Προς το περιεχόμενο

Γιατί δεν μ'αρέσει η Eurovision...

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ετοιμαστεί να ποστάρω το μήνυμα στο ήδη υπάρχον θέμα της Eurovision, αλλά επειδή (φαντάζομαι) η περετάιρω κουβέντα θα βγει πολύ οφ τόπικ απο το πραγματικό θέμα του thread και επειδή σέβομαι και αυτούς που χρησιμοποιούν το thread για να μιλήσουν για την φετινή Eurovision, ανοίγω αυτό το θέμα για να μιλήσουμε για την Eurovision αυτή καθ'αυτή...

Το κακό με εμάς τους ανθρώπους είναι ότι βαφτίζουμε μουσική οτιδήποτε έχει νότες. Ε αυτό είναι λάθος. Όπως λάθος είναι και να αποκαλούμε ότι περπατάει και μιλάει άνθρωπο, χωρίς πρώτα να δούμε αν πληροί και τις υπόλοιπες προυποθέσεις (βλ. ικανότητα να σκέφτεται λογικά, κ.λ.π). Έτσι λοιπόν αρνούμαι να αποκαλέσω τραγούδια, (ή έστω να αποκαλέσω τέχνη) και πόσο μάλλο να αποκαλέσω αυτό το ευρωπαικό μπουρδέλο ''γιορτή της μουσικής'' διότι:

1) Με ενοχλεί στα αυτιά όλη αυτή η ''μουσική'' η οποία μοιάζει να βγήκε άπο casio keyborard, και η οποία αποτελείται απο ένα μπιτάκι, μια φωνή, και ένα χάος να προσπαθεί να ακουστεί πίσω απο το μπιτ.

2) Με ενοχλεί το γεγονός, πως ότι μαλακία και να βγει για να μας εκπροσωπήσει, πρέπει ντε και καλά να γίνει επιτυχία και να ακούγεται παντού. Τραγούδια καταδικασμένα στην επιτυχία και με ημερομηνία λήξης. Παράδειγμα η αδερφή μου η οποία τόσα χρόνια τώρα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή βάζει στο τέρμα το εκάστοτε τραγούδι., (Περιττό να πω, ότι το τραγούδι σταματάει να ακούγεται αφού τελειώσει αυτή η βλακεία της μουσικής, το ίδιο ξαφνικά όπως ξεκίνησε να ακούγεται)

3) Με ενοχλεί αυτό το ηλίθιο συναίσθημα πατριωτισμού που πιάνει την πλειοψηφία στον διαγωνισμό. Και βλέπεις θείους και θειάδες να πετάν φλέβες και να κοκκινίζουν όταν αναφέρονται στις συμμαχίες που θέλουν την Ελλαδίτσα μας πίσω, και άλλους θείους και θειάδες απο δίπλα να λένε: ''Ναι αλλά όταν μας ψηφίζει η Κύπρος δεν λέτε τίποτα'', και κάναμε εν τέλει αυτήν την παπαριά της μουσικής θέμα φιλοσοφικής συζήτησης. Ότι και καλά δεν έχουμε με τι άλλο να ασχοληθούμε σνα άνθρωποι/σαν οικογένεια/σαν κράτος.

4) Τέλος με ενοχλεί που θέλω δεν θέλω θα ασχοληθώ με αυτήν την βλακεία. Πρέπει οπωσδήποτε να ακούσω την βλακεία του βλάκα Αλκαίου και την κάθε βλακεία του κάθε βλάκα διότι παίζεται ΟΛΗ ΜΕΡΑ σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μαγαζιά, εστιατόρια, ΠΑΝΤΟΥ. Και δώσε ρεπορτάζ για την γιουροβίζιον εδώ, δώσε γκάλοπ για την γιουροβίζιον απο εκεί, δώσε κριτικές, φαβορί, γιατί πατώσαμε, γιατί βγήκαμε τελευταίοι, τι έχουν να πουν οι άλλες χώρες για το τραγούδι μας, Ε.Μ.Ε.Τ.Ο.Σ. Δηλαδή οκ, καλά όταν ήμασταν όλοι 15 χρονών και δεν μας ένοιαζε τίποτα. Αλλά απο μια ηλικία και μετά, δεν θα πρέπει να μας νοιάζουν πιο σοβαρά πράγματα απο το ποιοι θα παρουσιάσουν την γιουροβίζιον και τι θέση θα βγούμε στην διακοσιοπενηντάδα?

