euklidis Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 fixed... τα 3 χρόνια είναι η συνηθισμένη διάρκεια "ζωής" της εκάστοτε έκδοσης των windows, η μόνη εξαίρεση ήταν τα XP, για όλα τα υπόλοιπα όμως ισχύει Ουδεποτε η MS εχει δηλωσει κυκλο ζωης λειτουργικου...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ουδεποτε η MS εχει δηλωσει κυκλο ζωης λειτουργικου... δεν είπα κάτι τέτοιο...άσε που δεν χρειάζεται, το βλέπουμε και μόνοι μας...
euklidis Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 δεν είπα κάτι τέτοιο...άσε που δεν χρειάζεται, το βλέπουμε και μόνοι μας... OS/2 1985 windows 2 1987 win3.1 1992 win3.11 1993 win95 1995 win98 1998 winME 1999 winxp 2001 win vista 2006 win7 2009 οχι τοσο σταθερο release date
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 όπως βλέπεις όμως μόνο τα XP είναι η εξαίρεση, αυτό είναι το point μου
euklidis Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 όπως βλέπεις όμως μόνο τα XP είναι η εξαίρεση, αυτό είναι το point μου Ξερεις να διαβαζεις αριθμους? μονο 95-98 και svista με 7 ειναι ανα 3ετια.
mrunbox Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Και με το δίκαιο τους. Είναι το καλύτερο λογισμικό που είδα απο την ms. Και τα xp βέβαια σάρωσαν στην εποχή τους αλλά πλέον προχωρήσαν αρκετά τα πράγματα, δεν λένε πια.
georginiogr Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Εγώ ένα έχω να πω. Εαν κάποιος είναι λίγο πάνω απο μέτριος χρήστης, το καλύτερο που έχει να κάνει(εφόσον δεν θέλει το pc του για παιχνίδια και εξειδικευμένες εφαρμογές) ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ τα παντζούρια και να ασχοληθεί με LINUX. Είχα παντζούρια για 8 ολόλκληρα χρόνια και εδώ και δυο μήνες ασχοlήθηκα με Linux. Μιλάμε για άααααααλλο πράγμα. Ούτε κολλήματα, ούτε ιοί, ουτε μπλέ οθόνες, απίθανη απόκριση και μπορώ να κάνω ο,το ακριβώς έκανα με τα παντζουρια, δίχως να χρειάζεται να κω φορματ κάθε 3-4 μήνες επειδή η registry μάζευε κάθε λογής σκουπίδι.
Bspus Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές δεν είναι ορατές στους απλούς χρήστες όπως δεν τους ήταν ορατές οι διαφορές των '95 με τα ΝΤ πριν 16+ χρόνια. Τότε οι αδαείς νόμιζαν ότι τα '95 και τα ΝΤ είναι ίδια επειδή είχαν ίδια επιφάνεια εργασίας. Φυσικά αυτοί που ήξεραν χμογελούσαν ειρωνικά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται : τώρα οι αδαείς νομίζουν ότι τα 7 και τα vista είναι ίδια επειδή έχουν ίδιο GUI. Όσοι λένε ότι τα 7 είναι δίδυμα με τα vista ή απλώς μια βελτίωση των vista έχουν μακάρια άγνοια (τουλαχιστον πέρα από την απλή χρήση)... To οτι τα 7 ειναι καλυτερα απο τα βιστα δεν υπαρχει αμφιβολια. Αλλα ειναι σιγουρα παρομοια. Το κατα ποσο ειναι αρκετα διαφορετικα η βελτιωμενα για να θεωρηθουν και διαφορετικο λειτουργικο ειναι συζητηση που δεν οδηγει πουθενα. Στο κατω κατω οποιος πιστευει οτι ειναι ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα ας εξηγησει γιατι στις server εκδοσεις του λειτουργικου το ονομα εμεινε το ιδιο (Windows Server 2008 release 1 στην εποχη των βιστα, release 2 τωρα) Και σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να το παρομοιασουμε με τη συγκριση NT 4.0/95 που ηταν η μερα με τη νυχτα με εξαιρεση το UI. Διαφορετικες οικογενειες λειτουργικων με παραλληλη εξελιξη. Ας μην υπερβαλλουμε Εγώ ένα έχω να πω. Εαν κάποιος είναι λίγο πάνω απο μέτριος χρήστης, το καλύτερο που έχει να κάνει(εφόσον δεν θέλει το pc του για παιχνίδια και εξειδικευμένες εφαρμογές) ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ τα παντζούρια και να ασχοληθεί με LINUX. Είχα παντζούρια για 8 ολόλκληρα χρόνια και εδώ και δυο μήνες ασχοlήθηκα με Linux. Μιλάμε για άααααααλλο πράγμα. Ούτε κολλήματα, ούτε ιοί, ουτε μπλέ οθόνες, απίθανη απόκριση και μπορώ να κάνω ο,το ακριβώς έκανα με τα παντζουρια, δίχως να χρειάζεται να κω φορματ κάθε 3-4 μήνες επειδή η registry μάζευε κάθε λογής σκουπίδι. 2 μηνες δεν ειναι αρκετος χρονος για να εκνευριστεις με τις ελλειψεις (ναι και το οτι δεν τρεχει πολλες εξειδικευμενες εφαρμογες ειναι ελλειψη) και τα λοιπα σπαστικα μικροπραγματα που ενδεχομενως ανακαλυψεις στην πορεια. Ακομα εισαι σε honeymoon φαση. Αν του χρονου ακομα εχεις μονο linux τοτε οντως κανει για σενα. Το γνωστο τροπαρι ομως με τους ιους και τη registry εχει καταντησει βαρετο. Μαθετε επιτελους να προσεχετε τον υπολογιστη σας και να μην τρεχετε administrator. Ελεος δηλαδη
danaos Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Μπορείτε να μου πείτε γιατί κάποιος με Vista να δώσει άλλα ~100ε για να "αναβαθμιστεί" σε 7; Για μία πιό cool μπάρα? Τελικά σε καλό τους βγήκε το κακό όνομα των Vista...πουλάνε το ίδιο πράμα 2 φορές σε αρκετούς! Καμία σχέση τα vista με τα 7. Το laptop μου, είχε έρθει με vista. Σερνόταν... Μόλις μπήκαν τα 7, έχω την άισθηση ότι έχω φρεσκοαγορασμένο laptop ( όσον αφορά την ταχύτητα...).
V.I.Smirnov Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) To οτι τα 7 ειναι καλυτερα απο τα βιστα δεν υπαρχει αμφιβολια. Αλλα ειναι σιγουρα παρομοια. Το κατα ποσο ειναι αρκετα διαφορετικα η βελτιωμενα για να θεωρηθουν και διαφορετικο λειτουργικο ειναι συζητηση που δεν οδηγει πουθενα. Στο κατω κατω οποιος πιστευει οτι ειναι ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα ας εξηγησει γιατι στις server εκδοσεις του λειτουργικου το ονομα εμεινε το ιδιο (Windows Server 2008 release 1 στην εποχη των βιστα, release 2 τωρα) Και σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να το παρομοιασουμε με τη συγκριση NT 4.0/95 που ηταν η μερα με τη νυχτα με εξαιρεση το UI. Διαφορετικες οικογενειες λειτουργικων με παραλληλη εξελιξη. Ας μην υπερβαλλουμε Ο σκοπός της MS από την εποχή των '95 ήταν να υποστηρίζει μόνον ένα λειτουργικό. Δυστυχώς εκείνον τον καιρό τα συνήθη μηχανήματα δεν μπορούσαν να "σηκώσουν" τα NT όταν μάλιστα ακόμη υπήρχαν πολλοί x486 (ενίοτε και x386) σε λειτουργία... Το μακρόπνοο σχέδιό της ήταν να ενοποιηθούν τα λειτουργικά της περίπου το 2000 και με κάποια καθυστέρηση το κατάφερε. Οι διαφορές στις τωρινές εκδόσεις των win υπάρχουν και είναι αρκετές αλλά όχι στα βασικά μέρη. Ο πυρήνας τους (με την έννοια που έχουν τα win) είναι σχεδόν ίδιος διότι αυτό ήταν στα πλαίσια της ενοποίησης που ήθελε και πέτυχε η MS. Οι διαφορές και βελτιώσεις που έχουν τα 7 είναι πολλές και ήδη ανάφερα μερικές στο προηγούμενο post. Και δεν πρόκειται μόνον για το τι μπορούν να δουν να δουν οι χρήστες σήμερα αλλά και πώς θα στρώσει τον τεχνολογικό της δρόμο η MS για να κινηθεί αύριο. Πχ. οι χρήστες δεν ξέρουν τι σημαίνει κατάσταση "deep sleep" για τους επεξεργαστές και πώς επιδρά στη διαχείρηση των πόρων. Ούτε τι είναι η "απαλλαγή από τα πολλαπλά κλειδώματα σε επίπεδο cpu" και τι επίδραση έχει αυτό στο multithreading με πολλούς (δεκάδες) επεξεργαστές. Όμοια και με πολλά άλλα. Αν η MS δεν τα κάνει ή δεν τα προετοιμάσει τώρα, δεν θα μπορεί να τα κάνει και στις μελλοντικές εκδόσεις. Δυστυχώς αυτά δεν είναι πράγματα που μπορούν να εκτιμήσουν οι χρήστες λόγω άγνοιας. Το να λένε κάποιοι ότι vista = 7 δείχνουν απλώς την ασχετοσύνη τους με τα τεχνικά θέματα. Το γνωστο τροπαρι ομως με τους ιους και τη registry εχει καταντησει βαρετο. Μαθετε επιτελους να προσεχετε τον υπολογιστη σας και να μην τρεχετε administrator. Ελεος δηλαδη Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Και όχι μόνον αυτό. Αφού είναι πανεύκολο να κρατάς ένα καθολικό backup του δίσκου, αντί να κάνεις format μπορείς να ξανεπερνάς αυτό το (καθαρό) backup στην partition του λειτουργικού και των εγκατεστημένων προγραμμάτων όταν και αν ο υπολογιστής δείξει σημάδια κόπωσης από πειράματα, ιούς κλπ... Επεξ/σία 2 Μαΐου 2010 από V.I.Smirnov
gfilippas Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Τα έχουμε πει χίλιες φορές. Όποιος κάνει κάθε 3-4 μήνες φορμάτ, τα θέλει ο κώλος του. Δεν του φταίνε τα windows.
jimarass Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ο σκοπός της MS από την εποχή των '95 ήταν να υποστηρίζει μόνον ένα λειτουργικό.Δυστυχώς εκείνον τον καιρό τα συνήθη μηχανήματα δεν μπορούσαν να "σηκώσουν" τα NT όταν μάλιστα ακόμη υπήρχαν πολλοί x486 (ενίοτε και x386) σε λειτουργία... Το μακρόπνοο σχέδιό της ήταν να ενοποιηθούν τα λειτουργικά της περίπου το 2000 και με κάποια καθυστέρηση το κατάφερε. Οι διαφορές στις τωρινές εκδόσεις των win υπάρχουν και είναι αρκετές αλλά όχι στα βασικά μέρη. Ο πυρήνας τους (με την έννοια που έχουν τα win) είναι σχεδόν ίδιος διότι αυτό ήταν στα πλαίσια της ενοποίησης που ήθελε και πέτυχε η MS. Οι διαφορές και βελτιώσεις που έχουν τα 7 είναι πολλές και ήδη ανάφερα μερικές στο προηγούμενο post. Και δεν πρόκειται μόνον για το τι μπορούν να δουν να δουν οι χρήστες σήμερα αλλά και πώς