panchociv Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Όπως αναφέρει και ο τίτλος του θέματος, μετά από ένα format και μετάβαση σε win7 64bit, η οθόνη μου (Viewsonic VG 2021m) ενώ λειτουργεί στη σωστή ανάλυση (1400*1050 4/3 . . .) και αναγνωρίζεται κανονικά από τα win, παραμένει αρκετά θολή, σε σημείο που δεν μπορείς να δουλέψεις. Έγινε επανεγκατάσταση όλων των drivers και παρ' όλα αυτά δεν έχει δουλέψει ακόμη . . . Έχει κάποιος κάποια ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει ? Να σημειωθεί ότι αναφερομαι στο work rig της υπογραφής μου και ότι μέχρι τώρα η οθόνη δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα ή κάποια αντίστοιχη δυσλειτουργία. Οποιαδήποτε συμβουλή-ιδέα-προτροπή δεκτή . . .
TheELF Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Πέρνα driver για την κάρτα γραφικών σου και ρύθμισε την συχνότητα,έχω το ίδιο πρόβλημα με την δικη μου κάρτα γραφικών όταν είναι πάνω από 60Mhz.
panchociv Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Πέρνα driver για την κάρτα γραφικών σου και ρύθμισε την συχνότητα,έχω το ίδιο πρόβλημα με την δικη μου κάρτα γραφικών όταν είναι πάνω από 60Mhz. Μπορείς να μου πείς πώς γίνεται αυτό ? . . .
TheELF Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέσα από τα win7 δεν το βρήκα ούτε εγώ,αλλα στα driver της Nvidia που έχω στο control panel τις Nvidia εκεί που αλλάζεις ανάλυση έχει και επιλογή για την συχνότητα.
panchociv Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέσα από τα win7 δεν το βρήκα ούτε εγώ,αλλα στα driver της Nvidia που έχω στο control panel τις Nvidia εκεί που αλλάζεις ανάλυση έχει και επιλογή για την συχνότητα. Προσπάθησα να κάνω αυτό που αναφέρεις μέσω του ATI Catalyst Control Center (έκδοση 10.3 - v.2010.0302.2233.40412), αλλά δεν μπορώ να αλλάξω την ανανέωση της οθόνης πέρα από την default τιμή των 60 Hz. Εσύ ποιά τιμή έδωσες ?
TheELF Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Όπως είπα και πιο πάνω αν βάλω πάνω από 60Hz σε μεγάλη ανάλυση θολώνει παρα πολύ,τώρα έχω 1280x960 60Hz. Ok κάτσε κάτι βρήκα κανε δεξί click επιφάνεια εργασίας ->ανάλυση οθόνης(από τα windows)πατα το προχωρημένες ρυθμίσεις και στην καρτέλα που θα εμφανιστεί έχει ένα κουμπί που δείχνει όλες της ανάλυσης μαζί με της συχνότητες που υποστηρίζονται.
panchociv Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Όπως είπα και πιο πάνω αν βάλω πάνω από 60Hz σε μεγάλη ανάλυση θολώνει παρα πολύ,τώρα έχω 1280x960 60Hz.Ok κάτσε κάτι βρήκα κανε δεξί click επιφάνεια εργασίας ->ανάλυση οθόνης(από τα windows)πατα το προχωρημένες ρυθμίσεις και στην καρτέλα που θα εμφανιστεί έχει ένα κουμπί που δείχνει όλες της ανάλυσης μαζί με της συχνότητες που υποστηρίζονται. Δοκίμασα και αυτό που προτείνεις μέσω των windows, αλλά το μόνο που κατάφερα να αλλάξω είναι την συχνότητα από 60Hz σε 59Hz , με τα ίδια αποτελέσματα . . . Η εικόνα παραμένει θολή . . . Κάποια άλλη ιδέα ?
panchociv Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του TheELF (και τον ευχαριστώ πολύ γι'αυτό), δεν βρέθηκε ακόμη λύση στο πρόβλημα με την οθόνη . . . Μήπως κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει με καποια άλλη ιδέα ? υ.γ. Δε θέλω να γίνω φορτικός, αλλά είμαι στα πρόθυρα να την σπάσω . . .
