Προς το περιεχόμενο

2.5" δίσκος σε desktop;

Palp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λόγω τρέλας με τον θόρυβο που κάνει ο υπολογιστής μου (είναι SFF της shuttle και είναι δίπλα μου, πάνω στο γραφείο), σκεφτόμουν αν αξίζει από πλευρά επίπεδα θορύβου να επίλεξω ένα 2.5" σκληρό δίσκο αντί για τον κλασσικό 3.5". Υποθέτω ότι στις 7200 στροφές και οι δύο θα έχουν τις δύο επιδόσεις αλλά ο 2.5" θα κάνει λίγοτερο φασαρία;

Χρησιμοποιούσα ένα Samsung στις 7200 (1 TB μέγεθος) και ήταν για εμένα από τα πιο θορυβώδη κομμάτια στο pc όταν ήταν idle (internet, ταινίες, word, κτλ) - όταν έμπαινε σε sleep πραγματικά καταλάβαινα μεγάλη διαφορά.

Το PC έχει μία 5850 που σε idle τρέχει το ανεμιστηράκι στις ~1400 στροφές, ένα system fan (92mm) που ψύχει και τον επεξεργαστή μεσω heatpipes που αυτό είναι και αυτό στις 1400 στροφές και με τον samsung είχε ως OS drive ένα SSD.

Δημοσ.

Μηπως να κοιτουσες για κανενα green που δουλευουν στις 5400?

Υ.Γ Ριξε μια ματια στο HDsentinel και ποιο συγκεκριμενα εδω μηπως μπορεις να κανεις δουλεια χωρις να αλλαξεις τον seagate που ηδη εχεις...

Δημοσ.
Μηπως να κοιτουσες για κανενα green που δουλευουν στις 5400?

Υ.Γ Ριξε μια ματια στο HDsentinel και ποιο συγκεκριμενα εδω μηπως μπορεις να κανεις δουλεια χωρις να αλλαξεις τον seagate που ηδη εχεις...

Έχεις κάποιος εμπειρία πόσο μειώνονται οι επιδόσεις όταν πειράζεις το acoustic setting;

Δημοσ.

Ο server μου (8400, 2giga, 5770 για χαμηλή κατανάλωση στο idle) που δεν σβήνει ποτέ είναι με 250 giga 5400 rpm HDD.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα, ειδικά από θερμοκρασίες που με πείραζε. Εκτός από το θόρυβο του σκληρού, κατάργησα και 2 ανεμιστήρες, τα οφέλη στο θόρυβο είναι μεγάλα.

Τώρα, από επιδόσεις, έχει κάποια διαφορά σε σχέση με έναν 7200, αλλά κυρίως στο boot time. Μικρό το κακό, μια και δεν συνηθίζω να το σβήνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...