείς να αποκλείσεις ούτε την οθόνη ούτε τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Δοκίμασε και πάλι να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα calibration αφού ξαναγυρίσεις όλα τα προγράμματα που σχησιμοποιείς στις αρχικές ρυθμίσεις τους. Κι εγώ έχω την 5970 χωρίς κανένα όμως πρόβλημα από πλευράς εικόνας.
Nik.K Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Στα vista απλα εγκατεστησα τους Drivers(Για να επιβεβαιωσω οτι εφταιγε η προηγουμενη καρτα που δημιουργουσε ενα προβλημα στον υπολογιστη). Δεν δοκιμασα να δω βιντεο κλπ, εκανα αμεσως format και εβαλα τα 7. Λοιπον σημερα εγκατεστησα την προηγουμενη εκδοση του catalyst (10.3), και δεν ειδα καμια διαφορα. Ωστοσο, παιζοντας παλι με τις ρυθμισεις διαπιστωσα οτι αλλαζοντας την επιλογη Dynamic Range απο Full (0-255) σε Limited (16-235) διορθωθηκε το προβλημα με τα πολυ εντονα λευκα και τις κοκκινιλες που παρατηρουσα κυριως στο δερμα των ανθρωπων. Επισης φαινεται μεγαλυτερη η διαβαθμιση στους σκουρους τονους. Το μονο ασχημο σε σχεση με πριν ειναι οτι τα μαυρα δεν φαινονται πολυ βαθεια αλλα ειναι αρκετα φωτεινα και τα χρωματα εχουν χασει καπως τη ζωντανια τους. Αλλα σιγουρα το συνολικο αποτελεσμα ειναι πολυ πιο ικανοποιητικο. Οποτε ισως ξαναματαεγκαταστησω τους τελευταιους drivers(ελπιζω να μην βιασω ολο το συστημα με τις συνεχεις επαναγκαταστασεις...) Αληθεια, τι ειναι το Dynamic Range, και σε τι υποτιθεται οτι υπερτερει η "full" επιλογη? Με λιγα λογια εχει μεγαλυτερο χρωματικο ευρος. Το χρησιμοποιω αρκετο καιρο με GTX285/295 και ποτε δεν ειχα θεμα, ωστοσο με την 5870 δεν μπορεσα ποτε να παρω το ιδιο αποτελεσμα. Μπορει απλα η ΑΤΙ να μην εχει δωσει βαση σε αυτο το θεμα.
teras-bite Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Τα Visual Basic Runtimes 2005 και 2008 τα εχεις περασμενα "? Εχμ.. θα'πρεπε? ουτε αυτα εχω ιδεα τι ειναι.. Λοιπον αυτο που εκανα επισης ηταν να απενεργοποιησω και την επιλογη Enable dynamic contrast, με αυτον τον τροπο εξαφανιστηκαν καποιες καθετες γραμμες που ηταν πιο εμφανεις στα μαυρα ενος βιντεο. Για καποιο λογο αυτες οι γραμμες εμφανιζονταν κατα την αναπαραγωγη σε wmp και wmpc και οχι σε vlc. Τι μπορει να σημαινει αυτο? Το vlc δεν χρησιμοποιει τις ρυθμισεις της καρτας? (ολα αυτα χωρις να εχω εγκατεστημενο καποιο codec pack) Ολα παντως ειναι πιο ομαλα τωρα, απλα το θεμα μου ειναι πια τα "ατονα" χρωματα και τα φωτεινα μαυρα.. Αναρωτιεμαι αν εχοντας τσεκαρισμενες τις επιλογες dynamic range και enable dynamic contrast, δημιουργουν σε ολους το ιδιο "προβλημα" (καποιους ισως να μην του ενοιαζε καν βεβαια), ή μονο σε μενα.. γιατι δεν μαρεσει η ιδεα οτι αναγκαζομαι να βλεπω χρωματα κατωτερης ποιοτητας απλα για να ξεφορτωθω αλλα, εστω πιο ενοχλητικα προβληματα απεικονισης..
