katsiferis Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Λοιπον παιδια εγο ειμαι δεκαεξι χρονων και παω πρωτη λυκειου.Σκεφτομαι σοβαρα το ενδεχομενο να παω για σπουδες στην αγγλια η στην σκωτια(σκωτια μαλλον) και οι γονεις μου θελουν.Παρολα αυτα ρωτησα μια καθηγητρια μου τις προαλλες σχετικα με το αν θα δωσω παννεληνιες και μου ειπε οτι απο την στιγμη που εισαι σε γενικο λυκειο πρεπει να δωσεις πανελληνιες για να παρεις απολυτιριο(τα αγγλικα πανεπιστημια ζητουν μονο απολυτιριο).Ισχυει?Θα δωσω πανελληνιες?
georgeuk Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 αλήθεια ειναι εγω με το απολυτηριο περασα. αλλα θα χρειαστει επισης να δωσεις αγγλικα IELTS και να εχεις βαθμο ανω του 6
BaLsAmoMenos Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Καλο θα ηταν απο του χρονου να πας σε κανενα IB (μονο του Μωραιτη ξερω, λογικα θα υπαρχουν και αλλα) για 2α και 3η λυκειου. Τα μαθηματα ειναι στα Αγγλικα και στο τελος της 3ης λυκειου θα δωσεις GCE εξετασεις (κατι σαν τις πανελληνιες για τους Ελληνες δηλαδη). Βεβαια, ειναι αρκετα ακριβος ο ποστης ο Μωραιτης και η εναλλακτικη ειναι να βγαλεις ενα αρκετα καλο απολυτηριο και να δωσεις για IELTS/TOEFL.
partblah1990 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Θα δωσω πανελληνιες? Είναι μεγάλο λάθος να φοβάσε να δώσεις πανελλήνιες . Δεν είσαι ο μοναδικός που θα δώσει στο κάτω κατω, αυτά τα έχουμε περάσει όλοι μας ! Πάντως άμα κάποιος είναι καλός σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο μπορεί να πάρει υποτροφία για μεταπτυχικα στο εξωτερικο !
katsiferis Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Ναι μαλλον ετσι τελικα θα πανε τα πραγματα.Απολυτιριο και ΙΕΛΤΣ .Παρολα αυτα σκεφτομαι για χημικος μηχανικος στην σκωτια,αλλα οι γονεις μου λενε για ανυποφορο καιρο και πως ολοι οι ελληνες αρρωσταινουν.Ειναι αληθεια γιατι εγω ξερω πως ο καιρος συνηθιζεται.Επιπλεον δεν πληρωνεις και διδακτρα....
katsiferis Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Ναι μαλλον ετσι τελικα θα πανε τα πραγματα.Απολυτιριο και ΙΕΛΤΣ .Παρολα αυτα σκεφτομαι για χημικος μηχανικος στην σκωτια,αλλα οι γονεις μου λενε για ανυποφορο καιρο και πως ολοι οι ελληνες αρρωσταινουν.Ειναι αληθεια γιατι εγω ξερω πως ο καιρος συνηθιζεται.Επιπλεον δεν πληρωνεις και διδακτρα....
Blondeamon Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Άμα θέλεις να μάθεις σοβαρά χωρίς να ακούς τις χαζομάρες των γονιών σου στείλε μου πμ, σκωτία μένω. No offence, γονείς είναι καταλαβαίνω αλλά λολ.
Blondeamon Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Άμα θέλεις να μάθεις σοβαρά χωρίς να ακούς τις χαζομάρες των γονιών σου στείλε μου πμ, σκωτία μένω. No offence, γονείς είναι καταλαβαίνω αλλά λολ.
insomniaK Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 γιατί να σου στείλει πμ; Οι υπόλοιποι πως θα μάθουμε;
insomniaK Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 γιατί να σου στείλει πμ; Οι υπόλοιποι πως θα μάθουμε;
evabb Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Ναι μαλλον ετσι τελικα θα πανε τα πραγματα.Απολυτιριο και ΙΕΛΤΣ .Παρολα αυτα σκεφτομαι για χημικος μηχανικος στην σκωτια,αλλα οι γονεις μου λενε για ανυποφορο καιρο και πως ολοι οι ελληνες αρρωσταινουν.Ειναι αληθεια γιατι εγω ξερω πως ο καιρος συνηθιζεται.Επιπλεον δεν πληρωνεις και διδακτρα.... ερωτηση, 3 χρονια ειναι για χημικος μηχανικος εκει πανω; παντως το πολυτεχνειο αθηνων και κρητης ειναι απο τα καλυτερα πανεπιστημια στην ελλαδα. γτ να βγεις εξω για μια τετοια σχολη;
evabb Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Ναι μαλλον ετσι τελικα θα πανε τα πραγματα.Απολυτιριο και ΙΕΛΤΣ .Παρολα αυτα σκεφτομαι για χημικος μηχανικος στην σκωτια,αλλα οι γονεις μου λενε για ανυποφορο καιρο και πως ολοι οι ελληνες αρρωσταινουν.Ειναι αληθεια γιατι εγω ξερω πως ο καιρος συνηθιζεται.Επιπλεον δεν πληρωνεις και διδακτρα.... ερωτηση, 3 χρονια ειναι για χημικος μηχανικος εκει πανω; παντως το πολυτεχνειο αθηνων και κρητης ειναι απο τα καλυτερα πανεπιστημια στην ελλαδα. γτ να βγεις εξω για μια τετοια σχολη;
Blondeamon Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 γιατί να σου στείλει πμ; Οι υπόλοιποι πως θα μάθουμε; Έχεις δίκιο, ας ρωτήσει εδώ αλλά πρώτα ας ρίξει μια ματιά στο μπλόγκ μου που περιγράφω αναλυτικά πως είναι η ζωή στην Σκωτία. http://www.travelstories.gr/%E7-%E6%F9%DE-%F3%F4%EF-%E5%E4%E9%EC%E2%EF%FD%F1%E3%EF/ Evabb, 4 χρόνια είναι όλες οι σχολές στη Σκωτία. Και πάρε και 5 λόγους: 1) Αν δεν είναι απο την πόλη που θέλει να σπουδάσει θα του κοστίσει το ίδιο με Σκωτία. 2) Το 20ο Πανεπιστήμιο στο κόσμο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τα κρητικά. Είναι αστεία και μόνο η συγκριση. 3) Καταλήψεις. 4) Απεργίες. 5) Παρατάξεις, καθηγητές, ελληνάρες. (optional ανάλογα τα βίτσια) Αυτά είνα τα μείον μονο. Τα συν της Σκωτίας βαριέμαι να τα πώ, διαβάστε τα στο μπλόγκ.
