Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με δίσκο και windows

mourgolukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά!

Έχω πρόβλημα στα λειτουργικά αρχεία εκκίνησης μεσα στον δίσκο και πρέπει να γίνει φορμάτ. Αλλά θα έτσι θα χαθούν 250+ παιχνίδια που έχω μέσα και όπως καταλαβένετε είναι τρελή φασαρία να ξαναπεραστούν. Υπάρχει τρόπος να γινει ο δίσκος backup και να περαστούν καθαρά παραθύρια μέσα, και μετά να ξαναμπούν όλα όπως ήταν πριν;

Σκέφτηκα να κάνω αναβάθμιση απο τα ΧΡ στα βίστα και μετα στα 7 ωστέ να έχω ένα καλό λειτουργικό και να είναι όπως ήταν πρίν αλλά δεν μπορώ να βρώ πουθενά τα βίστα σε 32μπιτ και τα έχω μόνάχα σε 64.

Επίσης επειδή απο άλλο φόρουμ που το είχα ποστάρει δεν βγάλαμε άκρη και δεν πήρα ενθαρυντικες απαντήσεις, ποστάρω και την όλη συζήτηση όπου έγινε η οποία περιέχει πληροφορίες:

Απάντηση 1 : δισκακι εγκαταστασης,κονσολα αποκαταστασης fixboot fixmbr εχεις δοκιμασει?

πως καταλαβαινεις οτι ειναι "αρχεια εκκινησης"?

τι λειπει δηλαδη και πως εγινε?

επαναφορα απο command line με f8 μπηκες?

τι εχεις κανει μεχρι τωρα?

ταϊσε μας με πληροφοριες

Εγώ : fixboot fixmbr δοκίμασα. τζίφος. Και επαναφορά δοκίμασα και πάλι τίποτα. Μου πετάει ένα μήνυμα τα windows δεν μπορόυν να ξεκινήσουν due to hardware or system failure κατι τέτοιες μαλακίες. Καταφέρνω μονάχα να τον ξεκινήσω με ένα δισκάκι που έχει μέσα ένα bootable πρόγραμμα ονομαζόμενο ntrl (κάτι τέτοιο) fixer το οποίο δήθεν κάτι φτιάχνει ανάβει ο υπολογιστής αλλά μόλις τον κλείσεις και τον ξαναανάψεις πάλι τα ίδια. Πρέπει να είχε πρόβλημα η μητρική πριν διότι είχα προσπαθήσει και σε άλλο δίσκο να περάσω windows μέσα και δεν τα κατάφερνε. Άλλαξα μητρική, δοκίμασα να περάσω παραθύρια σε άλλο δίσκο (atapi, τώρα φοράει σατα) και ξεκίνησαν κανονικά και σφαιράτα. Έχω απηυδήσει με αυτό το πράγμα. Το πισί εν το μεταξύ δεν είναι δικό μου και είναι της μάνας μου οπότε αν χαθούν τα παιχνίδια κάνα χρόνο κονσέρβες θα τρώω

Απάντηση 2 : NTLDR IS MISSING ειναι το ακριβες και το μηνυμα αυτο το περνεις απ την οθονη POST νωρις νωρις.

εσυ ειχες κατι τετοιο οταν αρχισαν τα προβληματα?

εκει με τη μητρικη δισκο μας τα μπερδεψες λιγο.

πρεπει ναφταιγε η μητρικη,την αλλαξες και παλι δεν μπορουσες να εγκαταστησεις.

καινουργια μητρικη.ωραια.

αλλαζεις ΚΑΙ δισκο και με την καινουργια μητρικη και καινουργιο δισκο πανε ολα σφαιρα.

καταλαβαμε καλα?

μετα που κοβει η μαγονεζα?

πως απο αυτο που λες,περασαμε στο προβλημα,τι μεσολαβησε?

με το φιξερ εκκινεις κανονικα και μετα απο επανεκκινηση γυρνας παλι στο βουρκο?

repair με το δισκακι εγκαταστασης εχεις δοκιμασει?

sfc /scannow εχεις δοκιμασει οποτε εκκινησες κανονικα με αυτο το κολπακι του φιξερ?

αφου εστω και ετσι με κολπο εκκινεις εστω για μια φορα κανονικα,γιατι δε σωζεις?

