uncle_sam Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 δυο ψύκτρες που μου καθήσανε καλά, είναι η Prolima Tech Megahalems και η Xighmatek HDT -S1283 Darknight Εγω εχω αυτη και με συστηματα που εχω φτιαξει και συγκρινει ειναι η πιο καλη που εχω βαλει μεχρι τωρα,συν οτι ειναι αθορυβη και εχει brackets για 1366,1156,am2/am3. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-Hydro-Series-H50-Cpu-Cooler-Lga775-1366-CWCH50.htm Της εχει κανει και διθυραμβικη κριτικη ενας mod σε αλλα γνωστο Ελληνικο site σαν το δικο μας ,ονοματα δεν λεμε,αλλα ειναι πολυ γνωστο. ενδιαφέρουσα αν και πιο πάνω απο αυτα που διαθέτω, θα το σκεφτώ γιατι πραγματικα με ενδιαφερει πολυ η οσο το δυνατον αθορυβη λειτουργια...θερμοκρασιες σε idle και full load έχεις?
lionheart75 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Η Η50 την True black την έχει και με έναν fan. Αν της βάλεις 2 fans σε push-pull με υψηλό static pressure και χαμηλές στροφές για αθόρυβη λειτουργία (π.χ Νoctua P12, SilenX), ρίχνει και στην V10. Οπότε δεν είναι καθόλου άσχημη περίπτωση για κάποιον μέσο χρήστη που θέλει έτοιμη υδρόψυξη και ελάχιστο εώς μηδενικό θόρυβο. Επίσης είναι ανάλογα το case και το airflow που διαθέτει αυτό. Σε media center cases η H50 ενδύκνειται ώς η καλύτερη λύση, καθώς και την πιο τούμπανο αερόψυκτρα με 2 Slipstream Skythe fans και να βάλεις δε θα μπορέσεις να την εκμεταλλευτεις στο έπακρο και η Η50 θα κάνει καλύτερη δουλειά. Όπως και να χεί είναι πολύ καλή λύση η Η50.
uncle_sam Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Η Η50 την True black την έχει και με έναν fan.Αν της βάλεις 2 fans σε push-pull με υψηλό static pressure και χαμηλές στροφές για αθόρυβη λειτουργία (π.χ Νoctua P12, SilenX), ρίχνει και στην V10. Οπότε δεν είναι καθόλου άσχημη περίπτωση για κάποιον μέσο χρήστη που θέλει έτοιμη υδρόψυξη και ελάχιστο εώς μηδενικό θόρυβο. Επίσης είναι ανάλογα το case και το airflow που διαθέτει αυτό. Σε media center cases η H50 ενδύκνειται ώς η καλύτερη λύση, καθώς και την πιο τούμπανο αερόψυκτρα με 2 Slipstream Skythe fans και να βάλεις δε θα μπορέσεις να την εκμεταλλευτεις στο έπακρο και η Η50 θα κάνει καλύτερη δουλειά. Όπως και να χεί είναι πολύ καλή λύση η Η50. επειδή ψιλομπερδεύτικα, push-pull εννείς προφανώς για αυτήν?...
lionheart75 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 επειδή ψιλομπερδεύτικα, push-pull εννείς προφανώς για αυτήν?... όχι push - pull εννούσα για την H50. Όπως μπορείς να βάλεις push-pull σε οποιαδήποτε αερόψυκτρα, μπορείς να βάλεις και στο ψυγείο της H50. Δες εδώ την Η50 με 2 noctua αθόρυβους fans σε push-pull :
Nik.K Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Επειδη την εχω με Push And Pull στο Thermaltake Luxa2 Pro 300 θα σου πω πως ειναι μετρια λυση, αυτο μοναχα. Αν ειναι να δωσεις αυτα τα χρηματα και χρηματα για εναν ακομα ανεμιστηρα τοτε παιρνεις την Noctua NH-D14 και εισαι σε πολυ καλυτερα επιπεδα.
lionheart75 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 H Noctua NH-D14 είναι φοβερή αερόψυκτρα δεν το συζητάμε. Aν κοιτάξεις το αρχικό μου ποστ, είπα, τη δύναμή της η H50 την δείχνει σε κουτιά που δεν έχουν το ιδανικό airflow όπως τα media center / htpc cases. Εκεί η Noctua δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι ακόμα και με 2 slipstream scythe fans που σου πέρνουν το κεφάλι. Σε ευρύχωρα κουτιά ορισμένες top αερόψυκτρες κάνουν καλύτερη δουλειά απο την Η50, όχι όμως όλες.
