Προς το περιεχόμενο

Δασκαλοι + οικονομικη κριση

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά κάνα τετράμηνο άδεια βγαίνει για την πλάκα. Άσε και αν είσαι γυμναστής τι γίνεται.... πολύ κούραση. Περισσότερο πάντως είναι το αίσθημα ασφάλειας που νοιώθεις. Ξέρεις ότι κάθε μήνα θα πέσει το ρευστό. Στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρεις τι σε ξημερώνει.

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
καθηγητης δεν ειναι τοσο ευκολο οσο δασκαλος αλλα και παλι δεν σκοτωνονται

τι διαφορά εχει καθηγητης (γυμνασιου-λυκειου) απο δασκαλο?

Καλά κάνα τετράμηνο άδεια βγαίνει για την πλάκα. Άσε και αν είσαι γυμναστής τι γίνεται.... πολύ κούραση. Περισσότερο πάντως είναι το αίσθημα ασφάλειας που νοιώθεις. Ξέρεις ότι κάθε μήνα θα πέσει το ρευστό. Στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρεις τι σε ξημερώνει.

Ναι αλλα λεω επιπροσθετα οτι μεταξυ των δημοσιων υπαλληλων οι δασκαλοι ειναι προνομιουχοι γιατι δουλευουν λιγο.

Δημοσ.
δεν είναι μόνο η βελτίωση του μισθού όμως το θέμα, είναι και να προσπαθεί κανείς να γίνεται καλύτερος. Διαφωνείς? Μόνο με το να κλαίγεται γιατί δεν του φτάνουν δεν θ΄αλλάξει κάτι. Όσο για την κατοχή, προσωπικά δεν θεωρώ ότι η κατοχή ξεκινά τώρα, τώρα ήρθε ο λογαριασμός. Κατοχή μας έχουν οι πολιτικοί ΜΑΣ τις τελευταίες δεκαετίες μαζί με τους συνδικαλιστές ΜΑΣ.

κουλούρι άδικα γίνεσαι επιθετικός. Δεν έχει κανένα νόημα. Τα μηνύματά σου είναι όλα εδώ, πάρτο σαν άσκηση και ψάξε τα λάθη σου μόνος. Κράτα και ένα λεξικό από δίπλα. Φιλάκια πολλά.

Μαλλον καποιος γιατρος εκει που δουλευεις σου εχει δημιουργησει αυτο..

Υπαρχουν ειδικοι εκει εξω που μπορουν να σε βοηθησουν, μην απελπιζεσαι..

Σου ευχομαι τα καλυτερα!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ 1ον παιζει να ειναι 1-2 μεσα σε 20 post 2ον ειναι απο κεκτημενη ταχυτητα και 3ον αν ηξερες ορθογραφια θα ΗΞΕΡΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!!

Εσύ ξεκίνησες το thread! Αν θέλεις να σου το εξηγήσω σαν να είσαι παιδάκι του δημοτικού τότε ok. Να σου πω προκαταβολικά ότι αυτά που γράφεις με διασκεδάζουν και δυστυχώς επαληθεύουν κάποια πράγματα τα οποία πιστεύω.

Ο λόγος είναι ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις τι έχω σπουδάσει και τι δουλειά κάνω. Γκε γκε; Μπορείς να συζητήσεις και να κρίνεις κάποιον από αυτά που γράφει, όχι από το πόσο χρονών είναι, τι δουλειά κάνει, αν είναι μαύρος ή άσπρος, τι ψηφίζει, αν είναι κουτσός, αν είναι αθλητής, αν είναι φτωχός. Κατάλαβες παιδάκι του δημοτικού; Δε με νοιάζει αν χρειάζεσαι αναπηρικό καροτσάκι ή αυτοκίνητο για να κινείσαι. Δε σου ζήτησα να μου το πεις, γιατί είναι μια παντελώς άχρηστη πληροφορία για να διαμορφώσω γνώμη πάνω στο θέμα.

Επιπλέον θα είμαι ο τελευταίος που θα χαρώ με τη μείωση του μισθού σου. Επί της ουσίας, λέω απλά ότι συγκριτικά με την πλειοψηφία είσαι τυχερός και δεν μπορώ να ακούω δάσκαλους να παραπονιούνται.

Επί της ουσίας λοιπόν έχεις να πεις κάτι, χωρίς να παίρνεις μεμονωμένα παραδείγματα του το πως την παλεύει η αδερφή σου με 700 ευρώ "μένοντας στο πατρικό σας σπίτι, τόσο απλά!" και άλλες τέτοιες -οι 1000 κεραυνοί να τις κάνουν- σκέψεις;

Μου είναι πραγματικά δύσκολο να σου μάθω να συζητάς. Έχω συζητήσει εδώ μέσα με πολύ πιο αξιόλογους εκπροσώπους του κλάδου σου.

Καληνύχτα.

Εισαι φοιτητης και να φανταστω κατι χαλια που δεν εχει και κοπελες φοιτητριες,

γι αυτο και τα νευρα στην τσιτα ετσι?

Πες μου επεσα μεσα ετσι δεν ειναι?Δεν εξηγειται αλλιως!

Μα γιατί δεν λέτε τι δουλειά κάνετε βρε παιδιά και εσείς? Ορίστε κάνω την αρχή

Operating Systems Chief architect στην Microsoft

15 χρονων και περνας εφηβια .-

Τα παράπονα να τα κάνεις στους εργατοπατέρες που τόσα χρόνια τους ακολουθούσες πιστά ξέροντας ότι σε εκμεταλλεύονται αλλά δεν έλεγες τίποτα γιατί σου πετούσαν πανσετούλες. Ξέροντας επίσης ότι τις πανσετούλες θα τις πάρεις από τους 700άριδες και όχι από τους άλλους που τα είχαν. Τώρα που ήρθαν τα δύσκολα για εσένα τι περίμενες?

Γιατί ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκες στο παρελθόν για αυτούς των 700 που δεν μπορούν να κάνουν απεργία σαν εσένα γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους? Που ήσουν όλα αυτά τα χρόνια να μας μιλήσεις για κοινωνικούς αγώνες? Τώρα τι θέλεις να νοιαστούν αυτοί για εσένα? Στη ζωή ότι δώσεις θα πάρεις. Για να πάρεις πρέπει να δώσεις λοιπόν.

Να αγωνιστώ λοιπόν και εγώ όχι μόνο για εσένα αλλά για όλους. Για να πάρεις 5000 το μήνα αρχικό μισθό γιατί και εγώ πιστεύω ότι τα 1000 που παίρνεις είναι λίγα. Με την υπάρχουσα κατάσταση, εργατοπατέρες, μονιμότητα, επιδόματα αέρα, υπεροπτικό στυλάκι κλπ κλπ όχι. Ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά δεν θα πάρω. Αγωνίσου μόνος. Ο καθένας για την πάρτι λοιπόν και όποιος αντέξει. Επιλογή σου και των άλλων ΔΥ ήταν.

Εκβιασμοί του τύπου -20% εργασίας επειδή έχεις τη θέση και μπορείς να το κάνεις να είσαι σίγουρος ότι δεν βοηθάνε αλλά διογκώνουν το πρόβλημα σου.

Πες μου τι ληγμενα παιρνεις..

Θα μπορουσε να σε βοηθησει η Φραντζεσκα που δουλευει στο ΕΣΥ

αλλα και αυτη δεν ειναι και πολυ στα καλα της οποτε αστο..Παλεψε το μονος σου!

Πρωτη χρονια ειμαι διορισμενος...τι δεν καταλαβαινεις?

Πολυ κομπλεξ ρε παιδια..

Εδω μια μικρη βοηθεια..

Η δουλεια που κανετε σιγουρα ειναι πιο ευκολη απο τις περισσοτερες εκει εξω..

και αυτο το λεω γιατι εχω κανει αρκετες .-

Και αν δουλευεται με 650-700€ εδω και 500 χρονια και δεν ψαξατε εδω και χρονια κατι καλυτερο μην φερεται σαν προσχημα την οικονομικη κριση γιατι πριν 2-3 χρονια δεν υπηρχε!Οποτε ή δεν αξιζεται περισσοτερα γι αυτο και δεν το κυνηγησετε ή σας φθανουν τοσα!

Εγω πιστευω οτι αξιζω περισσοτερα και γι αυτο διαμαρτυρομαι..

και τα διεκδικω!

Πειτε μεταξυ σας, βγαλτε τα κομπλεξ σας

κραξτε με και μιζεριαστε!

Δημοσ.

Ξυδακι για τα νευρακια :-)

Απο οτι ξερω τις περισσοτερες φορες εχουν δικιο οι περισσοτεροι απο τους λιγους...

Τελος οταν καταλαβεις πως ειναι να δουλευεις στον ιδιωτικο τομεα θα πας να δουλεψεις μεχρι και στον εβρο σαν ΔΥ...

Δημοσ.
Απο οτι ξερω τις περισσοτερες φορες εχουν δικιο οι περισσοτεροι απο τους λιγους...

ειδικα στην ελλαδα τα τελευταια 30 χρονια

Δημοσ.
ειδικα στην ελλαδα τα τελευταια 30 χρονια

Στην Ελλάδα οι λίγοι κυβερνούν και σύμφωνα με αυτούς οι ίδιοι έχουν δίκαιο.

Δημοσ.

.

.

.

και τα διεκδικω!

Φιλαράκι με αυτό το τουπέ, δεν είσαι καθόλου προετοιμασμένος γι'αυτό που έρχεται, κοίτα λίγο να συνέλθεις γιατί δε σε βλέπω καλά.

Δημοσ.

Εγώ πάντως κατάλαβα ότι άδικα την έπεσα στον koulouri. Όπως είπε σωστά και ένας χρήστης πιο πριν καθένας κρίνει ανάλογα με τις εμπειρίες του. Εμείς μιλάμε για ανασφάλεια και 700€ σε έναν που:

* Λογικά έβγαλε μια σχολή που θέλει καθόλου ή καθόλου διάβασμα στα 4 χρόνια με ποσοστά επιτυχίας 99% και Μ.Ο. 9,5.

* Είχε δουλειά αμέσως και εξασφαλισμένη με το που πήρε το χαρτί στα χέρια του.

* Έχει αρχικό μισθό 1100€ στάνταρ και εξασφαλισμένο, βρέξει χιονίσει.

* Δουλεύει 4 ώρες κάθε μέρα, με διάλλειμα ανα 40 λεπτά.

* Κάθεται και πληρώνεται καλοκαίρια, αργίες, διακοπές.

* Πλην του ψυχολογικού -που δεν θα το άντεχα ούτε με 2000€ η αλήθεια είναι- κάθεται σε μια αίθουσα με κλιματιστικό-καλοριφέρ, οπότε άριστες συνθήκες εργασίες και μηδέν τρέξιμο.

* Σε καμιά 10αριά χρόνια θα δουλεύει λίγο λιγότερο και θα έρθει πιο κοντά σε γονείς/αίσθημα/σπίτι ώστε να μην τον φάνε και οι αποστάσεις.

και πολλά άλλα που βαριέμαι να γράψω αυτή τη στιγμή.

Ε είναι λογικό μετά να μην μπορεί να δει και να καταλάβει όσα του κατεβάζουμε, λογικό είναι. Ποια 700€ και ποια αβεβαιότητα και ποιο 14ωρο, τα είδαμε και τα λουστήκαμε και με τον άλλο που νόμιζε ότι η κρίση είναι τεχνητή και απειλούσε ότι αν βγει στην αγορά εργασίας θα μας στείλει σπίτια μας.

Το μόνο θέμα που με εκνευρίζει είναι ότι αν μη τι άλλο, ένας δάσκαλος, αν ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζει καλά (εκτός την προπαίδεια) είναι ορθογραφία. Και πέρασε από Πολυτεχνείο, Λύκειο, ΑΕΙ και διδάσκει και μέχρι τώρα έχει κάνει 10 λάθη σε 20 ποστ. Τι να κάνεις, υπομονή.

Δημοσ.

15 χρονων και περνας εφηβια .-

Πρωτη χρονια ειμαι διορισμενος...τι δεν καταλαβαινεις?

Πολυ κομπλεξ ρε παιδια..

Εδω μια μικρη βοηθεια..

Η δουλεια που κανετε σιγουρα ειναι πιο ευκολη απο τις περισσοτερες εκει εξω..

και αυτο το λεω γιατι εχω κανει αρκετες .-

Και αν δουλευεται με 650-700€ εδω και 500 χρονια και δεν ψαξατε εδω και χρονια κατι καλυτερο μην φερεται σαν προσχημα την οικονομικη κριση γιατι πριν 2-3 χρονια δεν υπηρχε!Οποτε ή δεν αξιζεται περισσοτερα γι αυτο και δεν το κυνηγησετε ή σας φθανουν τοσα!

και τα διεκδικω!

Ε τότε μάλιστα και combo δάσκαλος ψυχολόγος για τα παιδιά άρα αξίζεις περισσότερα.

Και το αν αξίζεις άσε να το κρίνουν τα παιδιά. Ακομα δεν διορίστικες καβάλησες το καλάμι ότι είσαι για Λέκτορας στο MIT ? Εντάξει χαλάρωσε λίγο , ξέρω προγραμματιστές που δουλευόυν μέχρι το βράδυ και τους πίνουν το αίμα για λιγότερα λεφτά.

Τέλος ποιός είπε ότι παίρνουμε λίγα. Εγώ δεν έχω παράπονο . Αλλά αυτά τα ωράρια είναι εξαντλητικά. Άσε που έβγαλαν και την πασιέντζα απο το pc. Πήραν και τα ξυστήρια που είχαμε πάρει με την επιδότηση. Άστα μιλάμε πολύ πίκρα. Μου φαίνεται θα πρέπει να ξεσηκωθούμε. Ακούτε εσείς του ιδιωτικού τομέα!!!!!!!!!!

• Moderators
Δημοσ.

Koulouri εγω δεν μπορεσα να κατανοησω το εξης: Αναρωτιεσαι στο πρωτο ποστ σου αν θα αξιζε τον κοπο να πας στην Ψαρη Φοραδα ή οπως αλλιως λεγεται. Θεωρεις πως δεν αξιζει? Πολυ απλα μην πας.

Μεινε στην πολη σου και διαλεξε ενα αλλο επαγγελμα που θα σε πληρωνει καλυτερα και τα αρνητικα στοιχεια του (που προφανως θα εχει, οπως ολα τα επαγγελματα) δεν θα υπερισχυουν των θετικων του.

Επισης λες πως θελεις αλλες 3 ωρες στο σπιτι για να προετοιμασεις το μαθημα της επομενης ημερας. Αλλοι λοιπον εργαζονται παραπανω ωρες στον χωρο εργασιας τους και συνεχιζουν και στο σπιτι. Με λιγοτερες αποδοχες. Αυτη λοιπον ειναι μια περιπτωση του ιδιωτικου τομεα.

Αν αναρωτιεσαι για ποιον λογο δεν θα βρεις υποστηριξη απο καποιον που εργαζεται στον ιδιωτικο τομεα, η απαντηση ειναι διοτι αυτο που βιωνεις τωρα εσυ καποιος ΙΥ τον βιωνει εξ'ορισμου απο την αρχη της εργασιας του. Με τον επιπλεον κινδυνο να την χασει και φυσικα οχι απαραιτητα λογω δικου του λαθους. Επιλογη του? Σαφως (αν και οχι απαραιτητο). Οπως και δικη σου βεβαια.

Υπαρχουν καποιοι που με την δουλεια τους καταφερνουν να εχουν μια καλυτερη ζωη με λιγοτερο κοπο απο οτι οι δασκαλοι? Φυσικα. Οπως και υπαρχει και το αντιστροφο. Σε ποια θεση της κλιμακας τοποθετεις ομως το επαγγελμα του δασκαλου? Δεν μιλαω μοναχα για τον μισθο, αλλα για την αναλογια μισθου, κοπου εργασιας, λοιπων αποδοχων.