SpirtouLisS Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 καταλαβαινω το προβλημα σου και καποτε αντιμετωπισα κατι αντιστοιχο και μαλιστα με υπολογιστη δουλειας και ηρθα σε πολυ δυσκολη θεση,,,, δοκιμασε να βγαλεις τον 10.3 catalyst και να βαλεις το 10.4. ειναι ο τελευταιος driver. μηπως εχεις πεσει σε καποιο bug η καποια ασυμβατοτητα μιας και στον 10.Χ αλλαξε τελειως ο driver και ξαναγραφηκε απο την αρχη.... επισης μια πολυ σημαντικη παρατηρηση. οταν εβαλες τον 10.3 στα 7 ειχες πριν καποια παλιοτερη εκδοση catalyst??αν ναι την εκανες απεγκατασταση πριν βαλεις την 10.3??????? ati drivers ο ενας πανω στον αλλο δεν καθονται ποτε σχεδον σωστα στη περιπτωση σου. απεγκατασταση της 10.3 επανεκκινηση εγκατασταση της 10.4 επανεκιννηση περιμενουμε απαντησεις αν λυθηκε το προβλημα
panchociv Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 καταλαβαινω το προβλημα σου και καποτε αντιμετωπισα κατι αντιστοιχο και μαλιστα με υπολογιστη δουλειας και ηρθα σε πολυ δυσκολη θεση,,,,δοκιμασε να βγαλεις τον 10.3 catalyst και να βαλεις το 10.4. ειναι ο τελευταιος driver. μηπως εχεις πεσει σε καποιο bug η καποια ασυμβατοτητα μιας και στον 10.Χ αλλαξε τελειως ο driver και ξαναγραφηκε απο την αρχη.... επισης μια πολυ σημαντικη παρατηρηση. οταν εβαλες τον 10.3 στα 7 ειχες πριν καποια παλιοτερη εκδοση catalyst??αν ναι την εκανες απεγκατασταση πριν βαλεις την 10.3??????? ati drivers ο ενας πανω στον αλλο δεν καθονται ποτε σχεδον σωστα στη περιπτωση σου. απεγκατασταση της 10.3 επανεκκινηση εγκατασταση της 10.4 επανεκιννηση περιμενουμε απαντησεις αν λυθηκε το προβλημα Downloading . . . Δυστυχώς, καμία βελτίωση . Παραμένει εξίσου θολή . . .
Heatspreader Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει να ξεσυνδέσεις και να συνδέσεις καλά την οθόνη έτσι? Μήπως είναι θέμα σύνδεσης. Επίσης δεν δοκιμάζεις να κάνεις Format και να βάλεις άλλα Windows, ή να τη δοκιμάσεις σε άλλο PC, μήπως χάλασε και είναι τυχαίο γεγονός το ότι συνέβη μετά την εγκατάσταση των νέων Windows?
panchociv Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει να ξεσυνδέσεις και να συνδέσεις καλά την οθόνη έτσι? Μήπως είναι θέμα σύνδεσης.Επίσης δεν δοκιμάζεις να κάνεις Format και να βάλεις άλλα Windows, ή να τη δοκιμάσεις σε άλλο PC, μήπως χάλασε και είναι τυχαίο γεγονός το ότι συνέβη μετά την εγκατάσταση των νέων Windows? Όπως το λές, δοκίμασα να την συνδέσω πάλι, μπάς και φιλοτιμηθεί αλλά που . . . Το να είναι χαλασμένη είναι εξαιρετικά απίθανο, αφού λεπτά πρίν το format λειτουργούσε κανονικά. Και εγώ προσανατολίζομαι στη λύση του format, αν και θα 'θελα να το αποφύγω όσο τίποτε άλλο.
panchociv Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 - Έκανα πάλι format (win 7-64 bit GR) - Εγκατέστησα τους τελευταίους drivers τόσο για την κάρτα, όσο και για την οθόνη - Έκανα πάλι ρύθμιση της οθόνης από το μενού της (auto image adjust) Η κατάσταση δείχνει να έχει βελτιωθεί λίγο, αλλά απέχει από το να μπορείς να δουλέψεις άνετα με τον υπολογιστή . . . Μήπως σας έρχεται κάποια άλλη ιδέα ? ? ? (. . . εκτός από το να τη σπάσω , ή να αγοράσω άλλη . . . )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.