Προς το περιεχόμενο

Προτασεις αγορας hardware γυρω απο τον i7 980x

nekisia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απο επιδοσεις φτανουν εναν 950 ομως οι 6core amd. :P Δεν ειναι τοσο δυνατοι :P Aπλα ο 980 ειναι μονο για OC. Τελη καλοκαιριου ακουγεται οτι βγαινουν οι mainstream 6core της ιντελ και θα ειναι κατω απο τα μισα λεφτα του 980 και απο επιδοσεις στα ιδια σχεδον με στοκ ρολογια παντα σε σχεση με εναν ακλοκαριστο 980. Δεν αξιζει τοσα λεφτα για να μεινει με αεροψυξη σε ενα κουτι. Αυτο θα του που και τα παιδια στο hwbox που ειμαστε ολοι στην Hellas Overclocking Team.

Ναι μωρε οι πολλες εφαρμογες που υπαρχουν για να υποστηριξουν 6 cores :-)

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Απο επιδοσεις φτανουν εναν 950 ομως οι 6core amd. :P Δεν ειναι τοσο δυνατοι :P Aπλα ο 980 ειναι μονο για OC. Τελη καλοκαιριου ακουγεται οτι βγαινουν οι mainstream 6core της ιντελ και θα ειναι κατω απο τα μισα λεφτα του 980 και απο επιδοσεις στα ιδια σχεδον με στοκ ρολογια παντα σε σχεση με εναν ακλοκαριστο 980. Δεν αξιζει τοσα λεφτα για να μεινει με αεροψυξη σε ενα κουτι. Αυτο θα του που και τα παιδια στο hwbox που ειμαστε ολοι στην Hellas Overclocking Team.

Το να το παμε τωρα σε amd vs intel βαριεμαι θανασιμα και εχει ο καθενας την δικη του αποψη!απο εκει και περα αν εσυ βρισκεις λογικη μια κινηση για αγορα 980x μονο για gaming παω πασο!Kαλο λοιπον θα ηταν να μην βγαζεις τα συμπερασματα σου "κλασικα καποιος θελει intel και του προτεινουν amd"

Σου επαναλαμβανω οτι του εκανα μια προταση με τους εξαπυρηνους της Αmd Που ειναι οτι πιο φρεσκο και οικονομικο ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ σε εξαπυρηνους επεξεργαστες!

Αν και την αποψη μου την εχω πει τοσες μα τοσες φορες αντε ακομα μια μπας και το κατανοησουν καποιοι!Yψηλες αποδοσεις σε gaming = intel i5 750 ή AMD 955 + 5850 ή 5870 + οθονη με αναλυση 1920 Χ 1080!

Δημοσ.
εντάξει, τι ζητάς γνώμες τότε; πάρε ότι πιο ακριβό απο κάθε κατηγορία...τις ακριβότερες μνήμες, την ακριβότερη μητρική..κλπ..problem solved

Όπως είπε ο O.P. δεν είναι έτσι και το γνωρίζουμε όλοι αυτό.

Ο άνθρωπος δεν ζήτησε να του προτείνουμε το καλύτερο απόδοση τιμή, ζήτησε το καλύτερο, το High End! Το High End μπορεί πρακτικά να έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις από ένα σκαλοπάτι πιο κάτω σε Hardware, αλλά έχει πολύ παραπάνω λεφτά. Το κόστος αυξάνεται γεωμετρικά. Κάτι τέτοιο δεν τον ενδιαφέρει και καλά κάνει!

Επίσης το ακριβότερο δεν είναι το καλύτερο και δεν σημαίνει ότι πληρώνεις παίρνεις, οπότε γι' αυτό είναι άτοπο το σχόλιο σου.

