Προς το περιεχόμενο

Αγορά τηλεόρασης 40 ή 42 led ή LCD?

roxy90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την γνώμη σας παρακαλώ μιά και θέλω τις επόμενες ημέρες και ενόψει παγκόσμιου πρωταθληματος να αντικαταστήσω την 30άρα Toshiba 5ετίάς που έχω με κάποια σύγχρονη που να έχει και mpeg4 φυσικά. Τι προτείνετε για αθλητικά θέματα και ταινίες (από dvd ή ψηφιακό δέκτη δορυφορικό)?

Τιμή που κοιτάω - έως 1.200, με όσο το δυνατόν προς τα κάτω ....

Θα με ενδιαφέρει να έχει τα καλούδια των 100hz, usb και (ζητάω πολλά) ethernet..:devil:

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ έχω την Samsung Β650 με 100 Hz, usb και ethernet. Είναι πολύ καλή. Την πήρα 750 ευρό από πλαίσιο.

Για να επιλέξεις καλύτερα κοίτα και σε αυτό το site:

http://www.avclub.gr/forum/index.php

Τα παιδιά εκεί ξέρουν καλύτερα.

Δημοσ.

Philips δε θα έπαιρνα. Sony ή Samsung.

Αν σου περισσεύουν 1200 θα πάρεις κυριλέ πράγμα (προσωπικά μια BRAVIA NX που είναι και ολοκαίνουργιο μοντέλο θα τη τσίμπαγα). Αν δε σου περισσεύουν, τότε θα κάνεις μια χαρά δουλειά και με 400€ λιγότερα.

Ψάξε στο διαδίκτυο να δεις τί διαθέσιμα μοντέλα υπάρχουν, σημείωσέ τα σε ένα χαρτάκι και μετά οπωσδήποτε τράβα να τα δεις από κοντά σε έκθεση για να αποφασίσουν τα μάτια σου μόνο. Από δική μου εμπειρία διάβασα ένα κάρο μπλαμπλα στο διαδίκτυο και τελικά μόλις τις είδα από κοντά τελείως άλλα είδαν τα ματάκια μου.

Επίσης μια προσωπική μου άποψη είναι πως αν δεν έχει κάποιος λεφτά "για πέταμα", το να πας να δώσεις όσα-νά-'ναι για μια τηλεόραση είναι κακή επένδυση διότι α) η εγγύηση κρατάει 2 χρόνια και μετά άμα σου χαλάσει τη χαιρετάς (πάνε τα παλιά που έπαιρνες CRT και δεν ήξερες ποιός θα πεθάνει πρώτος) και β) μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε τόσο βελτιωμένη τεχνολογία που θα μπεις πάλι σε πειρασμό να πάρεις καινούργια.

Δημοσ.
Εγώ έχω την Samsung Β650 με 100 Hz, usb και ethernet. Είναι πολύ καλή. Την πήρα 750 ευρό από πλαίσιο.

Για να επιλέξεις καλύτερα κοίτα και σε αυτό το site:

http://www.avclub.gr/forum/index.php

Τα παιδιά εκεί ξέρουν καλύτερα.

Φαίνεται καλή, εχω διαβάσει για αυτή και στο avclub.gr, αλλά πλέον δεν υπάρχει στα μεγάλα μαγαζιά, μια και θεωρείται περασμένο μοντέλο.

"

Philips δε θα έπαιρνα. Sony ή Samsung.

Αν σου περισσεύουν 1200 θα πάρεις κυριλέ πράγμα (προσωπικά μια BRAVIA NX που είναι και ολοκαίνουργιο μοντέλο θα τη τσίμπαγα). Αν δε σου περισσεύουν, τότε θα κάνεις μια χαρά δουλειά και με 400€ λιγότερα.

Ψάξε στο διαδίκτυο να δεις τί διαθέσιμα μοντέλα υπάρχουν, σημείωσέ τα σε ένα χαρτάκι και μετά οπωσδήποτε τράβα να τα δεις από κοντά σε έκθεση για να αποφασίσουν τα μάτια σου μόνο. Από δική μου εμπειρία διάβασα ένα κάρο μπλαμπλα στο διαδίκτυο και τελικά μόλις τις είδα από κοντά τελείως άλλα είδαν τα ματάκια μου."

----->Το έχω κάνει αυτό, αλλά δυστυχώς στις εκθέσεις όλα σχεδόν τα μοντέλα μου φαίνονται ίδια, μιά που συνήθως παίζουν και τα ίδια τέλεια Blueray videos.

Επίσης μια προσωπική μου άποψη είναι πως αν δεν έχει κάποιος λεφτά "για πέταμα", το να πας να δώσεις όσα-νά-'ναι για μια τηλεόραση είναι κακή επένδυση διότι α) η εγγύηση κρατάει 2 χρόνια και μετά άμα σου χαλάσει τη χαιρετάς (πάνε τα παλιά που έπαιρνες CRT και δεν ήξερες ποιός θα πεθάνει πρώτος) και β) μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε τόσο βελτιωμένη τεχνολογία που θα μπεις πάλι σε πειρασμό να πάρεις καινούργια.

Βαρύ αυτό-δηλαδή τότε δεν θα πρέπει να παίρνουμε τπτ μιά και υπάρχει στο μέλλον το καλύτερο .....Χώρια που η CRT μου πρέπει να είχε χαλάσει 2 με 3 φορές στα 14 χρόνια...

Δημοσ.
...τίποτα απ' αυτά...

...πενηντάρα, πλάσμα < 1000...

Ξεφέγουμε κάπως, μιά και η απόσταση παρακολούθησης είναι 3 περίπου μέτρα (2,90 για την ακρίβεια):mrgreen:

Δημοσ.

Η ιδανική απόσταση δηλαδή για να βλέπεις στις 50 ίντσες. Και δεν υπερβάλω, διότι κι εγώ στην ίδια ακριβώς απόσταση κάθομαι (2,90) και βλέπω σε μια 50άρα plasma. Όσοι ασχολούνται με τη εικόνα και ήχο (δες πχ διάφορα σχετικά sites/forum, fullhd.gr / avsite.gr) το ίδιο θα σου πουν.

Για τα χρήματα που διαθέτεις, η ιδανική επιλογή είναι η Panasonic P46G20, με τιμή γύρω στα 1200€. Έχει όλα αυτά που ζητάς και θα παρακολουθήσεις πολύ καλύτερα τους αγώνες απο οποιαδήποτε LCD.

Δημοσ.

Eπιβεβαιώνω τα λεγόμενα του Sorath χρήστης της 50G20 εδώ και 1 μήνα και κάτι παραπάνω απο ευχαριστημένος. Στα 2,8 που είμαι βλέπω τέλεια Nova,DVD, αλλά στο bluray... χρειάζομαι κυάλια..

---------- Προσθήκη στις 10:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:29 ----------

Ξεφέγουμε κάπως, μιά και η απόσταση παρακολούθησης είναι 3 περίπου μέτρα (2,90 για την ακρίβεια):mrgreen:

2.9 για 32άρα? Το τηλεσκόπιο το δίνουν δώρο η εξτρα?

Δημοσ.
πάνε τα παλιά που έπαιρνες CRT και δεν ήξερες ποιός θα πεθάνει πρώτος

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Με σκότωσες! Rofl κυριολεκτικά όμως.

Δεν ισχύει αυτό για όλες τις CRT βέβαια.

Συμφωνώ με όλο σου το post βέβαια. Δεν φταίμε εμείς που έχουμε στραφεί στο κινέζικο μοντέλο. Φταίνε οι γελοίοι product-managers που δίνουν τέτοια specs για τις πρώτες ύλες τους ώστε το προϊόν να χαλάσει ακριβώς μετά από 2 χρόνια. Μη γελάτε, θέλει υψηλή επιστημονική κατάρτιση για να το πετύχεις αυτό.

Επί της ουσίας του post, έχεις 3 λύσεις:

• plasma, μεγάλη, καγκούρικη, ενεργοβόρα super εικόνα,

• led ντελικάτη, καθαρή, ζωντανή, ακριβή για αυτά που δίνει ή

• lcd "απαρχαιωμένη" τεχνολογία, αλλά η καλύτερη σύμφωνα με το κινέζικο μοντέλο.

Εγώ πήρα την Samsung Β620 499 € όταν άνοιξε το Saturn. 40', 100 Hz, Full HD και παίζει και mkv από το Usb, αν την πείσεις ότι είναι B650. Εντάξει, δεν έχει Ethernet, θα ζήσω. Τώρα τη δίνουν 549€.

Άμα όμως σου περισσεύουν τα φράγκα (aka "γιατί μπορείς") και ο χώρος, πάρε plasma 2345΄να γουστάρεις.

Οι led είναι για καταστάσεις "έχω apple". (Ντελικάτες, πανάκριβες,εντυπωσιακές, μπορείς να τις επιδείξεις σε κοινό αναλόγου "εκλεπτυσμένου" γούστου)

Δημοσ.
Eνώ οι LCD σκίζουν στα φώτα ..

Στις πλάσμα γενικώς δε βλέπεις σόι όταν υπάρχει φως στο περιβάλλον, πράγμα που συνέβαινε και στις CRT. Δεν αναφέρομαι στις αντανακλάσεις του καλύμματος του πάνελ.

Δημοσ.

Slobontan σε ζηλεύω :P

PCharon μάλλον έχεις μείνει μερικά χρόνια πίσω.

Είμαι κάτοχος της P50G10 και ακόμα σε έντονο φως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εικόνα.Μια χαρά είναι η φωτεινότητα. Επίσης η καινούργια P50G20 (και γενικότερα η σειρά G20), έχει επιπλέον εφαρφμόσει νέες τεχνολογίες για την περαιτέρω αύξησης της φωτεινότητας και της ελαχιστοποίησης στην διαφορά της προβολής της εικόνας απο εξωτερικούς παράγοντες.

SilverCloak Το μεγάλη και καγκούρικη απο που το συμπέρανες; Στο πάχος, οι LCD με τις Plasma δεν έχουν πλεον καμία διαφορά. Καθώς και στην κατανάλωση ενέργειας. Η διαφορά δεν ξεπερνά το 10-15%.

Δημοσ.
PCharon μάλλον έχεις μείνει μερικά χρόνια πίσω.

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα να δω από κοντά οθόνες και οι πλάσμα φαίνονταν χάλια από φωτεινότητα.

Επίσης δεν είναι όλες ίδιες, εξαρτάται και πόσα πλήρωσες για μία οθόνη.

Πάντως όπως ειπώθηκε εν προκειμένω αφού τη θέλει για μπάλα και ταινίες, συμφωνώ πως η πλάσμα είναι η καλύτερη value for money επιλογή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...