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Same here. Ποιά "γιορτή της μουσικής" και πράσσειν άλογα; Τα τελευταία χρόνια δε θυμάμαι να έχει ακουστεί κάτι αξιόλογο (όχι μόνο από εμάς, αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες). Όταν το μόνο που απασχολεί όσους ασχολούνται με τη γιουροβίζιον, είναι το τί θα φορέσει ο εκάστοτε τραγουδιστής, πόσοι χορευτές θα τον/την πλαισιώνουν και αν τελικά θα σκίσει το πουκάμισο ο Σάκης, είναι λογικό να μην περιμένουμε να στείλουμε τραγούδια, αλλά hit-άκια.

Βέβαια, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνω, αλλά γιουροβίζιον βλέπω σχεδόν κάθε χρόνο.

:P

Δημοσ.

Συμφωνω εν μερη αλλα διαφωνω στα εξης.Οτι εχει μουσικη και φωνη ναι ειναι μουσικη και οτι περπαταει μιλαει και μοιαζει με σενα και μενα ναι ειναι ανθρωπος.Τι θα πει να σκεφτεται λογικα.Ποιος καθοριζει ποια μουσικη ειναι καλη και ποια οχι και ποτε ενας ανθρωπος σκεφτεται λογικα και ποτε οχι?Γιατι θεωρεις το μπιτακι και απο πισω τη χαοτικη φωνη "κακη ποιοτητικα" και τη jazz (υποθετω) που ειναι ενα αλλαλουμ νοτων ειναι η καλη μουσικη.(μην κολας στη jazz οτιδηποτε αλλο).Οντως το να ασχολουνται τοσο εκτεταμενα με τη eurovision ειναι ενοχλητικο αλλα αν κατσεις και δεις ειδησεις star το βραδυ θα κατανοησεις την ενοια του ανουσιου.Προσπαθησε να τα αγνοεις απλα.

Δημοσ.

Κάθε χρόνο ακούω το τραγικό «γιορτή του ποδοσφαίρου» σε τελικούς, φιέστες και όλοι ξέρουμε τι ωραία που το γιορτάζουμε. Οπότε το «γιορτή της μουσικής» μου ακούγεται αρκετά πιο λογικό συγκριτικά. Στο κάτω κάτω ε, μοιάζει με γιορτή, έστω πανηγύρι.

Επίσης, σε τι διαφέρει ένα μέσο ελληνικό ποδοσφαιρικό derby απ τη eurovision που για το πρώτο «αξίζει» να φανταστείς/πορωθείς/γουστάρεις/παρακολουθήσεις ενώ το δεύτερο όχι;

Η μουσική δε με πειράζει (δε σημαίνει πως μ αρέσει κιόλας).

Φέτος, για πρώτη φορά ίσως, δεν έχω ακούσει το ελληνικό τραγούδι, ή μάλλον πρέπει να το χω ακούσει 1-2 φορές, σε αντίθεση με περασμένες χρονιές που μου χαν ζαλιστεί τ αυτιά. Επίσης ούτε έτυχε να δω/ακούσω πουθενά κάτι σχετικό με eurovision, ίσως επειδή δεν βλέπω tv.

Δεν είμαι fan της eurovision και προσπαθώ ν αποφεύγω να την παρακολουθήσω (χωρίς επιτυχία συνήθως). Απλά λογικό μου φαίνεται κάποιοι να γουστάρουν αυτό το πανηγύρι.

Δημοσ.

Εγω εχω να παρακολουθησω την "ευρωπαικη γιορτη τραγουδιου" πολλα χρονια.

Περα απο αλλα αρνητικα που δεν θα κατσω τωρα να αναλυσω μιας και ειναι ωρα για υπνο, με πολυ απλα λογια:

Ειναι ηλιθιοτητα να ξοδευονται τοσα δισεκατομμυρια, ειδικα τωρα που πνιγονται ολοι στα χρεη...

Δημοσ.

Το θεμα με τη Eurovision τα τελευταια χρονια (απ το 2001 κι επειτα) ειναι οτι βρηκαμε εναν τροπο να διακριθουμε στην Ευρωπη. Και πραγματι καναμε αρκετη επιτυχια. Ομως το συστημα βαθμολογησης ειναι για γελια, αφου οι οι γειτονικες χωρες ψηφιζονται μεταξυ τους αν και προσωπικα πιστεω οτι τα αποτελεσματα ειναι προαποφασισμενα(βλ. παραδειγματα με τον ρωσο και τον χορευτη ή με τον βιολιστη περισυ, που ο θριαμβος τους ειχε προαναγγελθει, λες και γνωριζαν τι θα ψηφισει ο κοσμος...)

Το μόνο σιγουρο ειναι οτο πολυ σπανια βγαινει πρωτο το πραγματικα καλυτερο τραγουδι.

Το καλυτερο ελληνικο τραγουδι που εχουμε στειλει ηταν η "Ανοιξη" το 1991, αλλα οπως ειπωθηκε τοτε οι ψηφοι ειχανε παει βασικα στις συμμαχικες χωρες του πολεμου του Κολπου...

Δημοσ.
βρηκαμε εναν τροπο να διακριθουμε στην Ευρωπη.

Με τι κοστος ομως?

Οσο για της βαθμολογιες, μην αρχισω καλυτερα

Δημοσ.
Συμφωνω εν μερη αλλα διαφωνω στα εξης.Οτι εχει μουσικη και φωνη ναι ειναι μουσικη και οτι περπαταει μιλαει και μοιαζει με σενα και μενα ναι ειναι ανθρωπος.Τι θα πει να σκεφτεται λογικα.Ποιος καθοριζει ποια μουσικη ειναι καλη και ποια οχι και ποτε ενας ανθρωπος σκεφτεται λογικα και ποτε οχι?Γιατι θεωρεις το μπιτακι και απο πισω τη χαοτικη φωνη "κακη ποιοτητικα" και τη jazz (υποθετω) που ειναι ενα αλλαλουμ νοτων ειναι η καλη μουσικη.(μην κολας στη jazz οτιδηποτε αλλο).Οντως το να ασχολουνται τοσο εκτεταμενα με τη eurovision ειναι ενοχλητικο αλλα αν κατσεις και δεις ειδησεις star το βραδυ θα κατανοησεις την ενοια του ανουσιου.Προσπαθησε να τα αγνοεις απλα.

Ε, νταξ, δεν είναι κακό να βάζουμε και κάποια όρια στην έννοια της καλής μουσικής, όσο υποκειμενικό και αν μπορεί να φαίνεται.

Δεν έχει να κάνει τόσο με το γούστο, όσο με την ποιότητα. Την τζαζ π.χ μπορεί να την βαριέμαι, αλλά την θεωρώ κάτι παραπάνω από ένα great skill αυτοσχεδιασμών.

Ή (σε ένα ακραίο παράδειγμα) άμα δέσω με ένα σπάγκο 15 κουτάκια κοκακόλα και τα σέρνω με το αμάξι, θα μπορώ να το χαρακτηρίσω μουσική αυτό το πράγμα που θα ακούγεται;

;p

antonl, φαντάσου να κλωτσάς μία μπάλα ποδοσφαίρου στο αμάξι του αντιπαθητικού γείτονα, και να το ονομάσουμε αυτό ποδόσφαιρο.

