Προς το περιεχόμενο

Κουτάβι με πρόβλημα τριχοφυίας

giorgos147

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά.

Μου ήρθε μια σκυλίτσα, η οποία τελικά παρέμεινε εδώ, με τα άλλα σκυλιά της γειτονιάς, αλλά μετά από λίγο καιρό μου ήρθε και ένα κουτάβι το οποίο ήταν ολόιδιο εκείνη. Όπως φαίνεται τελικά, είναι δικό της.

Το κουταβάκι αυτό όμως, έχει δυστυχώς κάποιο πρόβλημα με το τρίχωμά του.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικό, αλλά παρατήρησα ότι πλέον έχει πρόβλημα και στο δέρμα του. Σα να σκάει ένα πράγμα.

Δυστυχώς, δε μπόρεσα να βγάλω το δέρμα του και το τρίχωμά του λόγω φωτεινότητας του χώρου και της χάλιας φωτογραφικής του κινητού, αλλά κατάφερα και τον έβγαλα ώστε να τον δείτε. :-)

Σε κτηνίατρο ΔΕ προλαβαίνω να τον πάω αυτό το διάστημα. Τώρα, το μόνο που μένει είναι ένα τηλέφωνο. Τι λέτε, να πάρω τηλέφωνο ή θα φτιάξει μόνο του; :-)

Με τη μητέρα:20100428133653.jpg 20100428133751.jpg

Οκ, δεν είστε γιατροί, μη φωνάζετε και λέτε να τον πάω σε κτηνίατρο. Το λέω αυτό γιατί σίγουρα κάποιοι θα το πουν. Απλά μια γνώμη θέλω και ενημέρωση αν είχατε κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

Δημοσ.

Ίσως πάντα με επιφυλάξει να μιλάμε για ψωρίαση/ψώρα (Στα κουτάβια είναι σχετικά συχνή η εκδήλωση της).

Θεραπεία χρειάζεται στην περίπτωση που υπάρχουν πολλές αλλοιώσεις...!!

Δημοσ.

Αυτό σκέφτηκα και εγώ, αλλά δεν ήμουν σίγουρος.

Υπάρχει περίπτωση να είναι μεταδοτική και προς εμάς;! (ανούσια ερώτηση, το ξέρω)

Τέλος, είναι εύκολη η αντιμετώπισή της;

Από ό,τι βλέπω εδώ, ναι, είναι ψωρίαση.

-Ψωρίαση:

Στην περίπτωση που το σκυλί έχει ψωρίαση, θα παρατηρήσετε τα έντονα συμπτώματα που είναι τοπική τριχόπτωση και ανοιχτά γκρίζα λέπια στην θέση του τριχώματος. Η θεραπεία διαρκεί 2-3 εβδομάδες περίπου.

Δημοσ.

η θεραπεια ποναει και κοστιζει κιολας!! του κανουν 3 ενεσεις, μια καθε βδομαδα, οι οποιες το πονανε παρα πολυ!! στο δικο μου που δεν ειμασταν σιγουροι αν ειχε ψωρα κ του καναμε την θεραπεια, του εβαζαν φιμωτρο για να του την κανουν...

Δημοσ.

Δεν μεταδίδεται από σκύλο σε άνθρωπο...

Χρειάζονται νομίζω κάποιες ενέσεις αντιβίωσης ίσως και αλοιφές...

Πως να σου το εξηγήσω τώρα...''μπακάλικα''...Αν είναι μικρή η τεραστία η επιφάνεια της αλλοιωμένης περιοχής...

Δημοσ.

Πφφ. Μπορώ να απευθυνθώ κάπου μιας που είναι αδέσποτος; Δε μπορώ να αναλάβω τέτοιο πράγμα :(

---------- Προσθήκη στις 14:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:34 ----------

Πως να σου το εξηγήσω τώρα...''μπακάλικα''...Αν είναι μικρή η τεραστία η επιφάνεια της αλλοιωμένης περιοχής...

Όλο το σώμα του είναι εκτός από το κεφάλι :(

Δημοσ.

σε καμια φιλοζωικη η στο δημο σου ισως εαν ξερεις πως εχουν αντιστοιχη υπηρεσια για τα αδεσποτα...

η θεραπεια ειναι ενεσεις που τις κανεις στο κτηνιατρειο και χαπακια- αντιβιοτικα...

Δημοσ.

Γιώργη, θέλει φαρμακευτική αντιμετώπιση (μηνών) και όντως ψιλοκοστίζει (...και φυσικά ΘΕΛΕΙ κτηνίατρο). Αν μπορείς βέβαια είτε να το αναλάβεις, είτε να κινητοποιήσεις κανένα ζωοφιλικό σύλλογο, να βοηθήσει με το κόστος κτλ ή και ακόμα να το περιθάλψουν κανονικά, καν' το, γιατί η κατάστασή του μπορεί να το οδηγήσει μέχρι και σε θάνατο (πολύ δύσκολα θα το "ξεπεράσει μόνο του"). Κι ο λόγος είναι ότι γενικά θα το επιβαρύνει (τη διάθεσή του, την όρεξή του κτλ).

Στο χέρι σου είναι πόσο θα τρέξεις γι' αυτό (και το ιδανικό θα ήταν, το ξαναλέω, να το αναλάβει σχετικός σύλλογος).

Δημοσ.

Καλησπέρα Wash!

Ήδη περιμένω ανταπόκριση από τον Ελληνικό Φιλοζωικό Σύλλογο! Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση έως αύριο, θα ψάξω και για άλλον! Φυσικά θα προσπαθήσω να μη το αφήσω!

Προς το παρόν από όρεξη άλλο τίποτα! Πολύ κινητικός!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...