Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro i7 και θερμοκρασίες

mchrisober

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χρησιμοποιω μια metric halo 2882 expanded στο mac της υπογραφής μου i7 και ψήνεται απίστευτα όταν την ενώνω.

Χρησιμοποιεί δικό της driver.

Σε idle από ~45 ανεβαίνει στους 69+

Watt δεν τα έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή γιατί δεν είμαι studio αλλά γενικά είναι απίστευτο που

ανεβάζει 20+ βαθμούς.

Γενικα πηρες καμια απαντηση διοτι ειναι πολυ σοβαρο για οσους ασχολούνται με ηχο

Ωραία κάρτα αρχηγέ :)

Για τους drivers μην εξαπατάσαι, όλοι οι κατασκευαστές έχουν drivers (δηλαδή εγκαθιστάς drivers για να δουλέψουν) αλλά αρκετοί (αν όχι οι περισσότεροι) χρησιμοποιούν το AppleFWAudio της Apple.

Δώσε στο terminal -> sudo kextstat

και πες μου αν βλέπεις φωρτομένο το AppleFWAudio. Επίσης όταν μπορέσεις κάνε και τα monitoring που σου είπα ξεφορτώνοντας και φορτώνοντας τον AppleFWAudio.

Η απάντηση που έχω πάρει μέχρι τώρα είναι οτι είναι expected αυτό που γίνεται και φταίει το maxbusstall. Δεν ξέρω αν εννοούσε οτι είναι πρόβλημα ή όχι ή οτι δεν λύνεται. Έκανα και 2ο bug report πιο συγκεκριμένο και ελπίζω σε καλύτερη απάντηση

Αυτό που μου προκαλεί τρελή περιέργεια είναι πως δεν έχουν γκρινιάξει άπειροι για αυτό πριν το κηνυγήσω εγώ. Το πρόβλημα υπάρχει από το Leopard και μετά. Είμαστε τόσο λίγοι με MBP και firewire κάρτες; Όλοι MacPro έχουν να πούμε; :P (όχι οτι δεν παίζει το θέμα να υπάρχει και στους mac pro, απλά εκεί ποιος του δίνει σημασία μεσ'το θηρίο)

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδή με λίγα λόγια μας λένε οτι είναι φυσιολογικό;

Ειναι κατι που δεν διωρθονεται ας πουμε γιατι αν υποστηριζουν κατι τετοιο ειναι μονο μουφες..

Απο την apple το ελαβες αυτο το μηνυμα;

:-)

Δημοσ.

Δηλαδή με λίγα λόγια μας λένε οτι είναι φυσιολογικό;

Ειναι κατι που δεν διωρθονεται ας πουμε γιατι αν υποστηριζουν κατι τετοιο ειναι μονο μουφες..

Απο την apple το ελαβες αυτο το μηνυμα;

:-)

Δημοσ.

Huh, Τι είναι τούτο πάλι...

Το έχω για graphics το macbook pro αλλά θα δοκιμάσω την Duet που έχω στο στούντιο αργότερα, αλλά μάλλον δεν θα δω τίποτα διαφορετικό.

Ελπίζω να το φτιάξουν

Χοντρό πρόβλημα...

Δημοσ.

Huh, Τι είναι τούτο πάλι...

Το έχω για graphics το macbook pro αλλά θα δοκιμάσω την Duet που έχω στο στούντιο αργότερα, αλλά μάλλον δεν θα δω τίποτα διαφορετικό.

Ελπίζω να το φτιάξουν

Χοντρό πρόβλημα...

Δημοσ.

Ναι από Quality Assurance engineer* της Apple έλαβα την απάντηση. Φυσιολογικό είναι, ναι.

Αυτό που μου εξηγεί είναι οτι η αύξηση της idle θερμοκρασίας οφείλετε στην απαγόρευση της CPU από το power management να μπει σε βαθύτερα C-States που μειώνουν το voltage και συνεπώς την θερμοκρασία. Αυτό το κάνει γιατί το firewire audio πραγματοποιεί isochronous transfer (το μεγάλο + σε σχέση με χρήση USB ας πούμε για audio/video streaming) το οποίο από τη φύση του χρειάζεται την CPU για να κάνει τη συνεχή ροή data (αυτό φαίνεται και απο τα geekbench scores που έχω παραθέσει στο thread με A/B ).

