Ninth_Gate Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Σωστά, μπορεί να υπάρχουν δάσκαλοι που θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους αλλά να μη θέλουν ή να μη μπορούν να μπουν στο δημόσιο. Μεγάλα κορόιδα. Πάντως το ότι ένα iPhone (ας είναι το πάγιο, αφού μπορούμε να το πάρουμε φτηνά γιατί να μην το κάνουμε) και η γκρίνια για τα 1050 ευρώ (λίγα είναι, τα golden boys παίρνουν περισσότερα) είναι δείγμα ανθρώπου που σκέφτεται εναλλακτικά και ζει χωρίς να ασπάζεται τον υπερκαταναλωτισμό σηκώνει αμφισβήτηση. Γιατι ποιος πλέον δεν ασπάζεται τον υπερκαταναλωτισμό;; Μόνο οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας και αυτό γιατι έχουν ζήσει φτωχικά με πολλές στερήσεις και χωρίς ανέσεις. Εμείς έτσι μάθαμε και έτσι ζούμε...ή μήπως έτσι μας έμαθαν;;;
StrEaMLiNe Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Γιατι ποιος πλέον δεν ασπάζεται τον υπερκαταναλωτισμό;; Μόνο οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας και αυτό γιατι έχουν ζήσει φτωχικά με πολλές στερήσεις και χωρίς ανέσεις. Εμείς έτσι μάθαμε και έτσι ζούμε...ή μήπως έτσι μας έμαθαν;;; Αυτός που δεν έχει 10 ζευγάρια παπούτσια αλλά έχει 3-4, αυτός που δεν αλλάζει κινητό κάθε χρόνο αλλά που κρατάει το παλιό κι ας μην έχει τόσο επαναστατική κάμερα, αυτός που δεν αγοράζει 4 καφέδες την ημέρα αλλά 1 και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχουν τέτοια άτομα; Αν όχι τότε εκπλήσσομαι. Γιατί και όσοι παίρνουν 700-800 και παραπονιούνται, δε γίνεται να έχουν ταυτόχρονα περιττά έξοδα.
Ninth_Gate Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Αυτός που δεν έχει 10 ζευγάρια παπούτσια αλλά έχει 3-4, αυτός που δεν αλλάζει κινητό κάθε χρόνο αλλά που κρατάει το παλιό κι ας μην έχει τόσο επαναστατική κάμερα, αυτός που δεν αγοράζει 4 καφέδες την ημέρα αλλά 1 και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχουν τέτοια άτομα; Αν όχι τότε εκπλήσσομαι. Γιατί και όσοι παίρνουν 700-800 και παραπονιούνται, δε γίνεται να έχουν ταυτόχρονα περιττά έξοδα. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που είναι ακριβώς έτσι. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά άτομα που δεν είναι έτσι; ---------- Προσθήκη στις 23:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:44 ---------- Αυτός που δεν έχει 10 ζευγάρια παπούτσια αλλά έχει 3-4, αυτός που δεν αλλάζει κινητό κάθε χρόνο αλλά που κρατάει το παλιό κι ας μην έχει τόσο επαναστατική κάμερα, αυτός που δεν αγοράζει 4 καφέδες την ημέρα αλλά 1 και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχουν τέτοια άτομα; Αν όχι τότε εκπλήσσομαι. Γιατί και όσοι παίρνουν 700-800 και παραπονιούνται, δε γίνεται να έχουν ταυτόχρονα περιττά έξοδα. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που είναι ακριβώς έτσι. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά άτομα που δεν είναι έτσι;
