holdyourlight Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Λόγω έλλειψης χρόνου θα σας κοινοποιήσω το email που έστειλα στις 23 Απριλίου στην Forthnet,στο περιοδικό Pc Master και αργότερα στην Otenet και στο περιοδικό RAM. Έκανα αίτηση για νέα σύνδεση σε υποκατάστημα της Forthnet στον Κολωνό στις 12/02/2010. Πρόκειται για νέα γραμμή σε νέο διαμέρισμα. Ο εκτιμώμενος χρόνος σύνδεσης που μου δόθηκε ήταν ένας μήνας, ενώ μέσα στις πρώτες 20 ημέρες θα ερχόταν τεχνικός του ΟΤΕ για να κάνει τις απαραίτητες καλωδιώσεις, και παράλληλα θα λάμβανα SMS με τους κωδικούς σύνδεσης για το Internet. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη, ενώ η αυτόματη ενημέρωση μέσω forthnet.gr/adslstatus ήταν το λιγότερο, παραπλανητική. Περίπου 40 ημέρες μετά την αίτηση επικοινώνησα για πρώτη φορά με το αρμόδιο τμήμα της Forthnet, όπου μου είπανε πως το αίτημα έχει απορριφθεί από τον ΟΤΕ, και μου δώσανε νέο εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης, 10 ημέρες. Ακριβώς την επόμενη μέρα ξανά-επικοινώνησα και ο χρονικός ορίζοντας αυξήθηκε στις 20 ημέρες. Για να μην μακρηγορώ, μέσα στον επόμενο μήνα ακολούθησε σειρά τηλεφωνημάτων και άμεσης επικοινωνίας με διάφορους εκπρόσωπους της Forthnet, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Η Forthnet ρίχνει την ευθύνη στον ΟΤΕ και με συμβούλευσαν να επικοινωνήσω άμεσα μαζί τους για πιο γρήγορη διευθέτηση του προβλήματος. Η επικοινωνία μου με τον ΟΤΕ ήταν παντελώς άκαρπη, αφού δεν ήθελαν καν να ακούσουν το πρόβλημά μου εφόσον δεν είμαι πελάτης τους, και έριξαν με την σειρά τους την ευθύνη στην Forthnet. Το μόνο που μου έμενε να κάνω ήταν να απευθυνθώ στην γραμμή παραπόνων καταναλωτών που αφορά συγκεκριμένα, προβλήματα από εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Στις 15/04/2010 έστειλα λοιπόν fax με το πρόβλημα μου, το οποίο όπως μου είπανε θα το προωθούσαν στους υπαίτιους. Έκτοτε δεν υπήρχε καμία εξέλιξη στο ζήτημα ή ανάλογη ενημέρωση (φυσικά, ποτέ δεν υπήρξε). Απλώς έγινε ακόμη μία προώθηση αιτήματος στον ΟΤΕ (5η ή 6η φορά) η οποία και πάλι «κόλλησε» χωρίς καμία απάντηση. Πρόσφατο τηλεφώνημα στο υποκατάστημα όπου έκανα την αίτηση αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά άκαρπο, αφού και πάλι η συμβουλή του υπεύθυνου ήταν «να περιμένω άλλες 10 ημέρες και βλέπουμε.» Σημειώνω φυσικά ότι από την στιγμή που θα έρθει ο τεχνικός του ΟΤΕ για τις καλωδιώσεις, πρέπει να περιμένω άλλες 10 ημέρες (στην αισιόδοξη περίπτωση) για να ολοκληρωθεί η σύνδεση. Συμπέρασμα / Ανακεφαλαίωση Δυόμιση μήνες (2,5) μετά την αρχική μου αίτηση, και το ζήτημα δεν έχει λυθεί. Δεν μου έγινε ποτέ ενημέρωση για την πορεία της αίτησης μου και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ενώ σε ΟΛΕΣ μου τις επικοινωνίες με τους (άλλοτε ευγενικούς, άλλοτε εριστικούς) εκπρόσωπους της Forthnet, μου «παπαγαλίζανε» το ίδιο τροπάριο. Οι ευθύνες έπαιζαν μπάλα από την Forthnet στον ΟΤΕ, από τον ΟΤΕ στην Forthnet και όπως πάντα ο καταναλωτής βρισκόταν στην μέση μη μπορώντας να κάνει τίποτα. Μπορεί το ζήτημα να είναι τεχνικό και διαδικαστικό, επειδή όμως δεν ζω σε άλλο πλανήτη, ξέρω πως αν υπάρχει καλή θέληση (πές΄το