Προς το περιεχόμενο

Δασκαλοι + οικονομικη κριση

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
pantelwolf

δε φτιαω εγω που αποληθηκε ο φιλος διπλανος σου..

Απλά για την ιστορία, δεν ήταν φίλος, ηταν συνάδελφος και ελάχιστα ήξερα γι'αυτόν προσωπικά.

και κανε τις πραξεις να δεις ποσες ειναι οι ωρες εργασιας την βδομαδα..

και αν υπολογισεις οτι ειναι 1350€ τον μηνα τοτε οι 3 αυτοι μηνες ειναι ανευ αποδοχων!Σαν εποχιακος ενα πραμα!!

Πραγματικά αυτό δυσκολεύομαι να το καταλάβω, και θα ήθελα λίγο πιο απλουστευμένους τους υπολογισμούς.

Συμφωνα με τα νεα μετρα της Διαμαντοπουλου ολοι εμεις οι καινουργοι παντα θα ειμαστε στην πινεζα του χαρτη..

Θες να πεις οτι θα μείνεις για πάντα στη Σιδωνία; Δεν το νομίζω

Δε πιστευα οτι θα πλουτισω αλλα υπολογιζα περισσοτερο στα δωρα και στα επιδοματα..

Απλα οταν κανεις μια τετοια δουλεια δεν πρεπει να εχεις βιοποροστικα προβληματα- προβληματα επιβιωσης..

Δεν εισαι το ιδιο με τους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους!

Ξεπερνώντας το bold που σε κάνει αυτόματα ελιτιστή και αλλαζόνα, πες μου ποιος εργαζόμενος θεωρείς οτι πρέπει να έχει βιοποριστικά προβλήματα? Ο μπογιατζής? ο σκουπιδιάρης? ο μηχανικός Η/Υ ?

Και γύρνα γύρω σου και κοίτα πόσοι ζουν με 560 € και όχι με 1000+ και "απασχολούνται" πολυ περισσότερο απο τους δασκάλους

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ακουω καθε τρεις και λιγο ρε παιδια οτι εμεις οι δασκαλοι ειμαστε βολεμενοι..

Απο την μια εχουμε την "σιγουρια" του δημοσιου και καθομαστε Χριστουγεννα-Πασχα+2 μηνες το καλοκαιρι..

αλλα ειλικρινα με το χερι στην καρδια..

Αν σας στελναν στην ψαρη Φοραδα

google earth it

για 1050€ πιστευεται οτι θα αξιζε τον κοπο;

Και μην μου πειτε οτι δουλευουμε 6 ωρες το πρωι και καθομαστε γιατι θα σας πω οτι για να ετοιμαστουν αυτες οι 6 ωρες θελει τουλαχιστον αλλες 3 στο σπιτι..

Επισης εννοειτε οτι στα χωρια που σε στελνουν δε μπορεις να μεινεις γιατι μετα απο 2 βδομαδες θα εισαι με ψυχοφαρμακα..

Οποτε μενεις σε διπλανο κατοικισιμο χωριο και πας με το αμαξι που αγορασες για να πηγαινοερχεσαι και γιατι εχες φθασει 26 χρονων γαιδαρος και δεν εχεις ουτε skateboard..

Οποτε

200€ δοση αυτοκινητου

150€ βενζινες

400€ νοικο+εξοδα σπιτιου

300€ για φαγητο+ΟΤΙ αλλα εξοδα μπορει να προκυψουν..

Να κοπουν απο αυτους που ξυνονται σε ενα γραφειο και πατανε μια σφραγιδα καθε μιση ωρα!

Sent from my iPhone using Insomnia.app

1. αν σε πανε στην "Ψαρου" παιρνεις παραπανω απο 1050, (1200-1300?) η κοπελα μου τουλαχιστον παιρνει 1280 και δεν ειναι στην Ψαρου αλλα σε μεγαλο νησι.

