Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλασσικό μάρκετινγκ της apple αν και το συγκεκριμένο δεν ισχύει τώρα. Για άλλους λόγους δεν το θέλει.

Όταν ο κόσμος πάρει μια συσκευή που υποτίθεται ότι είναι το super extraordinary ultimate amazing duper astonishing Internet experience όπως το ipad και θα βλέπει συχνά κενά κουτάκια όταν θέλει να δει κάποιο τυχαίο βίντεο κάπου αλλού εκτός από το youtube τότε θα φανεί ως σημαντική έλλειψη κι ας είναι το flash το πιο κακό πράγμα πάνω στον πλανήτη μετά τη Μέλκερ.

Στο μέλλον μπορεί το flash να εξαφανιστεί ή μειωθεί σε μεγάλο βαθμό αλλά όταν πουλάς μια συσκευή σήμερα πιστεύω πως πρέπει να το υποστηρίζει γιατί απλά χρειάζεται. Ελπίζω να δούμε σύντομα τις απαντήσεις σε android συσκευές. Εγώ πάντως έχω στραμμένο το βλέμμα μου προς την Ινδία...

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω εγκατεστησα το clicktoflash και ειδα οτι σε ελαχιστες περιπτωσεις χρειαζεται (συμφωνα με τα δικα μου bookmarks)

οποτε και στο ipad το surfing δεν θα ειναι ασχημο... :whistle: εξαλλου δεν μπορεις να εχεις μονο ipad σιγουρα θα εχεις κανενα

laptop η desktop οπου θα μπορεις να εχεις προσβαση στο υλικο οπου το ipad αδυνατει... :P

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσω ότι ήθελα το flash στο iphone os και είχα ρίξει κράξιμο όταν έμαθα ότι ακόμα και τώρα με το ipad δεν υπάρει αυτού του είδους η υποστήριξη.

Διαβάζω όμως διάφορα χαζά και εκνευρίζομαι:

1ο και καλύτερο! Το open platform! Η Apple δεν είπε ποτέ ότι τα Mac και το iphone είναι open platform. Είπε ότι υποστηρίζει άλλες open τεχνολογίες! Και γιατί να μην το κάνει; Προς το συμφέρον της είναι! Πόσο στόκος πρέπει να είναι κάποιος για να μην το καταλαβαίνει αυτό; Ίσα ίσα που όσο πιο κλειστό είναι ένα πρότυπο, και της Apple είναι κλειστό, τόσο περισσότερο θέλει να στρέφεται σε open τεχνολογίες για επιμέρους tasks που δεν μπορεί να καλύψει το ίδιο. Δλδ γιατί να στραφεί στα επίσης κλειστά πρότυπα μιας εταιρείας με την οποία για κάποιο λόγο δε θέλει να συνεργαστεί; Και αν συνεργαστεί γιατί να έχει δεσμεύσεις από το πότε η εταιρεία αυτή θα αποφασίσει να εξελίξει ή όχι τα δικά της προϊόντα που αφορούν την Apple, όταν τα open source εξελίσσονται ούτως ή άλλως? Και γιατί η Apple να ανοίξει την κλειστή της αρχιτεκτονική σε πιθανό ανταγωνιστή;

2ο Διάβασα για τα υποτιθέμενα lies από τον φίλο μας τον developer και όσο διάβασα τόσο πιο πολύ πείστηκα για τα λεγόμενα του Steve, με μόνη εξαίρεση για τα missing videos. Σαφώς και η έλλειψη του flash είναι έλλειψη. Η Apple πήρε μια απόφαση και καλά έκανε, αλλά δε χρειάζεται να μας πείσει ότι το flash δεν πολυχρειάζεται! Χρειάζεται! Από κει και μετά όμως, και εφόσον το flash έχει ακόμα άλυτα προβλήματα, καλά έκανε και δεν το έβαλε. Είναι λάθος της Apple να προσπαθεί να μειώσει με αυτόν τον τρόπο ανταγωνιστικές τεχνολογίες. Το μόνο πραγματικό ατόπημα. Η Apple πρέπει να ψηλώνει η ίδια και όχι να προσπαθεί να κοντύνει τους αντιπάλους. Αν και Apple και Adobe, δεν είναι και αντίπαλοι αν το καλοσκεφτείς.