βύσμα) και πέσουν τα κατάλληλα τηλέφωνα μεταξύ αρμόδιων, η σύνδεση μου θα είχε ολοκληρωθεί όχι τον πρώτο μήνα, αλλά σε 5 ημέρες. Εγώ όμως σαν απλός καταναλωτής, επιλέγω τον δύσκολο δρόμο της επιμονής, της πίεσης, των έγγραφων παραπόνων σε αρμόδιες υπηρεσίες, και της δυσφήμησης. Γιατί τελικά κύριοι, αυτό και μόνο κερδίζετε. Δυσφήμηση της εταιρείας σας για την ποιότητα των υπηρεσιών σας, για την εξυπηρέτηση των πελατών σας και για το ενδιαφέρον που δείχνετε για γρήγορη λύση των προβλημάτων που δημιουργούνται. Και όταν μια εταιρεία αποκτήσει έναν «κακό» όνομα, θα μείνει με αυτό το όνομα, όσα και να ξοδέψει σε διαφημίσεις. Ενώ, τέλος το ρίξιμο ευθυνών σε τρίτους, πλέον δεν πείθει ούτε ικανοποιεί τον πελάτη, αφού τελικώς το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. Με εκτίμηση ....... 23/04/2010 Μία εβδομάδα μετά, και ακόμα δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ εξέλιξη στην πορεία της σύνδεσής μου. Θα μπορούσα να αποκαλέσω με πολλά "διακοσμητικά" τους όποιους υπεύθυνους για αυτήν την τραγική καθυστέρηση, αλλά το μόνο που θα πω είναι, κρίμα. Κρίμα, και ζήτω η Ελλαδάρα μας.
zoocra77 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Τρόπος αντιμετώπισης: Νέα σύνδεση από ΟΤΕ χωρίς τπτ πάνω.Με το που ενεργοποιηθεί,καπάκι φορητότητα σε forthnet.Κόστος 35 ευρώ.Κέρδος τα πακέτα τσιγάρα και η χαμηλή πίεση, όλης αυτής της κατάστασης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 πράγματι, δεν είναι η πρώτη (ούτε η τελευταία) περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δυστυχώς ο ΟΤΕ το καθυστερεί επίτηδες για τους προφανείς λόγους. όπως είπε και ο προλαλλήσαντας κάνεις πρώτα στον ΟΤΕ (ο οποίος ως δια μαγείας θα την ενεργοποιήσει μπαμ μπαμ) και μετά φορητότητα στην Forthnet
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 πράγματι, δεν είναι η πρώτη (ούτε η τελευταία) περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δυστυχώς ο ΟΤΕ το καθυστερεί επίτηδες για τους προφανείς λόγους. όπως είπε και ο προλαλλήσαντας κάνεις πρώτα στον ΟΤΕ (ο οποίος ως δια μαγείας θα την ενεργοποιήσει μπαμ μπαμ) και μετά φορητότητα στην Forthnet Δεν δεσμεύεσαι για 12 μήνες στον ΟΤΕ κτλ;
zoocra77 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Νοpe...Εκτός αν βάλεις κάνα internet ή κάνα πρόγραμμα με δέσμευση!Απλά χρεώνεσαι τα 35 σαν τέλος ενεργοποίησης.Γνωστό κολπάκι το κάνουν πολλοί καιρό τώρα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δεν δεσμεύεσαι για 12 μήνες στον ΟΤΕ κτλ; όχι βέβαια, απλή τηλεφωνική γραμμή βάζεις
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Γαμώτο δεν το ήξερα... τι κάνω εδώ μέσα τόσα χρόνια! Έφαγα μια ταλαιπωρία στη forthnet άλλο πράμα.
xavier Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 ενας φιλος μου ειχε νοβα και ειπε να εκμεταλευτει την προσφορα της φορθνετ για ιντερνετ+νοβα με 20% εκπτωση και στα 2. δεν καιγοταν να βαλει ιντερνετ αλλα τον συνεφερε... δεν ειχε γραμμη τηλεφωνου στο σπιτι και μαλλον αντιμετωπισαν καποιο προβλημα στη φορθνετ...εχει περασει κανα 6μηνο ισως και παραπανω και ουτε φωνη ουτε ακροαση... ουτε ο φιλος μου το κυνηγαει γιατι τωρα πληρωνει μονο τη νοβα με 20% εκπτωση...