yiannis_1 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 όχι push - pull εννούσα για την H50. Όπως μπορείς να βάλεις push-pull σε οποιαδήποτε αερόψυκτρα, μπορείς να βάλεις και στο ψυγείο της H50. φθηνή για νερό η λύση της corsair αλλά και πάλι σε σχέση με αεροψυξη στα ίδια λεφτά παίζει να υπολοιπεται. Οπότε ποιος ολογος να βασανίζεται με νερό κάποιος. Και εγώ την σκεφτόμουν για το htpc που δεν χωράει κάτι καλό σε αέρα αλλά απο την στιγμή που μια κλασσικη ψυκτρα μαμά ιντελ απο pentium d μου δίνει στον E5300 @ 3600 66-68 load σε orthos θεωρώ πεταμένα λεφτά κΑι τζάμπα κόπο να πάρω υδροψυξη και να έχω και το άγχος του νερού μέσα στο pc. Από μένα λοιπόν η hyper 212 ή μια xigmatek s1283 για midi κουτί είναι υπεραρκετη λύση. Εγώ θα επερνα την 212 που είναι και best bang for buck κύριος για να την δω και αυτή στην πράξη. Την xigmatek την έχω και είναι πράγματι πολύ καλή προσφέροντας αυτό που υπόσχεται. Ps ρε παιδία μόνο σε μένα δουλεύει τόσο καλά η μαμισια ιντελ ψυκτρα από pentium D. Πραγματικά με έχει αφήσει μλκ δουλεύει σαν να έχω aftermarket πάνω με 1.48 vcore.
Nik.K Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 H Noctua NH-D14 είναι φοβερή αερόψυκτρα δεν το συζητάμε.Aν κοιτάξεις το αρχικό μου ποστ, είπα, τη δύναμή της η H50 την δείχνει σε κουτιά που δεν έχουν το ιδανικό airflow όπως τα media center / htpc cases. Εκεί η Noctua δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι ακόμα και με 2 slipstream scythe fans που σου πέρνουν το κεφάλι. Σε ευρύχωρα κουτιά ορισμένες top αερόψυκτρες κάνουν καλύτερη δουλειά απο την Η50, όχι όμως όλες. Καλο Airflow εχουν πολλα HTPC κουτια, οπως πχ το Antec Εν ολιγοις ΑΝ χωραει μια καλη ψυκτρα αερα τοτε δεν εχεις λογο να πας σε νερο, εγω την εβαλα απλα γιατι στα αλλα 2 μηχανηματα εχω ψυκτρες Αερα και στο κεντρικο μου ψυκτρα Υγρου μεταλλου, οποτε ειπα να εχω και μια νερου (αν και δεν ειναι νερο αλλα αντιψυκτικο αλλα οκ).
uncle_sam Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για την κουβέντα και τις γνώμες σας, παρ' ολο που δεν έχω αποφασίσει ακόμα Την xigmatek την έχω και είναι πράγματι πολύ καλή προσφέροντας αυτό που υπόσχεται. Ps ρε παιδία μόνο σε μένα δουλεύει τόσο καλά η μαμισια ιντελ ψυκτρα από pentium D. Πραγματικά με έχει αφήσει μλκ δουλεύει σαν να έχω aftermarket πάνω με 1.48 vcore. ποια xighmatek ακριβώς αυτή ή αυτή γιατι απ'οτι βλέπω εχουν διαφορές...
