Προς το περιεχόμενο

ΑΤΙ (HD5970) - Θέμα με Αναπαραγωγή Βίντεο

teras-bite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Αντιμετωπίζω το εξης θέμα:

Μιας και η ΝVidia (GTX 295) που ειχα εδω και ενα χρονο προέκυψε ελαττωματική, μου την αλλάξανε με την ATI Sapphire HD5970 SVGA (Δεν ειχανε την ιδια)

Το πρόβλημα είναι στην αναπαραγωγή βίντεο. Τα χρώματα είναι πολύ φωτεινά, τα λευκα ειναι υπερβολικα λευκα(σε σημειο οι πολυ ανοιχτοι τονοι να χανονται) και πχ στο δερμα των ανθρωπων να φαινονται υπερβολικες οι γυαλαδες με ενα κοκκινωπο περιγραμμα.

Τελος, που ειναι και το πιο ενοχλητικο, κατα την κινηση του βιντεο παρατηρω "γραμμες" στις ακρες των αντικειμενων. Δεν ξερω κατα ποσο εγινα κατανοητος αλλα προσωπικα με ενοχλει γιατι δινω βαση στην ποιοτητα της εικονας και με την παλια μου καρτα δεν ειχα κανενα προβλημα.

Δοκιμασα πολλες πιθανες ρυθμισεις στο Catalyst Control Center (Toυ οποιου την τελευταια εκδοση κατεβασα απο το ιντερνετ, δεν εκανα εγκατασταση των οδηγων απο το συνοδευτικο cd-rom) αλλα τιποτα. επιτυγχανω να κανω τα χρωματα λιγοτερο εντονα, αλλα τα εντονα ασπρα με την κοκκινιλα και οι γραμμες παραμενουν.

Μπορει να μου πει καποιος τι ρυθμισεις εχει στη δικη του καρτα, ή τι μπορει να λυσει το προβλημα?:-(

Ευχαριστω εκ των πρωτερων!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδη αμα μου "χαλασει" η 285 εχω προοπτικες για 5870 ε...? :devil:

ΥΓ:δοκιμασε μηπως το Avivo kaνει τη ζημια και απενεργοποιησε το,μπορεις επισης να καλιμπραρεις την οθονη για τη νεα καρτα.Α!και btw εισαι κ@λοφαρδος με την αλλαγη

Δημοσ.
Γεια σας

Αντιμετωπίζω το εξης θέμα:

Μιας και η ΝVidia (GTX 295) που ειχα εδω και ενα χρονο προέκυψε ελαττωματική, μου την αλλάξανε με την ATI Sapphire HD5970 SVGA (Δεν ειχανε την ιδια)

Το πρόβλημα είναι στην αναπαραγωγή βίντεο. Τα χρώματα είναι πολύ φωτεινά, τα λευκα ειναι υπερβολικα λευκα(σε σημειο οι πολυ ανοιχτοι τονοι να χανονται) και πχ στο δερμα των ανθρωπων να φαινονται υπερβολικες οι γυαλαδες με ενα κοκκινωπο περιγραμμα.

Τελος, που ειναι και το πιο ενοχλητικο, κατα την κινηση του βιντεο παρατηρω "γραμμες" στις ακρες των αντικειμενων. Δεν ξερω κατα ποσο εγινα κατανοητος αλλα προσωπικα με ενοχλει γιατι δινω βαση στην ποιοτητα της εικονας και με την παλια μου καρτα δεν ειχα κανενα προβλημα.

Δοκιμασα πολλες πιθανες ρυθμισεις στο Catalyst Control Center (Toυ οποιου την τελευταια εκδοση κατεβασα απο το ιντερνετ, δεν εκανα εγκατασταση των οδηγων απο το συνοδευτικο cd-rom) αλλα τιποτα. επιτυγχανω να κανω τα χρωματα λιγοτερο εντονα, αλλα τα εντονα ασπρα με την κοκκινιλα και οι γραμμες παραμενουν.