Όπως μου εξηγεί δεν είναι οτι η CPU έχει ανάγκη αυτό το ρεύμα για να εκτελέσει τα isochronous service tasks αλλά η αναγκαιότητα του να απετραπεί η εισαγωγή της CPU σε deeper c-state (όπως γίνετε όταν δεν υπάρχει fw audio και η CPU είναι idle σε μειωμένο ρεύμα και χαμηλές θερμοκρασίες) γιατί η καθυστέρηση της επαναφοράς της CPU από αυτό θα προκαλούσε αποτυχία στο isochronous audio transfer.

Με λίγα λόγια έχοντας firewire audio ακόμα και όταν δεν γίνεται κάποια αναπαραγωγή/εγγραφή το firewire bus είναι ενεργό και έτοιμο για stream και για να διατηρηθεί αυτό απαιτεί κάποια CPU cycles & αποτροπή της CPU από το να μπεί σε βαθύ idle state.

Δύσκολη χώρα για firewire audio σε macbook η Ελλάδα :P

* Ο οποίος τυχαίνει να είναι και label owner και old school αμερικάνος housas, δουλεύει audio δηλαδή

Δημοσ.

Ναι από Quality Assurance engineer* της Apple έλαβα την απάντηση. Φυσιολογικό είναι, ναι.

Αυτό που μου εξηγεί είναι οτι η αύξηση της idle θερμοκρασίας οφείλετε στην απαγόρευση της CPU από το power management να μπει σε βαθύτερα C-States που μειώνουν το voltage και συνεπώς την θερμοκρασία. Αυτό το κάνει γιατί το firewire audio πραγματοποιεί isochronous transfer (το μεγάλο + σε σχέση με χρήση USB ας πούμε για audio/video streaming) το οποίο από τη φύση του χρειάζεται την CPU για να κάνει τη συνεχή ροή data (αυτό φαίνεται και απο τα geekbench scores που έχω παραθέσει στο thread με A/B ).

Όπως μου εξηγεί δεν είναι οτι η CPU έχει ανάγκη αυτό το ρεύμα για να εκτελέσει τα isochronous service tasks αλλά η αναγκαιότητα του να απετραπεί η εισαγωγή της CPU σε deeper c-state (όπως γίνετε όταν δεν υπάρχει fw audio και η CPU είναι idle σε μειωμένο ρεύμα και χαμηλές θερμοκρασίες) γιατί η καθυστέρηση της επαναφοράς της CPU από αυτό θα προκαλούσε αποτυχία στο isochronous audio transfer.

Με λίγα λόγια έχοντας firewire audio ακόμα και όταν δεν γίνεται κάποια αναπαραγωγή/εγγραφή το firewire bus είναι ενεργό και έτοιμο για stream και για να διατηρηθεί αυτό απαιτεί κάποια CPU cycles & αποτροπή της CPU από το να μπεί σε βαθύ idle state.

Δύσκολη χώρα για firewire audio σε macbook η Ελλάδα :P

* Ο οποίος τυχαίνει να είναι και label owner και old school αμερικάνος housas, δουλεύει audio δηλαδή

Δημοσ.

Απο που βλεπεις στο mac τη θερμοκρασια? Υπαρχει καποιο status που σου δειχνει ανα πασα στιγμη τη θερμοκρασια? MacBook Pro εχω ' 15 2.53Ghz

Δημοσ.

Απο που βλεπεις στο mac τη θερμοκρασια? Υπαρχει καποιο status που σου δειχνει ανα πασα στιγμη τη θερμοκρασια? MacBook Pro εχω ' 15 2.53Ghz

Δημοσ.

Εγκατέστησε το iStat menus και θα έχεις πολλές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σου... Την θερμοκρασία του επεξεργαστή μπορείς να την δεις και με το προγραμματάκι smc fan που σου επιτρέπει να ρυθμίσεις τις στροφές που γυρνάνε τα ανεμιστηράκια.

Δημοσ.

Εγκατέστησε το iStat menus και θα έχεις πολλές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σου... Την θερμοκρασία του επεξεργαστή μπορείς να την δεις και με το προγραμματάκι smc fan που σου επιτρέπει να ρυθμίσεις τις στροφές που γυρνάνε τα ανεμιστηράκια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...