benign Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 δυο ψύκτρες που μου καθήσανε καλά, είναι η Prolima Tech Megahalems και η Xighmatek HDT -S1283 Darknight ενδιαφέρουσα αν και πιο πάνω απο αυτα που διαθέτω, θα το σκεφτώ γιατι πραγματικα με ενδιαφερει πολυ η οσο το δυνατον αθορυβη λειτουργια...θερμοκρασιες σε idle και full load έχεις? Στο cpu της τωρινης υπογραφης μου εχω idle 18-21 (εξαρταται απο αν ειναι πρωι η μεσημερι) και full load σε games η intensive multitasking 38-42 max. Οταν ειχα τον core i7 940 ηταν τα ιδια με διαφορα +/- 3 βαθμοι. ---------- Προσθήκη στις 17:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:57 ---------- φθηνή για νερό η λύση της corsair αλλά και πάλι σε σχέση με αεροψυξη στα ίδια λεφτά παίζει να υπολοιπεται. Οπότε ποιος ολογος να βασανίζεται με νερό κάποιος. Και εγώ την σκεφτόμουν για το htpc που δεν χωράει κάτι καλό σε αέρα αλλά απο την στιγμή που μια κλασσικη ψυκτρα μαμά ιντελ απο pentium d μου δίνει στον E5300 @ 3600 66-68 load σε orthos θεωρώ πεταμένα λεφτά κΑι τζάμπα κόπο να πάρω υδροψυξη και να έχω και το άγχος του νερού μέσα στο pc. Από μένα λοιπόν η hyper 212 ή μια xigmatek s1283 για midi κουτί είναι υπεραρκετη λύση. Εγώ θα επερνα την 212 που είναι και best bang for buck κύριος για να την δω και αυτή στην πράξη. Την xigmatek την έχω και είναι πράγματι πολύ καλή προσφέροντας αυτό που υπόσχεται. Ps ρε παιδία μόνο σε μένα δουλεύει τόσο καλά η μαμισια ιντελ ψυκτρα από pentium D. Πραγματικά με έχει αφήσει μλκ δουλεύει σαν να έχω aftermarket πάνω με 1.48 vcore. H H50 δεν χρειαζεται νερα ουτε να την ελεγχεις.Ειναι μια και εξω,αλλη μια μαγκια της.Σου παραθετω απο Πλαισιο: ''Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα συστήματα υδρόψυξης το Hydro H50 είναι ένα κλειστό σύστημα που περιέχει υγρό υδρόψυξης και είναι πλήρως συνδεδεμένο για την εξάλειψη διαρροών και εξατμίσεων.'' Εγω την συγκρινα σε με 4 συστηματα με ακριβες αεροψυκτρες και ηταν καλυτερη.Μονο οι πολυ ακριβες αερα συκγρινονται μαζι της.Ριξτε μια ματια στο newegg να δειτε τι λεει ο κοσμος στις κριτικες του κοινου.Ειναι εξαιρετικη.
Nikosgiann Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 η megahalems ειναι για intel sockets οπως βλεπω αστο Πλαισιο,κ ο φιλος εχει/θελει τον AMD 955
lionheart75 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Ακριβώς, δεν κάνει η megahalems για AM3/AM2+ sockets. Αν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη βαθιά για αερόψυκτρα τότε noctua με 2 αθόρυβους P12 σε push-pull. Αν πάλι θέλει έτοιμη υδρόψυξη με πολύ εύκολη τοποθέτηση, απροβλημάτιστη λειτουργία και χωρίς προβλήματα διαρροών πάει στην Corsair H50. Tέλος καλές λύσεις και τίμιες είναι η Coolermaster hyper 212 (πρέπει να ψάξει για να την βρεί) και η Xigmatek HDT-S1283. Tην TRUE Black δεν την αναφέρω κάν διότι είναι ακριβή και με 2 ανεμιστήρες πάει στα ίδια με την H50 η οποία της ρίχνει σε επιδόσεις. (έστω και λίγο)
Nik.K Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Για την Black δεν θα σχολιασω, δεν την εχω εξαλλου. H TRUE120 Revision C παντως με εναν NH-P12 εχει ιδιες επιδοσεις με την H50 οποτε βασει λογικης με 2 σε push and pull θα ειναι 2-3 βαθμους καλυτερη.
lionheart75 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 ( Πιθανόν να συμβαίνει αυτό που λές, αλλά σε περίπτωση που βάλεις και 2ο fan στο ψυγείο της Η50 bye-bye Τrue 120, bye-bye & V10. Στην ελληνική αγορά, απο αυτές που έχω δεί μόνο η Noctua της ρίχνει καθαρά με 2fans push-pull και στς δύο ψύκτρες ( Noctua & H50). Aν δεν κάνω λάθος καμμία άλλη. Kαι η Μegahalems που αναφέρθηκε παραπάνω απο όσο ξέρω (αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν κάνει για AM3), έχει τις ίδιες επιδόσεις με την H50 (με 2 fans push-pull και στις δύο επίσης). Οπότε όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, για αερόψυκτρα η καλύτερη στην προκειμένη περίπτωση η Noctua NH-D14 με 2 Noctua P12 ανεμιστήρες και ακολουθεί η Η50 με 2 ανεμιστήρες στο ψυγειο επίσης και σε διάταξη exaust αντίθετη δλδ απο αυτή που αναφέρει η Corsair στο manual. )
Nik.K Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Εμ η D14 ερχεται με εναν P12 και εναν P14 οποτε γιατι λες δυο P12 ? Οσο για την Megahalems δεν ισχυει αυτο που λες καθοτι αν βαλεις δυο P12 δεν εχει επαφη με την H50 εκτος αν και εκει βαλεις δυο P12 που πανε σε ιδια σχεδον επιπεδα με την Megahalems λιγακι μπροστα, και παλι ομως εγω θα προτιμουσα την Megahalems αφου η H50 μπορει να παρουσιασει προβλημα με την pump της. Οπως και να το κανουμε οι απλες λυσεις ειναι προτιμοτερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.