Προς το περιεχόμενο

Δασκαλοι + οικονομικη κριση

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οκ μπούρδες λέει το παιδί, αλλά του δίνω ένα τεράστιο ελαφρυντικό. Ο άνθρωπος συνηθίζει ΠΑΝΤΑ εκεί που μαθαίνει.

Με άλλα λόγια όταν το 8ωρο γίνει 4ωρο, λέμε τώρα, πάλι θα αρχίσουν οι απαλεψιές. Μια φίλη μου είναι ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ. Όλη την ώρα παραπονιέται ότι κουράζεται. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δημοσ.

Θα υπερασπιστώ τη νηπιαγωγό. Παλεύει νήπια. Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Εγκεφαλικά κύτταρα μπορεί να μην καίει πολλά, αλλά κουράζεται.

Δάσκαλος εστί, ουχί καθηγητής.

Μικρή διαφορά, αλλά υπάρχει.

Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος μας κάνουν τρεις μήνες, όχι δυο.

Νότια του νομού είσαι, πιάνουν πιο γρήγορα οι ζέστες εκεί κάτω, ξεκινάς μπανάκια από τον Απρίλη (αν το λέει η καρδούλα σου από Μάρτη), σταματάς Σεπτέμβρη (ή και Οκτώβρη), και 5 μήνες χαλλλλλλαρά κάνεις μάθημα ζώντας στην ηρεμία.

Να δούλευαν έτσι όλοι, τι καλά που θα 'τανε.

Αν βέβαια προτιμάς πολιτισμό, ε πήγαινε Saint Nickolas. Ή Ιεράπετρα. Δικαίωμα σου. Μην παραπονιέσαι όμως.

Ακολούθως:

1) -200 έουρος η δόση. Αν έμενες Ψαρή Φοράδα, δε θα το χρειαζόσουν.

2) -150 έουρος οι βενζίνες, ως αποτέλεσμα του (1)

3) Κρατάμε τα 400 (αν και πολλά μου φαίνονται...) για ενοίκιο

4) Κρατάμε 200 από τα 300 για φαγητό. Τι σκατά να προκύψει στην Ψαρή Φοράδα;

=> σύνολο 600. μένουν άλλα 450 για να περάσεις όπως θέλεις.

Enjoy your life. Όταν θα ξαναπάς σε μεγαλούπολη, θα καταλάβεις τη διαφορά.

Δημοσ.

Έκανα ασκήσεις αυτοσυγκράτησης από το πρωί.

Εκτός από το κουλούρι, είναι κανένας άλλος δάσκαλος που ψάχνει απαντήσεις στις ερωτήσεις του;

Δημοσ.

Δασκαλος

Ωραριο:8:30-12:30 Ο νομος σας επιβαλει μεχρι και τις 14:00 αλλα ουτε ενας δεν το τηρει

Συνολικες Ημερες Εργασιας:περιπου 180(Υπολογισε ολες τις μερες πχ Ημερεσ Αιμοδοσιας,δοντιατρου και δεν ξερω τι αλλο υπαρχει)

Αποδοχες:Περιπου 1150 (για 3ετη εμπειρια)

Ρε παιδια ποσο βγαινει την ωρα?

---------- Προσθήκη στις 20:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:22 ----------

δασκαλε απολύθηκε οχι απολήθηκε

δασκαλε μεγιστάνας οχι μεγυστάνας!

Α ρε αδικημενε δασκαλε!με 1050 ψωρο-ευρω τον μηνα και αδεια 3 μηνες τον χρονο!

Πολλα παιρνεις εσυ για δασκαλος!!!!

Δημοσ.
Ρε σουγκάτα, 9 με 1 πάω και οικοδόμος.

Και γω μαζί σου.

Αλλά κι εκεί πεσμένα πράγματα απ' ό,τι βλέπω τελευταία.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως αν δεν είχαμε ΟΛΟΙ μας κακές εμπειρίες από τα σχολεία και από τους άχρηστους για δασκάλους - καθηγητές και όλοι αυτοί κάνανε την δουλειά τους, δηλαδή να προσφέρουν παιδεία και όχι "μάθε να είσαι τεμπέλης ΔΥ" τότε ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα είχε πρόβλημα να πληρώνονται τόσο.

Εγώ από την μεριά μου δεν έχω πρόβλημα να πληρώνονται και 2000ευρώ βασικό μισθό οι δασκάλοι αρκεί να ξέρω ότι η γενιά που μεγαλώνει θα έχει σωστές αξίες και ιδανικά και θα βγάλει από τα σκατά που κολυμπάμε την χώρα αφού με σωστή παιδεία και αξίες δεν θα υπάρχει το ρουσφέτι.

Όσο όμως οι άχρηστοι, δεινόσαυροι συνεχίζουν αντί για την δουλειά τους, να κάνουν στην ουσία τις baby sitters δεν δέχομαι κουβέντα για τους μισθούς.

Και μην κατηγορήτε τα φροντιστήρια αν κάνατε δουλειά στα σχολεία δεν θα είχαν δουλειά τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα... αλλά, για μισό,

αφού οι ίδιοι δεν κάνετε ιδιαίτερα στους μαθητές σας; Α, ναι ρε! Και εγώ με τον καθηγητή φυσικής του σχολείου μου έκανα ιδιαίτερα... Κάτσε και πόσα έπαιρνε... Α, ναι ρε, 30-35 ευρώ ΤΗΝ ΩΡΑ, εκτός από τα 1050 (που δεν ήταν τόσα γιατί έκανα λύκειο στην Μυτιλήνη που θεωρείται παραμεθόριος....) τα οποία λεφτά αυτά ήταν ΜΑΥΡΑ και μην πει κανείς οτι δεν είχε όμως ασφάλιση από αυτά τα λεφτά, είχε από το σχολείο...

Και όλα αυτά πριν 6 χρόνια που τελείωσα το σχολείο, για να μην μιλήσω για τα φράγκα που τρώνε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ έτσι; Ούτε και για το επίπεδο τους...

Σύνοψη: Κάντε καλά την δουλειά σας και κανείς δεν θα σας πει τίποτα αφού κανονικά είστε η ραχοκοκαλιά μιας χώρας αφού είστε το μόνο επάγγελμα που μπορείτε να σμιλέψετε τις συνειδήσεις και τα ήθη και τις αξίες των επόμενων πολιτών αυτής της χώρας.

Δημοσ.

Ακόμη δεν κλειδώθηκε αυτό το "flame magnet" θέμα; Είναι τόσο προβλέψιμες οι απαντήσεις από όλες τις πλευρές που απορώ πως μαζεύτηκαν 50+ posts.

Δημοσ.
Είναι τόσο προβλέψιμες οι απαντήσεις από όλες τις πλευρές που απορώ πως μαζεύτηκαν 50+ posts.

Υπαρχει καποιο θεμα που θα προκαλουσε τοσο απροβλεπες απαντησεις και προβληματισμους ? :lol:

Δημοσ.
Υπαρχει καποιο θεμα που θα προκαλουσε τοσο απροβλεπες απαντησεις και προβληματισμους ? :lol:

δεν είπαμε και να καθηλωθούμε τρέμοντας μπροστά στην οθόνη, αλλά το συγκεκριμένο παραείναι...:-):eek::eek:

Δημοσ.

Μη ξεχναμε και το οτι αντιστοιχουν 6 μαθητες σε εναν εκπαιδευτικο.

Φανταστειτε ποσοι εχουν χωθει στο συστημα (καμια 1000αδα πρεπει να ειναι μονο αποσπασμενοι στο υπουργειο παιδειας).

Δημοσ.

Δε μπορω να βρω το post με τα ορθογραφικα..

γραφε και συ απο iphone να δεις ποσο ευκολα ειναι..

Οσοι παραπονιεστε για το iphone διαβαστε πως το πηρα..Τα παραπονα σας στη vodafone!Να κανετε παζαρια, στο χερι σας ειναι..

Το pc ηταν δωρο ορκομοσιας + οικονομιες μου

( το οποιο μου το πηραν με δοσεις! )

Ψαρη φοραδα = λιγα σπιτια για ενοικιαση = εκμεταλευση

Παρολα αυτα δεν ειναι εκει, ειμαι καπου κοντα που ειναι το ιδιο "δυσκολα"..

Ειπα δε θα ξανασχοληθω με το topic

( Γιατι δε περιμενα τετοια συμπεριφορα αλλα τεσπα..

ΠΑΝΤΑ η δουλεια του γειτονα ειναι ΠΑΝΤΑ πιο ευκολη και πιο ξεκουραστη απο την δικια μου!ΠΑΝΤΑ...