black_widow Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 koulouri όταν έρθεις Αθήνα θα έχεις και τα μαύρα λεφτά σου από ιδιαίτερα, εκεί που είσαι δε θα έχεις πελάτες για ιδιαίτερα. Αυτό που προκαλεί με τους δασκάλους είναι ότι ενώ δουλεύετε τόσο λίγες ώρες με λεφτά σχετικά καλά για τις ώρες που δουλεύετε + το μεγάλο ατού της μονιμότητας του δημοσίου+ τα λεφτά από ιδιαίτερα αφορολόγητα χωρίς ΤΕΒΕ ( όταν έρχεστε κοντά στο σπίτι σας) εσείς συνεχίζετε να γκρινιάζετε. Πραγματικά δεν έχω γνωρίσει νέο δάσκαλο που να μη γκρινιάζει συνεχώς και να μη κλαίγεται. Αν η επιλογή στο μηχανογραφικό σας έγινε με γνώμονα καθαρά την αποκατάσταση στο δημόσιο χωρίς να σας αρέσει η δουλειά , χωρίς να αγαπάτε τα παιδιά κακό του κεφαλιού σας. Τα λεφτά που παίρνετε είναι τα καλύτερα για νεοεισερχόμενο στην αγορά εργασίας αλλά χωρίς περιθώρια για αυξήσεις. Δε σας υποσχέθηκε κανείς αμύθητα λεφτά. Και όχι δε γίνεται να πληρώνεστε πλουσιοπάροχα για λίγες ώρες από το Δημόσιο που συνεχώς δανείζεται για να σας πληρώνει όλους εσάς τους γύρω στο 1 εκ. δημόσιους υπαλλήλους. Βγες από το μικρόκοσμο σου και δες τι γίνεται γύρω σου. Όσο για τα έξοδα σου, εσύ ξανοίχτηκες υπερβολικά. Θα μπορούσες να πληρώνεις χαμηλότερο ενοίκιο και να είχες πάρει ένα φτηνό αμάξι για να κάνεις τη δουλειά σου. Κοινώς, όταν δε σου φτάνουν τα 1100+ που παίρνεις χωρίς να έχεις οικογένεια στο κατσικοχώρι κάτι κάνεις στραβά. Υ.Γ. Δεν έχω σκοπό να σου παραθέσω αναλυτικό βιογραφικό μου σημείωμα μόνο και μόνο επειδή σου απάντησα, δεν έχω να σου αποδείξω κάτι, εσύ το άνοιξες το topic .
BritGreek Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 koulouri όταν έρθεις Αθήνα θα έχεις και τα μαύρα λεφτά σου από ιδιαίτερα, εκεί που είσαι δε θα έχεις πελάτες για ιδιαίτερα. Αυτό που προκαλεί με τους δασκάλους είναι ότι ενώ δουλεύετε τόσο λίγες ώρες με λεφτά σχετικά καλά για τις ώρες που δουλεύετε + το μεγάλο ατού της μονιμότητας του δημοσίου+ τα λεφτά από ιδιαίτερα αφορολόγητα χωρίς ΤΕΒΕ ( όταν έρχεστε κοντά στο σπίτι σας) εσείς συνεχίζετε να γκρινιάζετε. ... Όσο για τα έξοδα σου, εσύ ξανοίχτηκες υπερβολικά. Θα μπορούσες να πληρώνεις χαμηλότερο ενοίκιο και να είχες πάρει ένα φτηνό αμάξι για να κάνεις τη δουλειά σου. Κοινώς, όταν δε σου φτάνουν τα 1100+ που παίρνεις χωρίς να έχεις οικογένεια στο κατσικοχώρι κάτι κάνεις στραβά. Υ.Γ. Δεν έχω σκοπό να σου παραθέσω αναλυτικό βιογραφικό μου σημείωμα μόνο και μόνο επειδή σου απάντησα, δεν έχω να σου αποδείξω κάτι, εσύ το άνοιξες το topic . Με συγχωρείς, αλλά με ενοίκιο, λογαριασμούς και τρόφιμα τα 1100 ευρώ για να ζήσει κανείς είναι οριακά και κατά τη γνώμη μου δεν φτάνουν, εκτός κι αν κάποιος δεν βγαίνει ούτε για ένα καφέ, δεν αγοράζει κανένα ρούχο εκτός λαϊκής-κινέζικων και δεν έχει καν κοινωνική ζωή. Έτσι, όμως, κατά τη γνώμη μου, δεν ζει. Επίσης, οι δάσκαλοι του Δημοτικού δεν είναι πολύ εύκολο να βρουν ιδιαίτερα, εκτός από κάποια φροντιστήρια που τους προσλαμβάνουν για μελέτη.
Lucifer Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 1100 ευρώ σε Ελλάδα και μάλιστα επαρχία είναι οριακά. Το μάθαμε κι αυτό.
BritGreek Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 1100 ευρώ σε Ελλάδα και μάλιστα επαρχία είναι οριακά.Το μάθαμε κι αυτό. Να' τος πάλι. Γιατί, Lucifer, δεν είναι; Έχεις συγκεκριμένα παραδείγματα σήμερα και το λες;
Lucifer Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Οριακά είναι τα 700 για τιμές Δανίας. Εξακριβωμένο. Η Δανία είναι πολύ πιο ακριβή από την Ελλάδα. Επίσης εξακριβωμένο. Αυτό μου αρκεί. Τώρα βέβαια αν μιλάμε για άνθρωπο που θέλει να μένει μόνος του σε 100 τετραγωνικά νεόκτιστου και να πηγαίνει ως το περίπτερο με το Audi TT, ε ναι, τα 1100 είναι οριακά.