Kαταρχας μιας και το budget ειναι ψηλο για οθονη πας σε dell u2711 και για καρτα 5970 ολα τα αλλα οτι σαρεσει μη κανεις τσιγγουνιες σε σοβαρα περιφεριακα που θα σου μεινουν

2500Ε και να μου εισαι με ενα απλο TN και 1920Χ1080 να το χεσω :-D

Δεν τον ενδιαφέρει να δώσει ένα κάρο λεφτά για οθόνη. Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι... Θα προτιμούσα και προτίμησα μία μεγάλη Full HD TV.

Εκτος απο την ευχη στο τελος,στο υπολοιπο λες οτι να'ναι.

Δεν μου ζητηθηκε η αποψη μου ετσι ωστε να υποστηριξω με επιχειρηματα και να προσπαθησω να σας πεισω για κατι.Ξεκινησα ενα ποστ,ηξερα τι ηθελα και ζητησα γνωμες πανω σ'αυτο.Δεν ζητησα να μου προτεινετε ενα Pc,ζητησα προτασεις για hardware που θα ντυσουν την κ@υλα μου.Εσεις τωρα αν ειστε αι καλοι σαμαριτες και προσπαθειτε να διαφυλαξετε την τσεπη μου,απλα χασατε το χρονο σας.

Ναι μωρε οι πολλες εφαρμογες που υπαρχουν για να υποστηριξουν 6 cores :-)

Γιατί όταν αγοράζαμε τα Quad Cores υπήρχαν εφαρμογές? Τώρα πάνε σιγά σιγά να βγουν εφαρμογές για Quad Cores...

Δεν λέει κάτι αυτό...

Τα πραγματα ειναι απλα,ο 980χ ειναι για Extreme Overclockers και ειναι καθαρα benchoCPU

Και για αυτούς που θέλουν να έχουν το καλύτερο και να γουστάρουν!

Εμένα πάντως αν μου χάριζαν έναν τέτοιο CPU θα τον έπαιρνα παρόλο που μισώ το LN2 και την όλη φιλοσοφία...

Όσον αφορά την αναβάθμιση και σε μία 5ετία άντε να αλλάξει κάρτα γραφικών...

Παράδειγμα:

Όποιος έχει τώρα μία 8800GTX/Ultra δεν παίζει παιχνίδια μια χαρά?

Πάντως ο φίλος ήταν σαφέστατος σε αυτά που ζητάει, απορώ πως μερικοί συνεχίζετε να λέτε τα δικά σας!

Δημοσ.

H 8800 παιζει παιχνιδια σε αναλυση 1440χ900 και παλι οχι ολα καλα (π.χ Crysis,Metro 2033)

Οσο για τους quad που ειπες βλεπεις οτι ακομα μετα απο τοσο καιρο που εχουν βγει τα παιχνιδια δεν υποστηριζουν ''σοβαρα'' 4 πυρινες και εμεις συζηταμε για 6?

Δημοσ.

Το Crysis δεν το παίζει καμία κάρτα καλά και πλέον νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επίτηδες κακογραμμένο Benchmark.

Το Metro 2033 δεν το έχω παίξει, οπότε δεν μπορώ να έχω γνώμη. Θα φροντίσω όμως.

Τα παίζει όλα με μικρές υποχωρήσεις στα γραφικά, αυτό θέλω να πω. Θέλω να τονίσω ότι μία High End κάρτα θα τα βγάλει τα χρόνια της. Αντίθετα μία 8600, πλέον είναι Just Display...

Τα περισσότερα παιχνίδια δεν χρησιμοποιούν τόσο το CPU γενικότερα...

Από εκεί και πέρα όμως ένα Quad είναι άλλη φάση και πιστεύω ότι από τον Dual που είχες σίγουρα έχεις δει το σύστημα σου να έχει άλλον αέρα.

Μια εφαρμογή που είναι διπύρηνη καταλαμβάνει και τους δύο πυρήνες στο 100%! Αν εσύ έχεις Dual Core CPU, τελείωσες! Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο την ώρα που η εφαρμογή τρέχει!

