Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τελευταίο επεισόδιο (s04e03) ήταν καταπληκτικό.Το cast είναι τόσο κορυφαίο που με κάνει να θέλω να σηκωθώ και να αρχίσω να σπάω πράγματα στο δωμάτιο.:-)

Αχ θα με ξεκάνουν οι αμερικάνοι με τις σειρές τους...

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Η καινούρια σεζόν είναι καταπληκτική!Δεν έχει χάσει τίποτα!

E,λογικο...Αφου παιζει η Christina και στην καινουρια πως να χασει?:lol:

Δημοσ.

Ακομη θυμαμαι την σκηνη που παιζει ακορντεον και τραγουδαει. Η τελεια γυναικα,σαν χαζος κοιτουσα. Δεν μπορω να την βρω πουθενα την σκηνη δυστυχως,αν την βρει καποιος ας την βαλει.

Δημοσ.

Εγώ πάλι έλιωσα στην σκηνή που έκοψε το δάχτυλο της, έβαλε και τα κλάματα μετά...Χαλί να με πατήσεις είχα γίνει.Ζημιά που πάθαμε! :lol:

Δημοσ.

Emilie και Gi0 σας αγαπώ ακόμη περισσότερο που γουσταρετε μαντ μεν.

Ετοιμάζομαι να δω τα καινουργια επεισοδια μπδγ.

• Moderators
Δημοσ.
Emilie και Gi0 σας αγαπώ ακόμη περισσότερο που γουσταρετε μαντ μεν.

Ετοιμάζομαι να δω τα καινουργια επεισοδια μπδγ.

Nα πω την αμαρτια μου μονο η Emilie το βλεπει,ακομα δεν το εχω πιασει:o

Απλα παρακολουθω τα 2 βασικα προσοντα της σειρας:lol:

(..ναι,ξερω"αντρες,γουρουνια,μπλα μπλα μπλα".Agreed and proud of it:mrgreen:)

Δημοσ.

Η αλήθεια να λέγεται εχει ΜΕΓΑΛΑ ταλέντα η σειρά. Πέρα από αυτό όμως έχει και ενδιαφέρον ρε 'συ, θα το δεις άμα την πιάσεις από την αρχή. Δεν είναι η αβερεητζ αξιον σειρούλα, έχει προβληματισμό.

Δημοσ.

Εγώ πάντως θεωρώ είναι απίστευτα υπερτιμημένη. Έχει σαρώσει ΕΜΜΥ και Χρυσές Σφαίρες, είναι και από τους δημιουργούς του Sopranos, λέω πρέπει να το δω. Με τα πολλά το είδα φέτος το καλοκαίρι.

Ενώ ξεκινά πολύ δυνατά, με πολύ βάρος στην ατμόσφαιρα και αρκετό ενδιαφέρον, έχει καταλήξει μια 60s σαπουνόπερα όπου ο πρωταγωνιστής από μυστηριώδης γοητευτικός ad man που κανένας και καμία δε μπορεί να του αντισταθεί, έχει καταντήσει ενσαρκωτής του πιο κλισέ στερεότυπου άντρα σαν άλλος Mr. Big. Στην αρχή περίμενα εξερεύνηση και αποδόμηση του American Dream που γεννήθηκε τότε, αλλά η σειρά κατέληξε στο ποια πηδάει ο όμορφος. Χαρακτήρες που νόμιζα ότι χτίζονταν προσεκτικά επί δύο χρόνια απλά διαγράφονται (πχ. η γυναίκα του), και γενικά στη φάση που είναι τώρα δεν υπάρχει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον (είμαι άντρας οπότε το να χαζεύω τον Hamm δεν αρκεί να με κρατήσει).

Αν δεν ήταν καλοκαίρι που δεν παίζει τίποτα άλλο δεν ξέρω αν θα το έβλεπα, πχ. έχω κατεβάσει εδώ και μέρες το 5ο και δεν το έχω δει.

Καλή η σειρά, βλέπεται ευχάριστα (είναι απολαυστικό όλο το κλίμα της εποχής, καπνός - αν και δεν καπνίζω - και ποτό στο full, ωραίες γυναίκες - που συνήθως βέβαια είναι απλώς ωραίες και τίποτα άλλο) αλλά έγκλημα να έχει πάρει τόσα βραβεία παρουσία στον χώρο των Breaking Bad και Dexter. Θεωρώ ότι οι εν λόγω σειρές είναι 2-3 επίπεδα πάνω.

ΥΓ: Θα ομολογήσω βέβαια ότι κάθησα και έψαξα πώς φτιάχνεται το κοκτέιλ Old Fashioned.

Δημοσ.

konnak, τα καινούργια επεισόδια κάθε άλλο παρά τον Mr. Big στα 60's παρουσιάζουν. Για την ακρίβεια όλοι οι χαρακτήρες μέχρι στιγμής είναι εξελίξιμοι και έχει πολύ ισχυρό κοινωνικό προβληματισμό γύρω από μια δεκαετία που άλλαξε τον κόσμο.

