telis_petsotis Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 πως γινεται να βαλω περιορισμο στο router ωστε να μην εχουν ορισμενοι υψηλη ταχυτητα πχ ο αδερφος μου που κολλαει το συμπαν με τα παλιοτορρεντ? δηλαδη να γινω καπως administator κ να παιρνω εγω κανονικα την προσφερομενη ταχυτητα κ ο αλλος πχ 2 μαξ.
antonl Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Γενικά δεν γίνεται αυτό εκτός κι αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο router που υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Μόνο μέσω κάποιου προγράμματος μπορείς να το κάνεις που θα πρέπει να εγκατασταθεί στο pc του αδερφού σου. Εφόσον όμως μπαίνει με administrative rights, μπορεί να το απενεργοποιήσει.
letni Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Ποιο router εχεις; Τι λειτουργικο; Υπαρχουν και προγραμματα για περιορισμο του bandwidth.
telis_petsotis Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 linksys wag200g win 7 εχεις δοκιμασει καποιο?
antonl Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Το router σου δεν υποστηρίζει τέτοια λειτουργία. Ένα πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά είναι το netlimiter (νομίζω η paid έκδοση).
letni Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Το router σου δεν υποστηρίζει τέτοια λειτουργία. Ένα πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά είναι το netlimiter (νομίζω η paid έκδοση). Μια χαρα υποστηριζει την λειτουργια αυτη το ρουτερ σου απλα ο φιλος κανει λαθος. WAG200G QoS management
antonl Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Έχει επιλογή για να ορίσεις bandwidth σε κάθε ip ή MAC που συνδέεται πάνω του; Έχω λίγο καιρό να το ψάξω, θα το κοιτάξω καλύτερα αύριο αν και δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. (Ξέρω τι είναι το QoS αλλά δεν ξέρω αν θα κάνει δουλειά μέσω αυτού)
_Anonymous_ Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Οχι δεν εχει αντωνη, λαθος κανει ο φιλος, το QoS του wag200 δε κανει limit se ip. Αν κατεβαζει torrents, εκτος απο το nelimiter pro που θα εγκαταστησεις στο αλλο pc, με κινδυνο ομως να το βρει και να μη τρεχει, πρεπει να περιορισεις και τα simultaneous connections, διοτι τα torrents λογω απεριοριστων συνδεσεων, σου λιωνουν το ρουτερ. Αν βαλεις και το openwag .11 firmware, θα δεις μεγαλη διαφορα στη λειτουργια του ρουτερ σου γενικοτερα φιλε. Βασικα κανε μια αυτο που σου επισυναπτω στην φωτο, να δεις αν εχεις καποια αποτελεσματα και ξαναελα, δλδ δηλωσε τη πορτα του torrent client στο κουτακι σαν Low priority και οτιδηποτε αλλο σε ενδιαφερει να τρεχει καλυτερα σαν high. Επισης στο ιδιο link που σου εδωσα για το firmware, υπαρχει μια κουβεντα μεταξυ caven και Spanos για ενα script που εχουν φτιαξει για κατανομη bandwidth(Αυτο θες). ρωτησε τους πως θα το κανεις και εσυ και θα εχεις πολυ τυχη(σελιδα 3, ποστ 37 και μετα) Και κατι ακομη που θυμηθηκα. Τοχα χρησιμοποιησει καποια στιγμη σε μια εταιρεια με πολυ καλα αποτελεσματα. Παντως αν γουσταρεις να πειραματιστεις, μπορεις να το κανεις και μονος σου με Load Balancing. Θες αρκετο διαβασμα ομως
letni Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δεν ειπα ποτε εγω οτι κανει limit σε ip... Να πουμε ομως οτι το firmware του ΟpenWag ειναι ανεπισημο και οτι απ'οτι διαβασα μετα το update σε καποιους το router παρεδωσε πνευμα. Γι'αυτο το λογο και στη σελιδα τους αποποιουνται την ευθυνη σε οποιο προβλημα δημιουργηθει και ειναι αποκλειστικα ευθυνη του κατοχου του router.
