Προς το περιεχόμενο

Asus 480GTX

Kakao83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γενικα υπαρχει η αποψη πως σε reviews βλεπουμε cherry picked καρτες κατι που εχει σταματησει να ισχυει προ πολλου.

Kαι μετα ξυπνησαμε...:lol:

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδη προφανως εισαι εξω απο τον χωρο αυτο δεν θα κατσω να αποδειξω κατι που οσοι ειναι στον χωρο ξερουν πως ετσι ειναι πλεον.

Δημοσ.
Επειδη προφανως εισαι εξω απο τον χωρο αυτο δεν θα κατσω να αποδειξω κατι που οσοι ειναι στον χωρο ξερουν πως ετσι ειναι πλεον.

Ειναι τουλαχιστον αφελες να το πιστευει και να το υποστηριζει αυτο καποιος...

Σαν να λες οτι η καθε εταιρια δεν θελει να εχει καλα αποτελεσματα στα rewies.

Σαν να λες ηλιθια την καθε εταιρια ανεξαρτητου oνοματος.

Προτιμω να ειμαι εξω απο το χωρο και να μην τρωω κουτοχορτο.

φιλικα.

Δημοσ.

Τα τελευταια 4 χρονια εχω δοκιμασει σχεδον οτι δειγμα μου εχουν στειλει εταιρειες (NVIDIA/ATI) κοντρα σε δειγματα retail εταιρειων (XFX,Gainward,Gigabyte,ASUS) και δεν εντοπισα διαφορες (περα απο τα γνωστα margin of error) οποτε οταν καποιος δεν ειναι στον χωρο μπορει να σκεφτεται και να λεει οτι θελει. Ignorance is bliss εξαλλου.

Δημοσ.

Φυσικα μπορει να ρωτησεις και τον Ailuro, εκεινον που ειναι παλιος εδω μεσα δεν νομιζω να τον αμφισβητησεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

ουσιαστικά το "κέρδος" που μπορεί να έχει ένας κατασκευαστής από review cherry picked κάρτας γραφικών είναι το overclockability και οι θερμοκρασίες, κλάιν δλδ...κάνω λάθος?

Δημοσ.

Δεν τους ενδιαφερουν πια αυτα κυριως γιατι πλεον υπαρχουν μηδαμινες διαφορες σε μια γραμμη παραγωγης συν το οτι αργα η γρηγορα καποιος θα παρει μια καρτα retail και θα δει τι παιζει. Βαλε πανω σε αυτο τον χρονο που χρειαζεται να ψαξουν για να βρουν αυτη την μια καρτα που Ισως να ειναι καλυτερη απο τις αλλες, απλα δεν βολευει.

Δημοσ.

Nik.K Mαλλον εχεις υπερεκτιμησει τον ορο cherry picked οταν λεμε για cherry picked ενοουμε κομματια που θα δωσουν καλυτερες επιδοσεις της ταξεως κατω απο 5% κομματι ελεγμενο για προβληματα οπου ισως και να εχει καλυτερες θερμοκρασιες δεν μιλησε κανεις για αλλη καρτα που θα σπερνει.

Και ειμαι πεπεισμενος οι πρωτες καρτες την nvidia(οπως και για καθε εταιρια που βγαζει ενα νεο προιον)που δοθηκαν στα site τον πρωτο καιρο ειναι cherry picked.

Τα πρωτα αντικειμενικα rewiews θα βγουνε απο τους απλους χρηστες(αν και οι πρωτοι θα ανηκουν στην λεγομενη funboys κατηγορια και ισως τα φουσκωσουν λιγακι) ή και απο μερικα sites που δεν ανηκαν στα "ευνοουμενα" και θα παρουν καρτες απο το εμποριο.

Δημοσ.

Μα αυτο σου λεω δεν ισχυει, μπορει καποτε να ισχυε αλλα τα τελευταια 4 χρονια εστω που το εχω ελενγξει δεν ισχυει αφου οι διαφορες που εχω δει ηταν αλλοτε 1-3% υπερ των "προτωτυπων" και αλλοτε υπερ των "retail" καρτων, ενα ποσοστο που ειναι μεσα στο margin of error και τπτ περισσοτερο. Για να το κανω πιο κατανοητο ακομα και την ιδια καρτα να βγαλεις τωρα και να την βαλεις σε αλλο ομοιο μηχανημα θα σου βγαλει αλλα FPS γιατι παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο.

Το μονο που οντως ισχυει ειναι πως οι εταιρειες στελνουν δειγματα με 0 προβληματα οσο αφορα την κατασκευη (στην αγορα φυσικα και θα βρει καποιος στραβωμενες ψυκτρες / ανεμιστηρακια που θα παιζουν στο μισο της προβλεπομενης ταχυτητας κτλ κτλ κτλ) τους, αυτο ομως δεν το λες cherry picked.

Δημοσ.

Και εγώ τα λιγοστά samples που έχω δει (σε gpu) δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ;) Το παιχνίδι με τα cherry γίνεται κυρίως με το "εμπόριο" ES cpus και με μερικούς γνωστούς o/cers που τα validations τους είναι απλά από άλλο πλανήτη μόνιμα :-)

Δημοσ.
Nik.K Mαλλον εχεις υπερεκτιμησει τον ορο cherry picked οταν λεμε για cherry picked ενοουμε κομματια που θα δωσουν καλυτερες επιδοσεις της ταξεως κατω απο 5% κομματι ελεγμενο για προβληματα οπου ισως και να εχει καλυτερες θερμοκρασιες δεν μιλησε κανεις για αλλη καρτα που θα σπερνει.

Και ειμαι πεπεισμενος οι πρωτες καρτες την nvidia(οπως και για καθε εταιρια που βγαζει ενα νεο προιον)που δοθηκαν στα site τον πρωτο καιρο ειναι cherry picked.

Mε τις μετρήσεις κατανάλωσης ρεύματος και θερμοκρασιών που έδωσαν σχεδόν τα περισσότερα reviews (που κάθε άλλο παρά θετικά ήταν, τουναντίον...) λίγο δύσκολο να δεις από καθημερινούς χρήστες χειρότερα αποτελέσματα από ότι στα reviews. Δίνουν στην σελίδα τους 250W μέγιστη κατανάλωση για την 480 και σε διαβεβαιώνω ότι το μέγιστο της κάρτας είναι +/- στα 290W. Μάλιστα προτείνουν ελάχιστο τροφοδοτικό των 600W (42A) αλλά όποιος δεν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον ένα καλό 680-άρι (46Α) θα πρέπει να ξέρει ότι περπατάει σε πολύ τεντωμένο σχοινί.

Χειρότερο από αυτό πραγματικά δεν γίνεται και μέχρι τώρα δεν είδα και κανένα από τους λιγοστούς χρήστες που κατάφεραν να την πάρουν να αλλάζει κάτι στα παραπάνω. Αν πραγματικά η πραγματικότητα είναι διαφορετική τότε θα δούμε σύντομα μαζικές εκρήξεις στα συστήματα των χρηστών αν αναλογιστείς τι μέγιστη κατανάλωση μπορεί να σου δώσει 1 6pin + 1 8pin.

Επίσης οι κάρτες των reviews κατά πλειοψηφία δεν είχαν το καινούργιο BIOS που βάλανε τους vendors να βάλουν τελευταία στιγμή. Μια στάλα λιγότερο καταναλώνουν με αυτό και η μεγαλύτερη διαφορά προς το παρών είναι στην multi-monitor κατανάλωση αν θυμάμαι καλά. ΄Οσο cherry picked και να θέλεις να είναι δεν αμφισβητεί κανείς το γεγονός ότι μια 480 καταναλώνει πάρα πολύ ρεύμα και έχει και ένα διακριτό θόρυβο κάτω από φόρτο αν οτιδήποτε άλλο στο σύστημα έχει silent ανεμιστήρες.

Τα πρωτα αντικειμενικα rewiews θα βγουνε απο τους απλους χρηστες(αν και οι πρωτοι θα ανηκουν στην λεγομενη funboys κατηγορια και ισως τα φουσκωσουν λιγακι) ή και απο μερικα sites που δεν ανηκαν στα "ευνοουμενα" και θα παρουν καρτες απο το εμποριο.
Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες η οποιαδήποτε γνώμη ενός μεμονωμένου χρήστη θα είναι υποκειμενική. ΄Οσο περισσότερο προσπαθήσει να δικαιολογήσει την οποιαδήποτε επένδυσή του τόσο λιγότερο "αντικειμενικός" θα καταφέρει να είναι. Στην πλειοψηφία τους οι χρήστες υποστηρίζουν σε λογικό βαθμό τις οποιεσδήποτε αγορές τους.

Η μόνη πραγματικότητα που μετράει σήμερα για μένα είναι ότι όσοι χρήστες πήραν από το περασμένο φθινόπωρο μέχρι σήμερα μια 5870/5850 δεν έχουν ιδιαίτερους λόγους να μετανιώνουν την αγορά τους. Τώρα αν πάει κάποιος και μου δώσει πάνω από 500 ευρώπουλα για μια 480 μόνο και μόνο για να τριγυρίζει στα fora και να λέει πόσο χάλια είναι, φυσικά ενδέχεται να το δούμε και αυτό αλλά αναρωτιέμαι πόσοι τέτοιοι πωρωμένοι κυκλοφορούν εν τέλη.

Τώρα αν θέλεις εσύ να βλέπεις μια συνωμοσία σε κάθε γωνία είναι φυσικά δικαίωμά σου. ΄Οπως έχουν ωστόσο σήμερα τα πράγματα ο μοναδικός και μεγαλύτερος συνωμότης ενάντια στην NVIDIA είναι ο ίδιος ο ΕΑΥΤΟΣ της και πίστεψέ με δεν χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια ;)

---------- Προσθήκη στις 15:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:23 ----------

Και εγώ τα λιγοστά samples που έχω δει (σε gpu) δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ;) Το παιχνίδι με τα cherry γίνεται κυρίως με το "εμπόριο" ES cpus και με μερικούς γνωστούς o/cers που τα validations τους είναι απλά από άλλο πλανήτη μόνιμα :-)

Προσωπικά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στους τομείς overclocking στα Gf100 reviews (τι σκατά υπερχρονισμό να σκεφτείς με τέτοιες καταναλώσεις; ) αλλά δεν θυμάμαι να είδα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα υπερχρονισμού ειδικά στις 480-άρες. Μπορεί κάλλιστα να πάρει κάποιος το συστηματάκι του και να κάτσει μέσα σε κατάψυξη για να υπερχρονίσει σε βαθμό που αν αξίζει τον κόπο μια 480, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ρεαλιστικό σενάριο. Εναλλακτικό δώστε ένα στον Αιβάζη να΄χει να σκοτώνει τον χρόνο του στην Παταγονία :devil:

Δημοσ.
Προσωπικά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στους τομείς overclocking στα Gf100 reviews (τι σκατά υπερχρονισμό να σκεφτείς με τέτοιες καταναλώσεις; ) αλλά δεν θυμάμαι να είδα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα υπερχρονισμού ειδικά στις 480-άρες. Μπορεί κάλλιστα να πάρει κάποιος το συστηματάκι του και να κάτσει μέσα σε κατάψυξη για να υπερχρονίσει σε βαθμό που αν αξίζει τον κόπο μια 480, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ρεαλιστικό σενάριο. Εναλλακτικό δώστε ένα στον Αιβάζη να΄χει να σκοτώνει τον χρόνο του στην Παταγονία :devil:

Ναι σαφώς... δεν είπα ότι είναι overclock mayhem οι Gf100, αλλά clockάρουν συμπαθητικά, και σε νεράκι την παλεύουν.

Όσα review samples έχω δει από gpus (από ati 9600xt και δώθε δηλαδή - πιο πριν έπαιζα μπουκάλα και τον γιατρό, and it was good :P) δεν ήταν πολύ μακριά από την πραγματικότητα του μέσου όρου των retail καρτών, στο θέμα του overclock. Όποτε είμαι πεπεισμένος ότι αυτά που βλέπουμε στα review - θα τα δούμε και σε retail πάνω - κάτω.

Αντίθετα, στα ES των cpus μερικές φορές το πράγμα καταντάει αστείο με το picking... :-)

Δημοσ.
Ατομα που εχουν τις καρτες στο Guru3d κλοκαρουν καλυτερα και απο τα reviews.....

Air παντα

Σηκώνει συζήτηση ο υπερχρονισμός ειδικά σε τόσο ακριβό εξοπλισμό. Αν πετύχεις π.χ. ένα 10% αύξηση όλων των χρονισμών τότε η αύξηση επιδόσεων θα είναι λίγο πολύ ανάλογη και είναι αμφιλεγόμενο αν κερδίζεις κάτι ουσιαστικό σε τελική ανάλυση. Αν τώρα μπορείς να πας παραπάνω στα επίπεδα των παραπάνω περιπτώσεων, θα΄θελα να ξέρω με τι θερμοκρασίες δωματίου ακριβώς και πως παλεύει κάποιος εύκολα τις δικές μας καλοκαιρινές θερμοκρασίες ειδικά σε περιπτώσεις καύσωνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...