Η Μπέτυ δεν έχει διαγραφεί σαν χαρακτήρας, αντίθετα η σειρά δείχνει τη θέση μιας housewife της εποχής εκείνης, με όλες τις αιτιολογίες που αυτό συνεπάγεται, που αντιμετωπίζει με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο την -τότε- νέα μόδα του διαζυγίου. Το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται τόσο στη σειρά πλέον δεν έχει να κάνει με τη διαγραφή της αλλά με τη θεματολογία της σειράς καθ'αυτής. Θα ήταν φλυαρία το να την παρουσιάζουν παραπάνω γιατί δεν θα είχε κάποιο περεταίρω μήνυμα να δώσει. Αντίθετα, τώρα διαφαίνεται και κάποιος προβληματισμός γύρω από το θέμα των παιδιών, τον τρόπο που τα αντιμετωπίζει η μητέρα τους και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κόρη (που είναι αρκετά μεγάλη πια) το διαζύγιο των γονιών της. Αν αυτό είναι διαγραφή τότε τι δεν είναι;

Επιπλέον, η κατάσταση του Ντον στον νέο κύκλο επεισοδίων είναι πολύ αμφιλεγόμενη. Δεν νομίζω ότι η παρουσία γυναικών έχει στόχο να τον δείξει σαν κάποιον γ@μίκο που την έχει δει the good life. Αντιθέτως η παρούσα εικόνα του παρουσιάζει πολλά κενά. Σημειωτέο δε, ότι παράτησε την δουλειά του για να φτιάξει κάτι καινούργιο με ένα συγκεκριμένο γκρουπ ανθρώπων και μάλιστα ο τρόπος που κάνει τη δουλειά του αλλάζει διαρκώς. Πόσο περισσότερη εξέλιξη ήθελες;

Το άξιον στη συγκεκριμένη σειρά δεν είναι τόσο εμφανές, πρέπει να είσαι σε θέση να εμβαθύνεις. Τόσο απλά.

Δημοσ.

Στην αρχή περίμενα εξερεύνηση και αποδόμηση του American Dream που γεννήθηκε τότε, αλλά η σειρά κατέληξε στο ποια πηδάει ο όμορφος. Χαρακτήρες που νόμιζα ότι χτίζονταν προσεκτικά επί δύο χρόνια απλά διαγράφονται (πχ. η γυναίκα του),

Διαφωνώ αρκετά

Αν δεν εξερευνά και αποδομεί το αμερικαν ντρημ (που γεννήθηκε σταδιακά αρκετά νωρίτερα) αυτή η σειρά δεν νομίζω πως θα το κάνει κάποια άλλη. Ο γάμος (που πάει κατά διαόλου from day 1), η εργασία (όπου μοιάζει περισσότερο με παιδική χαρά για αγοράκια), ο σαξεσφουλ αντμαν (που τα κάνει όλα αυτά με πλαστή ταυτότητα και μόνο επιτυχημένος δε νιώθει), η διαρκής υποτίμηση της γυναίκας, και φυσικά η διττή πεμπτουσία του αμερικανικού ονείρου: η μοναξιά της κορυφής σε όλα τα επίπεδα. Ένας καλαίσθητος γάμος στον οποίο όλοι οι συμμετέχοντες νιώθουν μόνοι, μια επιτυχημένη καριέρα που κινδυνεύει να χαθεί ανα πάσα στιγμή, δεκάδες παραδείγματα στη σειρά ανθρώπων που βάζουν φρένο στην προσωπική τους εξέλιξη χάριν των κλισέ πρέπει του "αμερικανικού ονείρου".

Ο χαρακτήρας της Μπέτυ -προσθέτω στην απο πάνω- δε νομίζω πως ξέφυγε από αυτό που είχε χτιστεί. Έφυγε από μια φωλιά για να μπει σε μια άλλη. Η αγωνία της παραμένει ίδια. Κινείται ανάμεσα σε αυτό που θέλει και αυτό που πρέπει. Πυροβολεί πουλιά και φτιάχνει καταπληκτικό παστίτσιο. Φεύγει από τον Ντον και φτιάχνει άλλη φωλίτσα επί τόπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφ' ενός, ΟΚ, τα έχω πιάσει αυτά τα προφανή που λες, γιατί μπορώ να εμβαθύνω (δεν ήταν πολύ ευγενικό το σχόλιο by the way), αφ' ετέρου δεν τα θεωρώ τόσο σημαντικά ή ενδιαφέροντα σε σχέση με άλλες σειρές που βλέπω που έχουν πολλά περισσότερα να πουν και τα λένε και με πολύ πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Επίσης, αυτόν τον κοινωνικό προβληματισμό περίμενα να δω και εγώ αλλά δεν τον βλέπω!

Οι ήρωες φέρονται κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στον προβληματισμό που αναφέρεις.

