Emilie Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Επιπλέον η εξέλιξη ειδικά στο χαρακτήρα του don για μένα τουλάγχιστον είναι πολύ εμφανής. Όπως και σε προηγούμενο post, έλεγα πως δεν μπορώ να τον καταλάβω πλήρως και να τον "συμπαθήσω-αντιπαθήσω". Σε μια πρώτη φάση τον θεωρείς τελείως επιφανειακό πηδήκ@λ@ αλλά μαθαίνοντας την ιστορία του και ειδικά σε αυτή τη σεζόν έχει αλλάξει η γνώμη μου τελείως, οι άνθρωποι δεν έίναι ούτε μόνο καλοί όυτε κακοί. Δηλαδή ,sorry κι όλας, η betty η ηλίθια πρώην του δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει ποιος είναι δίπλα της? Μετρούσε μόνο η εικόνα ενός άντρα ωραίου και πετυχημένου!Που όταν αμαυρώθηκε η εικόνα αυτή, δηλ. όταν έμαθε ποιος ήταν τον παράτησε. Εν κατακλείδει δεν την πείραζε όυτε το κέρατο, ούτε ότι έλλειπε όλη μέρα, αλλά μόλις έμαθε πως ήταν γιος μιας πουτ@ν@ς και είχε μια πολύ φτωχή οικογένεια που παράτησε για να "ξεφύγει", τότε τον παράτησε. Νομίζω γενικά πως η σειρά παίζει με την έννοια της "εικόνας". Δηλαδή και η Joan και η Peggy και όλοι σχεδόν εκεί μέσα έχουν μια εικόνα στο γραφείο και ζουν μια τελείως διαφορετική ζωή που προσπαθούν να την κρύψουν γιατί είναι επιλήψιμη από την κοινωνία της εποχής. Και η επιλογή μιας εταιρίας που έχει να κάνει με την "εικόνα" των προιόντων, πιστεύω δεν ήταν τυχαία. Τέλος μ' αρέσει ο μεταμοντέρνος τρόπος που είναι γυρισμένη και γραμμένη η σειρά. Δηλαδή δεν υπάρχει ένας ήρωας (εδώ περισσότερο αντιήρωας), οι ιστορίες μπλέκονται μεταξύ τους, κάποια ζητήματα (ρατσισμός, ομοφυλοφιλία, κτλ) μένουν μετέωρα κάποια όχι. Οι χαρακτήρες δεν είναι απόλυτοι, δεν είναι άφθαρτοι αλλά πιο ανθρώπινοι. Και επιπλέον η μεταφορά της εποχής είναι απλά καταπληκτική!Με όλα της τα ψεγάδια και όχι ωραιοποιημένη! Και επίσης πολύ έρευνα από αρχιτεκτονική μέχρι μόδα, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια!
ScarletK Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύπλευροι.Ακόμα και η Μπετι που όλοι την λέμε ηλίθια και με το μειωμένο χρόνο που εμφανίζεται πλέον σου δίνει πράγματα να σκεφτείς.Ας πούμε στο σημείο που λέει "I want to see him gone ή suffer" δε θυμάμαι, φαίνεται από χιλιόμετρο το πόσο πληγωμένη είναι ακόμα.Και πόσο η σχέση της με τον Don είναι love and hate, που λέγαμε και πιο πίσω Emilie. Εγώ προσωπικά παίρνω πολλά από ένα mad men που σε όλες τις σεζόν έχει αυτές τις σιωπηλές σκηνές που θεωρητικά δεν σημαίνουν τίποτα.Την σκηνή που ο Don βλέπει το καράβι να βουλιάζει - μόλις έχει μαλώσει με την Μπέτι - και το μόνο σημείο στο σπίτι που τον δέχεται είναι το κρεβάτι της κόρης του.Ή το κλείσιμο κάποιου επεισοδίου αυτής της σεζόν που γυρνάει σπίτι κάθεται στον καναπέ μόνος με το καπέλο ακόμα στο κεφάλι μέσα στο σκοτάδι, αναστενάζει και πέφτουν τα credits. Τόσο απλές σκηνές και παράλληλα τόσο δυνατές.Το ίδιο ακριβώς πράγμα συνέβαινε και στο Sopranos.Περιμένεις το pew pew για μερικά επεισόδια και μετά όταν καταλάβεις τι είδους ζώο είναι, απλά λες ένα respect για το επίπεδο γραψίματος και βλέπεις.Και επειδή αναφέρθηκε και το dexter το οποίο λατρεύω για πολλούς λόγους, πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει σημεία που κάνει κοιλιά και εμένα προσωπικά αν και μου αρέσουν δεκάδες σκηνές και λεπτομέριες έχει να με ανατριχιάσει όπως παλιά από τον λόγο περί μάσκας στο s2 αν θυμάμαι καλά. Επίσης περί ορέξεως, μην ξεχνάμε! Και αυτού του τύπου οι συγκρίσεις είναι δύσκολες γιατί δεν παίζουν όλοι με τους ίδιους κανόνες. Στην κοινωνική μεριά, καμία άλλη σειρά(που ξέρω) δεν δείχνει τις αντιφάσεις τις ζωής,το παράλογο του ανθρώπου και το πόσο τσίρκο είμαστε γενικώς, χαμένοι μέσα στον περιορισμένο χρόνο μας στον κόσμο, τόσο καλά.Το mm είναι προφανώς αρτιότερο(για μένα) και του αξίζουν τα βραβεία.
