psomis Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 καλησπερα. αυτο που εχω να φτιαξω ειναι ενα δυκτιακο παιχνιδι (πετρα ψαλιδι χαρτι).συγκεκριμενα πρεπει οι 2 ή περισσοτεροι clients να συνδεονται στον server, ο χρηστης να βλεπει εκεινη την στιγμη ποιοι ειναι Online να επιλεγει καποιον και να παιζει μαζι του.αν κανεισ δεν ειναι online να παιζει με τον server αντοιστοιχα. προσ το παρων εχω φτιαξει το core του παιχνιδιου εχς δημηουργησει εναν server και εναν client(πολυ απλο ειναι) οι οποιοι εποικοινωνουν. το προβλημα μ ειναι πως θα 1)ενσωματωσω το core του παιχνιδιου στον server ετσι ωστε να παιζουν και να κανει determine ποιοσ ειναι ο νικητης,2)πως βαλω περισσοτερους clients (multithreating?) ,3)πωσ θα βλεπω ποιοι ειναι ονλινε εκεινη την στιγμη. αυτα προς το παρων για οτι χριαζεται επισιμανση εδω ειμαι ευχαριστω εκ των προτερων!
epersidi Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Για το πρώτο σου ερώτημα θα στέλνουν και οι 2 clients την κίνηση τους στον server, αυτός με ένα απλό if θα ελέγχει ποιος κέρδισε και θα ανακοινώνει το αποτέλεσμα και στους 2 clients. Στο δεύτερο ερώτημα η απάντηση είναι ναι με multithreading. Θα δημιουργείς ένα καινούριο thread κάθε φορά που δύο παίχτες αποφασίζουν να παίξουν μεταξύ τους και όχι κάθε φορά που κάποιος συνδέεται στον server. Για το 3ο σου ερώτημα θα διατηρείς ένα πίνακα με όσους clients μπήκαν στον server. Απαραίτητο είναι όταν κάποιος client θέλει να φύγει να πατάει κάποιο κουμπί disconnect για να ενημερώνει τον server.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.