θα στρώσει τον τεχνολογικό της δρόμο η MS για να κινηθεί αύριο. Πχ. οι χρήστες δεν ξέρουν τι σημαίνει κατάσταση "deep sleep" για τους επεξεργαστές και πώς επιδρά στη διαχείρηση των πόρων. Ούτε τι είναι η "απαλλαγή από τα πολλαπλά κλειδώματα σε επίπεδο cpu" και τι επίδραση έχει αυτό στο multithreading με πολλούς (δεκάδες) επεξεργαστές. Όμοια και με πολλά άλλα. Αν η MS δεν τα κάνει ή δεν τα προετοιμάσει τώρα, δεν θα μπορεί να τα κάνει και στις μελλοντικές εκδόσεις. Δυστυχώς αυτά δεν είναι πράγματα που μπορούν να εκτιμήσουν οι χρήστες λόγω άγνοιας. Το να λένε κάποιοι ότι vista = 7 δείχνουν απλώς την ασχετοσύνη τους με τα τεχνικά θέματα. Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Και όχι μόνον αυτό. Αφού είναι πανεύκολο να κρατάς ένα καθολικό backup του δίσκου, αντί να κάνεις format μπορείς να ξανεπερνάς αυτό το (καθαρό) backup στην partition του λειτουργικού και των εγκατεστημένων προγραμμάτων όταν και αν ο υπολογιστής δείξει σημάδια κόπωσης από πειράματα, ιούς κλπ... Που μπορώ να δω τα επιπλέον στοιχεία των windows 7 που λες?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Ξερεις να διαβαζεις αριθμους? μονο 95-98 και svista με 7 ειναι ανα 3ετια. ΞΑΝΑΛΕΩ το point μου είναι ότι η MS βγάζει κάθε 3 χρόνια max νέο λειτουργικό, η μόνη εξαίρεση ήταν τα XP με τα Vista...μην λέμε λοιπόν ότι ήταν χάλια τα Vista για αυτό έβγαλε τόσο "γρήγορα" τα 7 Επεξ/σία 2 Μαΐου 2010 από ThReSh
V.I.Smirnov Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) @jimarass Εγώ είμαι απλός χρήστης, Υπάρχουν άλλοι εδωπέρα που είναι (ή υποτίθεται ότι είναι) ειδικοί και μπορούν να σου απαντήσουν. Επαναλαμβάνω μερικά που έχω υπόψην μου : - καλύτερη δυνατότητα εκμετάλευσης πολλών επεξεργαστών (όχι απλά για 4 ή 6 αλλά για δεκάδες) - απαλλαγή από τα πολλαπλά κλειδώματα σε επίπεδο cpu - λειτουργία "core parking" και "deep sleep" και για τους πυρήνες των επεξεργαστών με ότι αυτό συνεπάγεται - plug 'n' play σε boot sequence ή σε delay - βελτιώσεις που αποσκοπούν σε καλύτερες εικονικές μηχανές και αρκετά άλλα δυσνόητα στους μη ειδικούς. Όλα γίνονται για το "ταχύτητα-σταθερότητα-ευχρηστία-συμβατότητα-ασφάλεια". Αλλά και η ενδιάμεση δουλειά πρέπει να εκτιμάται διότι με αυτήν καταλήγουμε εκεί. Ίσως αυτή η ενδιάμεση δουλειά δεν φαίνεται πολύ στα 7 και μπορούν κάποιοι αδαείς να την παραβλέπουν αλλά στις μελλοντικές εκδόσεις των win (Midori) θα εκτιμηθεί δεόντως... (Και ήδη η MS δουλεύει τα win 9...) Και σε τι από τα παραπάνω δεν τα πάνε καλά τα 7 ; Eξάλλου, πιο φανερά σε επίπεδο χρήσης, τα 7 - έχουν full gpu accelerated UI (αντίθετα με τα vista που επιβαρύνουν πολύ την cpu) - χρησιμοποιουν παραλληλο ανοιγμα συσκευων στην εκκινηση - χρησιμοπουν νεο dispatcher lock - έχουν ταχύτερο search κλπ κ.α. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2010 από V.I.Smirnov
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα