Slobontan Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα να δω από κοντά οθόνες και οι πλάσμα φαίνονταν χάλια από φωτεινότητα.Επίσης δεν είναι όλες ίδιες, εξαρτάται και πόσα πλήρωσες για μία οθόνη. Πάντως όπως ειπώθηκε εν προκειμένω αφού τη θέλει για μπάλα και ταινίες, συμφωνώ πως η πλάσμα είναι η καλύτερη value for money επιλογή. Πήγες σε κατάστημα όπου γενικά η φωτεινότητα είναι πολύ μεγάλη, καμία σχέση με οικιακό χώρο και είδες μία plasma αρύθμιστη, άστρωτη και σε σύγκριση με τις lcd-led που ήταν εκεί σε full ρυθμίσεις (σίγουρα θα παίζανε και blu ray έτσι?) ε λογικό είναι με ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΌΤΗΤΑ να φαίνονται καλύτερες. Λες και κάθε μέρα θα βλέπουμε bluray.. Την ξενέρα βέβαια την τρως όταν τις φέρεις σπίτι.. Χαιρέτα μου τον πλατανο αν ειναι αυτά κριτήρια για να επιλέξεις μία τηλεόραση.Και σε αυτό έχουνε ευθύνη και οι εκάστοτε πωλητές που ορισμένοι δεν έχουν ιδέα τι σου προωθούν.. η μάλλον έχουν αλλά ας όψονται τα bonus πωλήσεων.. Με όλο τον σεβασμό αλλά όντως στις plasma έχεις μείνει πολύ πίσω. Picture Quality "As the advantages show, plasma technology has the better picture quality in normal to low room lighting conditions and are better in 4 out of 5 picture quality categories. Plasma technology will almost without exception triumph during night time viewing. LCD televisions are great for sunroom/breakfast room type environments. Also, LCD monitors are generally better for public display such as airport signage and retail store signage due to the bright room light environment" http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/plasma-vs-lcd.html "If you're in the market for a big screen television — and we're talking 50 inches and above — then we'd suggest plasma as a safe bet. Plasmas give you more bang for your buck at the big end of town, and while LCDs can give you better resolution, plasma still has the edge in terms of picture quality." http://www.cnet.com.au/plasma-vs-lcd-which-is-right-for-you-240036500.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Καλά ο καθένας λέει τα δικά του, δε βγαίνει άκρη. Καταρχάς εκεί που πήγα υπήρχε ημίφως θα έλεγα, ούτε πολλά φώτα ούτε ηλιακό φως, οπότε μη μου λες περί οικιακού χώρου και καταστήματος (παρεπιπτόντως το σπίτι μου είναι ηλιόλουστο). Τα περί λάθος στρωσίματος μάλλον δεν ισχύουν, αφού στο κατάστημα παίζει ολημερίς στην έκθεση. Αν εννοείς την πιθανότητα να είναι λάθος ρυθμισμένες οι οθόνες στην έκθεση, αυτό το δέχομαι. Πάντως αυτά που περίμενα να δω με βάση το μπλαμπλα του διαδικτύου, ΔΕΝ τα είδα, τουλάχιστον στα μέτριου κόστους μοντέλα. Επίσης, όταν λέμε πως μια τεχνολογία έχει κάποια θεωρητικά πλεονεκτήματα, αυτό δεν αποκλείει στην πράξη να μην είναι ιδιαίτερα ορατά ή ακόμα και μετριασμένα, ανάλογα με την υλοποίηση (και τα λεφτά που δίνεις φυσικά). Τέλος μια σημείωση για τις LED να κάνω, όπου διαβάζουμε "LED" σε τεχνικά χαρακτηριστικά δε σημαίνει πως