_Anonymous_ Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 α) Δεν ειπα οτι ειπες οτι κανει Limit σε ip φιλε. Το λαθος που κανεις ειναι οτι για να γινει αυτο που ζηταει ο φιλος χρειαζετε bandwidth man/nt, οπως στα zyxel και οχι QoS. β) Βασικα ενας μονο γραφει οτι του καηκε το ρουτερ (τροφοδοτικο) και οχι οτι εγινε brick. Εχεις τους ιδιους κινδυνους (εαν εχεις) με το να σουταρεις το official. Η Linksys αναφερετε και αυτη στα ιδια (με δικια σου ευθυνη κ.λ.π.). Το θεμα ειναι οτι με αυτο το firm φιλε μετατρεπεις ενα ρουτερακι των 50 ευρω σε ρουτερ των 200 ευρω, αυτη ειναι η αληθεια και μαλλον δε θα το πιστεψεις αν δε το βαλεις και εσυ. Αν το περασεις και το δοκιμασεις για κανα - δυο μερες, ελα να ποσταρεις να μου πεις πως σου φαινετε
telis_petsotis Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια τελικα ειπα να κατεβασω to οpen firmware απο τον ανονυμους αλλα φιλε μου τρεχω το εξε κ δε γινεται τιποτα. δεν ειναι οπως το να βαζεις το official linksys?
_Anonymous_ Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 ποιο .exe τρεχεις φιλε μου? Το αρχειο το κατεβαζεις το ξεζιπαρεις και απο το gui κανεις upload το .img αρχειο
telis_petsotis Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 βρηκα ενα εξε που θα αναλαμβανε να κατεβασει αυτο το firmware κ να το περασει κιολας αλλα δεν δουλεψε. τελικα κατεβασα το ιματζ να το κανω χειροκινητα. απλα ελεγα να αποφυγω την περιπτωση να μεινει στο 100% να μην κλεινει κ να θελει ρεσταρτ οταν θα το κανω χειροκινητα.
poulinos Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δεν ειπα ποτε εγω οτι κανει limit σε ip...Να πουμε ομως οτι το firmware του ΟpenWag ειναι ανεπισημο και οτι απ'οτι διαβασα μετα το update σε καποιους το router παρεδωσε πνευμα. Γι'αυτο το λογο και στη σελιδα τους αποποιουνται την ευθυνη σε οποιο προβλημα δημιουργηθει και ειναι αποκλειστικα ευθυνη του κατοχου του router. kai h official εταιρεια δεν φερνει ευθυνη.οποτε οπως ειπαν ιδιες πιθανοτητες να σου κατσει.το zyxel ειχα δει με bandwidth manager αλλα ποσο καλα παιζει... Οχι δεν εχει αντωνη, λαθος κανει ο φιλος, το QoS του wag200 δε κανει limit se ip. Αν κατεβαζει torrents, εκτος απο το nelimiter pro που θα εγκαταστησεις στο αλλο pc, με κινδυνο ομως να το βρει και να μη τρεχει, πρεπει να περιορισεις και τα simultaneous connections, διοτι τα torrents λογω απεριοριστων συνδεσεων, σου λιωνουν το ρουτερ. Αν βαλεις και το openwag .11 firmware, θα δεις μεγαλη διαφορα στη λειτουργια του ρουτερ σου γενικοτερα φιλε. Βασικα κανε μια αυτο που σου επισυναπτω στην φωτο, να δεις αν εχεις καποια αποτελεσματα και ξαναελα, δλδ δηλωσε τη πορτα του torrent client στο κουτακι σαν Low priority και οτιδηποτε αλλο σε ενδιαφερει να τρεχει καλυτερα σαν high. Επισης στο ιδιο link που σου εδωσα για το firmware, υπαρχει μια κουβεντα μεταξυ caven και Spanos για ενα script που εχουν φτιαξει για κατανομη bandwidth(Αυτο θες). ρωτησε τους πως θα το κανεις και εσυ και θα εχεις πολυ τυχη(σελιδα 3, ποστ 37 και μετα) Και κατι ακομη που θυμηθηκα. Τοχα χρησιμοποιησει καποια στιγμη σε μια εταιρεια με πολυ καλα αποτελεσματα. Παντως αν γουσταρεις να πειραματιστεις, μπορεις να το κανεις και μονος σου με Load Balancing. Θες αρκετο διαβασμα ομως το κακο στο προγραμμα μαλλον ειναι οτι ο αλλςο πρεπει να ειναι απλα User και οχι admin στο μηχανημα οπως στο Net limiter?? βρηκα ενα εξε που θα αναλαμβανε να κατεβασει αυτο το firmware κ να το περασει κιολας αλλα δεν δουλεψε. τελικα κατεβασα το ιματζ να το κανω χειροκινητα. απλα ελεγα να αποφυγω την περιπτωση να μεινει στο 100% να μην κλεινει κ να θελει ρεσταρτ οταν θα το κανω χειροκινητα. καλυτερα manual παρα αυτοματα.λιγοτερες πιθανοτητες για brick
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.