BritGreek Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Οριακά είναι τα 700 για τιμές Δανίας. Εξακριβωμένο.Η Δανία είναι πολύ πιο ακριβή από την Ελλάδα. Επίσης εξακριβωμένο. Αυτό μου αρκεί. Τώρα βέβαια αν μιλάμε για άνθρωπο που θέλει να μένει μόνος του σε 100 τετραγωνικά νεόκτιστου και να πηγαίνει ως το περίπτερο με το Audi TT, ε ναι, τα 1100 είναι οριακά. Αν σκεφτείς ότι η μισή Ελλάδα είναι χρεωμένη σε κάρτες, δόσεις δανείων (αυτοκίνητο, σπίτι), κλπ, τότε θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι τα 1100 και τα 2000 είναι ελάχιστα φίλε μου. Δεν μιλάμε για απλή επιβίωση, αλλά για ζωή σε αποδεκτά επίπεδα. Θα περιμένει ο Έλληνας να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο; Θα πάει η γυναίκα του να γεννήσει σε δημόσιο; Θέλω να πω ότι αναγκαστικά για πολλούς η ιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος (περίθαλψή), ειδικά όταν έχεις οικογένεια. Βάλε λοιπόν και κάτι τέτοια έξοδα, και θα δεις ότι είναι πολύ λίγα τα λεφτά που συζητάμε. Θα σου πω το εξής απλό για μέσα στην Αθήνα. Η γυναίκα μου για τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να είναι στην Αθήνα λόγω δουλειάς. Ο μικρός μου ο γιος πρέπει να πάει υποχρεωτικά προνήπιο και θα ακολουθήσει τη μαμά του. Σε πληροφορώ ότι δεν υπάρχουν θέσεις στα δημόσια, και υποχρεώνομαι εγώ να τον στείλω σε ιδιωτικό. Ξέρεις πόσο κοστίζει; 350 ευρώ το μήνα + σχολικό + γεύματα, για να είναι λίγο αξιοπρεπές από άποψη χώρων και προσωπικού. Εγώ λέω ότι όπου υπάρχει φτώχια, υπάρχει και γκρίνια. Και αν μου λες ότι η Δανία είναι πιο ακριβή από την Ελλάδα κι εσύ περνάς με 700 ευρώ, τότε sorry φίλε μου, αλλά πεινάς και δεν το παραδέχεσαι. Στην Ελλάδα ΔΕΝ ζει κανείς με 700 ευρώ.
StrEaMLiNe Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Επίσης, οι δάσκαλοι του Δημοτικού δεν είναι πολύ εύκολο να βρουν ιδιαίτερα, εκτός από κάποια φροντιστήρια που τους προσλαμβάνουν για μελέτη. Κι όμως, όλο και περισσότερα παιδιά αρχίζουν (ή καλύτερα τους επιβάλλεται να αρχίσουν) ιδιαίτερα από το δημοτικό, πράγμα βλακώδες για μένα.
andreasl Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μερικοί κάνετε εύκολη κριτική επειδή σας βολεύει να βρίζετε τον κακό δημόσιο υπάλληλο που φταίει για την κατάντια του κόσμου. Μπήκα σε μια θέση που είχε μισθό -κατά τη γνώμη μου- χαμηλό (δε με νοιάζει αν στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν χαμηλότερο, ξέρω απλά ότι δεν με φτάνουν και παίρνω από τους γονείς μου συμπλήρωμα) και επιπροσθέτως μου απαγορεύεται να ασκήσω κάποια άλλη μορφή εργασίας στον ομολογουμένως αρκετό ελεύθερο χρόνο μου. Αφού γύρισα όλη την ελληνική επαρχία επί χρόνια και επιτέλους κατάφερα να έρθω στην Αθήνα, τώρα έρχονται και μου λένε ότι κόβεται μεγάλο μέρος του μισθού μου (που ήδη δε μου φθάνει να ταίσω την οικογένεια μου με γυναίκα άνεργη και δύο παιδιά). Εγώ προσωπικά νοιώθω εξαπατημένος. Θέλω να σηκωθώ και να φύγω, και ψάχνω τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχω. Ανακαλύπτω λοιπόν ότι ουσιαστικά έχει διαλυθεί η χώρα, δεν υπάρχει πιθανότητα να βρω αλλού δουλειά προς το παρόν, ούτε σκέψη να ανοίξω καμιά επιχείρηση αφού κλείνουν η μία μετά την άλλη. Έχω εγκλωβιστεί σε μια δουλειά που δεν πληρώνει ικανοποιητικά και σε μια χώρα που με πούλησε στις ξένες τράπεζες. Πρέπει να καταλάβετε κύριοι ότι δεν είμαστε όλοι βύσματα, τόσοι είμαστε που σκιστήκαμε και δώσαμε ΑΣΕΠ όπως κι εσείς. Δεν πρέπει να μας φθονείτε γι' αυτό. Εδώ είναι αγώνας επιβίωσης. Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και πως θα ταίσει τα παιδιά του. Δεν σας κατηγορώ γι' αυτό, κι εγώ το ίδιο κάνω. Αν ποτέ καταφέρει η Ελλάδα να είναι λιγότερο απάνθρωπη με το λαό της, με ανεργία σε λογικά πλαίσια και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα, σας τη χαρίζω τη θέση του καθηγητή πληροφορικής στη δημόσια εκπαίδευση. Θα προσπαθήσω να φύγω από τη μιζέρια. Μέχρι τότε κάνω απλώς όνειρα.
