vag3d Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Ρε παιδιά, τι λέτε? Τι "περίεργα μαθηματικά" είναι αυτά που κάνετε εδώ μέσα με τις θερμοκρασίες? Έχετε ξεφύγει εντελώς. 1. Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι οτι το γεγονός οτι η GPU είναι μαζί με την CPU κάνει ένα συγκεκριμένο σημείο στο Laptop πιο θερμό από ότι εάν ήταν μοιρασμένα μέσα στο Laptop και είχαν ξεχωριστή ψύξη. 2. Ναι, το 17" θα έχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας θεωρητικά. 3. Ixthy λογικά εφόσον το Laptop σου βρίσκει "αφθονία ρεύματος", δεν υπάρχει λόγος να είναι και τόσο "αυστηρό" στην κατανάλωσή του, οπότε λογικό είναι να επιτρέπει να "τραβήξει" περισσότερο ρεύμα (να καταναλώνει περισσότερο ρεύμα δηλαδή), με αποτέλεσμα τα επιμέρους στοιχεία του να ζεσταίνονται περισσότερο. (Θεωρητικά τουλάχιστον). 4. Tablet είσαι λίγο μπερδεμένος με τις θερμοκρασίες. 5. haHa το παράδειγμα σου είναι ατυχές. Καλύτερα να έθετες κανένα παράδειγμα με συγκοινωνούντα δοχεία και μετά να έλεγες ότι εάν για παράδειγμα είχαμε ένα σφραγισμένο δωμάτιο και μονωμένο "τέλεια" (θεωρητικά) με ένα ψυγείο μόνο μέσα που θα δούλευε με ανοικτή την πόρτα του, το πιό πιθανό (θεωρητικά) θα ήταν η θερμοκρασία του δωματίου να μην άλλαζε καθόλου... (διότι οι υψηλές θερμοκρασίες από το μοτέρ και το "σύστημα ψύξης" θα έρχονταν σε ισορροπία με την ψύξη που θα παρήγαγε το ψυγείο μέσα στο δωμάτιο...!!! Με αυτά που είπες κοντεύεις να μπερδέψεις και εμένα...looll...!!! Εν πάση περιπτώσει...!!!
ioannitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Για τις θερμοκρασίες να επιβεβαιώσω το φίλο από πάνω. Δεν έχω Μακ αλλά το Βαιο μου έχει ακριβώς αυτή την συμπεριφορά. Όταν είναι στο ρεύμα δουλεύουν όλα στο φουλ και απάγει πολύ θερμότητα. Όταν δουλεύει μπαταρία είναι πολύ πιο δροσερό. Φυσικά μπορείς να ορίσεις ακόμη και σε μπαταρία να δουλεύουν όλα στο φούλ. Το MacOs δεν έχει επιλογές διαχείρισης ενέργειας όπως τα windows? Τα κάνει όλα αυτοματοποιημένα? Πάντως στο ριβιου όπου ανέβασε 100ο το 17αρι i7 η Απλ απάντησε ότι είναι μέσα στις προδιαγραφές της ιντελ που δίνει όριο του mobile ι7 τους 105 βαθμούς κελσίου. Μπορεί δηλαδή να είναι ενοχλητικό αλλά δεν είναι "ελάττωμα". Άλλωστε πιστεύω ότι κάθε λαπτοπ όταν είναι σε φουλ χρήση πρέπει να υποστηρίζεται από μια βάση με ανεμιστηράκια για καλύτερη αποβολή θερμότητας. Π.χ. σαν αυτό : Aυτή είναι και οικολογική !! http://www.isquare.gr/store/macally-ecofanpro.html
Tablet Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Παντως το 17''αρι μου θα μπει εδω πανω.Τεραστιος ανεμιστηρας..
haHa Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Παντως οι βασεις με ανεμιστηρα ελαχιστα πραγματα κανουν στα macbook pro που δεν εχουν εισοδο αερα απο κατω. Πολυ πιο αποτελεσματικο/προτιμοτερο ειναι το undervolting. Σε σχεση με τις βασεις εχει τα εξης πλεονεκτηματα: α) πολυ πιο αποτελεσματικο σε ψυξη(μπορεις να δεις ως και 15 βαθμους κατω, ενω με βαση με το ζορι να δεις 5 βαθμους κατω) β) λειτουργει παντου ,ακομα και οταν εισαι στο δρομο και με μπαταρια γ) μειωνει τον θορυβο, ενω οι βασεις τον αυξανουν δ) αυξανει την αυτονομια ε) δεν μειωνει την φορητοτητα(γιατι μεσα στο σπιτι πως θα μεταφερεις ολη την ωρα την βαση) στ) ειναι πολυ πιο φθηνο (8€ εναντι πανω απο 25€ για μια βαση)
haHa Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Για στειλε κανα link http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249227 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=327434
MariosV Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 ρε παίδες μη τρελαίνεστε απλά ρυθμίστε τα ανεμιστηράκια να ανεβάζουν πιο γρήγορα στροφές. google: για macos-> fan control για win7-> lubbo's fan control
Ozone Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 αυξανοντας τις στροφες με το smcfan οι ανεμηστιρες χαλανε ποιο γρηγορα? π.χ αν τους εχω σε φουλ στροφες με το να τους εχω χαμηλες..?
Palp Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Γνωρίζει κάποιος αν το coolbook λειτουργεί σωστά με τους i5 και i7 (και αν έχει αποτελέσματα); Η σελίδα γράφει c2d αλλά μήπως υπάρχει κάποιο κόλπο για τα νέα mbp;
Tablet Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Παρατήρησα πως όταν συνδέω την εξωτερική κάρτα ήχου με firewire τοτε η θερμοκρασία ανεβαίνει σαν τρελή στους 69 οταν την βγάζω πέφτει στα κανονικά επίπεδα συμβαίνει αυτό ακριβώς όπως στο παρακάτω video. Γνωρίζει κάνεις τι μπορεί να φταίει; [ame]http://www.youtube.com/watch?v=JYHnX3CGUoo[/ame]
alexioualexios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Ρίξτε λίγο μια ματιά εδώ όσοι έχετε θέμα με την θερμοκρασία του Mac. Κάκιστης ποιότητας υλικό σε προϊόν της Apple
EuphangeL Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Παρατήρησα πως όταν συνδέω την εξωτερική κάρτα ήχου με firewire τοτε η θερμοκρασία ανεβαίνει σαν τρελή στους 69 οταν την βγάζω πέφτει στα κανονικά επίπεδα συμβαίνει αυτό ακριβώς όπως στο παρακάτω video.Γνωρίζει κάνεις τι μπορεί να φταίει; http://www.youtube.com/watch?v=JYHnX3CGUoo Καλησπέρα, Είμαι ο δημιουργός αυτού του video. Όποιος ενδιαφέρεται για το πρόβλημα αυτό, να ενημερώσω οτι είναι θέμα power management της CPU όταν τρέχει το firewire audio. Τα isochronous services που χρησιμοποιεί κάνουν συνεχή χρήση cycles από την CPU αλλά το power management δεν γίνεται σωστά από τα Tiger OS κλπ. Περισσότερα θα βρείτε εδώ: http://www.gearslutz.com/board/music-computers/500950-firewire-audio-heat-problem-macbook-pro-late-2008-video-proof.html * Έχω ήδη καταχωρήσει 2ο bug στον bug reporter της Apple και περιμένω απάντηση. Το πρόβλημα υφίσταται 2 χρόνια περίπου.
Tablet Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2010 Παρατηρείς την ίδια αύξηση οταν η firewire κάρτα σου είναι bus powerd και όταν οχι; Πολυ καλη δουλεια εχεις κανει με το report στην apple μπραβο σου
EuphangeL Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Παρατηρείς την ίδια αύξηση οταν η firewire κάρτα σου είναι bus powerd και όταν οχι; Πολυ καλη δουλεια εχεις κανει με το report στην apple μπραβο σου Ναι, δεν έχει σχέση αν είναι bus powered ή όχι. Το έχω επιβεβαιώσει με κάρτα που είναι self powered όπως επίσης μπορείς να το επιβεβαιώσεις κ εσύ και οποιοσδήποτε δίνοντας απλά: sudo kextunload -b com.apple.driver.AppleFWAudio στο Terminal. Αυτό ξεφορτώνει τον AppleFWAudio driver και θα δεις οτι αμέσως οι θερμοκρασίες πέφτουν στα φυσιολογικά idle επίπεδα όταν δεν υπάρχει firewire audio κάρτα που χρησιμοποεί AppleFWAudio. Κάνε και monitoring τα watts που απαιτεί η CPU realtime με το iStat Menus (καρτέλα Temperatures) ξαναφόρτωσε τον AppleFWAudio με: sudo kextload "/System/Library/Extensions/AppleFWAudio.kext" Πάλι τα watts ανεβένουν όπως και η θερμοκρασία του CPU προφανώς. Δεν είναι θέμα του AppleFWAudio πάντως αλλά του AppleIntelCPUPowerManagement. Ο AppleFWAudio ζητάει requiremaxbusstall (για το isochronous transfer mode που προσφέρει το firewire) απλά ο AppleIntelCPUPowerManagement κάποιο στράβωμα τρώει εκεί και δίνει περισσότερα watts στην CPU από αυτα που χρειάζεται για να λειτουργήσει idle και γιαυτό υπάρχει αυτή η αδικαιολόγητη αύξηση της θερμοκρασίας. Ελπίζω να λύνεται εύκολα το πρόβλημα από πλευράς Apple, αν και έχω επικοινωνήσει μαζί τους με όποιο δυνατό τρόπο υπάρχει. Ναι, έστειλα mail και στον Jobs Εσύ φίλε τι κάρτα έχεις και τι MBP; i5; i7; Παρατηρείς την ίδια αύξηση; Αν είσαι στα καινούργια i5/i7 και έχεις παρόμοια αύξηση με Firewire audio τότε μπορούμε να τραβήξουμε παραπάνω την προσοχή της Apple. Απλά δώσμου μερικά στοιχεία: Τι κάρτα έχεις; Χρησιμοποιεί AppleFWAudio για driver; Δώσμου idle θερμοκρασία χωρίς την κάρτα συνδεδεμένη και idle θερμοκρασία με τη κάρτα. Δώσμου το ίδιο αλλά για wattage Χρησιμοποίησε iStat Menus για monitoring Thanks
Tablet Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Χρησιμοποιω μια metric halo 2882 expanded στο mac της υπογραφής μου i7 και ψήνεται απίστευτα όταν την ενώνω. Χρησιμοποιεί δικό της driver. Σε idle από ~45 ανεβαίνει στους 69+ Watt δεν τα έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή γιατί δεν είμαι studio αλλά γενικά είναι απίστευτο που ανεβάζει 20+ βαθμούς. Γενικα πηρες καμια απαντηση διοτι ειναι πολυ σοβαρο για οσους ασχολούνται με ηχο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.