Πρόσεξε, δεν είπα ότι είναι κακή σειρά, είπα ότι είναι υπερεκτιμημένη. Δε μπορεί να παίρνει δύο χρόνια έμμυ και χρυσή σφαίρα καλύτερης σειράς παρουσία Breaking Bad και Dexter. Απλό.

Ωστόσο να παραδεχτώ ότι είναι αρκετά προσεγμένη ως προς την αναβίωση της εποχής και πολύ καλογραμμένη όσον αφορά τους διαλόγους.

---------- Προσθήκη στις 11:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:33 ----------

frenzy, είδα το σχόλιό σου αφού πόσταρα. Συμφωνώ, όλα αυτά την έκαναν να έχει και πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα. Απλά μου έχει φανεί λίγο άνευρη η συνέχεια επειδή παίρνει πολύ χρόνο για να είναι feel good σειρά, ενώ έχει τόσα κομμάτια να αναπτύξει. Ίσως να μου κακοφαίνεται η αρχή της 3ης σεζόν. Θα δούμε.

Επεξ/σία από konnak
Δημοσ.
]frenzy, είδα το σχόλιό σου αφού πόσταρα.

Ε καλα τα ίδια με τη YiN λέω πάνω κάτω.

Προσωπικά τη θεωρώ καλύτερη σειρά από το Ντέξτερ οβερωλ. Οι ηθοποιοί είναι καλύτεροι, η ατμόσφαιρα είναι ταξίδι κανονικά και όλα τα b plots εχουν ενδιαφέρον. Στο ντεξτερ με χαλάνε αρκετά πράγματα - που δε σημαίνει πως δεν τη λατρεύω τη σειρά.

Δημοσ.
Αφ' ενός, ΟΚ, τα έχω πιάσει αυτά τα προφανή που λες, γιατί μπορώ να εμβαθύνω (δεν ήταν πολύ ευγενικό το σχόλιο by the way), αφ' ετέρου δεν τα θεωρώ τόσο σημαντικά ή ενδιαφέροντα σε σχέση με άλλες σειρές που βλέπω που έχουν πολλά περισσότερα να πουν και τα λένε και με πολύ πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Επίσης, αυτόν τον κοινωνικό προβληματισμό περίμενα να δω και εγώ αλλά δεν τον βλέπω!

Οι ήρωες φέρονται κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στον προβληματισμό που αναφέρεις.

Πρόσεξε, δεν είπα ότι είναι κακή σειρά, είπα ότι είναι υπερεκτιμημένη. Δε μπορεί να παίρνει δύο χρόνια έμμυ και χρυσή σφαίρα καλύτερης σειράς παρουσία Breaking Bad και Dexter. Απλό.

Ωστόσο να παραδεχτώ ότι είναι αρκετά προσεγμένη ως προς την αναβίωση της εποχής και πολύ καλογραμμένη όσον αφορά τους διαλόγους.

---------- Προσθήκη στις 11:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:33 ----------

frenzy, είδα το σχόλιό σου αφού πόσταρα. Συμφωνώ, όλα αυτά την έκαναν να έχει και πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα. Απλά μου έχει φανεί λίγο άνευρη η συνέχεια επειδή παίρνει πολύ χρόνο για να είναι feel good σειρά, ενώ έχει τόσα κομμάτια να αναπτύξει. Ίσως να μου κακοφαίνεται η αρχή της 3ης σεζόν. Θα δούμε.

Το σχόλιο δεν πήγαινε προσωπικά σε εσένα, το είπα σαν απαραίτητη προσέγγιση για τη συγκεκριμένη σειρά.

Κατ'εμέ οι ήρωες αντιμετωπίζουν τις αλλαγές με τον τρόπο που τις αντιμετώπισε ο κόσμος εκείνη την εποχή. Οι συνειδητοποιήσεις αυτές γίνονται σταδιακά, θα ήταν εξωγήινοι αν μια μέρα ξυπνούσαν και διαφοροποιούνταν από τις νόρμες της εποχής. Υπάρχει πάντως ήδη μια κοπέλα στη σειρά (όλο ξεχνάω το όνομα της) που ξεκίνησε από γραμματέας και έχει γίνει επιτυχημένη ad woman. Είναι το προφανές παράδειγμα της γυναίκας που ξέφυγε από τη μοίρα της housewife, πράγμα που τότε μόλις είχε αρχίσει να γίνεται.

Όσον αφορά τη σύσγκριση με το Dexter που αναφέρεις, εγώ λειτούργησα ανάποδα. Η συγκεκριμένη σειρά μου φάνηκε επαναλαμβανόμενη σχετικά. Μου άρεσε πχ. το θέμα της δικαιοσύνης και ο τρόπος με τον οποίο αυτό θίγεται, αλλά από κάποιο σημείο και περα έπαψε να είναι αρκετό για εμένα. Δεν ξέρω, γούστα.

Παρεμπιπτόντως, όταν είπες 3η σεζόν, εννοούσες 3η ή 4η;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...