gagarin Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Καλησπέρα... Έχω το παρακάτω πρόβλημα... Κάηκε το παλιό μου pc...(Motherboard) Το κακό είναι ότι μέσα στον σκληρό του παλιού είχα αρκετά αρχεία... Μπορώ να βάλω στο καινούργιο μου μηχάνημα τον παλιό σκληρό κ να boot-άρω με τα windows που έχει αυτός...;(Windows 7) Αν όχι τι μπορώ να κάνω; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
bluesattack Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Καλησπέρα...Έχω το παρακάτω πρόβλημα... Κάηκε το παλιό μου pc...(Motherboard) Το κακό είναι ότι μέσα στον σκληρό του παλιού είχα αρκετά αρχεία... Μπορώ να βάλω στο καινούργιο μου μηχάνημα τον παλιό σκληρό κ να boot-άρω με τα windows που έχει αυτός...;(Windows 7) Αν όχι τι μπορώ να κάνω; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Δωστo σε εναν φιλαρακο να τον συνδεσει στο pc του η σε μια εξωτερικη θηκη να παρεις ηρεμα και ωραια τα αρχεια σου , να κανεις το ωραιο σου φορματ , βαζοντας τους drivers της καινουργιας μητρικης και αλλων parts , χωρις αγχος και φοβο .Εγω αυτο θα εκανα.
gagarin Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δωστo σε εναν φιλαρακο να τον συνδεσει στο pc του η σε μια εξωτερικη θηκη να παρεις ηρεμα και ωραια τα αρχεια σου , να κανεις το ωραιο σου φορματ , βαζοντας τους drivers της καινουργιας μητρικης και αλλων parts , χωρις αγχος και φοβο .Εγω αυτο θα εκανα. Ωραια τα λες κ οντως ειναι ευκολο αυτο... Θελω ομως back-up απο outlook,bookmarks,itunes deauthorize computer k μερικα ακομα... Γι αυτο ρωταω αν βαλω κ boot-αρει με αυτον απο το παλιο συστημα τι θα γινει;
antonl Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Ίσως παίξει χωρίς να κάνεις τίποτα (θα περάσουν τα windows τους απαραίτητους drivers) ίσως να φας και μπλε οθόνη. Δεν είναι βέβαιο. Ένα πέρασμα των windows από πάνω (repair) στην χειρότερη, λογικά δε θα σβήσει κάτι. Αλλά αν ήθελα να μου 101% καλυμμένος θα παιρνα πρώτα ένα image του (ή copy/paste ό,τι μ ενδιέφερε) από pc φίλου.
bluesattack Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Ωραια τα λες κ οντως ειναι ευκολο αυτο...Θελω ομως back-up απο outlook,bookmarks,itunes deauthorize computer k μερικα ακομα... Γι αυτο ρωταω αν βαλω κ boot-αρει με αυτον απο το παλιο συστημα τι θα γινει; Παιζεται απο οσο εχω υποψη μου.Ριξε και εσυ μια ματια (τωρα αν αλλαζει κατι δραματικα στα 7 δεν ξερω)
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Κάπου αλλού κάποιος έγραφε για κάποιο πρόγραμμα ονόματι "Shadow Protect", που κάνει λέει αυτή ακριβώς τη δουλειά : System Migration. Περιλαμβάνει το πάρσιμο image, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον μπορείς να κάνεις τη δουλειά χωρίς καν την ανάγκη και δεύτερου δίσκου (για να αποθηκεύσεις το image), αλλά μέσω DVD disk που θα έχεις φτιάξει με το partition που έχει το λειτουργικό, και καλώς εχόντων των πραγμάτων δε θα ξεπερνάει τα 4.3GB ή στη χειρότερη τα 8.6 (double layer). Παρ' ολ' αυτά, δεν το έχω δοκιμάσει. Οι δε οδηγίες αυτουνού που έγραφε γι' αυτό το πρόγραμμα, είχαν ως εξής : 1. χρησιμοποιώντας το Shadow Protect, θα φτιάξεις ένα image (= αντίγραφο) του σκληρού δίσκου (ή αν θες μόνο του partition) που περιέχει το λειτουργικό σου 2. θα σώσεις αυτό το image είτε σε DVD (αν είναι μικρό σε μέγεθος), είτε σε έναν σκληρό (εσωτερικό ή εξωτερικό) αν είναι μεγαλύτερο 3. θα αγοράσεις ένα καινούργιο σκληρό, ίσης ή μεγαλύτερης χωρητικότητας, (IDE ή SATA, δεν μας ενδιαφέρει,πάντως προτίμησε SATA) 4. θα βάλεις τον καινούργιο σκληρό στον νέο υπολογιστή 5. θα κάνεις εκκίνηση από το cd του Shadow Protect 6. θα μεταφέρεις το image του λειτουργικού σου στον καινούργιο σκληρό τσεκάροντας ότι η μεταφορά γίνεται σε διαφορετικό υπολογιστή από αυτόν στον οποίον έτρεχε μέχρι τωρα το λειτουργικό (προσωπικά δε βλέπω ΑΝΑΓΚΗ αγοράς νέου δίσκου - και δεν υπάρχει άλλωστε. Εφ' όσον παίρνεις image, στη συνέχεια χρησιμοποιείς τον δίσκο που ήδη έχεις, για να γίνει η διαδικασία του migration -υποτίθεται ότι με τη βοήθεια του προγράμματος, που θα τρέχεις από ένα bootable DVD του που θα έχεις φτιάξει- θα αντικατασταθούν οι drivers οι σχετικοί με το παλιό chipset κτλ...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.