Προς το περιεχόμενο

eBook Reader vs iPad

cocoflop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μαζέψει πολλές ηλεκτρονικές σημειώσεις που πρέπει να διαβάσω λόγω σπουδών και εργασίας (βιβλία, κείμενα, άρθρα από το διαδίκτυο κ.τ.λ.). Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάρω ένα ηλεκτρονικό βιβλίο.

Είχα βάλει στο μάτι κάτι τύπου σε στυλ Kindle ή Sony, ώσπου ήρθε το iPad με τους ανταγωνιστές του (ειδικά το HP Slate) να αλλάξει τα δεδομένα. Το έχω σκεφτεί λίγο, ορίστε τα συμπεράσματα που με ενδιαφέρουν περισσότερο.

Χρήματα:

Ένα τυπικό iPad θα ξεκινά περίπου από τα 500 ευρώ (εάν έχω μάθει καλά), το eBook reader που έχω βρει κάνει περίπου 250 ευρώ.

Λειτουργικότητα:

To eBook reader κάνει 1 πράγμα μόνο, ενώ το iPad σαφώς περισσότερα.

Απεικόνιση: Νομίζω πως το eBook reader (6 ίντσες) είναι πιο ξεκούραστο παρά τους τρομερούς περιορισμούς στην απεικόνιση (έχει τεχνολογία eInk). Για το iPad ξέρετε τα θετικά... Επειδή εργάζομαι όλη μέρα στο PC, δεν ξέρω εάν αξίζει κι άλλο ένα PC χειρός για λίγη ξεκούραση.

Βάρος: To iPad ίσως είναι αρκετά βαρύτερο σε σχέση με το eBook reader. Τώρα κατά πόσο μπορεί να κουράσει τα χέρια κρατώντας το κάνα 2-ωρο; Δεν ξέρω.

Πειθαρχία Χρήστη:

Το eBook reader σε αφήνει να αποροφηθείς και να συγκεντρωθείς με το βιβλίο. Στο iPad έχεις πάρα πολλά πράγματα να κάνεις και ίσως σε αποσυντονίζει συνεχώς (ίντερνετ, βίντεο, παιχνίδια... που να βρεις χρόνο για διάβασμα).

Όπως καταλαβαίνετε, όλα είναι καλά, αρκεί να προσδιοριστεί ο τύπος χρήσης της συσκευής. Εσείς έχετε σκεφτεί κάτι παρόμοιο; Μήπως έχετε αγοράσει κάποιο από τα παραπάνω;

Δημοσ.

Φιλε μου κακα τα ψεματα, το eInk δεν παιζεται αν θες να διαβαζεις βιβλια σωστα και ξεκουραστα, εχω δουλεψει και Kindle και iPad και οποτε ηθελα να διαβασω προτιμουσα το Κindle. Ουσιαστικα αν θες μονο για βιβλια την απαντηση σου την εχεις, αλλα μου φαινεται πως προσπαθεις να δικαιολογησεις την αγορα ενος iPad :)

Μην μπερδευεσαι ομως, το καθενα για την δουλεια του, και ειναι αρκετα ξεκαθαρο τι ειναι καλυτερο για τι...

Δημοσ.

Κοιτα το ipad σιγουρα θα σε κουρασει με την glossy οθονη σαν ebook reader. Στην αρχη θα σου φαινεται χαριτωμενο αλλα μετα απο ωρα θα τσαντιστεις πολυ.

Αν ειναι να διαβαζεις που και που κανα ebook παιρνεις το ipad που εχει τρομερες δυνατητοτες μιας και υπαρχει απιστευτη διαθεση να βγαινουν εφαρμογες. Βλεπε iphone ktl. Θα κανεις πολλα πραγματα ξεκουραστα με τις εξυπνες εφαρμογες.

Αν ειναι να διαβαζεις αποκλειστικα ebook και να ψιλοπαιζεις καμια φορα μην το παρεις και αγορασε ενα ebook reader.

Δημοσ.

Κοίτα, αυτό που μου έκανε εντύπωση στο iPad είναι ότι σε σχέση με το notebook μου ήταν βαρύ -δεν το περίμενα τόσο. Προσωπικά, όπως έχω ξαναπεί, το βρίσκω ωραίο σαν συσκευή, ελκυστικότατο αλλά 500+ ευρώ για την απόκτησή του δεν θα 'δινα για κανέναν λόγο. Έχω το eee PC μου με τις 7 ιντσούλες του και τη μοντιφαρισμένη touch screen του αν είναι έτσι και διαβάζω εκεί βιβλία. Δεν είναι iPad ούτε Kindle αλλά έχει Windows, θύρες USB, κάνει πολλά περισσότερα, μου κόστισε λιγότερο και είναι και ελαφρύτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...