Εγώ: όχι δεν είναι αυτό το μήνυμα που παίρνω εκέινο που μου βγάζει είναι 4-5 σειρές. Για να τα πάρω απο την αρχή: ο υπολογιστής στην αρχή ήταν με ενα ide δίσκο 40αρι και αρχικά πήγαινε καλά δεν πάγωνε δούλευε οκ το ασύρματο κλπ. Στην συνέχεια ξεκίνησε τα παγώματα στα καλά καθούμενα και μετά και τα προβλήματα με το ασύρματο να μην βρίσκει σήμα να μην δουλεύει κλπ. Το ψάχνω απο εδώ το ψάχνω από εκεί, λέω ο δίσκος θα είναι λόγω ότι είναι παλιός και λιγάκι φορτωμένος. Αφού ψάχτηκα αρκετά, είχα ένα δίσκο 250αρι σάτα, παίρνω και το Νorton Ghost να κλωνοποιήσω τον δίσκο. Αφού κλωνοποιήθηκε, προσπαθώ να ξεκινήσω απο τον 250αρη και μου πέταγε την μαλακία που σου είπα. Λέω κάτι δεν θα έγινε καλά. Παλεύω και με τον 40άρη στα καπάκια τσουπ! τα ίδια πάλι. Αρχίζω να βγάζω καπνούς. Ψάχνομαι στο διαδίκτυο πολλές ώρες βρίσκω αυτά που μου είπες εσύ. Τα δοκιμάζω πάλι τίποτα. Τεσπα θα ζήσουμε και έτσι και μετα απο 2 εβδομάδες πάλι τα ίδια με τα κολληματα και το ασύρματο. Μετά λέω κάτσε να δώ τα περνάει τα windows; μήπως κ έχει πρόβλημα. Προσπαθ΄ω στον 40αρη να τα βάλω και δεν μπαίναν με τίποτα όλο σφάλματα. Οπότε κατέληξα ότι φταίει η μητρική. Άλλαξα σήμερα μητρική, ξαναδοκίμασα όλα τα προηγούμενα μήπως και ξεκινήσει και φτιάξει ο 250αρης αλλά και πάλι τίποτα τα ίδια με πρίν ως αποτέλεσμα. Δοκίμασα επίσης να περάσω windows ΧΡ κ 7 στον 40αρι και τα πήρε κανονικα και δουλεύει σφαίρα όπως ανέφερα πριν. Με το fixer μόλις γίνει επανεκκίνηση μου πετάει πάλι το ίδιο μήνυμα.

sfc /scannow που λες δεν το γνωρίζω και δεν ξέρω ούτε τι κάνει ούτε πως το κάνει.

Πως εννοείς να σώσω τι εννοείς;

Απάντηση 3 : καταρχας το μηνυμα που αναφερω ειναι ακριβες ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΞΑΚΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ αφορα αυο το σφαλμα και μονο,,, εκτος αν ειναι καποιο αλλο το φιξακι και δεν εχουμε καταλαβει ακομα.

μπορεις να μας πεις ακριβως τι ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΞΑΚΙ?

παμε παρακατω να δουμε αν καταλαβα καλα.

ειχες προβλημα με το ασυρματο και ξεκινησες να ψαχνεις.

με καλωδιο δοκιμασες να παρεις ιντερνετ πρωτου αρχισεις να δοκιμαζεις οτιδηποτε αλλο?

αν ναι,ειχες ιδια συμπεριφορα?

παιρνεις λοιπον κλωνο το δισκο στον 250αρι.

δεν μπορεις να μπουταρεις απ τον 250αρι.αφου τον ορισες master?

πας ποιλον πισω στον 40αρη πριν κανεις φορματ που εχεις το παλιο image που το πηρες κλωνο στον 250αρη.

δεν εχεις αλλαξει τιποτα στον μικρο εντωμεταξυ.

τα λεω καλα μεχρι εδω?

τα ιδια σφαλματα και αυτος,δεν μπορει να εκκινησει.σωστα?

αλλαζεις μητρικη.προσπαθεις να εκκινησεις με τον μικρο δισκο την παλια εγκατασταση,παλι τζιφος.

φορμαρεις τον μικρο και περνει κανονικα τα παντα.σωστα?

αρα τωρα εχεις εναν 250αρη με το image που θες να εκκινησεις και δεν εκκινεις,και εναν 40αρη που τι εχει μεσα τωρα που μιλαμε?

αν τα εχω καταλαβει μεχρι εδω ολα σωστα τοτε σιγουρα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως ειναι το προβλημα που αναφερεις στην αρχη.

αφου εχεις αλλαξει μητρικη,να ξερεις οτι ο κλωνος που πηρες εχει μεσα οδηγους για την παλια μητρικη.

ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

μου φαινεται φυσικο να μην μπορει να εκκινησει.

ισως μπερδευτηκα ισως ζαλιστηκα.

περιμενε να περασουν και οι μηχανικοι απο δω που αργα η γρηγορα θα το κανουν.

ελπιζω η συνεντευξη που σου πηρα να μπορεσει να τους βοηθησει να ξετυλιξουν το κουβαρι γιατι αλλιως βλεπω το κλαρκ ναρχεται να ξεφορτωσει την παλετα με τσι κονσερβες.σε βλεπω με σκορβουτο....

