cb_papi Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Να ρωτήσω, τι φόρο μπορεί να πληρώσει κάποιος για επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό; Νομίζω είναι 5%. Καλό είναι να τα δηλώσεις και για τον χρήστη που χαίρεται ρωτώντας αν είναι ανάγκη να τα δηλώσεις, δες αυτό.
noname2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Νομίζω είναι 5%. Καλό είναι να τα δηλώσεις και για τον χρήστη που χαίρεται ρωτώντας αν είναι ανάγκη να τα δηλώσεις, δες αυτό.Ο χρήστης που ρωτάει αν είναι ανάγκη να τα δηλώσει κάποιος εισάγοντάς τα,δεν χαίρεται γι αυτό,απλά γελάει με τη μαλακία που δέρνει τους ιθύνοντες καρατζαφύρερ. Φέρα παιδάκι μου μέσα,αγόρασε κανα πρατήριο άρτου (έχω ακούσει άνθρωπο που αναγκάστηκε να δουλεύει νυχθημερόν και να κονομάει νομίμως τάντερά του,όταν πήγε να ξεπλύνει,αλλά δεν του βγήκε,γιατί το πλυντήριο είχε ...1000% απόδοση.lol Και εδώ γελάω γι αυτό που λέω... Και κάτι άλλο:Δηλαδή και καλά,θα ελέγξουν τον Τσουκάτο ή τον Μαντέλη ή τον Βουλγαράκη ή τον Αλογοσκούφη;
cb_papi Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ο χρήστης που ρωτάει αν είναι ανάγκη να τα δηλώσει κάποιος εισάγοντάς τα,δεν χαίρεται γι αυτό,απλά γελάει με τη μαλακία που δέρνει τους ιθύνοντες καρατζαφύρερ. Κανείς δεν χαίρεται όταν πληρώνει φόρους. Φέρα παιδάκι μου μέσα,αγόρασε κανα πρατήριο άρτου (έχω ακούσει άνθρωπο που αναγκάστηκε να δουλεύει νυχθημερόν και να κονομάει νομίμως τάντερά του,όταν πήγε να ξεπλύνει,αλλά δεν του βγήκε,γιατί το πλυντήριο είχε ...1000% απόδοση.lol Και εδώ γελάω γι αυτό που λέω... Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την παραγραφο Και κάτι άλλο:Δηλαδή και καλά,θα ελέγξουν τον Τσουκάτο ή τον Μαντέλη ή τον Βουλγαράκη ή τον Αλογοσκούφη; Όσα εκατομμύρια και να έχει πάρει ο καθένας τους, δεν φτάνουν τα 97 Δισεκατομμύρια που είναι η φοροδιαφυγή στην χώρα μας. Η καραμέλα "οι πολιτικοί και οι πλούσιοι φταίνε" δεν είναι σοβαρή. Φταίνε εν μέρει αλλά φταίει και ο υπόλοιπος πληθυσμός. Τα 97 δισεκατομμύρια είναι και απ' αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις, απ' αυτούς που δεν δηλώνουν τα επαναπατρισμένα κεφάλαια κτλ.
ankas! Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Θα τα δηλώσω στην φορολογική δήλωση που θα κάνω του χρόνου δηλαδή;αυτά που έχω τώρα σε τράπεζα ελληνική δεν τα δήλωνα.Έπρεπε να τα δηλώνω;
cb_papi Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω πως πρέπει να δηλώνεις τους τόκους που παίρνεις.
ankas! Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ναι ε;κοίτα τι μαθαίνει κανείς!και έχω και συγγενή εφοριακό.Μερικές χιλιάδες ευρώ είναι βέβαια και σκέφτομαι το ενδεχόμενο μεταφοράς τους στην Κύπρο.Αλλά ακούγονται πολλά και δεν ξέρω τι να κάνω.
cb_papi Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Εγώ θα σου έλεγα να τα βάλεις σε μια μεγάλη τράπεζα στην Ελλάδα.. Να χρεοκοπήσουν τράπεζες σαν τη Εθνική Τράπεζα π.χ είναι πολύ δύσκολο διότι δεν εξαρτώνται μόνο από τα κρατικά ομόλογα, εκτός αν πέσουν τοοοοοόσο έξω στις επενδύσεις τους, καθώς έχουν επεκταθεί και σε άλλες χώρες καθώς και άλλους τομείς (όχι μόνο χρηματοοικονομικούς).