{xxx} Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα αλλά με μια απλή μεταφορά της γραμμής στο καινούριο μου σπίτι στο οποίο υπήρχε ήδη γραμμή ΟΤΕ. Πάνε τώρα σχεδόν 2 μήνες και ακόμα δεν έχω κάτι νέο παρά μόνο τα γνωστά 'σε δέκα μέρες θα γίνει η ενεργοποίηση'. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω (εκτός από υπομονή) για να τελειώσει επιτέλους αυτή η ιστορία;
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Παιδιά να πάει στα κομμάτια η κάθε forthnet. Είναι η τελευταία φορά. 15 ευρά ακριβότερα, αλλά ΟΤΕ. Τέλος. Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Αφού έκανε μήνες να ενεργοποιηθεί, είναι full στα προβλήματα.
Jashan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 H forthnet ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μου για σύνδεση, ο τεχνικός της ήρθε μέσα σε 5 ημέρες, αλλάάάάά΄..... ο ΟΤΕ είχε δώσει σύνδεση σε άλλη πολυκατοικία και όχι σε αυτή που μένω (περιοχή Κάτω Χαλάνδρι). με αποτέλεσμα τώρα να περιμέέένω, περιμέέένω, περιμέεέενω.... Tυχερή είμαι που μπήκα εδώ και βλέπω τί γίνεται. Απ'ό,τι καταλαβαίνω, μάλλον πρέπει να ακυρώσω τη σύνδεση, να στείλω αίτημα στον ΟΤΕ κλπ κλπ... ευτυχώς που υπάρχει ελεύθερο σήμα στην περιοχή μου , και μπορώ να έχω πρόσβαση στο ιντερνετ.. Εξελίσσεται η τεχνολογία, κι ευτυχώς υπάρχουν και ανοιχτόμυαλοι χρήστες.
giorgos th. Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 αυτο ακριβως ειχα παθει κι εγω.. εκανα διακοπη και νεα συνδεση... συνολο ~2 μηνες... μαμησε τα....
doutsos13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 ένας γνωστός μου είχε πάθει το ίδιο , τους πήρε τηλέφωνο και αφού τους έβρισε ζήτησε ακύρωση της σύνδεσης .. καταλαβαίνετε μετά .. όχι μόνο το συνέδεσαν σε 4 μέρες, του έκαναν και μία μικρή έκπτωση στον λογαριασμό. τι να πεί κανείς... πλέον κανείς δεν είναι αξιόπιστος
Capamaru Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Τα ίδια έπαθα και εγώ απο την Tellas. Καινούργια πολυκατοικία καινούργιο διαμέρισμα, φρέσκια σύνδεση και 2.5 μηνες παίδεμα μέχρι να μπει το internet. Το περίεργο είναι πως ο ΟΤΕ το δικό του κομμάτι το εκτέλεσε άμεσα και δεν χρειάστηκε να ανακατευτώ μαζί τους. Απο την άλλη η tellas ψαχνοταν κανενα διμηνο να βρει που είναι το διαμέρισμα, αφου εγω μένω Μαρκόπουλο και αυτοι με εψαχναν καπου στο Πορτο Ραφτη. Επειτα απο πολυ τράβηγμα και καυγάδες εγινε η πολυποθητη συνδεση απο την οποία δεν εχω παραπονο. Μετά απο κανα μήνα με πηραν απο την Tellas να μου ζητησουν συγνωμη που δεν μπορούν να ικανοιποιήσουν την αιτηση για συνδεση internet και τηλεφωνου ! Της λεω στο τηλεφωνο, Internet δεν μπορέιται να βαλετε αλλα λογαριασμο στελνετε... κοκκαλο η τηλεφωνήτρια χεχε. Εν τέλη μπαχαλο ειναι ολες και η λύση με τον ΟΤΕ και την άμεση μεταφορά σε άλλη εταρία (οταν προκειτε για καινούργια συνδεση μονο) ισως να είναι η καλύτερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.