Μπορει να μου πει καποιος τι ρυθμισεις εχει στη δικη του καρτα, ή τι μπορει να λυσει το προβλημα?:-(

Ευχαριστω εκ των πρωτερων!

Σσσσσσσσσσσσσσσσσσ, μην τα γραφεις αυτα εδω γιατι υπαρχει κινημα υπερ της ΑΤΙ και θα σε κυνηγησουν :mrgreen:

Τι Windows εχεις ?

Δημοσ.
Σσσσσσσσσσσσσσσσσσ, μην τα γραφεις αυτα εδω γιατι υπαρχει κινημα υπερ της ΑΤΙ και θα σε κυνηγησουν :mrgreen:

Τι Windows εχεις ?

Εξυπνάδες!!! :P

Στο θέμα μας τώρα... πρίν εγκεταστήσεις την ΑΤΙ αφαίρεσες οτι έχει σχεση με drivers της nvidia?? driversweeper κτλ κτλ...

Κατι παίζει με τις ρυθμίσεις του gamma και του contrast λογικά...

Κανε ένα reset και τις ρυθμίσεις της οθόνης σου μπας και .. αν και δεν νομιζω να φταίει αυτο...

Δημοσ.
δοκιμασε μηπως το Avivo kaνει τη ζημια και απενεργοποιησε το,μπορεις επισης να καλιμπραρεις την οθονη για τη νεα καρτα.

Δεν ειχα ιδεα τι ειναι αυτο και δεν εχω ιδεα πως να το απενεργοποιησω! Δεν ειδα καπου τετοια επιλογη..

Τι Windows εχεις ?

:X:X:X Σσσσσσσσσσ.... Windows 7 Ultimate x64, μολις τα εβαλα

Στο θέμα μας τώρα... πρίν εγκεταστήσεις την ΑΤΙ αφαίρεσες οτι έχει σχεση με drivers της nvidia?? driversweeper κτλ κτλ...

Κατι παίζει με τις ρυθμίσεις του gamma και του contrast λογικά...

Κανε ένα reset και τις ρυθμίσεις της οθόνης σου μπας και .. αν και δεν νομιζω να φταίει αυτο...

Ειχα κανει προηγουμενως clean install των Windows 7, oποτε δεν τιθεται θεμα για απομειναρια παλιων driver...

Oσο για τις ρυθμισεις της οθονης, δεν βλεπω πως θα διορθωσουν το προβλημα, αφου παρατηρειται μονο στην αναπαραγωγη βιντεο. (Εκανα καποιες αλλαγες αλλα τζιφος)

Τα νευρα μου! Και ειναι και καλη η καρτα τρομαρα της

Δημοσ.

Ανεκαθεν ειχαν προβλημα οι ΑΤΙ με τους οδηγους τους, δεν ειναι κατι νεο.

Περα απο αυτο δοκιμασε να τους βγαλεις και να περασεις μια προηγουμενη εκδοση οδηγων για να δεις μηπως ειναι θεμα των τελευταιων.

Δημοσ.
Ανεκαθεν ειχαν προβλημα οι ΑΤΙ με τους οδηγους τους, δεν ειναι κατι νεο.

Περα απο αυτο δοκιμασε να τους βγαλεις και να περασεις μια προηγουμενη εκδοση οδηγων για να δεις μηπως ειναι θεμα των τελευταιων.

Αρχισαμε παλι το παραμυθακι με τους drivers της ΑΤΙ ... και η nvidia παντως.. ειδικα τωρα τελευταία δεν νομιζω οτι τα πάει και πολύ καλα σε αυτο τον τομέα...

κατά τα άλλα σωστή η παρατηρηση για αλλάγη σε παλιοτερους drivers!!

Δημοσ.

Μιλαμε με γεγονοτα παντα και οχι παραμυθια..... Μην αρχιζουμε ομως κατι που εχει ειπωθει απειρες φορες και που ως λογικο οσοι εχουν ΑΤΙ δεν παραδεχονται, εξαλλου ειναι off topic.

Δημοσ.

Ναι παλιότερα, ΠΟΛΥ παλιοτερα η ΑΤΙ ειχε τρεμακτικο προβλημα με τους οδηγους τα οποία πλέον έχουν στο μεγαλύτερο βαθμό εξαληφθει...

Και το γεγονος οτι έχω ΑΤΙ δεν παιζει κανενα απολύτως ρόλο .. πάντα αγοράζω αυτο που πιστεύω οτι με συμφέρει καλύτερα ... έχουν περάσει από τα χέρια μου κάρτες και των δύο εταιριων και αναλόγος την σειρά η μία ή η άλλη εταιρια υπερταιρουσε... σειρες 6 - 8 και 9 για τους πράσινους.. σειρες 9000 -HD4 και HD5 για τους τους κοκκινους....

Οποτε πρόσεχε ποιον πας να υπονοήσεις ως fanboy!

Σε θέματα οδηγών πλέον και οι δύο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο .. αλλες φορές τους βγαίνουν καλοι αλλες με μικροπροβλήματα!!

Δημοσ.
Πείτε μου μία dual gpu κάρτα και των δύο εταιρειών που δεν είχε μικροθέματα κατα καιρούς με drivers. ;)

Αλλο μικροθεματα και αλλο αυτο που εχει ο φιλος που μονο μικρο δεν το λες. Φυσικα και οι 2 εχουν θεματα πολλες φορες αλλα η ΑΤΙ οταν εχει θεμα με τους οδηγους της συνηθως ειναι αρκετα βαρβατο.

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι εμφανες μονο στην αναπαραγωγη βιντεο, κυριως με το wmp αλλα και με το vlc. Για παιχνιδια δεν ξερω γιατι δεν εχω εγκαταστησει ακομα κανενα. Επισης εχω οθονη samsung syncmaster T260.

Και κατι ακομα που ξεχασα να αναφερω αλλα πιθανον να ειναι σημαντικο.

Κατα την εγκατασταση της τελευταιας εκδοσης του Catalyst στα windows 7, η διαδικασια κολλησε σε ενα συγκεκριμενο σημειο και ενω περιμενα παρα πολλη ωρα ηταν στασιμη.

Οποτε τη διεκοψα απο τη διαχειριση εργασιων (μιας και οταν πατουσα "ακυρο" μου ελεγε να περιμενω να ολοκληρωθει η διαδικασια).

Μετα πηγα και εκανα repair απο τον πινακα ελεγχου και αμεσως μου ειπε οτι το προγραμμα εγκατασταθηκε κανονικα. Και ετσι μου φανηκε κι εμενα αφου δεν μου ξαναεβγαλε κανενα μηνυμα σφαλματος, η αναλυση αλλαξε κανονικα και το control panel της ATI ανοιγε.

Τωρα λοιπον μετα απο τις συμβουλες σας, εκανα απεγκατασταση του catalyst που ειχα κατεβασει και επιχειρω να εγκαταστησω την εκδοση που ειχε το συνοδευτικο cd-rom. Και βλεπω οτι κολλησε στο ιδιο σημειο! Λεει μονο "Γινεται εγκατασταση Control Center...", οι τρεις τελειες αναβοσβηνουν, οι διαφημισουλες απο κατω εναλλασσονται κανονικα αλλα τιποτα, δεν λεει να συνεχισει. Πφφφ..

Τι κανω τωρα?

Να σημειωσω οτι οταν μου φερανε την καρτα ειχα ακομα Vista και εκει η εγκατασταση απο το cd-rom εγινε κανονικα, γρηγορα και χωρις να κολλησει.

Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Ωραια αρχικα σβηνεις τα παντα και κανεις clean install απο την αρχη τους drivers!

Το Avivo που σου ειπα ειναι προγραματακι της ati για τα χρωματα στα video και λογιακα ειναι μεσα sto catalyst control center!

Επισης πολυ συμαντικο για την οθονη σου 1)ΤΡεχουν απο πισω τα προγραμματα της samsung αν ναι σβηστα και ξαναπερασε τα και 2)Οι Τ240&Τ260 χρειαζοντε καλιμπραρισμα για να φαινοντε σωστα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...