noname2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Ο χρήστης που ρωτάει αν είναι ανάγκη να τα δηλώσει κάποιος εισάγοντάς τα,δεν χαίρεται γι αυτό,απλά γελάει με τη μαλακία που δέρνει τους ιθύνοντες καρατζαφύρερ. Κανείς δεν χαίρεται όταν πληρώνει φόρους. Αυτός που τους έβαλε την ιδέα,είναι το δεκανίκι τους,εξ ου και η στραβοπληκτριά. Φέρε παιδάκι μου μέσα,αγόρασε κανα πρατήριο άρτου (έχω ακούσει άνθρωπο που αναγκάστηκε να δουλεύει νυχθημερόν και να κονομάει νομίμως τάντερά του,όταν πήγε να ξεπλύνει,αλλά δεν του βγήκε,γιατί το πλυντήριο είχε ...1000% απόδοση.lol Και εδώ γελάω γι αυτό που λέω... Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την παραγραφο Κάποιος γνωστός γνωστού τον γνωστό ώ γνωστέ,είχε κάτι λεφτουδάκια που δεν ενέπιπταν στο πόθεν έσχες.Πήγε λοιπόν και επένδυσε (εν μέσω χαλεπών καιρών) σε ένα πρατήριο άρτου,με την προϋπόθεση να ξεπλένει κατ' αυτό τον τρόπο τις εισπράξεις του.Όμως πέτυχε διάνα και τώρα έχει αλυσίδα από δαύτα και δίνει και φρανσάϊζινγκ. Αν είναι δυνατόν,ήθελε να "χάσει" και τώρα δουλεύει και στον ύπνο του ακόμα ο μλκς,σε νομιμώτατη δουλειά.lol Όσα εκατομμύρια και να έχει πάρει ο καθένας τους, δεν φτάνουν τα 97 Δισεκατομμύρια που είναι η φοροδιαφυγή στην χώρα μας. Η καραμέλα "οι πολιτικοί και οι πλούσιοι φταίνε" δεν είναι σοβαρή. Φταίνε εν μέρει αλλά φταίει και ο υπόλοιπος πληθυσμός. Τα 97 δισεκατομμύρια είναι και απ' αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις, απ' αυτούς που δεν δηλώνουν τα επαναπατρισμένα κεφάλαια κτλ. Έχεις απόλυτο δίκιο και εύχομαι να το καταλάβουν αυτό όλοι οι Έλληνες. Ναι,ο ψιλικατζής φταίει που δεν κόβει απόδειξη και ο μικρομαγαζάτορας που πουλάει DMC και εργόχειρα στη γειτονιά,αυτός ο μπαγάσας έβαλε μέσα την Ελλαδίτσα μας με τη μή απόδοση φόρου,γι αυτό και έγινε η κρίση,να βάλουνε μυαλό αυτοί οι εισφοροδιαφεύγοντες. Χώρια τα μεροκαματάκια του γκασταρμπάϊτερ,μάρκο-μάρκο το καημό του...Αυτά κι αν έβαλαν τη ταφόπλακα του ισοζυγίου μας. Τα μιλιούνα των γκρίζων και η δίκην βιντεοκλαμπ Γουέστερν Γιούνιον (μία σε κάθε γωνία...),οι καραβιές προς Μπερίσα,οι υπερτιμολογήσεις σε οτιδήποτε έχει εμπλοκή τον Ελληνικό δημόσιο,το ξεπούλημα των εθνικών ασημικών και ων ουκ έστι τέλος,σε αφήνουν παντελώς αδιάφορο,έ; Κόβω αποδείξεις,αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει να λουκετώσω πριν τα Χ"γεννα,σαν τις γαλοπούλες κι εγώ,τη βγάζω δεν τη βγάζω μέχρι τότε,σε συμβουλεύω όμως να κοιτάξεις και λίγο παρακάτω,όχι αυτό που εντέχνως σερβίρει ο μεγαλύτερος ηλίθιος (σε ένα έθνος ξύπνιων) που πέρασε ποτέ απ' τα Ελληνικά χώματα....
cb_papi Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Αυτός που τους έβαλε την ιδέα,είναι το δεκανίκι τους,εξ ου και η στραβοπληκτριά. Για να υπάρχει κράτος πρέπει να υπάρχουν φόροι. Για πες μου έναν τρόπο που θα μπορούσε να υπάρχει κράτος χωρίς έσοδα.. Εθελοντισμός; ή είσαι απ' αυτούς που πιστεύουν πως το κράτος είναι παντελώς άχρηστο; Έχεις απόλυτο δίκιο και εύχομαι να το καταλάβουν αυτό όλοι οι Έλληνες.Ναι,ο ψιλικατζής φταίει που δεν κόβει απόδειξη και ο μικρομαγαζάτορας που πουλάει DMC και εργόχειρα στη γειτονιά,αυτός ο μπαγάσας έβαλε μέσα την Ελλαδίτσα μας με τη μή απόδοση φόρου,γι αυτό και έγινε η κρίση,να βάλουνε μυαλό αυτοί οι εισφοροδιαφεύγοντες. Χώρια τα μεροκαματάκια του γκασταρμπάϊτερ,μάρκο-μάρκο το καημό του...Αυτά κι αν έβαλαν τη ταφόπλακα του ισοζυγίου μας. Τα μιλιούνα των γκρίζων και η δίκην βιντεοκλαμπ Γουέστερν Γιούνιον (μία σε κάθε γωνία...),οι καραβιές προς Μπερίσα,οι υπερτιμολογήσεις σε οτιδήποτε έχει εμπλοκή τον Ελληνικό δημόσιο,το ξεπούλημα των εθνικών ασημικών και ων ουκ έστι τέλος,σε αφήνουν παντελώς αδιάφορο,έ;: Τι σχέση έχει το ξεπούλημα των ασημικών και οι υπερτιμολογήσεις με την φοροδιαφυγή; Άλλο φοροδιαφυγή και άλλο κακή διαχείριση των κεφαλαίων. Δηλαδή εσύ τι πιστεύεις; Οι 1000 πλουσιότεροι Έλληνες δεν έχουν πληρώσει τα 97 δις ή σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας; Όταν σου λέει ο άλλος 400€ με απόδειξη, 300€ χωρίς και εσύ λες "Τι να το κάνω το χαρτι.." αυτό δεν είναι φοροδιαφυγή; Σκέψου όταν το ίδιο κάνουν άλλοι 4.000.000 Έλληνες. Ο μικρομαγαζάτορας μας μάρανε.
digitals Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2010 Για να ξεκαθαρίσουμε καποια πράγματα. Το να εχεις κατάθεση στο εξωτερικο δεν είναι πρόβλημα. Υποχρέωση σου ειναι να δηλώνεις τους τοκους των καταθέσεων (σου στέλνει χαρτι η Τράπεζα οταν δεν φορολογούνται οι τοκοι σου στο κρατος που ειναι οι καταθέσεις) και αυτοί θα φορολογούνται με περίπου 27% απο 10% που φορολογούνται οι τοκοι στις εδώ καταθέσεις. Αρα το κρατος κερδίζει περιπου 17% παραπάνω απο το αν ειχες τις καταθέσεις σου εδω!!!Τα εμβάσματα κοστίζουν πολύ χαμηλα πχ για 12.500 (περιπτωση internet banking) περιπου 4,5 ευρώ ενώ για 200.000 περίπου 99 ευρώ. Ο επαναπατρισμός κεφαλαίων δεν ελεγχεται μια και μπορεις να την κάνεις μεσω Internet με μικρα ποσα καθε μερα (πες πως πουλας πραγματα στο ebay σε φορολογουν Τωρα αν εχεις 200.000 ευρώ (μαυρα απο πώληση ναρκωτικών πχ) και δεν μπορεις να τις δικαιολογήσεις μια αγορά ενος σπιτιου για παράδειγμα τοτε κανεις δηλωση επαναπατρισμού κεφαλαίων (εστω και αν δεν τα ειχες ποτε εξω) φορολογήσαι με 5% επι των κεφαλαίων σου και ολα οκ. Αρα ο επαναπατρισμός κεφαλαίων ειναι για αυτους που εχουν πολλα μαυρα λεφτα και θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα αν γυρίσουμε στην δραχμη... Αν τωρα δεν σε νοιαζει μια αγορα τοτε δεν σε νοιαζει και η δηλωση επαναπατρισμου...
Γιώργος Ανώνυμο Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Σε συνέχεια του τελευταίου ποστ αν υποθετικά μιλώντας δεν επαναπατρίσω λεφτά τα οποία θα μπορούσα να δικαιολογήσω (μιάς ζωής κόποι) αναρωτιέμαι αν αξίζει τελικά τον κόπο, δεδομένου ότι: "Σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο, για τα κεφάλαια Ελλήνων που έχουν κατατεθεί σε ξένες τράπεζες οφείλεται φόρος με συντελεστή 8% ετησίως (επί του κεφαλαίου), αρχής γενομένης από την ημερομηνία ισχύος του νόμου.". (Πηγή: http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/786-lr----) Το παραπάνω ισχύει μόνο στην περίπτωση που αυτά τα λεφτά εξαιρεθούν από το πόθεν αίσχες? Και στη δικιά μου περίπτωση (που μπορώ να τα δικαιολογήσω ή συμπεριλάβω στο πόθεν αίσχες) δεν θα είχε επίπτωση? Προϋπόθεση βέβαια να δηλωθούν! Θα δεχόμουν την (επανα)φορολόγηση των τόκων από την Ελλάδα αφού το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε το κεφάλαιο αλώβητο αν και δεν μου αρέσει η ιδέα της δήλωσης των καταθέσεών γιατί αύριο κάτι άλλο θα σκαρφιστούν να βάλουν χέρι στα δεδουλευμένα αυτοί οι οποίοι μιζάρανε από παντού. Άσε που η γυναίκα μου και ο έφορος (κατ'ελάχιστο) δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τις καταθέσεις μου μέχρι cent. Αλλά ας επικεντρωθούμε στο καθεαυτό ζητούμενο...!!! Χαιρετώ
De@th L0rd Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Ναι ναι, πηγαινετε ολοι και καταθεστε στο εξωτερικο για να το βουλιαξετε μια ωρα πιο νωρις το καραβι. Μετα ομως σκεφτειτε οτι θα πρεπει και να μεταναστευσετε στο εξωτερικο. Τέτοιο που είναι το καράβι, καλύτερα να κολυμπάμε μόνοι μας. Σιγά μη στηρίξω την ελληνική οικονομία. Όπως με βαράει στο κεφάλι τόσα χρόνια, θα την βαρέσω κι εγώ να πάει μια ώρα αρχίτερα.. Όταν δημιουργείς ένα πράγμα και κάνεις όλο μπαλώματα, μερικές φορές είναι καλύτερο να το ξηλώσεις κ να το φτιάξεις από την αρχή. Το συγκεκριμένο κράτος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Τέλος.
dreamercon Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2010 Πουθενά δεν γράφει ότι ο φόρος είναι επί του κεφαλαίου - οι φόροι είναι επι των τόκων. Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων είναι μια από τις βασικές ελευθερίες που προστατεύονται από τις ευρωπαικές συνθήκες. Σε συνέχεια του τελευταίου ποστ αν υποθετικά μιλώντας δεν επαναπατρίσω λεφτά τα οποία θα μπορούσα να δικαιολογήσω (μιάς ζωής κόποι) αναρωτιέμαι αν αξίζει τελικά τον κόπο, δεδομένου ότι: "Σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο, για τα κεφάλαια Ελλήνων που έχουν κατατεθεί σε ξένες τράπεζες οφείλεται φόρος με συντελεστή 8% ετησίως (επί του κεφαλαίου), αρχής γενομένης από την ημερομηνία ισχύος του νόμου.". (Πηγή: http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/786-lr----) Το παραπάνω ισχύει μόνο στην περίπτωση που αυτά τα λεφτά εξαιρεθούν από το πόθεν αίσχες? Και στη δικιά μου περίπτωση (που μπορώ να τα δικαιολογήσω ή συμπεριλάβω στο πόθεν αίσχες) δεν θα είχε επίπτωση? Προϋπόθεση βέβαια να δηλωθούν! Θα δεχόμουν την (επανα)φορολόγηση των τόκων από την Ελλάδα αφού το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε το κεφάλαιο αλώβητο αν και δεν μου αρέσει η ιδέα της δήλωσης των καταθέσεών γιατί αύριο κάτι άλλο θα σκαρφιστούν να βάλουν χέρι στα δεδουλευμένα αυτοί οι οποίοι μιζάρανε από παντού. Άσε που η γυναίκα μου και ο έφορος (κατ'ελάχιστο) δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τις καταθέσεις μου μέχρι cent. Αλλά ας επικεντρωθούμε στο καθεαυτό ζητούμενο...!!! Χαιρετώ
Γιώργος Ανώνυμο Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2010 Πουθενά δεν γράφει ότι ο φόρος είναι επί του κεφαλαίου - οι φόροι είναι επι των τόκων. Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων είναι μια από τις βασικές ελευθερίες που προστατεύονται από τις ευρωπαικές συνθήκες. Σαφώς επί του συνόλου κεφαλαίου και τόκων!!! Π.χ. βλ. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=321300&dt=20/03/2010 Το θέμα είναι αν έστω αυτό το 8% επί του συνόλου το πληρώνεις άπαξ και τελειώνεις ή θα πρέπει να το καταβάλεις με κάθε δήλωση πόθεν έσχες που κάνεις... Έτσι το πόθεν έσχες γίνεται τελικά... ΑΙΣΧΕΣ!!! Με ποιό θέλετε να αρχίσω πρώτα για τη συνέχεια? Το καλό ή το κακό?? Το καλό με τα λεφτά έξω είναι ότι δεν πληρώνεις φόρους στην χώρα που βρίσκονται. Το κακό είναι ότι για να είναι νόμιμος θα πρέπει να πληρώσεις φόρο στην χώρα που βρίσκεσαι και άρα να τα δηλώσεις.... Τελικά δεν ξέρω τι γίνεται... Σοφοί του φόρουμ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕΕΕΕΕΕ!!!! Χαιρετώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.