Προς το περιεχόμενο

Φιλοδωρήματα

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μερικές φορές ευχαριστημένοι πελάτες μου προσφέρουν κάποιο extra μικροποσό σαν tip και ερχομαι σε δυσκολη θεση όντας ο ιδιοκτήτης και όχι κάποιος υπάλληλος.

Τις περισσότερες φορές τους το λέω και δεν δέχομαι το tip απλά σκέφτομαι αν κάτι τέτοιο

τους προσβάλει και πρέπει να το δέχομαι και να τους ευχαριστώ...

Δημοσ.

Αναλόγως, κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν προσβλητικό το γεγονός ότι δεν τα παίρνεις.

Δεν παίζει ρόλο το ότι είσαι το αφεντικό, και όχι υπάλληλος.

Δημοσ.

ανάλογα το πελάτη

(πάντως απο στιγμή που το κάνει ο άλλος απο ευχαρίστηση δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ηθικής για σένα )

Δημοσ.

Ειχα και γω το ιδιο διλημμα πως να αρνηθω χωρις να τους προσβαλω...

Σαν στανταρ απαντηση εχω με περισια ευγενια και χαμογελο ατακες του τυπου "οχι σε μενα, στα παιδια που δουλευουνε" και δειχνω αοριστα , και σχεδον ΠΑΝΤΑ κανουνε τον κοπο να βρουνε να δωσουνε

Και ο ευχαριστημενος πελατης κανει την largia του, και το προσωπικο εκτιμανε το tip + το οτι δεν το κανω μιζερο-καβατζια (που πιστεψτε με, γυρνα πισω πολλαπλασιο σε αποδοση και δεν εχει να κανει με καρμα και μ@λ@κ13$)

+ η τουριστρια που εχει ταχθει να μην το δωσει σε υπαλληλο (που αληθεια ειναι δυστυχως πολλες οι κρυφοκομπλεξικουλες που νιωθουνε περηφανεια που καβατζωσανε τον μανατζερ - αν και μεταξυ μας, σιγα την καταξιωση ;)

ελπιζω να βοηθησα / μην παρεξηγηθηκα

Δημοσ.
Μερικές φορές ευχαριστημένοι πελάτες μου προσφέρουν κάποιο extra μικροποσό σαν tip και ερχομαι σε δυσκολη θεση όντας ο ιδιοκτήτης και όχι κάποιος υπάλληλος.

Τις περισσότερες φορές τους το λέω και δεν δέχομαι το tip απλά σκέφτομαι αν κάτι τέτοιο

Βαλε μια ... καλπη και δειχνε τη οταν λενε για τιπ. Καθε μηνα ανοιγε τη και μοιραζε το ποσό σε ολους τους υπαλλήλους (5% σε μενα για τη συμβουλη, μεσω Paypal πληζ :P)

• Moderators
Δημοσ.

Βασικα ειναι μαλλον αγενες να μην δεχεσαι το τιπ. Με την λογικη πως αρνεισαι κατι που σου προσφερουν με ολη την καλη διαθεση. Απο την αλλη, ειναι αγενες απο την πλευρα των πελατων να δινουν τιπ στον ιδιοκτητη. Ψαξε βρες.

Το πιο ασφαλες μαλλον ειναι αυτο που προτεινε ο tsifotis.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...