3ο Το θέμα της ασφάλειας το ξεχάσαμε όλοι έτσι; Συσκευές όπως το ipad και το iphone πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλής, διότι κάποιοι μπορεί να κάνουν την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή εν κινήσει και δε νομίζω να τρέχουν σε αυτές τις συσκευές και antivirus! Τα exploits ειδικά στα mobile πρέπει να είναι μηδενικά!

4ο Όταν το flash σέρνεται ακόμα και στα pc, καλά κάνει η Apple όταν λέει "δείξτε μας ένα κινητό που τρέχει καλά το flash" και πολύ λάθος έκανε η Adobe που δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Δλδ τι πρέπει να κάνει και η Apple. Να μη βγάλει η Apple το os 4 μόνο και μόνο για να περιμένει την Adobe να φτιάξει το mobile flash? Μην τρελαθούμε! Καλά έκανε και το πέταξε έξω και από κει και μετά αν η Adobe τα καταφέρει, μπορεί να γίνει ένα patch που επιτέλους θα δίνει υποστήριξη για το flash.

Δημοσ.

Να συμπυκνώσω το συμπέρασμα. Χωρίς να θέλω να φανώ εχθρικός.

Δηλαδή το flash έχει πρόβλημα στην ασφάλεια και μόλις το φτιάξει υπάρχει ελπίδα να το υποστηρίξει η apple, επίσης καλύτερα να μην βλέπεις τίποτα παρά να βλέπεις έστω και σπαστά.

Και μια ερώτηση πιστεύεις ότι ένας επεξεργαστής όπως αυτός του ipad δεν θα έπαιζε τα βιντεάκια σε flash; Εγώ πάλι βλέποντας τις ικανότητές του πιστεύω πως θα τα κατάφερνε μια χαρά η adobe.

Δημοσ.
Να ξεκαθαρίσω ότι ήθελα το flash στο iphone os και είχα ρίξει κράξιμο όταν έμαθα ότι ακόμα και τώρα με το ipad δεν υπάρει αυτού του είδους η υποστήριξη.

Διαβάζω όμως διάφορα χαζά και εκνευρίζομαι:

1ο και καλύτερο! Το open platform! Η Apple δεν είπε ποτέ ότι τα Mac και το iphone είναι open platform. Είπε ότι υποστηρίζει άλλες open τεχνολογίες! Και γιατί να μην το κάνει; Προς το συμφέρον της είναι! Πόσο στόκος πρέπει να είναι κάποιος για να μην το καταλαβαίνει αυτό; Ίσα ίσα που όσο πιο κλειστό είναι ένα πρότυπο, και της Apple είναι κλειστό, τόσο περισσότερο θέλει να στρέφεται σε open τεχνολογίες για επιμέρους tasks που δεν μπορεί να καλύψει το ίδιο. Δλδ γιατί να στραφεί στα επίσης κλειστά πρότυπα μιας εταιρείας με την οποία για κάποιο λόγο δε θέλει να συνεργαστεί; Και αν συνεργαστεί γιατί να έχει δεσμεύσεις από το πότε η εταιρεία αυτή θα αποφασίσει να εξελίξει ή όχι τα δικά της προϊόντα που αφορούν την Apple, όταν τα open source εξελίσσονται ούτως ή άλλως? Και γιατί η Apple να ανοίξει την κλειστή της αρχιτεκτονική σε πιθανό ανταγωνιστή;

2ο Διάβασα για τα υποτιθέμενα lies από τον φίλο μας τον developer και όσο διάβασα τόσο πιο πολύ πείστηκα για τα λεγόμενα του Steve, με μόνη εξαίρεση για τα missing videos. Σαφώς και η έλλειψη του flash είναι έλλειψη. Η Apple πήρε μια απόφαση και καλά έκανε, αλλά δε χρειάζεται να μας πείσει ότι το flash δεν πολυχρειάζεται! Χρειάζεται! Από κει και μετά όμως, και εφόσον το flash έχει ακόμα άλυτα προβλήματα, καλά έκανε και δεν το έβαλε. Είναι λάθος της Apple να προσπαθεί να μειώσει με αυτόν τον τρόπο ανταγωνιστικές τεχνολογίες. Το μόνο πραγματικό ατόπημα. Η Apple πρέπει να ψηλώνει η ίδια και όχι να προσπαθεί να κοντύνει τους αντιπάλους. Αν και Apple και Adobe, δεν είναι και αντίπαλοι αν το καλοσκεφτείς.

3ο Το θέμα της ασφάλειας το ξεχάσαμε όλοι έτσι; Συσκευές όπως το ipad και το iphone πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλής, διότι κάποιοι μπορεί να κάνουν την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή εν κινήσει και δε νομίζω να τρέχουν σε αυτές τις συσκευές και antivirus! Τα exploits ειδικά στα mobile πρέπει να είναι μηδενικά!

4ο Όταν το flash σέρνεται ακόμα και στα pc, καλά κάνει η Apple όταν λέει "δείξτε μας ένα κινητό που τρέχει καλά το flash" και πολύ λάθος έκανε η Adobe που δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Δλδ τι πρέπει να κάνει και η Apple. Να μη βγάλει η Apple το os 4 μόνο και μόνο για να περιμένει την Adobe να φτιάξει το mobile flash? Μην τρελαθούμε! Καλά έκανε και το πέταξε έξω και από κει και μετά αν η Adobe τα καταφέρει, μπορεί να γίνει ένα patch που επιτέλους θα δίνει υποστήριξη για το flash.

To ποιος είναι στόκος σηκώνει πολύ κουβέντα αλλά δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί για να αντιληφθεί κάποιος το αυτονόητο του πράγματος. :-)

Όσο και αν δεν θέλει να το (απο/παρα)δεχτεί κάποιος, είναι σχήμα οξύμωρο να διαμαρτύρεται μία εταιρία που έχει κλειστά τα "προϊόντα" της ότι τα "προϊόντα" άλλης εταιρίας είναι εξίσου κλειστά και αυτό της δημιουργεί πρόβλημα... :lol:

To πως έπρεπε σαν εταιρίες να χειριστούν το θέμα επίσης σηκώνει πολύ κουβέντα, σίγουρα για το δικό τους όφελος δεν έπρεπε να είχε πάρει διαστάσεις το θέμα και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις που θα έκαναν περισσότερο εύχρηστα τα προϊόντα τους, οπότε ανεξάρτητα του αποτελέσματος, στην παρούσα φάση φάνηκε ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τα προβλήματά τους με "κομψότητα" και αυτό είναι κακό τόσο για το δικό τους "image" όσο κακό και για τα πορτοφόλια των μετόχων τους.

Δεν θυμάμαι κατά πόσο δηλώνει developer και ο Threatt, η ουσία όμως είναι ότι στράφηκε προς την FTC και έδωσε στοιχεία και το κουστουμάκι ετοιμάζεται.

Για το θέμα της ασφάλειας τί να πει κανείς; Μήπως δεν υπάρχουν κενά ασφάλειας σε browsers ή ακόμα και στα ίδια τα λειτουργικά; Αξίζει να κάνουμε μία σύγκριση και να δούμε που είναι τα περισσότερα κενά;

Κλείνοντας, αν η adobe αποδείξει ότι μπορεί να βελτιώσει τον flash player και αυτός τρέχει σωστά σε touchscreen περιβάλλον και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, θα παραδεχτεί ο Jobs ότι έκανε λάθος; Θα πει: "τώρα μάλιστα, οι ανταγωνιστές μου βελτίωσαν ένα προϊόν το οποίο μπορώ να πάρω έτοιμο και διορθωμένο και να συνεχίσω από εκεί που είχα μείνει.";

Αυτά και αν είναι αφέλειες, τα πράγματα είναι απλά και το λέει και το αντιλαμβάνεται ο κόσμος όλος, ο Jobs ήθελε μία πλατφόρμα χωρίς ανταγωνισμό ώστε να έχει εξασφαλισμένες πωλήσεις. Για αυτό τον λόγο έκανε στην άκρη το flash γιατί οι developers θα έφτιαχναν παιχνίδια και εφαρμογές για όλες τις συσκευές και όχι αποκλειστικά και μόνο για τα iphone/ipad.

Εκεί στράβωσε η "δουλειά" και τώρα να δούμε τί θα υποστηρίξει στην FTC γιατί το τί λέει στον κόσμο, στόκοι ή μή, λίγο πολύ όλοι καταλαβαίνουν τί παιχνίδι παίζεται.

Υ.Γ. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την google και link παρέθεσα σε προηγούμενο ποστ. Αφού αποφάσισαν αντί να συνεργαστούν να βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους, εμείς σαν καταναλωτές πρέπει να χαιρόμαστε που υπάρχει αυτή η κόντρα και αυτός ο ανταγωνισμός, εκτός και αν και η FTC είναι μέρος του παιχνιδιού οπότε όλα είναι ένα προπέτασμα καπνού, ακραίο σενάριο, αλλά όταν είναι πολλά τα λεφτά Άρη... κράτα και μικρό καλάθι... :lol:

Δημοσ.
Να συμπυκνώσω το συμπέρασμα. Χωρίς να θέλω να φανώ εχθρικός.

Δηλαδή το flash έχει πρόβλημα στην ασφάλεια και μόλις το φτιάξει υπάρχει ελπίδα να το υποστηρίξει η apple, επίσης καλύτερα να μην βλέπεις τίποτα παρά να βλέπεις έστω και σπαστά.

Και μια ερώτηση πιστεύεις ότι ένας επεξεργαστής όπως αυτός του ipad δεν θα έπαιζε τα βιντεάκια σε flash; Εγώ πάλι βλέποντας τις ικανότητές του πιστεύω πως θα τα κατάφερνε μια χαρά η adobe.

Εγώ μαζί σου Nomedor. Συμφωνώ απόλυτα. Και γω αυτό έλεγα ότι καλύτερα πάντα είναι να έχει κάποιος μια παραπάνω επιλογή. Θα μπορούσε να λέει η κάθε Apple: "Το flash έχει προβλήματα που είναι αυτά και αυτά, αλλά άμα θέλετε μπορείτε να επιλέξετε αυτό το option και τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε flash, αλλά με δική σας ευθύνη." Αυτό το αποφασίζω και διατάζω ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά στο κάτω κάτω δική της συσκευή είναι. Η Apple την φτιάχνει και με βάση τις αποφάσεις της θα δικαιωθεί ή όχι. Πάντως έπεσε πολύ κράξιμο γι' αυτό και ο Steve έκανε δηλώσεις. Μπορεί να έχουν πολλές πωλήσεις, αλλά ο Steve δεν είναι χαζός. Ξέρει ότι πήρε μεγάλο ρίσκο και ότι εις βάρος του είναι μια τέτοια επιλογή. Δεν ξέρω αν το κάνει για το appstore ή γενικά το store της Apple, αλλά πιστεύω ότι το flash δεν πάει κόντρα στο store της Apple και έχω επιχειρηματολογήσει επί του θέματος παλαιότερα.

Δημοσ.

@digekas

Sorry φίλε, αλλά το "στόκος" ήταν χαρακτηρισμός που απευθύνεται μόνο σε όσους σε αυτό το forum λένε ότι η Apple πρέπει να γίνει open source και μετά να μιλά ή σε όσους κατάλαβαν ότι η ίδια η Apple ισχυρίζεται ότι είναι open source!!! :shock::shock::shock:

Αν και ατυχής ο χαρακτηρισμός, σε αυτά τα παιδιά τι να πεις; Έχασα την ψυχραιμία μου γιατί και το λέω ό,τι μου κατέβει έχει τα όριά του.

Όσον αφορά για αυτά που έγραψες θα πω ότι δεν μπορώ ούτε καν να διαφωνίσω. Το θέμα εδώ δεν είναι το ηθικό του πράγματος. Αυτά που λες ταυτίζονται με την ιδεολογία του Ubuntu και γενικά του open source. Εδώ όμως μιλάμε για μια εταιρεία που για να επιβιώσει πρέπει να σε πείσει να αγοράσεις το προϊόν της και που για να μειώσει το κόστος θα πρέπει αναγκαστκά να στραφεί σε open source λύσεις.

1ον Οι open source λύσεις είναι δωρεάν και για τις εταιρείες, ή αν όχι δωρεάν έχουν καλύτερους οικονομικούς όρους. Επίσης η Apple αν θέλει μπορεί να τροποποιήσει η ίδια τον open source κώδικα όποτε θέλει, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των συσκευών της. Αυτά δεν μπορεί να γίνουν με το flash που το ελέγχει αποκλειστικά η Adobe.

2ον Ακριβώς επειδή είναι "κλειστή" η Apple μπορεί να μη θέλει να ανοίξει την αρχιτεκτονική της στην Adobe.

3ον Εξαιτίας όλων των παραπάνω η Apple δεν δεσμεύεται με το ζόρι με έναν κατ' ανάγκη σύμμαχο!

Το θέμα λοιπόν φίλε μου δεν είναι τι είναι ωραίο και τι ηθικό! Τι είναι οξύμωρο και τι όχι! Το θέμα είναι ότι η Apple είναι εταιρεία και σαν εταιρεία τη συμφέρει να μη χρησιμοποιεί κλειστές πλατφόρμες, ώστε να μην έχει και εξαρτήσεις από τις πλατφόρμες αυτές! Η Apple δεν λέει ότι η Adobe πρέπει να γίνει open! Δεν τη κατηγορεί ηθικά! Αντιθέτως λέει ότι το flash είναι κλειστό, πράγμα που αληθεύει, οπότε προτιμά ανοιχτή πλατφόρμα για τα δικά της συμφέροντα! Τόσο απλά και καθαρά! Επίσης στη σύγχρονη βιομηχανία που εκμεταλλεύεται το software, αλλά και στη φαρμακοβιομηχανία, το φαινόμενο της στροφής μιας εταιρείας προς την ακαδημαϊκή κοινότητα και στην "προσβάσιμη" γνώση, γίνεται όλο και πιο έντονο, για να μην πω ότι είναι ήδη mainstream!

Όσον αφορά για την ασφάλεια που λες, η σύγκριση έχει γίνει ήδη και όχι από μένα, αλλά από τη μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στο χώρο της προστασίας των ψηφιακών δεδομένων. Και τα αποτελέσματα ήταν ότι το flash στον τομέα της ασφάλειας είναι ό,τι χειρότερο.

Δημοσ.

Κάθε εταιρία αποφασίζει και χαράζει τον δρόμο που θα τραβήξει. Πάρε για παράδειγμα την Nokia που πλήρωσε την Sony Ericsson και την Samsung για να αγοράσει τα δικαιώματα και την τεχνολογία που είχαν προσφέρει στο symbian os ώστε να το δώσει δωρεάν ως open source!!!

Όταν λοιπόν έχεις από την μια την adobe και από την άλλη την apple που και οι δύο έχουν κλειστά τα χαρτιά τους και που δεν συνεργάζονται πως περιμένουν οι χρήστες τα προϊόντα της adobe να λειτουργούν σωστά στα λειτουργικά της apple;

Το ότι έχει μεγάλη ευθύνη η adobe δεν χωρά αμφιβολία γιατί και στο linux που ήταν και είναι open source επί πολλά χρόνια το flash δεν δούλευε σωστά και εξακολουθεί να έχει προβλήματα.

Αλλά για να δεις τί παιχνίδια παίζονται, όταν η adobe στράφηκε προς την google, η απάντηση της Μ$ ήταν αυτή:

http://www.redorbit.com/news/technology/1858506/microsoft_sides_with_apple_on_flash_issue/index.html

Το θέμα λοιπόν δεν είναι το τί θέλει μία εταιρία, εμείς δεν είμαστε (νομίζω) ούτε μέτοχοι αλλά ούτε και υπάλληλοι τους, αλλά τί είναι καλό για τον κόσμο, τους καταναλωτές, οπότε εμείς τουλάχιστον θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Η ιστορία ξεκίνησε με τον cross-compiler γιατί το native του θα ήταν κατά κάποιο τρόπο υποδεέστερο ενώ ο flash player ενώ στις πρώτες παρουσιάσεις του ipad (από τον ίδιο τον Jobs) φαινόταν ότι λειτουργεί μια χαρά, τελικά αντικαταστάθηκε από lego.