alexx20 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Οριακά είναι τα 700 για τιμές Δανίας. Εξακριβωμένο.Η Δανία είναι πολύ πιο ακριβή από την Ελλάδα. Επίσης εξακριβωμένο. Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι υπαρχει χωρα πιο ακριβη απ τη ψωροΕλλαδα... Πόσο κανει ο καφες στη Δανια? πόσο κανει το ιντερνετ? πόσο κανει το ψωμι και το γαλα? (ναναι καλα ο Βγενοπουλος που μας πηγε το παστεριωμενο μονολιτρο στο 1€). Ακομα κι αν σε καποια ειδη ειναι οντως πιο ακριβη η Δανια, οι μισθοι τους ειναι πολυ μεγαλυτεροι. ΠΟΣΟ ειναι ο βασικος μισθος εκει? 700€?...
Lucifer Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μέση τιμή καπουτσίνο, 45 κορώνες (5 ευρώ). Ίντερνετ δεν έχω ιδέα,περιλαμβάνεται στο νοίκι. Ψωμί νορμάλ 3ευρω, κάτι μαύρα από πίτουρο κοντά στο 1.5 το μισόκιλο. Βασικός μισθός 2700 περίπου. Αν σκεφτείς ότι η μισή Ελλάδα είναι χρεωμένη σε κάρτες, δόσεις δανείων (αυτοκίνητο, σπίτι), κλπ, τότε θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι τα 1100 και τα 2000 είναι ελάχιστα φίλε μου. Χέστηκα για τους χρεωμένους. Όταν έχεις 5 και αγοράζεις κάτι που κάνει 20 βερεσέ, ήξερες απ' την αρχή τι θα παιχτεί. Πούλα το νεφρό σου, πούλα αίμα, κάνε πιάτσα, αυτοκτόνησε -αλλά μη γκρινιάζεις. Δεν μιλάμε για απλή επιβίωση, αλλά για ζωή σε αποδεκτά επίπεδα. Θα περιμένει ο Έλληνας να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο; Θα πάει η γυναίκα του να γεννήσει σε δημόσιο; Θέλω να πω ότι αναγκαστικά για πολλούς η ιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος (περίθαλψή), ειδικά όταν έχεις οικογένεια. Βάλε λοιπόν και κάτι τέτοια έξοδα, και θα δεις ότι είναι πολύ λίγα τα λεφτά που συζητάμε. Επίσης πρόβλημά του. Αν του κακοπέφτει το Ιπποκράτειο και το Αλεξάνδρα, ας δώσει τις χιλιάρες στο Ιασώ για να ταΐζουν το μπέμπη το ίδιο γάλα. Και όταν λέμε "βγαίνω οριακά" δε μιλάμε για πολυτέλειες, μιλάμε για επιβίωση. Αν μιλάμε για διαβίωση, εξαρτάται από τον άνθρωπο -για μένα διαβίωση είναι να μπορώ να αγοράσω κάτι που μου αρέσει χωρίς να σκέφτομαι αν έχω αρκετά στο λογαριασμό. Για μένα, αυτό είναι σπάνιο -για την ξανθιά Ελεεινίδα, μπορεί να σημαίνει να αγοράσει το τάδε κωλοτζίν που κάνει 200 ευρώ. Θα σου πω το εξής απλό για μέσα στην Αθήνα. Η γυναίκα μου για τα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να είναι στην Αθήνα λόγω δουλειάς. Ο μικρός μου ο γιος πρέπει να πάει υποχρεωτικά προνήπιο και θα ακολουθήσει τη μαμά του. Σε πληροφορώ ότι δεν υπάρχουν θέσεις στα δημόσια, και υποχρεώνομαι εγώ να τον στείλω σε ιδιωτικό. Ξέρεις πόσο κοστίζει; 350 ευρώ το μήνα + σχολικό + γεύματα, για να είναι λίγο αξιοπρεπές από άποψη χώρων και προσωπικού. Μέσα, μα εγώ μιλάω για έξοδα ενός ανθρώπου σε σπίτι για έναν άνθρωπο. Παιδιά/σκυλιά είναι άλλη ιστορία. Εγώ λέω ότι όπου υπάρχει φτώχια, υπάρχει και γκρίνια. Και αν μου λες ότι η Δανία είναι πιο ακριβή από την Ελλάδα κι εσύ περνάς με 700 ευρώ, τότε sorry φίλε μου, αλλά πεινάς και δεν το παραδέχεσαι. Στην Ελλάδα ΔΕΝ ζει κανείς με 700 ευρώ. Δε θα είχα πρόβλημα να το παραδεχτώ αν συνέβαινε. Εδώ από τα 700, τα 500 πάνε σε νοίκι (περιλαμβάνει ΔΕΚΟ και νετ) και τα υπόλοιπα 200 σε φαγητά κτλ. Προφανώς η "έξοδος" είναι από όσα περισσεύουν και προφανώς ότι ρούχα ψωνίζω, τα ψωνίζω από Ελλάδα. Για εμένα αυτό είναι ο τρόπος που ζω, καταλαβαίνω πως για άλλους το να μην παίρνουν ένα σακάκι το μήνα μπορεί να είναι αβάσταχτο -το θέμα είναι πως εγώ παίρνω κιλά (γαμώ το κέρατο) εδώ πάνω και άρα, επίσημα, "βγαίνω οριακά".
black_widow Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 ΒritGreek μιλάμε για ένα νεοδιόριστο εκπαιδευτικό νεαρής ηλικίας χωρίς οικογένεια ( έτσι έχει αφήσει να εννοηθεί). Δεν έχει παιδιά και λογικά δε θα έχει προλάβει να χρεωθεί δάνεια και κάρτες στην ηλικία του. Δε μένει Αθήνα που η ζωή είναι σαφώς και πιο ακριβή. Όσο για κοινωνική ζωή , τι κοινωνική ζωή θα έκανε εκεί πέρα έτσι και αλλιώς.Και πόσα ρούχα πια να πάρει, από άλλες χρονιές ρούχα δεν έχει να βάλει ή είναι τόσο κοσμικό μέρος που θα τον παρεξηγήσουν αν πάρει κανένα φτηνό ρούχο; Τα λεφτά που πληρώνει για σπίτι + αυτοκίνητο είναι δική του επιλογή, θα μπορούσε να την έβγαζε και πιο οικονομικά. Ακόμα και Αθήνα με αυτά τα λεφτά για 1 άτομο ζεις. Άσε που όταν έρθει Αθήνα θα έχει και τα μαύρα λεφτά από ιδιαίτερα γιατί χρόνο για να ασχοληθεί και με αυτά θα έχει μπόλικο. Εσύ πας να συγκρίνεις τον εαυτό σου που έχει οικογένεια και έχεις πολλά περισσότερα έξοδα από αυτόν, όπως η ιδιωτική ασφάλιση( την οποία έκανες γιατί είσαι γονιός και φοβάσαι και με το δίκιο σου) με κάποιον που έχει να φροντίσει μόνο τον εαυτό του ( τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί με την ανάλυση των εξόδων που έκανε). Π.χ. στην ανάλυση του δεν είδα να αναφέρει δόσεις για οικοσυσκευές και έπιπλα, ή τα είχε μαζέψει τα λεφτά δηλαδή για αυτά ή κάποιος τον επιχορήγησε για αυτά ( βλέπε γονείς) . Συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις δηλαδή.
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Μην τρελαίνεστε για τα ορθογραφικά... ξέρετε πόσοι φύγαν στη Βουλγαρία για παιδαγωγικό; Όλοι δουλεύουν σήμερα, με αναγνωρισμένα πτυχία (λόγω ΕΕ). Για να μην πούμε για το επίπεδο των τμημάτων στην Ελλάδα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.