το πάνελ είναι LED και άρα έχει και τα σχετικά πλεονεκτήματα (αντίθεση, χρώματα, κατανάλωση). Μερικές φορές LED σημαίνει είτε απλά αντικατάσταση των λαμπών CCFL με LED, είτε οπίσθιος φωτισμός με LED και local dimming, ενώ η τεχνολογία του πάνελ παραμένει TFT-LCD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Slobontan Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Καλά ο καθένας λέει τα δικά του, δε βγαίνει άκρη. Καταρχάς εκεί που πήγα υπήρχε ημίφως θα έλεγα, ούτε πολλά φώτα ούτε ηλιακό φως, οπότε μη μου λες περί οικιακού χώρου και καταστήματος (παρεπιπτόντως το σπίτι μου είναι ηλιόλουστο). Τα περί λάθος στρωσίματος μάλλον δεν ισχύουν, αφού στο κατάστημα παίζει ολημερίς στην έκθεση. Αν εννοείς την πιθανότητα να είναι λάθος ρυθμισμένες οι οθόνες στην έκθεση, αυτό το δέχομαι.Πάντως αυτά που περίμενα να δω με βάση το μπλαμπλα του διαδικτύου, ΔΕΝ τα είδα, τουλάχιστον στα μέτριου κόστους μοντέλα. Επίσης, όταν λέμε πως μια τεχνολογία έχει κάποια θεωρητικά πλεονεκτήματα, αυτό δεν αποκλείει στην πράξη να μην είναι ιδιαίτερα ορατά ή ακόμα και μετριασμένα, ανάλογα με την υλοποίηση (και τα λεφτά που δίνεις φυσικά). Τέλος μια σημείωση για τις LED να κάνω, όπου διαβάζουμε "LED" σε τεχνικά χαρακτηριστικά δε σημαίνει πως το πάνελ είναι LED και άρα έχει και τα σχετικά πλεονεκτήματα (αντίθεση, χρώματα, κατανάλωση). Μερικές φορές LED σημαίνει είτε απλά αντικατάσταση των λαμπών CCFL με LED, είτε οπίσθιος φωτισμός με LED και local dimming, ενώ η τεχνολογία του πάνελ παραμένει TFT-LCD. Και πάλι κανένα κατάστημα δεν συγκρίνεται με τον οικιακό χώρο. αλλά και πάλι η συγκεκριμένη τηλεόραση που έχω έχει διπλή ανακλαστική επίστρωση οπότε δεν τίθεται και θέμα ανακλάσεων. Όπως και οι περισσότερες πλέον Plasma έχουν εξοπλιστεί με αυτο. (Η καινούργια δε VT20 έχει τριπλή). η Επιλογή είναι δική σου αν ποτέ επιλέξεις τηλεόραση μεταξύ plasma και lcd, απο την στιγμή ιδιαίτερα που λες ότι έχεις ηλιόλουστο χώρο αν πάρεις και Lcd θα έχεις τηλεόραση και καθρέφτη μαζί.Όλές οι lcd έχουν ανακλάσεις, μα όλες όμως. Ναι αυτό εννοώ με τις λάθος ρυθμίσεις και έτσι μπερδευεται ο κόσμος. Που απ ότι βλέπω δεν τον πολυνοιάζει κιόλας. Ακόμα και η πιο μέτρια πλάσμα έχει καλύτερη μάυρο και κίνηση απο οποιαδήποτε lcd. Όσο για τις LED που λες, είχα μία απο τις καλύτερες LEd , την Samsung την 8000 και την έδωσα μέσα σε 6 μήνες για να πάρω plasma. Αν αυτό σου λέει κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Ναι αυτό εννοώ με τις λάθος ρυθμίσεις και έτσι μπερδευεται ο κόσμος. Όντως παίζει. Το άλλο που σκεφτόμουν μέσα μου βλέποντας διάφορα μοντέλα, είναι πως χαλαρά θα μπορούσαν να κάνουν έτσι τις ρυθμίσεις ώστε να πουλάνε περισσότερο συγκεκριμένα μοντέλα... Ακόμα και η πιο μέτρια πλάσμα έχει καλύτερη μάυρο και κίνηση απο οποιαδήποτε lcd. Για μένα κυρίως τα περί κίνησης κάνουν όντως διαφορά. Τα περί μαύρου λίγα μου λένε (εκτός αν μιλάμε για φτηνιάρικες TFT). Πρώτον επειδή για να δεις μαύρο πρέπει να