lionheart75 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Παιδιά καλησπέρα. Έχω την εξής απορία. Οι κάρτες μου (5850) δουλεύουν σε idle σε διαφορετικές συχνότητες. Η μία στα γνωστά ρολογάκια 157 / 300 ενώ η δεύτερη αρχικά ξεκινά στα ίδια και μετά απο λίγο ανεβαίνει στα 400 / 900 όπου και παραμένει σταθερά. Πρόκειται για ίδιες υλοποιήσεις. Δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με τις κάρτες, απλά το πρόσεξα και έχω παραξενευτεί. Ξέρει κανείς να μου πεί γιατί συμβαίνει αυτό? Thanks in advance.
Alchemist` Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Παιδιά καλησπέρα. Έχω την εξής απορία. Οι κάρτες μου (5850) δουλεύουν σε idle σε διαφορετικές συχνότητες. Η μία στα γνωστά ρολογάκια 157 / 300 ενώ η δεύτερη αρχικά ξεκινά στα ίδια και μετά απο λίγο ανεβαίνει στα 400 / 900 όπου και παραμένει σταθερά. Πρόκειται για ίδιες υλοποιήσεις. Δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με τις κάρτες, απλά το πρόσεξα και έχω παραξενευτεί. Ξέρει κανείς να μου πεί γιατί συμβαίνει αυτό? Thanks in advance. Εμένα πάντως πιο περίεργο μου φαίνεται ότι η πρώτη κάρτα με τα χαμηλότερα κλοκς έχει υψηλότερες θερμοκρασίες...
lionheart75 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Αυτή τραβάει περισσότερο ζόρι στο case διότι έχει λιγότερο airflow. Δεν με απασχολεί αυτό, ήταν αναμενόμενο και δεν έχει πρόβλημα. 4 - 5 βαθμούς εξακολουθεί να έχει παραπάνω και μετά απο ώρες gaming.
stm00192 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Χμμμ 400/900 είναι η συχνότητες που χρησιμοποιεί η κάρτα κατά την χρήση του UVD... μήπως τρέχει τπτ στον υπολογιστή που το χρησιμοποιεί???
lionheart75 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Χμμμ 400/900 είναι η συχνότητες που χρησιμοποιεί η κάρτα κατά την χρήση του UVD... μήπως τρέχει τπτ στον υπολογιστή που το χρησιμοποιεί??? Aυτό τελικά συμβαίνει όταν τις κλοκάρω μόνο. Τι θα μπορούσε να το χρησιμοποιεί? Δεν ξέρω πραγματικά...
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Αν εχεις κανα παραθυρο στο youtube ανοιχτο και εχεις hardware accelaration τοτε ανεβαινουν τα clocks της καρτας
stm00192 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Αν εχεις κανα παραθυρο στο youtube ανοιχτο και εχεις hardware accelaration τοτε ανεβαινουν τα clocks της καρτας Αν πάλι δεν συμβαίνει αυτο ... αν θέλεις δοκίμασε να φλασάρεις το ΒΙΟS αυτής που λειτουργεί σωστά στην άλλη... μπας και είναι κανένα BIOS glitch.... (κάνοντας πάντα back up το παλιό εννοείται!!!
TEOKOS Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Αν πάλι δεν συμβαίνει αυτο ... αν θέλεις δοκίμασε να φλασάρεις το ΒΙΟS αυτής που λειτουργεί σωστά στην άλλη... μπας και είναι κανένα BIOS glitch.... (κάνοντας πάντα back up το παλιό εννοείται!!! πως γίνεται αυτο φίλε μου?
stm00192 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 back up του bios μπορεις να πάρεις με το gpu-z... Το φλασάρισμα γίνεται με το ATI winflash...
Pooky(1) Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 ΑΝ έχει δύο οθόνες πάνω στο pc του η μία κάρτα θα είναι στα 400/900, τουλάχιστον κρίνοντας από τη προσωπική μου εμπειρία με 2Χ 5870. Δεν ξέρω τι γίνεται με τους νέους catalyst αλλάζω drivers κάθε 3 μήνες, ή όποτε βγει κάποιο παιχνίδι που καλό είναι να έχει "φρέσκους" οδηγούς!
lionheart75 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 ΑΝ έχει δύο οθόνες πάνω στο pc του η μία κάρτα θα είναι στα 400/900, τουλάχιστον κρίνοντας από τη προσωπική μου εμπειρία με 2Χ 5870. Δεν ξέρω τι γίνεται με τους νέους catalyst αλλάζω drivers κάθε 3 μήνες, ή όποτε βγει κάποιο παιχνίδι που καλό είναι να έχει "φρέσκους" οδηγούς! Δεν υπάρχει 2η οθόνη. Η οθόνη είναι μια και είναι μία Led tv 40". To θέμα είναι ότι πάντα κάνω update στους οδηγούς μόλις κυκλοφορήσουν και όπως είπα η διαφορά στις συχνότητες idle, είναι μόνο όταν τις κλοκάρω (και τις δύο). Σε στόκ συχνότητες 725/1000 παιζουν και οι δύο στα ίδια 157/300. Τεσπα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις κάρτες απλά είχα απορία για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό. Εν τω μεταξύ απο ότι παρατήρησα στα 400/900 παίζει αυτή η οποία συνδέεται με την οθόνη όχι η 2η.
TEOKOS Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 back up του bios μπορεις να πάρεις με το gpu-z... Το φλασάρισμα γίνεται με το ATI winflash... Ευχαριστώ φίλε μου
Nikos Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Μην φλασάρεις την κάρτα χωρίς λόγο. Είναι γνωστό πρόβλημα των ΑΤΙ σε Crossfire ότι πολλές φορές η 2η κάρτα δεν γυρίζει ποτέ σε 2D mode και η συχνότητα της παραμένει στα επίπεδα του 3D. Το είχα κι εγώ με 2χ4850, η δεύτερη δεν έμπενε ποτέ σε 2d.
TEOKOS Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Αν πάλι δεν συμβαίνει αυτο ... αν θέλεις δοκίμασε να φλασάρεις το ΒΙΟS αυτής που λειτουργεί σωστά στην άλλη... μπας και είναι κανένα BIOS glitch.... (κάνοντας πάντα back up το παλιό εννοείται!!! Όταν πάω να την φλασάρω βγάζει μύνημα... atiwinflash subsystem id mismatch... έχεις καμιά ιδέα πως να συνεχίσω? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.