Προς το περιεχόμενο

Καίγεται ρε παιδιά το pc κλειστό;;;

phph

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες μετά τη δουλειά πήγα στο δωμάτιο που έχω τον υπολογιστή και κάτι δε μου μύριζε καθόλου καλά. Πατάω το κουμπί να ανοίξει, αλλά... τίποτα. Αποσυνδέω τα καλώδια, τα ξανασυνδέω και ξαναδοκιμάζω. Έκανε να ανοίξει (δηλαδή άναβαν τα led power, HD και του DVD και ακουγόταν να ξεκινάνε ανεμιστήρες - δίσκος), αλλά σταματούσε ... ξαναξεκινούσε ... σταματούσε με περίοδο ανά 1sec περίπου. Τον έκλεισα και τον άφησα μέχρι να βρω χρόνο να τον κοιτάξω.

Προφανώς κάτι κάηκε (το τροφοδοτικό ελπίζω και όχι η motherboard), αλλά η απορία μου είναι πως; Ο υπολογιστής ήταν κλειστός και πάνω σε UPS. Γίνεται ή έκανε καμιά χαζομάρα η γυναίκα που κρατάει το παιδί;

Δημοσ.

Κανονικά η πόρτα του συγκεκριμένου δωματίου είναι κλειστή για να μην μπορεί να μπει μέσα ο μικρός (εκεί έχουμε μαζέψει όλα τα επικίνδυνα αντικείμενα). Το πρωί που έφυγα ήταν εντάξει (βασικά δεν μύριζε τίποτα). Η γυναίκα μου λέει ότι δεν πήγε καθόλου μέσα εκεί όταν γύρισε από τη δουλειά. Επομένως ότι έγινε, έγινε στη μία ώρα που κρατάει το μικρό η γυναίκα μου μέχρι να πάει στη δουλειά και στο 7ωρο που είναι εκεί αυτή που τον προσέχει. Αλλά νερό πως να πέσει εκεί; Μόνο αν έμεινε η πόρτα ανοιχτή και πήγε ο μικρός εκεί μόνος του με το ποτηράκι του.

Γι' αυτό ρωτάω αν μπορεί να καεί κλειστός και σε ups ή να βάλω τις φωνές;

Δημοσ.

Γινεται με τα ATX τροφοδοτικα (ολα δηλαδη τα τελευταια 10+ χρονια)

Δεν κλεινουν ποτε τελειως εκτος αν εχουν διακοπτη on-off απο πισω και το κλεισεις και απο εκει.

Γι'αυτο ειναι δυνατο να τα κλεισεις με software (παλιοτερα δεν αρκουσε shut down, ειχαν και κουμπι) αλλα και να τα ανοιξεις μεσω δικτυου γιατι η καρτα δικτυου συνεχιζει να παιρνει ρευμα

EDIT: λες εχεις UPS, οποτε δεν καταλαβαινω πως καηκε.Κανονικα θα επρεπε να το προστατεψει

Δημοσ.

Εμένα μου έχουν χαλάσει 2 τροφοδοτικά( και επώνυμα ) με ups επάνω ! μπορεί να ήταν η ωρά του να χαλάσει !Εφόσον παεί να ανοιξει και κάτι ψιλοδουλευει μαλλον ήρθε το τελος του .

Δημοσ.

Και βέβαια μπορεί να καεί δεν πα να έχεις ups , abs ebd και διπλό αερόσακο.

Ups δε σημαίνει απαραίτητα και surge protection.

Και μην ξεχνάτε οτι το ups θέλει κι αυτό τη φροντίδα του, καθε μερικά χρόνια αλλαγή μπαταρία και τα σχετικά..

Δημοσ.

Ολα εξαρτωνται απο την ποιοτητα των τροφοδοτικων και του ups.Προσωπικα,αν και προσπαθω να αγοραζω παντα εξυπνα και οχι ακριβα,σε θεμα τροφοδοτικου και ups δινω κατι παραπανω και στα 15 χρονια που ασχολουμαι ειχα προβλημα μονο μια φορα με ενα τροφοδοτικο που ηταν χαλασμενο απο την αρχη και σε 3 μερες το εδειξε και μου το αλλαξαν.

Παντως μην τα βαφεις μαυρα,υπαρχουν καλα και φτηνα τροφοδοτικα πλεον.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω . Καμια φορά το φτηνό γινεται ακριβό ( οπώς μια φορά που πήρα ενα ups turbo x και έγιναν όλα χάλια !Πηρα APC μετά και ησύχασα)

Το ups θα σε προστατέψει απο υπερτάσεις αλλά αμα έχει αστοχία το τροφοδοτικό ( για οποιαδήποτε αλλο λόγο ) εκει δεν μπορείς να κάνεις τιποτα !

Δημοσ.

Ρε παιδιά όταν υπάρχει τροφοδοσία δεν δουλεύει το UPS .

Τα standby και τα LineInteractive έτσι λειτουργούν.

Όταν υπάρξει βύθιση - αιχμή τάσης ή διακοπή τότε και μόνο τότε γίνεται άμεση αλλαγή από το δίκτυο στη μπαταρία του UPS πριν προλάβει να σβήσει ο υπολογιστής (μέσα σε κάποια ms).

Σε πολλές περιπτώσεις , με απανωτές αιχμές - επαναφορές - βυθίσεις της ΔΕΗ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχει καεί και η πλακέτα του UPS , ή έχει κλείσει το UPS για να μην καεί.

Αν έσκασε πυκνωτής του τροφοδοτικού (το πιο πιθανό) δεν θα τον προστατέψει το UPS σε τίποτα αφού το ρεύμα είναι εντάξει.

Ακόμα και φωτιά μπορεί να πάρει το PC.

Έχει συμβεί σε φίλο και κόντεψε να καεί το σπίτι.

Δημοσ.

Ενταξει σε θεωρητικη βαση ολα μπορουν να συμβουν.

Παντως περισυ τετοια εποχη στην περιοχη μου μας ειχε ταραξει η ΔΕΗ.Μαλιστα θυμαι χωρις πλακα,οτι μια μερα σε διαστημα μισης ωρας εκλεισε ξαφνικα το ρευμα 5 η 6 φορες!

Αλλα βραχος το συστημα.Το psu της υπογραφης μου ειναι κορυφαιο.(Μην εκλειφθει αυτο σαν φιγουρα,απλα το αγαπαω γιατι με εχει εξυπηρετησει.)

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι αν το τροφοδοτικό ήταν στα τελευταία του (αστοχία), δε θα καιγόταν τη Δευτέρα το βράδυ που ήταν ανοικτός ο υπολογιστής; Δε θα καιγότανε την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν ανοικτός 5 ημέρες σερί; Θα καιγότανε Τρίτη πρωί που ήταν κλειστός;

Αυτό με το surge protection πρέπει να το κοιτάξω. Δεν θυμάμαι αν έχει το αυτό το ups.

Το ξέρω ότι υπάρχουν καλά και φθηνά τροφοδοτικά. Δεν είναι εκεί το θέμα. Ποιο πολύ τη φασαρία σκέφτομαι και την έλλειψη χρόνου. Περίπτωση να έχει καεί η motherboard υπάρχει;

Δημοσ.

Αν κλείσει ο υπολογιστής με την κανονική διαδικασία

(πχ Έναρξη -> Σβήσιμο -> Απεργοποίηση) τότε ναί, έχει παροχή

ρεύματος και το τροφοδοτικό και η μητρική (τουλάχιστον τα 5V).

Χρησιμοποιείται για wake-on-lan και άλλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...