και εχω δουλεψει και οικοδομη τα καλοκαιρια + σε internet station μεγαλη αλυσιδας + σε καφετερια

για να μπορω να κρινω!!Εσεις ποσες διαφορετικες δουλειες εχετε κανει? )

αλλα βρηκα αυτο και ειπα να το μοιραστω μαζι σας για να κραξετε ακομα περισσοτερο μπας και νιωσετε πιο χαρουμενοι!

Επαναληπτικό Μαθηματικά Στ΄ τάξης Δημοτικού

(ημερομηνία 2/3/2010, μετά τα Νέα Μέτρα του Προγράμματος Στήριξης)

Προβλήματα, προβλήματα, προβλήματα:

1) Αν κάθε χρόνο έχουμε μείωση 5% στο μηνιαίο μισθό του δασκάλου σας, βρείτε σε πόσα χρόνια ο μισθός του θα ισούται με το 0.

(Προσοχή! Η λύση είναι ακατάλληλη για το δάσκαλό σας.)

Προβλήματα με ποσά ανάλογα ή αντιστρόφως ανάλογα:

2) Τι είναι τα ποσά «μισθός δασκάλου» και «αξία σε ευρώ» στον παρακάτω πίνακα:

ΠΟΣΑ ΤΙΜΕΣ

2008* 2009* 2010 2011

Μισθός δασκάλου σε ευρώ (το μήνα) 1.100 1.050 950 890

Αξία σε ευρώ (συσκευασία 2,5 κ. φακή ελληνική) 5,50 6,00 7,50 χ

(δηλ. χέστα κι άστα)

* Για τις τιμές 2008 και 2009 υπεύθυνη είναι η δεξιά

Στη συνέχεια προσπαθήστε να λύσετε ως προς χ κι άμα το λύσετε πείτε το μου κι εμένα.

Κι άλλο πρόβλημα με ποσά:

3) Σας παρακαλώ πολύ να βρείτε τι είναι τα ποσά «ημερολογιακό έτος» και «ηλικία συνταξιοδότησης δασκάλων» στον παρακάτω πίνακα:

ΠΟΣΑ ΤΙΜΕΣ

Ημερολογιακό έτος 1995 2000 2005 2010 2015* 2020* 2025* 2030*

Ηλικία συνταξιοδότησης δασκάλων 58 60 65 67 70 75 79 χ

* Μέχρι τότε προβλέπεται να αυξηθεί κι άλλο το προσδόκιμο ζωής (αν αντέχετε ακόμα γυρίστε σελίδα)

(Συμβουλή: Άμα λύσετε το παραπάνω πρόβλημα, μην το πείτε απότομα στο δάσκαλό σας, αλλά πείτε το του με το μαλακό και χωρίς να φωνάζετε.)

Και τώρα ένα πιο απλό πρόβλημα με προσθέσεις κι αφαιρέσεις:

4) Αν τα συνολικά πάγια μηνιαία έξοδα νεοδιόριστου δασκάλου (άγαμος) είναι τα παρακάτω (οι τιμές είναι σε ευρώ):

450 (ενοίκιο)

70 (κοινόχρηστα)

100 (ΔΕΗ, ΟΤΕ, νεράκι)

350 (δόσεις, δανεικά)

100 (καύσιμα, εισιτήρια)

60 (ρούχα, πιτζάμες, παντόφλες)

180 (ψωμί, γάλα, σόγια, φακές)

10 (ψυχαγωγία, σπόρια)

10 (διάβασμα, εφημερίδα)

και ο μηνιαίος μισθός του είναι 1.156,24 €, τότε βρείτε πόσα ευρώ χρειάζεται ακόμα για να βγάλει το μήνα του;

Στη συνέχεια βρείτε του μια δεύτερη δουλειά.

Καλή επιτυχία!

Ακομα φανταζομαι οτι ειστε χαρουμενοι που τα παιδια σας θα πηγαινουν σχολειο και θα ειναι με 29 συμμαθητες, χωρις ειδικοτητες, χωρις "υλικα" κλπ κλπ

γιατι θα περικοπουν..

ετσι γιατι η δουλεια του εκπαιδευτικου ειναι πολυ ευκολη..

ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ..!!!

Δημοσ.

Ακούω ότι τα καλοκαίρια θα δουλεύεις σε γραφείο κουλούρι.

Τώρα το πόσες δουλειές έχεις κάνει και πως πήρες το iphone... είναι παιδαριώδη θέματα για να τα συζητάμε.

ps. φαντάσου να δούλευες τις διπλάσιες ώρες το χρόνο, να μην ήσουν μόνιμος και να έπαιρνες 700 ευρώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...