Nik.K Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Γενικα το Dynamic Contrast καλο θα ειναι να το εχεις off, δοκιμασες ομως τωρα να βαλεις παλι το 0-255 ? Επρεπε να πεις στους λαπαδες να σου δωσουν μια GTX480 αντι για την 5970 και ας ειναι η δευτερη λιγακι πιο γρηγορη, βασικα αν ειχα τα προβληματα που εχεις θα το ειχα κανει χωρις πολλα πολλα.
teras-bite Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Γενικα το Dynamic Contrast καλο θα ειναι να το εχεις off, δοκιμασες ομως τωρα να βαλεις παλι το 0-255 ? Επρεπε να πεις στους λαπαδες να σου δωσουν μια GTX480 αντι για την 5970 και ας ειναι η δευτερη λιγακι πιο γρηγορη, βασικα αν ειχα τα προβληματα που εχεις θα το ειχα κανει χωρις πολλα πολλα. και off να το εχω το dynamic contrast, μολις ενεργοποιησω το 0-255 στο dynamic range θα χαλασουν παλι τα χρωματα και οι ανθρωποι θα φαινονται σαν να τους εχεις στρεψει προβολεα στη μουρη.. οσο για την αλλαγη, τι να σου πω, που να το'ξερα πριν, τωρα αυτο δεν μπορω να το αναφερω σαν προβλημα της καρτας..
Nik.K Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Φυσικα και μπορεις, αν δεν σε πιστεψουν να εχεις και το κουτι εκει να το συνδεσεις να τους το δειξεις.
teras-bite Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Nαι καλα, αυτοι δεν θα το δουνε καν σαν προβλημα, θα πουν οτι δεν βλεπουν κατι περιεργο, ειμαι σιγουρος. Το προβλημα ισως να μην απασχολουσε καποιον που δεν δινει και πολυ σημασια. Ισως το κανω ομως. Το χειροτερο ειναι(και νιωθω βλακας γιαυτο απλα δεν τους ειπα τιποτα γιατι ηδη ειχα κανει παραπονα) οτι την καρτα μου τη φερανε σε ενα σακουλακι χωρις καν εγχειριδιο, απλα με ενα cd των drivers σε χαρτινη θηκη. αρχικα υπεθεσα οτι θα ηταν δυσκολο να τη μεταφερει με το κουτι της ο ανθρωπος με τη μηχανη και ετσι χωρουσε στο σακιδιο του. αλλα πλεον δεν ξερω...
LouCi4er Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Nαι καλα, αυτοι δεν θα το δουνε καν σαν προβλημα, θα πουν οτι δεν βλεπουν κατι περιεργο, ειμαι σιγουρος. Το προβλημα ισως να μην απασχολουσε καποιον που δεν δινει και πολυ σημασια. Ισως το κανω ομως. Το χειροτερο ειναι(και νιωθω βλακας γιαυτο απλα δεν τους ειπα τιποτα γιατι ηδη ειχα κανει παραπονα) οτι την καρτα μου τη φερανε σε ενα σακουλακι χωρις καν εγχειριδιο, απλα με ενα cd των drivers σε χαρτινη θηκη. αρχικα υπεθεσα οτι θα ηταν δυσκολο να τη μεταφερει με το κουτι της ο ανθρωπος με τη μηχανη και ετσι χωρουσε στο σακιδιο του. αλλα πλεον δεν ξερω... Το εχεις σκεφτει οτι η καρτα πιθανον να ειναι απο RMA και γιαυτο τα κανει αυτα.Γιατι ολα αυτα που λες δεν μου κανουν για λαθος ρυθμισεις αλλα για προβληματικο κομματι.
teras-bite Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Το εχεις σκεφτει οτι η καρτα πιθανον να ειναι απο RMA και γιαυτο τα κανει αυτα.Γιατι ολα αυτα που λες δεν μου κανουν για λαθος ρυθμισεις αλλα για προβληματικο κομματι. Τωρα πια εννοειται οτι το σκεφτομαι. Το θεμα ειναι τι μπορω να κανω πια. Επρεπε απο την αρχη να διαμαρτυρηθω που δεν ηταν σφραγισμενη στο κουτι της..
Nikos Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δοκίμασε να καλιμπράρεις το μόνιτορ σου με το εξής πρόγραμμα: http://www.quickgamma.de/indexen.html ή το Adobe gamma αν έχεις το photoshop εγκαταστημένο και πες μας τα αποτελέσματα.Επίσης και τα Windows 7 έχουν δικό τους προγραμμα για ρύθμιση χρωμάτων από το control panel-> Color Managment
teras-bite Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Εκανα τις ρυθμισεις με το προγραμμα των windows. αλλα οκ, δεν αλλαξε κατι. αλλωστε το προβλημα ειναι στα βιντεο, οχι στη γενικοτερη απεικονιση. οκ, με τις ρυθμισεις που εκανα το προβλημα σχεδον λυθηκε, απλα τα βλεπω ολα καπως ατονα, χωρις βαθος χρωματων. επισης οπως παρατηρησα στα online video οι ρυθμισεις δεν πιανουν, οποτε εχω το αρχικο θεμα.. το κακο ειναι οτι και να τους πω οτιδηποτε, αυτοι δεν θα δουν κανενα προβλημα. εγω ειμαι ψειρας και μενω σε "λεπτομερειες"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.