konnak Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Χμμ. Ίσως επειδή τα είδα μαζεμένα όλα αυτά που λέτε μου φάνηκαν αυτονόητα (αλλά δεν είναι) για κάθε σειρά, εννοόντας ότι τα έχω δει και αλλού. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το all-around concept το Mad Men είναι ισορροπημένο και αναπτύσσει τις επι μέρους πτυχές ισόποσα. Ίσως να με απογοήτευσε το ότι ο Don πλέον δεν είναι τόσο αινιγματικός όσο στην αρχή (ας πούμε στον Πιλότο ήταν καταπληκτικός - όπως και όλο το επεισόδιο βέβαια), ίσως επειδή τα είδα μαζεμένα πέρα από την αρχή δεν... απορρόφησα όλες αυτές τις (ομολογουμένως υπέροχες) σιωπές και στιγμές. Ομολογώ ότι στο πρώτο μου ποστ αδίκησα τη σειρά, οι απαντήσεις σας μου θύμισαν γιατί το βλέπω. Ακόμα βέβαια λατρεύω το Breaking Bad και το Dexter, αλλά αυτό είναι και θέμα προσωπικών γούστων και όχι τόσο αντικειμενικών κριτηρίων.
YiN Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2010 Απλώς αν συνέχιζε να φαίνεται ιδιαίτερα αινιγματικός, θα ήταν ξύλινος χαρακτήρας. Καταλαβαίνω τι εννοείς ως προς το ιματζ που είχε στην αρχή της σειράς, αλλά προσωπικά αυτή η κατάρρευση μου αρέσει γιατί ακριβώς δείχνει σιγά σιγά τα υποστρώματα ενός χαρακτήρα, δεν μένει στην επιφάνεια που είναι και όλο το αμέρικαν ντρημ. Αν είδες το τελευταίο επεισόδιο: ο Ντον πάει να γράψει ένα απολογητικό γράμμα στη γραμματέα του, αφού παραιτήθηκε και τον δείχνει να γράφει "Right now my life is very" και δεν μπορεί να συνεχίσει. Θεωρώ ότι αυτές είναι οι σκηνές που μιλάνε στη συγκεκριμένη σειρά, γι'αυτό μίλησα για εμβάθυνση. Δεν έχει το σασπενς που σου παρουσιάζουν άλλες σειρές και ως εκ τουτου αν τη δεις βιαστικά χάνεις πολλά πράγματα. Ένα άλλο καλό παράδειγμα είναι πάλι από το τελευταίο επεισόδιο που η Μπέτυ έχει πάει να δει την ψυχίατρο της κόρης της και τη δείχνει να κοιτάει το κουκλόσπιτο και να χαμογελάει στιγμιαία. Αυτή η ανάγκη για μια ψεύτικη πραγματικότητα υφέρπει σε όλη τη σειρά, αυτό αναφέρθηκε και παραπάνω - και αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει, θεωρώ. Προσωπικά, το σταδιακό αυτό γδύσιμο από το αίνιγμα είναι που με έχει κρατήσει στη σειρά και τη θεωρώ πολύ πιο άξια από άλλες που συνεχίζουν για άπειρες σεζόν.
ScarletK Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Μοναδικό και το 7...Btw πρέπει κάποιος να κάτσει να μαζέψει τις ατάκες που πετάει ο Roger εδώ και τέσσερις σεζόν, τι παλικάρι. The brotherhood of alcoholics anonymous Freddy and Cal (?) from Pond will be joining us for dinner-and the fight. Which means we will have to drink before dinner if we want to drink at all.And then theres all the talk about drinking,where they start with the funny stories and end up crying.
konnak Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Το τελευταίο όντως ήταν πολύ καλό. Απ' τα καλύτερα φετινά νομίζω.
Emilie Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Το τελευταίο επεισόδιο έγραψε και αυτό! Εχω γενέθλια την ίδια μέρα με την peggy.:lol: 25 μαίου το λέει κάποια στιγμή! Τυχαίο? δεν το νομίζω!
konnak Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Το έχω δει εδώ και κάποιες μέρες το φινάλε, αλλά ρε παίδες WTF?!? Τι out of the blue εξέλιξη ήταν αυτή; Ωραίο το επεισόδιο, υπέροχη η τελευταία σκηνή με την Μπέτυ, αλλά το άλλο σημαντικό γεγονός μου φάνηκε τελείως άκυρο και ό,τι να ναι για τον Draper. Μπορεί να το ξαναδώ κάποια στιγμή, αλλά anyway.
konnak Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Το έχω δει εδώ και κάποιες μέρες το φινάλε, αλλά ρε παίδες WTF?!? Τι out of the blue εξέλιξη ήταν αυτή; Ωραίο το επεισόδιο, υπέροχη η τελευταία σκηνή με την Μπέτυ, αλλά το άλλο σημαντικό γεγονός μου φάνηκε τελείως άκυρο και ό,τι να ναι για τον Draper. Μπορεί να το ξαναδώ κάποια στιγμή, αλλά anyway.
YiN Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Τώρα σοβαρά αυτό ήταν φινάλε; Τώρα το συνειδητοποίησα. Εύχομαι να μη γίνει αυτός ο γάμος Σοβαρά τώρα. Δλδ, σοβαρά. Είναι η πρώτη φορά που θα πω κακή κουβέντα για τη συγκεκριμένη σειρά, αλλά, ναι, δεν είναι λίγο επιτηδευμένο κλιφχανγκερ;
YiN Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Τώρα σοβαρά αυτό ήταν φινάλε; Τώρα το συνειδητοποίησα. Εύχομαι να μη γίνει αυτός ο γάμος Σοβαρά τώρα. Δλδ, σοβαρά. Είναι η πρώτη φορά που θα πω κακή κουβέντα για τη συγκεκριμένη σειρά, αλλά, ναι, δεν είναι λίγο επιτηδευμένο κλιφχανγκερ;
konnak Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 My thoughts exactly! Και ναι, ήταν το φινάλε της σεζόν. 13ο επεισόδιο. Αλλά ΟΚ, χτίζουν χτίζουν χτίζουν, γι' αυτό;!
konnak Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 My thoughts exactly! Και ναι, ήταν το φινάλε της σεζόν. 13ο επεισόδιο. Αλλά ΟΚ, χτίζουν χτίζουν χτίζουν, γι' αυτό;!
ScarletK Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Ε εντάξει δεν ήταν και τόσο κουλό. Αφού τον ξέρουμε τον Ντον. Ψάχνει την χαρά . Την στιγμή που αυτή ήταν τόσο καλή με τα παιδιά, την στιγμή που αυτή του έλεγε "μη μας παίρνεις σοβαρά" και δεν φαινόταν damaged σαν την ξανθιά - δε μου έρχεται το όνομα. Του αρέσουν του Ντον αυτές οι χωρίς κόμπλεξ συμπεριφορές. Πάνω σε μια ευτυχισμένη στιγμή, το ταξίδι, αποφάσισε και έκανε ότι έκανε. Άμα το δέσεις με το ότι άρχισε να ξεπερνάει τον θάνατο της κα. Draper και το γράμμα για τα τσιγάρα, συν μια σχετική ηρεμία με την Betty, ήταν σε μια πολύ χαζοχαρούμενη-fluffy διάθεση. Να δούμε πως θα τα γαμ@$%^ όλα στην επόμενη τώρα. Του το είχε πει και η ξανθιά που τον είχε "κόψει" από την αρχή , ότι θα ξαναχτίσει φωλιά πολύ γρήγορα . Δεν ξενέρωσα καθόλου βασικά, ίσα ίσα που άρχισα να χαζογελάω με το impulse του Ντον. Το ότι δεν δίνει λίγο χρόνο στους ανθρώπους, απλά αντιδρά ανάλογα τα κέφια εκείνη τη στιγμή. Ο άνθρωπος(Ντον) θέλει τέρμα ιδανική ευτυχία και με βάση αυτό χαράζει πορεία, σχεδόν παιδικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα