optimusprime Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 hello έχω δύο σκληρούς δίσκους, έναν ide και ένα sata και κάνω αναβάθμιση στο pc, πώς μπορώ να καταλάβω σε τι κατάσταση βρίσκονται για να δω αν θα χρειαστώ καινούριο? υπάρχουν τίποτα διαγνωστικά? γιατί έχω και μια εντύπωση ότι χτυπάει κάτι μέσα στο κουτί αλλά δεν ξέρω αν είναι κάποιος από τους σκληρούς
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 ...υπ' όψιν ότι και να "χτυπάει" (ένα αναπαίσθητο τικ-τικ λέμε, γιατί αν είναι κανένα αισθητότατο κλατς-κλατς, σάιζε) ένας δίσκος, ΙΣΩΣ να υπάρχει κανένα ζητήματάκι με την τροφοδοσία. Αν και είναι το λιγότερο πιθανό-παίζει κι αυτό όμως. Διαγνωστικό δίσκων παρέχει η κάθε (σχεδόν) εταιρία στο site της. Tρέξε το full scan. Eπίσης πληροφορίες (κυρίως "για το S.M.A.R.T" του δίσκου, αλλά και για bencmarking κι ενημέρωση σε τί mode τρέχει), μπορείς να πάρεις από προγράμματα όπως το HDTune και το HD Sentinel (το δεύτερο τα λέει πιο "αναλυτικά", και παρ' όλο που σου δίνει και "γνώμη" για το τί να κάνεις κτλ, είναι αφ' ενός πιο "κουραστικό", και οπτικά, αλλά και "πληροφοριακά" - σε σημείο αν σε "τρομάζει" χωρίς να υπάρχει και λόγος, ενίοτε). Τεσπα τρέξε και τα δυο (όπως και το μανίσιο), και βγάλε τα συμπεράσματά σου. (πάντως, στην τελική, ποτέ δεν ξέρεις πότε ακριβώς θα σε "πουλήσει" ένας δίσκος, οπότε το καλύτερο που έχεις ούτως ή άλλως να κάνεις είναι αφ' ενός ΠΑΝΤΑ να έχεις αντίγραφα των ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ σου αρχείων, κι αφ' ετέρου να παίρνεις ένα image του partition -ή του δίσκου ολόκλλρου- που έχει το λειτουργικό, οπότε ΚΑΙ αυτό να είναι έτοιμο προς "αποκατάσταση" αν χρειαστεί - δουλειά που γίνεται πχ με το Acronis True Image)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.