Δεν εχω τιποτα με τους δασκαλους και τους λοιπους ΔΥ (εκτος καποιων εξαιρεσεων), αλλα θεωρω τουλαχιστον αδικο να μεμψιμοιρουν αναφερομενοι σε δυσκολιες που σε αλλα επαγγελματα υπαρχουν a priori και μαλιστα σε μεγαλυτερο βαθμο.

Τελος, επειδη θελεις να γνωριζεις το επαγγελμα των συνομιλητων σου (δεν μπορω να καταλαβω τον λογο βεβαια, καθως το επαγγελμα δεν θα επρεπε να προσδιοριζει τον ανθρωπο, εκτος αν εσυ προσδιοριζεις τον εαυτο σου με αυτο), να σου πω πως ειμαι ελευθερος επαγγελματιας. Επισης οσον αφορα τα ορθογραφικα, ισως στα αρχικα ποστ να εγιναν απο κεκτημενη ταχυτητα, αλλα με βαζει σε σκεψεις η λαθος καταληξη του Β πληθυντικου. Συγκεκριμενα (για να μην το μαθαινεις λαθος στα παιδια, οπως αλλωστε εσυ ζητησες), θα επρεπε να ειναι σε και οχι σε -αι. To αντιστροφο ισχυει για την παθητικη φωνη :-)

Και μια τροφη για σκεψη (πρεπει να το διαβασα σε υπογραφη καποιου χρηστη του insomnia): Στην ζωη δεν υπαρχουν επιβραβευσεις και τιμωριες, μοναχα επιλογες και συνεπειες.

Δημοσ.

το κάθε επάγγελμα έχει και τα αρνητικά και τα θετικά οι επιλογες που κάνουμε πρέπει να ξέρουμε ότι έχουν και τα αρνητικά τους που πρέπει να ζήσουμε με αυτά!

Δημοσ.

Δασκαλος > all, nough said... Ας κρατουμε και λιγο τα προσχηματα. Επιλεγοντας τη ζωη του δασκαλου,δινεις βαση στην ποιοτητα ζωης με τον απλετο ελευθερο χρονο που μπορεις να εχεις. Σκεψου εναλλακτικα και ζησε τη ζωη σου,οχι σαν υπερκαταναλωτης ..

Δημοσ.
Δασκαλος > all, nough said... Ας κρατουμε και λιγο τα προσχηματα. Επιλεγοντας τη ζωη του δασκαλου,δινεις βαση στην ποιοτητα ζωης με τον απλετο ελευθερο χρονο που μπορεις να εχεις. Σκεψου εναλλακτικα και ζησε τη ζωη σου,οχι σαν υπερκαταναλωτης ..

Υπάρχουν και δάσκαλοι/καθηγητές που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί δεν έχουν τον άπλετο ελεύθερο χρόνο των συνάδελφων τους που εργάζονται στο δημόσιο. Νομίζω ότι κάτι έκανες λάθος.

Δημοσ.
Υπάρχουν και δάσκαλοι/καθηγητές που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί δεν έχουν τον άπλετο ελεύθερο χρόνο των συνάδελφων τους που εργάζονται στο δημόσιο. Νομίζω ότι κάτι έκανες λάθος.

του δημοσιου αναφερομαι... ελεος ...

Δημοσ.

Σωστά, μπορεί να υπάρχουν δάσκαλοι που θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους αλλά να μη θέλουν ή να μη μπορούν να μπουν στο δημόσιο. Μεγάλα κορόιδα.

Πάντως το ότι ένα iPhone (ας είναι το πάγιο, αφού μπορούμε να το πάρουμε φτηνά γιατί να μην το κάνουμε) και η γκρίνια για τα 1050 ευρώ (λίγα είναι, τα golden boys παίρνουν περισσότερα) είναι δείγμα ανθρώπου που σκέφτεται εναλλακτικά και ζει χωρίς να ασπάζεται τον υπερκαταναλωτισμό σηκώνει αμφισβήτηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...