Εγώ : λοιπόν το μήνυμα που λές το ξέρω και δεν μου βγάζει αυτό. Παρόλ' αυτά με το ntrld (πως λεγεται) fixer μου το ξεκινάει κανονικά ακόμα και τώρα. ο 40αρης πλέον έχει μια καινούρια εγκατάσταση όπου δουλέυει κανονικά. Ενώ ο 250αρης τώρα έχει το image που αντέγραψα και λειτουργεί κανονικα μολις το ανάψω με το fixer πέρα απο τον driver του ήχου οπου θέλει απλά το καινουριο. Σταμάτησαν και τα κολλήματα και το ίντερνετ δουλεύει κανονικά αλλα εξακολουθεί να χρειάζεται κάθε φορά που ανάβει, το ntrld fixer (βρίσκεται μέσα σε μια έκδοση black xp που είχα κατεβάσει)

με καλώδιο δεν δοκίμασα διότι χρειάζομαι 20 μέτρα καλωδιο για αυτή την δουλειά + οτι στις αρχές δούλευε κανονικά το ασυρματο. όσο για να τον ορίσω μάστερ που λες ξανα λέω ότι είναι σατα και απ'όσο γνωρίζω δεν έχουν μάστερ και slave παρά μονο ότι ορίσεις εσύ μέσω μπιος για πρωτο, δεύτερο κλπ.

Και αφού άλλαξα μητρική, και οι 2 δίσκοι ήταν πάλι τα ίδια απο θεμα εκκίνησης( αφού είδα με την παλιά μητρική ότι δεν βλέπω φώς, ξανακλωνοποίησα να βρίσκεται και τον αφήσα μεχρι που άλλαξα σήμερα μητρική, δοκιμάστηκε και έπειτα σβήστικε και περάστηκαν δοκιμαστικά windows)

Αυτά ειπώθηκαν και άκρη δεν βγήκε. Ελπίζω να βρούμε μία λύση εδώ.

Δημοσ.

Πρώτον,εντελώς ακαδημαϊκά,έπρεπε να κανεις την δουλειά από την αρχή με το acronis migrate easy,ξέρω ότι γίνετε και με το ghost αλλα συμβαίνουν κάτι τέτοια προβλήματα,εάν και σπάνια.

Δεύτερον αφού βρήκες λύση με το ntldr fixer γιατί δεν βρίσκεις τρόπο να κάνεις μόνιμη αλλαγή του NTfs-LoaDeR?

http://www.tinyempire.com/shortnotes/files/ntldr_missing.htm

Δημοσ.

...δεν διάβασα όλα όσα παρέθεσες (κάτι μπερδέματα με άλλες μητρικές είδα πάντως), και λέω αν δεν το 'χεις κάνει ήδη, δοκίμασε (ο δίσκος να είναι στο pc που ήταν πάντα) να κάνεις "επιδιόρθωση των windows" απ' το cd τους (πας για εγκατάσταση, και βλέπεις αν σου δίνει τέτοια επιλογή, πριν την ξεκινήσεις)

Δημοσ.
Πρώτον,εντελώς ακαδημαϊκά,έπρεπε να κανεις την δουλειά από την αρχή με το acronis migrate easy,ξέρω ότι γίνετε και με το ghost αλλα συμβαίνουν κάτι τέτοια προβλήματα,εάν και σπάνια.

Δεύτερον αφού βρήκες λύση με το ntldr fixer γιατί δεν βρίσκεις τρόπο να κάνεις μόνιμη αλλαγή του NTfs-LoaDeR?

http://www.tinyempire.com/shortnotes/files/ntldr_missing.htm

πρώτον όπως ανέφερα και πιο πάνω δεν μου βγάζει ότι λείπει αυτό το αρχείο αλλά ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος ή κάτι τέτοιο, παρόλ' αυτά φτίάχνεται με τον συγκεκριμένο τρόπο αλλά μονάχα προσορινά, μεχρι να γίνει επανεκίννηση και να επανέλθω φτού και απο την αρχή.Όλες τις διαδικασίες που γράφονται στην διε΄θυνσή σου τις έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα...

...δεν διάβασα όλα όσα παρέθεσες (κάτι μπερδέματα με άλλες μητρικές είδα πάντως), και λέω αν δεν το 'χεις κάνει ήδη, δοκίμασε (ο δίσκος να είναι στο pc που ήταν πάντα) να κάνεις "επιδιόρθωση των windows" απ' το cd τους (πας για εγκατάσταση, και βλέπεις αν σου δίνει τέτοια επιλογή, πριν την ξεκινήσεις)

έχει γίνει μέσω γραμμής εντολών (ή κατι τέτοιο που έχουν τα winxp) χωρίς αποτέλεσμα...