έχεις κλειστά τα φώτα και να βλέπεις ντοκυμαντέρ για το διάστημα και δεύτερον επειδή το "απόλυτο μαύρο επειδή σβήνουν τα πίξελς" δε δίνει κατ'αναλογία "φοβερή αντίθεση στα χρώματα όταν είναι αναμμένα τα πίξελς". Υπάρχει μια παρεξήγηση σε αυτόν τον τομέα, θαρρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Slobontan Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Όντως παίζει. Το άλλο που σκεφτόμουν μέσα μου βλέποντας διάφορα μοντέλα, είναι πως χαλαρά θα μπορούσαν να κάνουν έτσι τις ρυθμίσεις ώστε να πουλάνε περισσότερο συγκεκριμένα μοντέλα... Για μένα κυρίως τα περί κίνησης κάνουν όντως διαφορά. Τα περί μαύρου λίγα μου λένε (εκτός αν μιλάμε για φτηνιάρικες TFT). Πρώτον επειδή για να δεις μαύρο πρέπει να έχεις κλειστά τα φώτα και να βλέπεις ντοκυμαντέρ για το διάστημα και δεύτερον επειδή το "απόλυτο μαύρο επειδή σβήνουν τα πίξελς" δε δίνει κατ'αναλογία "φοβερή αντίθεση στα χρώματα όταν είναι αναμμένα τα πίξελς". Υπάρχει μια παρεξήγηση σε αυτόν τον τομέα, θαρρώ. Μα..στο είπα και παραπάνω, σαφώς και πέφτουν "φακελάκια" με bonus στους πωλητές μετά απο συγκεκριμένο αριθμό πωλήσεων συγκεκριμένων μοντέλων. Αυτό είναι το marketing και το γνωρίζεις πολύ καλά άλλωστε. Πάει τώρα ένα ζευγάρι σε ένα πολυκατάστημα, και ψάχνει για TV. Άντε τώρα να του εξηγήσεις με μετρήσεις gamma,αντίθεσης,κίνησης, μάυρου, ότι οι Plasma υπερτερούν. Θα δει εκεί μία Samsung led να παίζει το Nemo σε bluray,θα πει και 2 παραμύθια ο πωλητης, και μέσα σε 10 λεπτά έχει γίνει η παραγγελία.. Δυστυχώς έτσι είναι. Για το μάυρο έχεις απόλυτο δίκιο. Πες μου όμως, υπάρχει περίπτωση να δεις το "Dark Knight" ντάλα καταμεσήμερο και με τις κουρτίνες ανοιχτές? Silvercoak: Καγκούρικια? Δηλαδή? Η G20 άντε να έχει 2-3 εκατοστά διαφορά απο την Samsung 8000 που είχα που ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λεπτή. Ο ορισμός της επίπεδης πλάτης όμως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 ...Πάει τώρα ένα ζευγάρι σε ένα πολυκατάστημα, και ψάχνει για TV. Άντε τώρα να του εξηγήσεις με μετρήσεις gamma,αντίθεσης,κίνησης, μάυρου, ότι οι Plasma υπερτερούν. Θα δει εκεί μία Samsung led να παίζει το Nemo σε bluray,θα πει και 2 παραμύθια ο πωλητης, και μέσα σε 10 λεπτά έχει γίνει η παραγγελία.. Δυστυχώς έτσι είναι. Συμφωνώ απολύτως. Πες μου όμως, υπάρχει περίπτωση να δεις το "Dark Knight" ντάλα καταμεσήμερο και με τις κουρτίνες ανοιχτές? Άι χάσου ρε, μία από τις αγαπημένες μου ταινίες έπιασες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Εγώ πάντως θέλω να πω οτι ο πατέρας μου είχε αγοράσει το 2000 ή 2001 μια Plasma LG 42''. Ούτε στρώσιμο της έκανε, ούτε σε πλήρη οθόνη έβλεπε το τηλεοπτικό πρόγραμμα, για να μην πολυλογώ η χρήση της μόνο προσεκτική δεν ήταν. Αυτή η τηλεόραση παίζει ακόμα και σήμερα. Βρίσκεται στο 1 μέτρο απόσταση απο μια μεγάλη μπαλκονόπορτα, και βλέπεις ακόμα και το καταμεσήμερο μια χαρά τηλεόραση. 2ον μου έχει κάνει τρελή εντύπωση που δεν υπάρχει φαινόμενο burn-in. Όχι μόνο δεν έχουν αποτυπωθεί τα λογότυπα των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά για δεις κάτι το πεμπτο πρέπει να προβάλεις κάτασπρη εικόνα, όπου εκεί θα παρατηρήσεις μόνο την μικρή διαφορά που υπάρχει στα όρια της εικόνας 4:3. Τα λέω αυτά, γιατί μιλάμε για ένα μοντέλο αρχαίο 10ετίας πλέον. Φανταστείτε τι γίνεται στα νέα μοντέλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
roxy90 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Αληθεύει ότι οι Plasma έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και απόδοσης από τις LCD & LED? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Str Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 όχι πλέον... η LG 42PQ6000 που έχω έχει 1.000.000 ώρες ζωής (αναφέρει το manual... προφανώς και δεν ισχύει αλλά καταλαβαίνεις ότι έχουν εξελιχθεί) από εικόνα είναι σα να βλέπω οθόνη CRT, που για μένα είναι και το μέτρο σύγκρισης (στα αργά παναρίσματα, που γυρνάει η κάμερα παράλληλα, εκεί που κάνουν σπασίματα όλες οι TFT των 50Hz και αυτές των 100 το δείχνουν ψεύτικο στα δικά μου μάτια, στην πλάσμα φαίνεται άψογο... ίσως γιατί είναι ψευτο600Hz) στη μπάλα... ΑΑΑΑΧΧΧΧ στη μπάλα φίλε μου!!!! δε μπορείς να φανταστείς πόσο καλή μπάλα βλέπω... φταίει το ότι είναι σαν αναλογική η εικόνα... ούτε σπαστή, ούτε ψεύτικη, ούτε τπτ... στις ταινίες είναι πάρα πολύ καλή... πολύ καλό contrast και μαύρο που το πληρώνεις πολύ περισσότερο στις TFT... 20% περισσότερο στην κατανάλωση, ΝΑΙ HD ready και όχι FULL HD, ΝΑΙ (το ανέχομαι γιατί δεν βλέπω 1080 βίντεο, ούτε κατεβάζω) αδυναμία να παίξω ματρόσκες, ΝΑΙ (αλλά παίζει όλα τα άλλα, με υπότιτλους προφανώς) μεγαλύτερο βάρος, ΝΑΙ ( χρειάζονται τζάμι μπροστά, όχι απλώς πλαστικό... νομίζω ισχύει σε όλες τις πλάσμα) δε νομίζω να ξέχασα κάτι από τα υπέρ και τα κατά... ζύγισε τα στη ΔΙΚΉ σου ζυγαριά και αποφάσισε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gedgr Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Τέλος μια σημείωση για τις LED να κάνω, όπου διαβάζουμε "LED" σε τεχνικά χαρακτηριστικά δε σημαίνει πως το πάνελ είναι LED και άρα έχει και τα σχετικά πλεονεκτήματα (αντίθεση, χρώματα, κατανάλωση). Μερικές φορές LED σημαίνει είτε απλά αντικατάσταση των λαμπών CCFL με LED, είτε οπίσθιος φωτισμός με LED και local dimming, ενώ η τεχνολογία του πάνελ παραμένει TFT-LCD. Σε όλες τις τηλεοράσεις LED το πάνελ είναι LCD. Τα LED φροντίζουν μόνο για τον οπίσθιο φωτισμό. (Κάτι τεχνολογίες τύπου OLED δεν έχουν φτάσει ακόμα στις πολλές ίντσες). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 (Κάτι τεχνολογίες τύπου OLED δεν έχουν φτάσει ακόμα στις πολλές ίντσες). Στις πολλές ίντσες έχουν φτάσει, στα καταστήματα δεν έχουν φτάσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 όχι πλέον... η LG 42PQ6000 που έχω έχει 1.000.000 ώρες ζωής (αναφέρει το manual... προφανώς και δεν ισχύει αλλά καταλαβαίνεις ότι έχουν εξελιχθεί) από εικόνα είναι σα να βλέπω οθόνη CRT, που για μένα είναι και το μέτρο σύγκρισης (στα αργά παναρίσματα, που γυρνάει η κάμερα παράλληλα, εκεί που κάνουν σπασίματα όλες οι TFT των 50Hz και αυτές των 100 το δείχνουν ψεύτικο στα δικά μου μάτια, στην πλάσμα φαίνεται άψογο... ίσως γιατί είναι ψευτο600Hz) στη μπάλα... ΑΑΑΑΧΧΧΧ στη μπάλα φίλε μου!!!! δε μπορείς να φανταστείς πόσο καλή μπάλα βλέπω... φταίει το ότι είναι σαν αναλογική η εικόνα... ούτε σπαστή, ούτε ψεύτικη, ούτε τπτ... στις ταινίες είναι πάρα πολύ καλή... πολύ καλό contrast και μαύρο που το πληρώνεις πολύ περισσότερο στις TFT... 20% περισσότερο στην κατανάλωση, ΝΑΙ HD ready και όχι FULL HD, ΝΑΙ (το ανέχομαι γιατί δεν βλέπω 1080 βίντεο, ούτε κατεβάζω) αδυναμία να παίξω ματρόσκες, ΝΑΙ (αλλά παίζει όλα τα άλλα, με υπότιτλους προφανώς) μεγαλύτερο βάρος, ΝΑΙ ( χρειάζονται τζάμι μπροστά, όχι απλώς πλαστικό... νομίζω ισχύει σε όλες τις πλάσμα) δε νομίζω να ξέχασα κάτι από τα υπέρ και τα κατά... ζύγισε τα στη ΔΙΚΉ σου ζυγαριά και αποφάσισε +1 σε όλα τα παραπάνω, κάτοχος LG 42PQ3000. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis3000 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 led και παλυ led.....100Hz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tony_Montana Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 LCD η LED ?????????? Δηλαδη αλλο LCD άλλο LED??? Moderators δεν έχει το Forum? Λοιπόν απλά δεν εχεις τα λεφτά να πάρεις LCD LED της προκοπής. Χρήση μόνο SD, θα βλέπεις , μπαλα????? και συμπιεσμένo υλικό απο το internet? HD η SD? γιατί λες για mpeg4 Αναλυσε λίγο για τη χρήση τι θες.. και τι υλικό θα βλέπεις (και όχι τι θα θελες να βλέπεις) με PS3 ,με Pc μεσω HDMI ,DVI τι? Ηχο έχεις??? Οπως σε βλέπω στα λεφτα που παίζεις παίρνεις μια PLasma (και μεγαλύτερες ιντζες) και επειδή σε ακούω λίγο αρχάριο αμαρτια είναι να δωσεις 1200+ Παλε μια plasma όπως την Lg που σου προτειναν Δεν νομίζω να σου κανει εντύπωση η διαφορα μια Px panasonic G20 με μια παλιοτερι πχ panasonic U10 Φιλικά πάντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
astrolavosg Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την αγορά plasma LG 42pj350. Πωλητής με αποθαρρυνε λέγοντας ότι η επιλογή της συγκεκριμενης ειναι κακή επιλογή. Ως επιχείρημα είπε ότι η pioneer σταμάτησε να παραγει plasma κι οτι τα νεα μοντελα σε όλες τις μαρκες αρχιζουν ολοενα και λιγοστευουν. Θα πρεπει λεει να πονηρευτώ πως δινεται 42ρα plasma 450 κατοσταρικα. Ότι τα 600 Ηz ειναι μουφα (ως δευτερος επεξεργαστης που ειναι μόνο για μοστρα) όπως και τα της αντιθεσης (που πάει σε κατι εκατομυρια). Συνέχισε λέγοντας πως όταν θα ερθει το ψηφιακο σημα η εικονα θα παρουσιασει μεγαλη πτωση. Δεν ξερω αν ο τυπος ήταν απλά σε ενα επαγγελματικο παραλλήρημα ή έχουν καποια βαση αυτά που είπε. Βασικά την θέλω για αθλητικες εκπομπες κι αγωνες, ταινιες (που κατεβαζω απο το internet) και αν γινεται και ως ψηφιακή κορνιζα (να προβαλλω φωτο). Ευχαριστώ, Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.