Προς το περιεχόμενο

ανοιγμα τραπεζικου λογαριασμου στο εξωτερικο

nikolaos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έλεγα να μην απαντήσω αλλά σαν κλασσικός έλληνας πλέον θα σας πω την γνώμη μου χωρίς να θέλω να θίξω καποιον παραπάνω.

Απ τη στιγμή που η ελλάδα χρωστάει ενα υπερογκο ποσό σε ξένες χώρες απιστευτα υψηλό συγκριτικα με τα δάνεια του παρελθόντος τότε κρέμεται απο μια λετπη κλωστή όσον αφορά την εισβολή των "ξένων" που θα κάνουν γενικό κουμάντο στην χώρα. Τα φορολογικά μέτρα και οι ρυθμίσεις αντίστοιχα αποδείχθηκαν ότι αλλάζουν στο άψε σβήσε..πόσο μάλλον τώρα που υπο την επίβλεψη των έξω θα δούμε ακόμα περισσότερα. Για να μπώ στο κύριο μέρος, την μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό, είναι όντως μια λύση και κάποιος θα πρέπει πολύ προσεχτικά να κοιτάξει τα χαρακτηριστικά των offshore accounts και τα legislations. Προσωπική μου άποψη είναι πως εαν συνεχιστεί το έργο "Οι Γερμανοί επιθυμούν αυτό, οι Γάλλοι αυτό.." κάποια στιγμή στο μέλλον, μέσα και στον χρόνο ακόμα, πολλοί καταθέτες θα σηκώσουν τις περιουσίες τους για τις χώρες του εξωτερικού, κυρίως στην Κύπρο όπου το κλίμα είναι σαφώς καλύτερο όπως και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά λόγω της επικοινωνίας οι συναλλαγές ταχύτερες άρα και προτιμότερες. Για το ζήτημα περι επαναπατρισμού των κεφαλαίων και μάυρων χρημάτων κλπ που κάποιοι ανέφεραν πιστέψτε με ότι όταν θα υπάρξει η ανάγκη να έρθουν κεφάλαια πίσω στη χώρα με σκοπό τις εσωτερικές επενδύσεις κλπ ούτε ενα δικαιολογητικο θα ζητήσουν οι τράπεζες (μην πω για τον έλεγχο..). Πλέον τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και ΜΟΝΟ όποιος διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση θα την βγάλει καθαρή..

αυτά απο μένα

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
έλεγα να μην απαντήσω αλλά σαν κλασσικός έλληνας πλέον θα σας πω την γνώμη μου χωρίς να θέλω να θίξω καποιον παραπάνω.

Απ τη στιγμή που η ελλάδα χρωστάει ενα υπερογκο ποσό σε ξένες χώρες απιστευτα υψηλό συγκριτικα με τα δάνεια του παρελθόντος τότε κρέμεται απο μια λετπη κλωστή όσον αφορά την εισβολή των "ξένων" που θα κάνουν γενικό κουμάντο στην χώρα. Τα φορολογικά μέτρα και οι ρυθμίσεις αντίστοιχα αποδείχθηκαν ότι αλλάζουν στο άψε σβήσε..πόσο μάλλον τώρα που υπο την επίβλεψη των έξω θα δούμε ακόμα περισσότερα. Για να μπώ στο κύριο μέρος, την μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό, είναι όντως μια λύση και κάποιος θα πρέπει πολύ προσεχτικά να κοιτάξει τα χαρακτηριστικά των offshore accounts και τα legislations. Προσωπική μου άποψη είναι πως εαν συνεχιστεί το έργο "Οι Γερμανοί επιθυμούν αυτό, οι Γάλλοι αυτό.." κάποια στιγμή στο μέλλον, μέσα και στον χρόνο ακόμα, πολλοί καταθέτες θα σηκώσουν τις περιουσίες τους για τις χώρες του εξωτερικού, κυρίως στην Κύπρο όπου το κλίμα είναι σαφώς καλύτερο όπως και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και φυσικά λόγω της επικοινωνίας οι συναλλαγές ταχύτερες άρα και προτιμότερες. Για το ζήτημα περι επαναπατρισμού των κεφαλαίων και μάυρων χρημάτων κλπ που κάποιοι ανέφεραν πιστέψτε με ότι όταν θα υπάρξει η ανάγκη να έρθουν κεφάλαια πίσω στη χώρα με σκοπό τις εσωτερικές επενδύσεις κλπ ούτε ενα δικαιολογητικο θα ζητήσουν οι τράπεζες (μην πω για τον έλεγχο..). Πλέον τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και ΜΟΝΟ όποιος διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση θα την βγάλει καθαρή..

αυτά απο μένα

Χρέος Ελλάδας 130% ΑΕΠ

Χρέος Ιταλίας 115% ΑΕΠ

ΑΕΠ Ελλάδας $330 δις

ΑΕΠ Ιταλίας $2118 δις

Όλα είναι σχετικά...

Δημοσ.

Δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων σε καταθέσεις,αυτά είναι εγγυημένα οτι και να γίνει. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε κατσικιες με μεταφορες χρηματων, το θεμα ειναι τα 120 δις που θα παρουμε τωρα να τα κανουμε επενδυσεις και να αρχισουμε να αποπληρωνουμε.

Δημοσ.

Λογαριασμός στην Κύπρο

Δε χρειάζεται να πας εκεί. Μπορείς να το κάνεις κ από εδώ με 3 τρόπους

1ος. Πας σε ένα υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου (ή, ίσως, κάποιας άλλης κυπριακής τράπεζας εδώ – Ελληνική, Λαϊκή) κ ζητάς να ανοίξεις ένα λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου Κύπρου (το τονίζεις αυτό το τελευταίο).

Σε ρωτάνε πόσα χρήματα θες να μεταφέρεις, νομίζω το καταλαβαίνεις ότι δεν έχει νόημα όταν μιλάμε για 100 ευρώ. Σου δίνουν κ υπογράφεις τα κυπριακά έντυπα. Χρειάζεται να έχεις μαζί σου ταυτότητα, εκκαθαριστικό, έναρξη επαγγέλματος (εάν δεν είσαι υπάλληλος) κ ένα λογαριασμό ΔΕΗ/ΟΤΕ/… που να δείχνει τη διεύθυνσή σου.

Τα χαρτιά στέλνονται στην μαρτυρικήν μεγαλόνησον κ μετά από καμιά βδομάδα σε παίρνουν τηλ για να σου δώσουν 3 πολύ σημαντικά στοιχεία

o τον αριθμό λογαριασμού σου

o το ΙΒΑΝ για το λογαριασμό σου

o το κατάστημα στο οποίο ανοίχτηκε ο λογαριασμός μαζί με κάποια τηλ υπαλλήλων για επικοινωνία. Μην τα χάσεις, θα σου χρειαστούν

2ος. Επικοινωνείς με ένα λογιστικό γραφείο στην Κύπρο ή/κ εδώ που ειδικεύεται σε τέτοια θέματα. Με το αζημίωτο μπορούν να επισπεύσουν λίγο τη διαδικασία κ ίσως στην πορεία να βρεθείς κ με μια εταιρεία, έτσι να σου βρίσκεται.

Στην περίπτωση της Τρ. Κύπρου ο αριθμός λογ/μού είναι το μόνο που έχεις, δεν υπάρχει βιβλιάριο. Οι συναλλαγές (καταθέσεις/αναλήψεις) μπορούν να γίνουν από τα ταμεία εδώ, μόνο με ταυτότητα (έως 8k κατάθεση, έως 2k ανάληψη). Πλήρη έλεγχο έχεις, όμως, μόνο μέσα από web banking. Με το που ανοιχτεί ο λογαριασμός, κάνε αμέσως μία αίτηση για κωδικό σε ένα εδώ κατάστημα. Υπάρχουν 2 tokens να διαλέξεις, το μικρό νομίζω είναι υπέρ-αρκετό. Κ για αυτό τα χαρτιά στέλνονται με ταχυδρομείο, οπότε υπολόγισε άλλη 1,5 βδομάδα για να πάρεις πίσω το token κ να είσαι μάχιμος.

3ος. και ο πιο γρήγορος. Πληρώνεις 211 ευρώ στην olympic air (για να στηρίξουμε και την πατρίδα!!!) και πέρνεις ενα μετεπιστροφής αυθυμερόν εισιτήριο για Κύπρο. Μόλις φτάσεις πας σε μια Τράπεζα Κύπρου με την ταυτότητα και το εκκαθαριστικό σου και ανοιγεις τον λογαριασμό, παίρνεις και τα token που θές και επιστρέφεις δρυμήτερος και χωρίς αγχος που απο οτι έχω καταλάβει έχεις μπόλικο.

Από εκεί κ μετά οι μεταφορές από κ προς τα έξω γίνονται με εμβάσματα ή/κ κατάθεση στο ταμείο. Το κόστος εμβάσματος είναι ανάλογο του ποσού μεταφοράς.

Δημοσ.

Ξερει κανεις για την Κυπρου(για λογαριασμο στην Κύπρο) κατι απο τα παρακατω?

- Με την καρτα ΑΤΜ, αν κανεις αναληψεις/καταθεσεις μεσω του ΑΤΜ, υπαρχει καποια χρεωση? (εννοω λογω του οτι ο λογαριασμος ειναι στη μεγαλονησο και οχι στην ελλαδα)

- Για το κοστος εμβασματος, ισχυει μονο για συναλλαγες στο γκισε? Πχ. αν εγω κανω καταθεσεις μεσω web banking αλλης τραπεζας προς τον λογαριασμο της Κυπρου, παλι με χρεωνει?

- Υπαρχει καποια ταξη μεγεθους για το κοστος εμβασματος να δουμε τι χρεωσεις πεφτουν, ωστε να ξερουμε αν ειναι αγιογδύτες ή οχι;

- Αντιστοιχως, με χρηση του web banking της Κυπρου, υπαρχει κοστος για να κανεις μεταφορα σε αλλο 'ελληνικο' τραπεζικο λογαριασμο;

- Ειναι εξακριβωμενο οτι αν χρεωκοπησει η ελλαδα, τα χρηματα μας ως ευρισκομενα στην Κυπρο, δεν κινδυνευουν? Ρωτω για επιβεβαιωση.

- Αληθευει οτι απο ελλαδα αυτη η διαδικασια, στην κανουν μονο για 5ψηφιο νουμερο χρηματων? Πχ. αν καποιος θελει να καταθεσει 9000ευρω(4ψηφιο) την κανουν την διαδικασια απο το τραπεζικο υποκαταστημα στην ελλαδα?

Δημοσ.

Ρε τσακαλια ποια χωρα θα χρεωκοπησει?

Εδω μιλαμε σημερα καταλυθηκε το Συνταγμα, συμφωνησαμε να γυρισουμε οικονομικα κ βιοτικα σε περιοδους μεταπολιτευσης για να παρουμε βοηθεια κ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ και εσεις συνεχιζετε να λετε για χρεωκοπια? Κλειστε τις τηλεορασεις, γαμωτο.

Στειλτε τα χρηματα στην κυπρο για να δανειζονται απο τις τραπεζες οι κουμπαροι με 2% και εμεις, οι καλαμαραδες, με 20%.

High score. Bonus stage.

Δημοσ.

Προδότες......

Αλλά μπορείς να τους κατηγορήσεις? Όταν οι άλλοι έπαιζαν τα λεφτά των ταμείων στο χρηματιστήριο γιατί εγώ και εσύ σήμερα να στηρίξεις ένα κράτος που θρέφει λαμόγια και άεργους ΔΥ? Για ποιον να αποδίδω ΦΠΑ?

Από αύριο θα ξέρω......

Δημοσ.
Δεσαμε.

Γιατι ρε τζιμαρα, if you tolerate this, your children will be next.

Εκεί που φτάσαμε δε μας παίρνει. Και το δάνειο που παίρνουμε , μας κάνουν χάρη και αυτό γιατί πληρώνοντας τώρα εμάς 150 δισ θα γλιτώσουν 800 δισ που θα έδιναν σε άλλες χώρες μέλη αργότερα, αν η κρίση εξαπλωνόταν.

Οι κερδοσκόποι ξέρουν τι χτυπάνε, χτυπάνε το πολιτικό έλλειμα της Ένωσης. Πρέπει να γίνουμε μια χώρα γρήγορα, ή θα μας φάει το τέρας. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πάρουν μέτρα σύντομα.

Να είμαστε χαρούμενοι που μας δώσανε τα λεφτά. Απλά πρέπει να προσέξουμε να μην το εκμεταλευτούν αυτό κάποιοι.

Βγήκε ποτέ κανείς στο δρόμο για να πάνε φυλακή τα λαμόγια? Γιατί τώρα θες να βγεις που σου κόβουνε δικαιώματα? υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορα??

Τα μαθηματικά είναι απλά: Δεν παράγουμε και ζούμε με δανεικά. Τα μέτρα αυτά θα μας γλιτώσουν για ΛΙΓΟ από τα δανεικά. Αλλά η παραγωγή εξαρτάται από εμάς! Ας μη χάνουμε χρόνο γιατί τα τρία χρόνια είναι αύριο......

Δημοσ.
Εκεί που φτάσαμε δε μας παίρνει. Και το δάνειο που παίρνουμε , μας κάνουν χάρη και αυτό γιατί πληρώνοντας τώρα εμάς 150 δισ θα γλιτώσουν 800 δισ που θα έδιναν σε άλλες χώρες μέλη αργότερα, αν η κρίση εξαπλωνόταν.

Οι κερδοσκόποι ξέρουν τι χτυπάνε, χτυπάνε το πολιτικό έλλειμα της Ένωσης. Πρέπει να γίνουμε μια χώρα γρήγορα, ή θα μας φάει το τέρας. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πάρουν μέτρα σύντομα.

Να είμαστε χαρούμενοι που μας δώσανε τα λεφτά. Απλά πρέπει να προσέξουμε να μην το εκμεταλευτούν αυτό κάποιοι.

Βγήκε ποτέ κανείς στο δρόμο για να πάνε φυλακή τα λαμόγια? Γιατί τώρα θες να βγεις που σου κόβουνε δικαιώματα? υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορα??

Τα μαθηματικά είναι απλά: Δεν παράγουμε και ζούμε με δανεικά. Τα μέτρα αυτά θα μας γλιτώσουν για ΛΙΓΟ από τα δανεικά. Αλλά η παραγωγή εξαρτάται από εμάς! Ας μη χάνουμε χρόνο γιατί τα τρία χρόνια είναι αύριο......

Θελω πολυ να σε γνωρισω.

Δημοσ.

Αν πάτε στην Τράπεζα Κύπρου ή αν ψαξετε μεσω internet θα τα μάθετε όλα οσα θέλετε να ρωτήσετε. Στην ανάγκη πάρτε και κανα τηλέφωνο.

Οσο για τα εκτός θέματος που λέτε (μια και αλλη ήταν η αρχική ερώτηση) σας περιμένω όλουσ στην πορεία την Τετάρτη 5 Μαίου γιατι δεν φτάνει που οι αλήτες (ανεξαρτήτου κόματος) εφαγαν όλα τα λεφτά πανε να μας ξεπουλήσουν τωρα. Και για οποιον έχει αμφιβολίες και πιστέυει οτι θέλει (δικαίωμα του άλωστε) ας διαβάσει και κανα βιβλίο πχ Globalization and Its Discontents για να καταλάβει και τι γίνεται απο πίσω μας και εμεις κοιμόμαστε. Επανασταση χρειάζεται μπας και καταλάβουν οτι δεν τους παίρνει τους αλήτες. Απλά να μην αργήσουμε γιατι μας βλέπω αργεντινή και ίσως και χειρώτερα. Απλά πιστεύω σε εμάς, είμαστε έλληνες και οπως πάντα μπορεί να έχουμε εξασφαλίσει του κόπους μια ζωής σε μια τράπεζα του εξωτερικού αλλα θα μείνουμε να πολεμήσουμε και ισως και να πεθάνουμε για την πατρίδα.

Αφήστε καθέναν να κάνει οτι θέλει με τους κόπους του αφού αυτός εδώ θα μεινη και θα πολεμήσει.... Ασ μην συγκρουόμαστε μεταξύ μας ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΠΑΜΕ κτλπ αυτοί που τα φαγανε ειναι οι εχθροί μας να πάνε φυλακή και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μόνοι μας.....

Δημοσ.
Θελω πολυ να σε γνωρισω.

Συζήτηση κάνουμε. Αν θες να σχολιάσεις κάτι που είπα με επιχειρήματα , κάνε το. Δε λέω ότι έχω απόλυτο δίκιο. ΑΠλά έτσι αισθάνομαι.

Δημοσ.
Συζήτηση κάνουμε. Αν θες να σχολιάσεις κάτι που είπα με επιχειρήματα , κάνε το. Δε λέω ότι έχω απόλυτο δίκιο. ΑΠλά έτσι αισθάνομαι.

jimarass κανείς και για κανένα λόγο δεν μας έδωσε λεφτά για την ψυχή της μάνας του, ούτε χάρη μας κάνανε, ούτε να είμαστε χαρούμενοι. Τι κακομοιριά είναι αυτή?

Αποδείξεις και ρέστα και επιχειρήματα έχω βαρεθεί να δίνω. Αν θες πίστεψε το έτσι, αν όχι δεν πειράζει δεν θα είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Δημοσ.
jimarass κανείς και για κανένα λόγο δεν μας έδωσε λεφτά για την ψυχή της μάνας του, ούτε χάρη μας κάνανε, ούτε να είμαστε χαρούμενοι. Τι κακομοιριά είναι αυτή?

Αποδείξεις και ρέστα και επιχειρήματα έχω βαρεθεί να δίνω. Αν θες πίστεψε το έτσι, αν όχι δεν πειράζει δεν θα είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Είπα εγώ ότι μας χαρίσανε λεφτά? Χάρη μας κάνανε γιατί αν δεν ήταν στη μέση το πιθανό ντόμινο σε Πορτογαλλία και άλλες χώρες, δε θα πέρναμε ΜΙΑ. Αν είμασταν έξω από το ΕΥΡΩ θα τρώγαμε τον.....λο.

Αυτό είπα. Δεν είπα ότι μας αγαπάνε. Δανεικά είναι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...