Δημοσ.
Όλες τις διαδικασίες που γράφονται στην διε΄θυνσή σου τις έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα...

go to the root of your C:\ drive and rename boot.ini to boot.ini.bak, ntldr to ntldr.bak, and ntdetect.com to ntdetect.com.bak, then copy the files that are on your floppy disk to the root of your C:\ drive (if you used the CD-ROM, download the fixntldr.zip file and use the boot files from there) so that the files are on the root, like C:\ntldr C:\ntdetect.com C:\boot.ini. If it prompts you to overwrite a file, press "Yes". After they have been copied over, be sure to remove the "Read-Only" attribute from the properties of the files. (Right click on a file, choose properties, and uncheck the Read-Only box). Take the floppy out and reboot the computer (you should see the "1st Try This" menu, make the same selection you did before.

Έχεις κάνει αυτό(αντικατάσταση όλον τον αρχείων που χρειάζονται για το boot,και δεν σου έφτιαξε?)ενώ άμα φορτώνεις κάθε φορα το ntldr fixer δουλεύει σωστά?

Δημοσ.
Έχεις κάνει αυτό(αντικατάσταση όλον τον αρχείων που χρειάζονται για το boot,και δεν σου έφτιαξε?)ενώ άμα φορτώνεις κάθε φορα το ntldr fixer δουλεύει σωστά?

ναι δουλεύει κανονικά με το φίξερ. Με την παραπάνω διαδικασία το μόνο που κατάφερα είναι να παίρνω το ίδιο μήνυμα σε ακαταλαβίστικα

Δημοσ.

Κατέβασε ένα live-cd κάποιας linux διανομής, π.χ. fedora από το http://download.fedoraproject.org/pub/fedora/linux/releases/12/Live/i686/Fedora-12-i686-Live.iso και κάψε το iso σε ένα cd και μετά βάλτο στον υπολογιστή σου και κάνε boot από το cd. Θα δεις ότι υπάρχει μέσα στους σκληρούς δίσκους σου και θα μπορείς να πάρεις ότι θες. Μετά κάνε clean install τα Windows και ξαναπέρασε τα δεδομένα. Απλά.

Δημοσ.

να σε ρωτήσω κάτι. REGISTRY KEYS αρχεία όπου εγκαθιστώνται μέσα στον φάκελο των windows κλπ πώς θα τα βρώ;μετά 1000% θα δουλέυουν τα παιχνίδια; να γίνουν οι φάκελοι backup είναι έυκολο.Να βρεθούν τα αρχεία που χρειάζονται είναι το δύσκολο...

Ξέρω ακούγομαι λες και δεν θέλω να φτιαχτεί, αλλά ψάχνομαι εάν υπάρχει σίγουρη λύση...

Δημοσ.
ναι δουλεύει κανονικά με το φίξερ. Με την παραπάνω διαδικασία το μόνο που κατάφερα είναι να παίρνω το ίδιο μήνυμα σε ακαταλαβίστικα

http://support.microsoft.com/kb/305595/el

Φτιάξε ελληνική δισκέτας εκκίνησης

ξανάκανε την διαδικασία όπως και πριν,μην ξεχνάς να αλλάξεις τα αρχεία από μονο ανάγνωση,ώστε να τροποποιούνται.

Δημοσ.

σωστός ο ELF! θα το δοκιμάζω φίλε μου μολις ευκαιρίσω λιγάκι. Τώρα που ξανακοίταξα το Βοοτ.ινι μου αναφέρει partition (2) και όχι (1) παρόλο που υπάρχει 1 μονάχα στον δίσκο.Λες εάν το αλλάχω να ξεκινήσει;

Δημοσ.
Ναι πολύ πιθανόν αυτό να είναι το πρόβλημα.

πλάκα θα έχει:X

σε περίπτωση που δεν είναι αυτό, εάν γίνει τπτ θα μπορέσω να το επαναφέρω; φυσιολογικά ναι ετσι δεν έιναι;

Δημοσ.

επισης μπορεις να φτιαξεις σε ενα αλλο υπολογιστη ενα bootable dvd με το acronis disk director και να δεις αν βλεπει το λειτουργικο. νομιζω μπορεις να επιλεξεις και αντικατασταση του Master boot record με τον boot loader της acronis και να δεις αν με αυτον ξεκιναει κανονικα

αν λυσεις το προβλημα σου μπορεις να αφαιρεσει τον ACRONIS BOOTLOADER με το κλασσικο fixmbr στο repair

επισης μεσω repair δεν υπαρχουν μονο οι εντολες fixboot fixmbr

υπαρχουν παρα πολλες εντολες που φτιαχνουν τυχον αλλοιωμενο boot.ini η διαγραφουν ακυρες καταχωρησεις λειτουργικου

η το κανουν rebuild εξαρχης με τις νεες παραμετρους του συστηματος σου

http://support.microsoft.com/kb/291980

η πιο σημαντικη εντολη ειναι η

bootcfg /rebuild

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...