ohristou Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Καλημερα παιδια. Εχω αυτη την οθονη http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-23-W2361V-PF.htm To προβλημα ειναι οτι τα γραμματα, κυριως μικρα, εχουν σε μερικα σημεια ποτε πρασινιπη οψη ποτε κοκονωπη. Το προβλημα ειναι κυριως σε γραμματα με καθετες γραμμες οπως πχ το Ι. Ειναι καποιο προβλημα της οθονης η ειναι απλα θεμα τιμης προς αποδοση της οθονης. Η μηπως ειναι θεμα της τεχνολογιας LCD που σε μεγαλες επιφανειες (23 ιντσες) παρουσιαζεται το παραπανω φαινομενο. Την οθονη την εχω σε αναλυση 1920*1080 με συνδεση DVI μεσω της XFX 5770. Aν εχει καποιος την ιδια οθονη ας μου πει. ΥΓ στα γραφικα δεν μου παρουσιαζει προβλημα ---------- Προσθήκη στις 15:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:38 ---------- H και καποιος που δεν εχει την ιδια.
stefanos44 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Έχω την ίδια οθόνη, σύνδεση DVI ανάλυση 1920X1080 και κάρτα Sapphire 5770. Δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα. Δοκίμασε να κάνεις τα εξής: Να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της οθόνης. Θέσε: Φωτεινότητα 60, αντίθεση 50, Διόρθωση γ 0. Στο Χρώμα βάλε κόκκινο, πράσινο, μπλε τιμή 55. Μεσω Catalyst control center πήγαινε: Graphics ->Desktops & Displays -> κάτω αριστερά στο εικονίδιο της οθόνης με τον αριθμό "1", πάτα το βελάκι και επίλεξε "configure" -> color και στο color correction επίλεξε τιμή "-5" (μείον 5) στο Hue (από 0 που είναι default). Διορθώνεται η κατάσταση; Αν όχι τότε: Κούνα ελαφρά το καλώδιο DVI (από την πλευρά της οθόνης και όχι της κάρτας) κατά τη διάρκεια λειτουργίας. Αλλάζει η ποιότητα της απεικόνισης; Αν όχι τότε: Δοκίμασε τη 2η υποδοχή DVI της κάρτας. Αν όχι τότε (edit) δοκίμασε αν έχεις άλλο καλώδιο DVI ή -> Δοκίμασε τη VGA υποδοχή. Διορθώνεται; Αν όχι τότε Δοκίμασε τη σε άλλο υπολογιστή. Λειτουργεί σωστά; Ναι = RMA κάρτας ΟΧΙ= RMA οθόνης.
stefanos44 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Την τιμή δεν την αλλάζεις γιατί αλλιώς αναιρείς τις τιμές που σου έδωσα (55 για όλα τα χρώματα). Γι' αυτό αφού θέσεις τιμή 55 δεν επιστρέφεις στη θερμοκρασία για να επιλέξεις μια από τις προεπιλεγμένες τιμές της (π.χ. 6500κ).
ohristou Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Σε καποιο αλλο θεμα που ειδα, παλιοτερα ειχες δωσει τιμες χρωματος αντι για 55>60. Γιατι τωρα λες 55; Και κατι αλλο. Το πρασινισμα η το κοκκινισμα ειναι στις ακρες των γραμματων. Στα μεγαλυτερα γραμματα δεν μου εμφανιζει το προβλημα. Μηπως λογω υψηλης αναλυσης πεφτει η ακρη του γραμματος σε δυο διαδιχικα πιχελ για αυτο και αυτη η δυσαρμονια. Δεν ξερω. Παντως σε αλλες οθονες tft δεν το εχω παρατηρησει. Μεχρι στιγμης ομως εχει δει 19αρες tft σε φιλους κλπ και δεν εχω και εμπειρια απο δικη μου tft μιας και η οθονη μου ηταν crt. Μηπως φταιει και η γραμματοσειρα των Windows 7 που ειναι διαφορετικη απο των ΧΡ; Γιατι στα γραμματα των εικονιδιων της επιφανειας εργασιας ειναι πιο εντονο το φαινομενο; Θα παω να τσεκαρω και κανενος φιλου και βλεπουμε. Ισως για αυτο στα καταστηματα τις εχουν να τρεχουν βιντεο και οχι κειμμενο.
stefanos44 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Σε καποιο αλλο θεμα που ειδα, παλιοτερα ειχες δωσει τιμες χρωματος αντι για 55>60. Γιατι τωρα λες 55; Οι τιμές που είχα δώσει ήταν για οθόνες με πρόβλημα σαν το δικό σου; Αν θέλεις πέρνα τις ρυθμίσεις, κάνε τις δοκιμές και θα τα ξαναπούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.