To θέμα της ασφάλειας του flash έγινε ιδιαίτερα αισθητό τον τελευταίο καιρό και αναφέρθηκε ότι τα περισσότερα crash στους mac οφείλονται σε αυτόν, από την άλλη μεριά η adobe δηλώνει ότι τα crash οφείλονται στο ότι είναι κλειστό το mac os χ οπότε και δεν μπορούν να διορθώσουν και να βελτιώσουν τον κώδικά τους.

Για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, θα χαιρόμουν να διάβαζα μία αντικειμενική μελέτη, από την δική μου πάντως εμπειρία σε linux δεν έχω δει ποτέ το σύστημα να κρασάρει και να φταίει είτε ο browser είτε κάποιο plug-in του. Όποιος έχει link με κάποια έρευνα/μελέτη στο αντικείμενο ας την παραθέσει.

Y.Γ. Επειδή οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από τα μισά ψέματα (αφού υπάρχει και η αρχή της γενικευμένης απροσδιοριστίας :lol:), http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin_%28operating_system%29

Δημοσ.

Οι δηλώσεις του jobs μου θυμίζουν αυτούς που πάνε στα τηλεπαιχνίδια, που όταν τους ρωτάνε "γιατί ήρθατε να παίξετε ;" ποτέ κανείς δεν ήρθε για τα λεφτά. Όλοι έρχονται "για την εμπειρία της συμμετοχής".

Το να παραδέχεσαι ότι πας για τα λεφτά σου χαλάει το image, ακόμα και αν αυτό είναι προφανές σε όλους.

Δημοσ.

@Digekas Χαχαχα έχεις δίκιο! Το είχα ξεχάσει εντελώς! Το Mac OS X βασίζεται σε open source! :lol::lol: Επίσης από το link που έδωσες οδηγήθηκα και σε αυτήν τη σελίδα:

http://www.apple.com/opensource/

Impressive!!!!

Μάλλον τελικά θα πρέπει να συζητήσουμε πολύ πιο σοβαρά τι εννοούμε όταν μιλάμε για κλειστή Apple!!! Ίσως ο χαρακτηρισμός αυτός αφορά ότι το Mac OS X δεν τρέχει σε PCs τρίτων κατασκευαστών; Βέβαια το iphone os δε νομίζω να είναι το ίδιο ανοιχτό και εδώ μάλλον για αυτό μιλάμε, αν και δεν το έχω ψάξει το θέμα! Πάντως είναι απορεί κανείς γιατί η Adobe έχει τόσα προβλήματα να φτιάξει κάτι σωστό για λειτουργικά ανοιχτού πυρήνα! Lol!!! Άσε γιατί και γω τόσο καιρό πίστευα ότι η Apple απλώς δε θέλει να μοιραστεί την αρχιτεκτονική της.

Δημοσ.
@Digekas Χαχαχα έχεις δίκιο! Το είχα ξεχάσει εντελώς! Το Mac OS X βασίζεται σε open source! :lol::lol: Επίσης από το link που έδωσες οδηγήθηκα και σε αυτήν τη σελίδα:

http://www.apple.com/opensource/

Impressive!!!!

Μάλλον τελικά θα πρέπει να συζητήσουμε πολύ πιο σοβαρά τι εννοούμε όταν μιλάμε για κλειστή Apple!!! Ίσως ο χαρακτηρισμός αυτός αφορά ότι το Mac OS X δεν τρέχει σε PCs τρίτων κατασκευαστών; Βέβαια το iphone os δε νομίζω να είναι το ίδιο ανοιχτό και εδώ μάλλον για αυτό μιλάμε, αν και δεν το έχω ψάξει το θέμα! Πάντως είναι απορεί κανείς γιατί η Adobe έχει τόσα προβλήματα να φτιάξει κάτι σωστό για λειτουργικά ανοιχτού πυρήνα! Lol!!! Άσε γιατί και γω τόσο καιρό πίστευα ότι η Apple απλώς δε θέλει να μοιραστεί την αρχιτεκτονική της.

http://en.wikipedia.org/wiki/OSx86

Για το iphone os, http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_OS :-)

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει η άδεια και η ευλογία της Apple και ξαναγυρίζουμε στην κουβέντα ότι η Apple δεν είναι εταιρία που ασχολείται κυρίως με software όπως υποστήριζε ο Jobs, αλλά εταιρία που στηρίζεται στην πώληση hardware, για αυτό άλλωστε γίνεται και η συζήτηση για περιορισμό των επιλογών των χρηστών της σε software... (:lol:)

Δημοσ.

Αααα ναι εδώ συμφωνούμε! Είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος πως αν η Apple ανοίξει το λειτουργικό σε τρίτους κατασκευαστές PC, τότε θα μειωθούν οι πωλήσεις στα Apple PCs. Εγώ συμφωνώ ότι η Apple προσπαθεί να πουλήσει το software της πακέτο με το hardware. Μια ζωή αυτό έκανε. Τώρα το αν είναι software ή hardware εταιρεία εξαρτάται από το πώς το βλέπει κανείς. Εγώ πάντως δεν έχω κάποια προτίμηση. Κλείνω προς το software, αλλά και το hardware καλό είναι χιχιχιχι!

I love my mbp 15,6" aluminum, my mbp 17" unibody, my iphone 3GS 32 GB, my time capsule 2 TB, my magic mouse, my aluminum keyboard + usb hub and finally my ipod nano 16 GB 4th generation!!!

I love you all (που έλεγε και γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός)! :lol::lol::lol:

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μόλις έκανα λογαριασμό και ξεκίνησα να ψάχνω για ενδιαφέροντα θέματα οπότε έπεσα εδω πάνω. Ας πω λοιπόν 2-3 πράγματα που η δεν ειπώθηκαν η μου ξέφυγαν.

Μερος πρώτο : Adobe AIR - CS5 - iPhone 3G

Για να μην κάθομαι και αναλύω τι είναι το AIR θα πω απλά ότι είναι runtime της Adobe για desktop εφαρμογές. Στο θέμα μας τωρα, λίγο πριν την ανακοίνωση του iPhone 4 είχε ανακοινωθεί το Flash CS5 ως μέρος όλης της σουίτας. Είχε βρεί λοιπόν τρόπο η Adobe να κάνει packaging flash εφαρμογές η οτιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει export σε AIR με τέτοιο τρόπο ωστέ να τρεχει κανονικότατα στο iPhone. Για την ακρίβεια άρχισαν να εμφανίζονται και apps στο store της Αpple που ήταν φτιαγμένα έτσι. Λίγο πριν κυκλοφορήσει η CS5 με αυτό το χαρακτηριστικό να σπρώχνεται τρελά απο την Adobe, η Apple ανακοίνωσε αυτό :

3.3.1 — Applications may only use Documented APIs in the manner prescribed by Apple and must not use or call any private APIs. Applications must be originally written in Objective-C, C, C++, or JavaScript as executed by the iPhone OS WebKit engine, and only code written in C, C++, and Objective-C may compile and directly link against the Documented APIs (e.g., Applications that link to Documented APIs through an intermediary translation or compatibility layer or tool are prohibited).”

Δεν νομίζω το timing να είναι τυχαίο. Προσ θεού ένας developer δεν πρέπει να είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί όποια γλώσσα θέλει. Είναι παράλογο να θες να δουλέψεις εκτός του περιβάλλοντος της Apple.

Μέρος δεύτερο : Apple και HTML5

Κατ'αρχάς να πώ πως λατρεύω το πως εξελίσσεται το όλο θέμα με την HTML5 αλλά μιας και είμαι web developer ο οποίος θέλει να κάνει εντυπωσιακά πραγματα σήμερα κι όχι σε 2 χρόνια προς το παρόν το Flash μου δίνει την ικανοτητα να τα κάνω κι αν γίνουν σωστά ούτε cpu hog είναι και ούτε battery eater.

Συνεχίζοντας, ρίξτε αν θέλτε μια ματιά σε αυτό : http://www.webmonkey.com/2010/05/on-web-video-support-safari-now-stands-alone/

εν ολίγοις απο την μία δεν θέλει το flash (δικαίωμα της) αλλά απο την άλλη σπρώχνει την html5 με συγκεκριμένο codec του οποίου είναι μερικώς ιδιοκτήτης! well done!

To γεγονός ότι είμαι flash developer ίσως σας κάνει να πιστέψετε οτι δεν είμαι αντικειμενικός βέβαια αλλα οκ, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτο! :D

καλώς με βρήκατε!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...