Αντίθετα αν έχεις Ένα Quad, έχεις το μισό CPU για πάρτη σου.

Τώρα που οι εφαρμογές χαζοείναι τεσσάρων πυρήνων, δεν θα έβλαπτε έναν απαιτητικό χρήστη να έχει λίγους παραπάνω από τέσσερις.

Δημοσ.

Για 2 480χ και τον 980 παιζει και να ειναι οριακα το τροφοδοτικο. :P Για αυτο φωναζω οτι αυτο το cpu δεν ειναι για καθε μερα... Μητρικες περαν τις rampage III και της Evga δεν λεει κατι αλλο για αυτο το cpu.

Δημοσ.

Αν καποιος φιλος εχει αποφασισει να τα ριξει χοντρα,και χαζα,σε πανακριβο hardware δεν εχει νοημα να ρωταει εδω για προτασεις.Εδω τα μελη δινουν συμβουλες εξυπνης αξιοποιησης hardware για συγκεκριμενους στοχους απο gaming μεχρι επαγγελματικες intensive εφαρμογες.Μια μεγαλη δηλαδη γκαμα χρηστων.

Γιατι η λογικη υπαγορευει οτι καθετι που αγοραζουμε ειναι για μια συγκεκριμενη χρηση.Η ερωτηση του φιλου που ξεκινησε το thread ειναι της νοοτροπιας εχω να σκασω οσα θελω,τι μου προτεινετε?Μα αν ειναι ετσι δεν χρειαζεται καμμια συμβουλη γιατι οτι και να παρεις στις πιο ακριβες τιμες ειναι πολυ καλο.

Επισης οποιος απλα αγοραζει τα ακριβοτερα,''ετσι για να γουσταρει'',δεν ειναι tech enthusiast ειναι απλα rich.Ειναι μια κατασταση κιτς και placebo effect μαζι.

Δημοσ.
Αν καποιος φιλος εχει αποφασισει να τα ριξει χοντρα,και χαζα,σε πανακριβο hardware δεν εχει νοημα να ρωταει εδω για προτασεις.Εδω τα μελη δινουν συμβουλες εξυπνης αξιοποιησης hardware για συγκεκριμενους στοχους απο gaming μεχρι επαγγελματικες intensive εφαρμογες.Μια μεγαλη δηλαδη γκαμα χρηστων.

Γιατι η λογικη υπαγορευει οτι καθετι που αγοραζουμε ειναι για μια συγκεκριμενη χρηση.Η ερωτηση του φιλου που ξεκινησε το thread ειναι της νοοτροπιας εχω να σκασω οσα θελω,τι μου προτεινετε?Μα αν ειναι ετσι δεν χρειαζεται καμμια συμβουλη γιατι οτι και να παρεις στις πιο ακριβες τιμες ειναι πολυ καλο.

Επισης οποιος απλα αγοραζει τα ακριβοτερα,''ετσι για να γουσταρει'',δεν ειναι tech enthusiast ειναι απλα rich.Ειναι μια κατασταση κιτς και placebo effect μαζι.

epic post++++++

Δημοσ.

Και το χεις καψει και βγαζεις τα κομπλεξ σου.Μαλλον γιαυτο εχεις το φορουμ.

Σταματηστε να ποσταρεται.Η παραγγελια εγινε πριν 2 ωρες.

Δημοσ.

δεν νομιζω πως εβγαλε το κομπλεξ του..λογικα πραγματα εγραψε..αν εσυ εχεις λεφτα να φαν και οι κοτες,μεγεια σου με χαρα σου..

τα παιδια εκαναν μια καλη προταση για να εχεις εσυ συμφερον..

1000 ευρω για επεξεργαστη ειναι overkill οπως και να το κανεις,αλλα δικα σου ειναι τα φραγκα(ή του μπαμπα δεν ξερω) οτι θες τα κανεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...