Προς το περιεχόμενο

Αγορά τηλεόρασης 40 ή 42 led ή LCD?

roxy90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξερω αν ο τυπος ήταν απλά σε ενα επαγγελματικο παραλλήρημα ή έχουν καποια βαση αυτά που είπε.

Απλά είχε αυτή την αντίληψη των πραγμάτων, ούτε τρελός είναι ούτε πρώην μηχανικός της pioneer.

Βασικά την θέλω για αθλητικες εκπομπες κι αγωνες, ταινιες (που κατεβαζω απο το internet) και αν γινεται και ως ψηφιακή κορνιζα (να προβαλλω φωτο).

Για ψηφιακή κορνίζα όχι. Για τα άλλα που τη θες (ειδικά ως TV) προτείνεται.

Προσωπικά, αν διαθέτεις budget κάτω των 700€ για 40-42'', τότε σου προτείνω να προτιμήσεις τεχνολογίας plasma, για το μοναδικό λόγο της αποφυγής της θαμπάδας (blur) των LCD σε προγράμματα TV ειδικά. Ειδικά μερικές LCD μέτριου κοστους, αν πας να παρακολουθήσεις μπάλα, είναι κλάφτα Χαράλαμπε από θαμπάδα.

Νομίζω είναι κυρίως θέμα του τί ποσό θα δώσεις ανά ίντσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Απλά είχε αυτή την αντίληψη των πραγμάτων, ούτε τρελός είναι ούτε πρώην μηχανικός της pioneer.

Για ψηφιακή κορνίζα όχι. Για τα άλλα που τη θες (ειδικά ως TV) προτείνεται.

Προσωπικά, αν διαθέτεις budget κάτω των 700€ για 40-42'', τότε σου προτείνω να προτιμήσεις τεχνολογίας plasma, για το μοναδικό λόγο της αποφυγής της θαμπάδας (blur) των LCD σε προγράμματα TV ειδικά. Ειδικά μερικές LCD μέτριου κοστους, αν πας να παρακολουθήσεις μπάλα, είναι κλάφτα Χαράλαμπε από θαμπάδα.

Νομίζω είναι κυρίως θέμα του τί ποσό θα δώσεις ανά ίντσα.

Ίσως ακούστηκε κάπως υπερβολική φράση "επαγγελματικό παραλήρημα". Με ενόχλησε που εκτός της τιμής δεν αναφέρθηκε το παραμικρό θετικό για τις πλάσμα. «Αφορούν μόνο άτομα τρίτης ηλικίας που θέλουν να δουν TV πριν κοιμηθούν. Και μόλις αρχίσει να εκπέμπει το ψηφιακό σήμα θα χαλάσει κι αυτή η εικόνα». Πονηρεύτηκα ότι ήθελε να «σπρώξει» προς τις κατά πολύ ακριβότερες LED. To κατανοώ αλλά όχι δια μέσω της απαξίωσης. Σεβαστη η προσωπική άποψη όταν βασίζεται είτε σε επιχειρήματα είτε σε έκφραση συναισθηματος είτε και στα δυο. Ο αχταρμάς των δυο σε ένα όπου αίρονται ταυτόχρονα και τα δυο είναι θέμα.

Βασικά η σχετική προσφορά με 444€ για 42ρα ΤV μου φαίνεται δελεαστική. Θέλω να αντικαταστήσω μια παλιά 20ετίας CRT που έχω, ιδίως τώρα που πλησιάζει το μουντιάλ. Να διαθέσεις, 7-8 κατοστάρικα αλλά τίθεται το ερώτημα αν τα τόσα επιπλέον χρήματα (υπερδιπλάσια) δικαιολογούνται από αυτό που λαμβάνεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση

Καλά, σίγουρα όπως τα λες ήταν ένας αχταρμάς άποψης - υπερβολής - σκοπιμότητας. Anyway, εννοείται σχεδόν ποτέ δεν εμπιστεύεσαι πωλητή, καλό είναι να πας μελετημένος και αποφασισιμένος στο μαγαζί.

Βασικά η σχετική προσφορά με 444€ για 42ρα ΤV μου φαίνεται δελεαστική. Θέλω να αντικαταστήσω μια παλιά 20ετίας CRT που έχω, ιδίως τώρα που πλησιάζει το μουντιάλ. Να διαθέσεις, 7-8 κατοστάρικα αλλά τίθεται το ερώτημα αν τα τόσα επιπλέον χρήματα (υπερδιπλάσια) δικαιολογούνται από αυτό που λαμβάνεις.

H τιμή είναι πολύ δελεαστική καθώς η TV είναι μάρκας LG και ανάλυσης HD (όχι Full HD), χωρίς αυτά βέβαια να είναι απαραίτητα κάτι κακό.

Για τη χρήση που τη θες ειδικά ΕΣΥ, η επιλογή αυτή φαντάζει εξαιρετική και με καλό value for money. Τα παραπάνω κατοστάρικα των LCD είναι για διάφορους λόγους. Καταρχάς είναι άλλο το ένα πράγμα, άλλο το άλλο, δε μπορείς να συγκρίνεις αναλογικά τις τιμές LCD/Plasma διότι δεν είναι κατασκευαστικά ίδια αντικείμενα, πράγμα που σημαίνει πως αν πας με το συνήθες σκεπτικό "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" στην προκειμένη περίπτωση θα πέσεις έξω. Επίσης πολλές τηλεοράσεις που αξίζουν κάποια κατοστάρικα παραπάνω δεν είναι για την ποιότητα απεικόνισής τους μόνο, αλλά και για επιπλέον λειτουργίες που παρέχουν (όπως πχ ενσωματωμένους players, special design και άλλα).

Αν ήμουν στη θέση σου θα αγόραζα την 42pj350. Για <500€ αποκλείεται να το μετανιώσεις. Για να πάρεις μια LCD με καλή κίνηση (όταν βλέπεις TV) και όχι θολούρα μάλλον πρέπει να δώσεις τα διπλάσια και πάλι η plasma σου θα υπερέχει τεχνικά. Αν θες να βλέπεις μπάλα plasma δαγκωτό.

Σχετικά με την ανάλυση (HD και όχι full HD) είναι υπεραρκετή για το σήμα των καναλιών και για θέαση ταινιών άνω των 2 μέτρων απόστασης. Διαφορά από HD σε full HD, αν δεν παίξεις ποιοτικό περιεχόμενο BlueRay κι αν δεν κάτσεις κάτω από τα 2 μέτρα απόσταση στις 40'', δε βλέπεις. Οπότε μη σε πτοήσει αυτό.

;)

οτι πληρωνεις παιρνεις... :P

Ισχύει άραγε? Ιδού η απορία...

Ας εξηγηθώ:

Όλα τα καταστηματα καθώς και οι πωλητές που την π(λ)ασάρουν (Πλαίσιο, Κοτσόβολος, Electroworld κλπ) δινουν την 42PJ350 με MPEG4.

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42PJ350-Plasma-TV-42-42PJ350.htm

Μάλιστα το Electroworld, σε σχετικό διαφημιστικό φυλλάδιο, την έχει και... πρωτοσέλιδο με παχιά γράμματα "ψηφικός δέκτης ΜPEG2/MPEG4"!

Άρα πληρώνεις ΤV και με ψηφικό δέκτη, σωστά?

Έλα όμως που η επίσημη αντιπροσωπία σου ξεκαθαρίζει τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και στο σχετικό εγχειρίδιο χρήσης να μην περιμένεις κάτι τέτοιο? Στερείται, λέει, αποκωδικοποιητή για Digea (MPEG2/MPEG4).

http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/television/LG-plasma-tv-42PJ350.jsp (Προδιαγραφές και μετά άνοιξα το χωρίο χαρακτηριστικά και ξενέρωσα)

Ωστόσο πιο πάνω στο χωρίο "Εικόνα" γράφει ότι υφίσταται ψηφικός δέκτης DVB-T, MPEG4

Το προαναφερθεν χαρακτηριστικό και σε "εικόνα" και σε "χαρακτηριστικά" πλαισιώνει μόνο το μεγαλύτερο αδελφάκι LG 42PJ550.

http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/television/LG-plasma-tv-42PJ550.jsp

Κι αναρωτιέμαι μήπως μπερδεύω και χάνω κάτι γιατί είμαι αρχάριος ή υφίστανται όντος ασάφεια και μπέρδεμα.

MPEG4 έχει σίγουρα η TV και άρα θα βλέπεις ψηφιακά, λάθος μπερδεύτηκες. Εκείνο που παίζει να μην έχει είναι MPEG2, στη χειρότερη δηλαδή δε θα βλέπεις τα ψηφιακά της ΕΡΤ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή (αλλά και ποιός τα βλέπει, δεν ξέρω :o).

Είναι αλλά ούτως ή άλλως μέχρι φθινόπωρο με τέλος του χρόνου, κατά πάσα πιθανότητα, όλοι MPEG4 θα παίζουν (και τα ψηφιακά της ΕΡΤ και η ΝΕΤ/ΕΤ1/κλπ)

• Super Moderators

από την στιγμή που είναι backwards compatible δεν θα βλέπουμε και τα ψηφιακά της ΕΡΤ μαζί με τα άλλα? τα πρώτα σε mpeg2 και υπόλοιπα σε mpeg4 ή δεν θα μπορεί ταυτόχρονα?

από την στιγμή που είναι backwards compatible

Δεν έχω βρει τέτοια απάντηση στο 100% ακόμα. Έψαξα αρκετά και τουλάχιστον σε όσα βρήκα δεν διάβασα πουθενά (σε σοβαρή σελίδα) πως ισχύει κάτι τέτοιο. Από όσα είδα τουλάχιστον είναι αρκετά διαφορετικά πρότυπα (το ότι γράφουν μπροστά MPEG δε σημαίνει κάτι) κι απ'όσο έχω καταλάβει το backward compatibility πάει από MPEG2 > MPEG1 και από MPEG4v2 > MPEG4v1, αλλά γενικώς είναι διαφορετικά standards το καθένα και είχαν διαφορετικό σκοπό όταν τα όριζαν.

[edit] εδώ λέει τη φράση "fully backward compatible extensions under the title of MPEG-4 Version 2", μάλλον λύθηκε το θέμα http://mp4-manager.co.uk/what_is_mp4.htm

τα πραγματα ειναι απλα:

1. αντενδειξεις για αγορα πλασμα τηλεορασης ειναι μονο αν καποιος παιζει πανω απο 8 ωρες την ημερα video games ή θα παιζει σαν μονιτορ μερα νυχτα.

2. οι πλασμα ειναι οτι πιο κοντα στις CRT (ακομα και για τις γωνιες θεασης). ειδικα για την απεικονιση τηλεοπτικου σηματος η υπεροχη τους σε συνδυασμο και με το χαμηλοτερο κοστος ειναι αδιαμφισβητιτη.

3. τα 100 200 Ηz που διαφημιζουν ολοι στις LCD ειναι ψευτικα και φαινονται ακομα πιο ψευτικα σε σημα χαμηλης ποιοτητας. στις πλασμα (ειδικα για μπαλα) η κινηση ειναι φυσικοτατη και οχι το χαλι των LCD (ακομα και των πιο ακριβων).

4. τα προβληματα με το Burn in πλεον δεν υφιστανται (εχω πλασμα και την εχω σκισει - μεχρι και σαν μονιτορ την εχω χρησιμοποιησει και δεν μασαει)

5. αν πατε σε σοβαρο μαγαζι και ρωτησετε τον υπαλληλο το μονο σιγουρο ειναι να σας πει πλασμα και ειδικοτερα πανασονικ

6. στα καταστηματα οι πλασμα αδικουνται και ειναι αρυθμιστες.

7. led αγοραστε μονο αν σας τρεχουν απο τα μπατζακια (δεν εχει ωριμασει η τεχνολογια, πασχουν σχεδον παντα απο local dimming εχουν το 1/3 ζωης σε σχεση με πλασμα και το 1/2 απο απλες lcd) θελετε ελαφρια και με πολυ χαμηλη καταναλωση ρευματος τηλεοραση.