2. δεν δουλευετε 6 ωρες αλλα 4-5 ωρες το πολυ ( εξω τα διαλειματα )

3. Σε δημοτικο σχολειο που διδασκεις 1+1 = 2 κτλ δε θες και 3 ωρες προετοιμασια! μη τρελαθουμε κιολας! ασε που σε τετοια μερη εχετε ο καθενας απο 5-10 παιδακια το πολυ.

4. Αυτοκινητο για να πηγαινεις κανεις στη δουλεια σου δεν θες μονο εσυ... και αφου οι αποστασεις ειναι μικρες δεν θα καις 150 ευρω βενζινη το μηνα! ( εκτος και αν παρεις κανενα cayene!)

5. "400€ νοικο+εξοδα σπιτιου" : το ενοικιο σε τεοια μερη ειναι αρκετα φθηνο, η κοπελια μου δινει 210 + νερα,δεη,ιντερνετ αντε ας πουμε 400 αλλα τραβηγμενα.

Δεν ειναι προσωπικο το κραξιμο ( τα ιδια λεω και στην κοπελα μου) αλλα δεν μπορω οταν παραπονιεστε κιολας! μεσα απο την καρδια μου σας ευχομαι να περνατε 2000χιλιαρικα το μηνα και να δουλευατε 2 ωρες τη μερα. Μην παραπονιεστε ομως! δεν σας περνει με τιποτα!!!

Δημοσ.

Στον προϋπολογισμό του 2010 έχουν εγγράφει τα παρακάτω κονδύλια:

Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

πληρωμές για υπηρεσίες 2. 274. 117. 000 ευρώ

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

πληρωμές για υπηρεσίες 2. 743. 970. 000 ευρώ

ήτοι σύνολο πληρωμές για υπηρεσίες για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 5. 018. 087. 000 ευρώ

θεωρώντας ότι οι μαθητές δημοτικού γυμνάσιου λυκείου είναι 1. 500. 000 προκύπτει ένα έξοδο για υπηρεσίες ( δάσκαλοι καθηγητές ) 3. 345 ευρώ ανά μαθητή και έτος.

Κάθε μαθητής φοιτά 140 ήμερες επί 6 ώρες ήτοι 840 ώρες το χρόνο.

Κάθε τάξη έχει 20 μαθητές

Ήτοι κάθε ώρα διδασκαλίας στοιχίζει 3345*20/840= 79.πηγη CAPITAL.GR

Φιλε μου εχεις υπολογισει ποσες ωρες συνολικα δουλευεις τον χρονο????

Αν προλαβεις απο την εξαντλητικη προετοιμασια πριν τα μαθηματα και την κοπιαστικη διορθωση των γραπτων των μαθητων (που πλεον πρωτευουν σε ολες τις παγκοσμιες καταταξεις χαρη και στους κοπους των δασκαλων τους) υπολογισε ποσες ωρες δουλευεις πραγματικα τον χρονο κ διαιρεσε με αυτο τον αριθμο τις ετησιες απολαβες σου. Ελα τοτε κ πες μας ποσα παιρνεις την ωρα!!!

Ρε τι αλλο θα ακουσουμε.....

Δημοσ.

Να κοπουν απο αυτους που ξυνονται σε ενα γραφειο και πατανε μια σφραγιδα καθε μιση ωρα!

]

και από αυτούς που κάθονται το καλοκαίρι.

Δημοσ.

θα σας απολύσουν πολύ σύντομα τα νέα αφεντικά σας (μας), τα παλικάρια του ΔΝΤ, και θα ενωθείτε μαζί μας στον αγώνα επιβίωσης του ιδιωτικού τομέα όπου θα νιώσετε και στο πετσί σας τί εστί βερύκοκο.

Φιλικά.

Δημοσ.

Για να μην το ξεφτιλίσω (αν και δεν θα έχω άδικο) και πω όποιου δεν του αρέσει δηλώνει παραίτηση και ρίχνεται στην ελεύθερη αγορά.

Quoted for the mother fuckin truth. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση μιρλα απο τη στιγμη που δεν σου βαζει κανεις το μαχαιρι στο λαιμο για να κατσεις στη θεση που εισαι.