Πρόσθεσε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση πληρωμένη από όλους μας φυσικά στο κατόρθωμά σου, μία έκρηξη στα media και λίγο από εθνική υπερηφάνεια (παντού χωράει λίγη τέτοια) και έχεις έτοιμη την συνταγή.

Δημοσ.

+1

σε sellers και liopyr

παροιμία:

όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα

τον τρώνε οι κότες

καλό κουράγιο

τα λεφτά βρέθηκαν !

.

Δημοσ.

Eχω τοσους λογους να μη μου αρεσει που θα πω γιατι μου αρεσει...:lol:

Γιατι εχει τζερτζελο , την βλεπω παντα με παρεα (απαραιτητη η γυναικεια παρουσια ) και λογω της καλης εως εξαιρετικης θεσης που παιρνουμε τα τελευταια χρονια υπαρχει παντα η σχετικη αγωνια αν θα ...'τους φαμε και φετος ' :lol:

Με το φετινο τραγουδι μαλιστα που εχουμε μπορω να πω οτι ανυπομονω να ερθει εκεινη η ωρα..:o

Δημοσ.

Παίζει να είμαι ο μόνος που τσακώθηκε και χώρισε (με χώρισαν για την ακρίβεια) γιατι δεν ήθελα να ψηφίσω και να ασχοληθώ με τη EV

True story :P

Αλλα και γω καλα να παθω να μαθω που μπλεκω.

Δημοσ.
Παίζει να είμαι ο μόνος που τσακώθηκε και χώρισε (με χώρισαν για την ακρίβεια) γιατι δεν ήθελα να ψηφίσω και να ασχοληθώ με τη EV

True story :P

Αλλα και γω καλα να παθω να μαθω που μπλεκω.

Ου να μου χαθείς, ρηχέ χαρακτήρα που δεν εκτιμάς τόσες αδελφές που έχουν στρώση πωπω για να γίνει αυτή η χεστα εεε σιέστα!; (γίνεται να έχουν άδικο ΡΕ, είναι περισσότεροι:Ρ)

Βασικά για σφαλιάρες είναι η "γιορτή της μουσικής" κανονικά θα έπρεπε να λέγετε "γιαούρτωμα της μουσικής" και "διαγωνισμός φροντιστηρίων αγγλικών γλωσσών η Ωραία Ευρώπη"

Δημοσ.
Είχα ετοιμαστεί να ποστάρω το μήνυμα στο ήδη υπάρχον θέμα της Eurovision, αλλά επειδή (φαντάζομαι) η περετάιρω κουβέντα θα βγει πολύ οφ τόπικ απο το πραγματικό θέμα του thread και επειδή σέβομαι και αυτούς που χρησιμοποιούν το thread για να μιλήσουν για την φετινή Eurovision, ανοίγω αυτό το θέμα για να μιλήσουμε για την Eurovision αυτή καθ'αυτή...

Το κακό με εμάς τους ανθρώπους είναι ότι βαφτίζουμε μουσική οτιδήποτε έχει νότες. Ε αυτό είναι λάθος. Όπως λάθος είναι και να αποκαλούμε ότι περπατάει και μιλάει άνθρωπο, χωρίς πρώτα να δούμε αν πληροί και τις υπόλοιπες προυποθέσεις (βλ. ικανότητα να σκέφτεται λογικά, κ.λ.π). Έτσι λοιπόν αρνούμαι να αποκαλέσω τραγούδια, (ή έστω να αποκαλέσω τέχνη) και πόσο μάλλο να αποκαλέσω αυτό το ευρωπαικό μπουρδέλο ''γιορτή της μουσικής'' διότι:

1) Με ενοχλεί στα αυτιά όλη αυτή η ''μουσική'' η οποία μοιάζει να βγήκε άπο casio keyborard, και η οποία αποτελείται απο ένα μπιτάκι, μια φωνή, και ένα χάος να προσπαθεί να ακουστεί πίσω απο το μπιτ.