katsiferis Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Πρωτον γιατι θελω να φυγω,δευτερον επειδη το επαγγελμα του χημικου μηχανικου στην ελλαδα δεν παει πολυ καλα και βιωνει κριση οπως και καθε παραγωγικη δουλεια στην ελλαδα και τριτον παντα ειχα παθος για τη:-ν αγγλια-σκωτια.Χαιλαντερ και ετσι...! ---------- Προσθήκη στις 19:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:58 ---------- Εχεις απολυτο δικιο και συμφωνω με οτι λες αλλα το http://www.kamenos.gr δεν δουλευει..Μπορεις να μας πεις για τον καιρο και εδω στο μπλογκ για να μην πολυταλαιπωρω τους γονεις μου. ---------- Προσθήκη στις 19:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:00 ---------- Ως πολυ καλο πανεπιστημιο στην σκωτια και συγκεκριμενα σε ειδικευση στους χημικους μηχανικους ειναι το Herriot Watt.Στους χημικους μηχανικους ειναι το εκτο καλυτερο πανεπιστημιο σε ολο το UK.Ειδατε η Σκωτια?Θα ηθελα αγαπητε Blondeamon να μου πεις τα "ακουστα"σου για το herriot watt και το αν σου πληρωνει τα διδακτρα ο SAAS.
nickarmy Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Ο καιρός στη Μεγάλη Βρετανία Γενική παρουσίαση Η Βρετανία διαθέτει σε γενικές γραμμές ένα εύκρατο κλίμα με αρκετές νεφώσεις. Ωστόσο, λόγω του βόρειου γεωγραφικού μας πλάτους, απολαμβάνουμε μεγάλης διάρκειας καλοκαιρινές βραδιές, ενώ διαστήματα καλοκαιρίας μπορούν να σημειωθούν σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους. Ο καιρός παρουσιάζει διακυμάνσεις από τη μια μέρα στην άλλη, γενικά όμως τα καλοκαίρια (Ιούνιος-Αύγουστος) είναι ζεστά με θερμοκρασίες 14-30 °C, ενώ ο χειμώνας (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος) είναι δροσερός με θερμοκρασίες 1-5 °C. Σημαντικές διαφορές θερμοκρασίας σημειώνονται μεταξύ της Σκωτίας και της Νότιας Αγγλίας. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο νότια βρίσκεται μια περιοχή, τόσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία. Άνοιξη (Μάρτιος - Μάιος) Την άνοιξη ενδέχεται να απολαύσετε θαυμάσιο ηλιόλουστο καιρό, είναι όμως εξίσου πιθανό ο καιρός να είναι κρύος ή υγρός. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Το Μάιο είναι πιθανό να σημειωθούν πολύ ζεστές ημέρες και η θερμοκρασία να αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Καλοκαίρι (Ιούνιος - Αύγουστος) Οι περισσότερες καλοκαιρινές μέρες είναι ζεστές, τα βράδια όμως μπορεί να είναι δροσερά. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κατά μέσο όρο στους 14 – 30 βαθμούς Κελσίου, ενδέχεται όμως κάποιες μέρες να αγγίξουν ακόμα και τους 35 βαθμούς. Φθινόπωρο (Σεπτέμβριος - Νοέμβριος) Το φθινόπωρο μπορεί να επιφυλάξει πολύ ζεστές ημέρες, όπως αντίστοιχα και κρύες. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά είναι πιθανό ο καιρός να παρουσιάσει αρκετά υψηλότερες θερμοκρασίες το Σεπτέμβριο συγκριτικά με το Νοέμβριο. Χειμώνας (Δεκέμβριος – αρχές Μαρτίου) Αυτή την εποχή η Βρετανία ζει τις μικρότερες και τις πιο κρύες μέρες της (η μέρα διαρκεί 7-8 ώρες), οι οποίες όμως μπορεί να είναι αναζωογονητικές και φωτεινές. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. http://www.visitbritain.gr/about-britain/weather/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.