3. τα 100 200 Ηz που διαφημιζουν ολοι στις LCD ειναι ψευτικα και φαινονται ακομα πιο ψευτικα σε σημα χαμηλης ποιοτητας. στις πλασμα (ειδικα για μπαλα) η κινηση ειναι φυσικοτατη και οχι το χαλι των LCD (ακομα και των πιο ακριβων).

Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα 100/200/600 Hz αφορούν σε τηλεοπτικό σήμα και μόνο. Δηλαδή σε ένα τομέα που οι plasma ούτως ή άλλως υπερτερούν hands-down.

Για την pj350 που λέγατε πάντως, μπορείτε να δείτε μια σύντομη κριτική εδώ:

http://xxx.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61360

Από σήμερα είμαι κάτοχος της φτηνής (πλην τίμιας θέλω να πιστεύω) τηλεόρασης lg 42 pj350.αλλά παρ

Θα αναφέρω τις πρώτες μου εντυπώσεις (και σε λίγες μέρες τις πιο αναλυτικές), αφού πρώτα σημειώσω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλό κριτή τηλεοράσεων. Βέβαια είμαι σε θέση να αναγνωρίζω ελλατώματα σε κάτι που έχω και θα προσπαθήσω να είμαι όσο μπορώ αναλυτικός.

Η συσκευασία είναι καλή. Έβαλα τη βάση σε δύο χρόνους. Την πρώτη φορά δεν έσφιξα καλά μια βίδα με αποτέλεσμα η τηλεόραση να γέρνει λιγο . Η δεύτερη προσπάθεια ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

Πριν την ανοίξω παρατήρησα το γεγονός ότι αν κάποια στιγμή χαλάσει, θα έχω στι σπίτι έναν πού ωραίο μαύρο καθρέφτη. Μιλάμε για full hd καθρέφτη. Αυτό με φόβισε λίγο , αφού το σπίτι μου το πρωί είναι "λίγο" φωτεινό ( συνήθως το πρωί έχουμε κλειστά τα πατζούρια, διαφορετικά κυκλοφορούμε με γυαλιά ηλίου στο σαλόνι).

Συνέδεσα λοιπόν τα καλώδια (κεραίας και τροφοδοσίας προς το παρόν- ps3 άλλη φορά, παραμένει στη ντουλάπα ακόμα) και είπα να διαβάσω λίγο τις οδηγίες χρήσης (από το συνοδευτικό cd). Ομολογώ πως δεν έβγαλα άκρη. Άνοιξα λοιπόν την τηλεόραση και αφού δήλωσα γλώσσα Ελληνικά και χώρα -- (αυτό κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω για τα ψηφιακά- στην Αθήνα είμαι οπότε δεν έχω ακόμα digea), επέλεξα αυτόματο συντονισμό. Σε λιγότερο από δέκα λεπτά είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πρέπει βέβαια τώρα να κάτσω κάποια στιγμή να σβήσω κάποια κανάλια (τη νετ πχ τη πιάνω από 2 σήματα το ένα άθλιο είναι τοποθετημένο στο νουμερο 5, το καλό στο ν.15) και να μετακινήσω τα υπόλοιπα(προτιμώ να μην έχω στη θέση 6 το μακεδονία).

Κατά τη διάρκεια της θέασης , παραδόξως οι αντανακλάσεις δεν είναι πολλές. Υπάρχουν αλλά δεν είναι αποτρεπτικές από το να δεις τηλεόραση. Αν θέλεις να ευχαριστηθείς καποια ταινία καλό θα είναι να είσαι σε σκοτεινό χώρο αλλά για καθημερινή πρωινή θέαση σε άκρως φωτεινό χώρο δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η εικόνα πάντως σε τηλεοπτικό με έκανε να χαρώ για τη φτηνή επιλογή μου. Όταν μπορέσω θα δω και dvd kai br (αν και hd ready)

Αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες αναφορές μου.

• 5 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...