2) Με ενοχλεί το γεγονός, πως ότι μαλακία και να βγει για να μας εκπροσωπήσει, πρέπει ντε και καλά να γίνει επιτυχία και να ακούγεται παντού. Τραγούδια καταδικασμένα στην επιτυχία και με ημερομηνία λήξης. Παράδειγμα η αδερφή μου η οποία τόσα χρόνια τώρα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή βάζει στο τέρμα το εκάστοτε τραγούδι., (Περιττό να πω, ότι το τραγούδι σταματάει να ακούγεται αφού τελειώσει αυτή η βλακεία της μουσικής, το ίδιο ξαφνικά όπως ξεκίνησε να ακούγεται)

3) Με ενοχλεί αυτό το ηλίθιο συναίσθημα πατριωτισμού που πιάνει την πλειοψηφία στον διαγωνισμό. Και βλέπεις θείους και θειάδες να πετάν φλέβες και να κοκκινίζουν όταν αναφέρονται στις συμμαχίες που θέλουν την Ελλαδίτσα μας πίσω, και άλλους θείους και θειάδες απο δίπλα να λένε: ''Ναι αλλά όταν μας ψηφίζει η Κύπρος δεν λέτε τίποτα'', και κάναμε εν τέλει αυτήν την παπαριά της μουσικής θέμα φιλοσοφικής συζήτησης. Ότι και καλά δεν έχουμε με τι άλλο να ασχοληθούμε σνα άνθρωποι/σαν οικογένεια/σαν κράτος.

4) Τέλος με ενοχλεί που θέλω δεν θέλω θα ασχοληθώ με αυτήν την βλακεία. Πρέπει οπωσδήποτε να ακούσω την βλακεία του βλάκα Αλκαίου και την κάθε βλακεία του κάθε βλάκα διότι παίζεται ΟΛΗ ΜΕΡΑ σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, μαγαζιά, εστιατόρια, ΠΑΝΤΟΥ. Και δώσε ρεπορτάζ για την γιουροβίζιον εδώ, δώσε γκάλοπ για την γιουροβίζιον απο εκεί, δώσε κριτικές, φαβορί, γιατί πατώσαμε, γιατί βγήκαμε τελευταίοι, τι έχουν να πουν οι άλλες χώρες για το τραγούδι μας, Ε.Μ.Ε.Τ.Ο.Σ. Δηλαδή οκ, καλά όταν ήμασταν όλοι 15 χρονών και δεν μας ένοιαζε τίποτα. Αλλά απο μια ηλικία και μετά, δεν θα πρέπει να μας νοιάζουν πιο σοβαρά πράγματα απο το ποιοι θα παρουσιάσουν την γιουροβίζιον και τι θέση θα βγούμε στην διακοσιοπενηντάδα?

Ολα καλα ρε sellers, αλλα οταν κατι δε σε ενδιαφερει δεν ασχολεισαι μαζι του το σνομπαρεις και δεν του δινεις αξια. Ειναι απλο το υποβαθμιζεις μη μιλωντας για αυτο, δεν ξεκινας θεμα να μιλας για αυτο, ειδικα μαλιστα τη φετινη χρονια που ετσι κι αλλιως δε θα γινει ο ντορος των προηγουμενων χρονων. Το μονο που καταφερνεις ειναι να ασχοληθουν κι αλλοι με αυτο που δεν θα ασχολουνταν....!!!!!

Δημοσ.
Με τι κοστος ομως?

Τεραστιο... προκειμενου να ικανοποιησουν τη διψα του κοσμου για διακρισεις, το χρημα επεσε αφθονο. Το ιδιο συνεβη με τα Ολυμπιακα αγωνισματα απ το 1992 κι επειτα. Η ντοπα επεσε αφειδως και ο κοσμακης πανηγυριζε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...