Δημοσ.
Στον προϋπολογισμό του 2010 έχουν εγγράφει τα παρακάτω κονδύλια:

Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

πληρωμές για υπηρεσίες 2. 274. 117. 000 ευρώ

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

πληρωμές για υπηρεσίες 2. 743. 970. 000 ευρώ

ήτοι σύνολο πληρωμές για υπηρεσίες για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 5. 018. 087. 000 ευρώ

θεωρώντας ότι οι μαθητές δημοτικού γυμνάσιου λυκείου είναι 1. 500. 000 προκύπτει ένα έξοδο για υπηρεσίες ( δάσκαλοι καθηγητές ) 3. 345 ευρώ ανά μαθητή και έτος.

Κάθε μαθητής φοιτά 140 ήμερες επί 6 ώρες ήτοι 840 ώρες το χρόνο.

Κάθε τάξη έχει 20 μαθητές

Ήτοι κάθε ώρα διδασκαλίας στοιχίζει 3345*20/840= 79.πηγη CAPITAL.GR

Φιλε μου εχεις υπολογισει ποσες ωρες συνολικα δουλευεις τον χρονο????

Αν προλαβεις απο την εξαντλητικη προετοιμασια πριν τα μαθηματα και την κοπιαστικη διορθωση των γραπτων των μαθητων (που πλεον πρωτευουν σε ολες τις παγκοσμιες καταταξεις χαρη και στους κοπους των δασκαλων τους) υπολογισε ποσες ωρες δουλευεις πραγματικα τον χρονο κ διαιρεσε με αυτο τον αριθμο τις ετησιες απολαβες σου. Ελα τοτε κ πες μας ποσα παιρνεις την ωρα!!!

Ρε τι αλλο θα ακουσουμε.....

Δημοσ.

Δημόσιος υπάλληλος σημαίνει από ικανοποιητικός έως εξωφρενικός μισθός (ανάλογα με την θέση).

Οι Δ.Υ παίρνουν καλύτερες συντάξεις και εφάπαξ ακόμη και από τους γιατρούς για παράδειγμα.

Το κράτος πρώτα πληρώνει τους Δ.Υ και μετά όλους τους υπόλοιπους. Ρώτα και αυτούς που περιμένουν 7-8 μήνες για να πληρωθούν από συναλλαγές με το δημόσιο.

Επίσης μέσα στον μισθό του κάθε υπαλλήλου πρέπει να υπολογίζουμε και το ρίσκο της κάθε δουλειάς. Η εγγύηση της μονιμότητας δεν είναι και μικρό ζήτημα. Στον ιδιωτικό τομέα μπορεί κάποιος να απολυθεί για το παραμικρό λάθος.

Γι' αυτό και λίγοι παρατάνε την δουλειά τους στο δημόσιο εκτός και αν βρούνε κάτι με πολύ μεγαλύτερο μισθό.

Ενώ ένας ιδιωτικός υπάλληλος ότι μισθό και να παίρνει, μετά από μια ηλικία αν δεν έχει εξελιχθεί όσο χρειάζεται θα κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του.

Ειδικά αν είσαι δάσκαλος... ήξερες τι αποδοχές έχει ο κλάδος σου εξ αρχής αλλά και το αντικείμενο εργασίας. Το επάγγελμα αυτό δεν έχει και πολλές άλλες επιλογές επαγγελματικού προσανατολισμού.

Δημοσ.

φίλε pournaras νασαι καλά για το βιντεακι με τον βεγγο-με έκανες κ γελασα κ το είχα ανάγκη γιατί τελικά δεν πρέπει να τα παίρνουμε όλα τόσο στα σοβαρά..

Δημοσ.

χαχαχαχα..

insomniτες ευχαριστω που με τα μαθηματικα σας με κανατε να νιωσω Ωνασης..μεγυστανας φαση!!!

( και τα μαθηματικα μου ειναι πολυ καλα, εκανα 2 χρονια πολυτεχνειο )

Δημοσ.
χαχαχαχα..

insomniτες ευχαριστω που με τα μαθηματικα σας με κανατε να νιωσω Ωνασης..μεγυστανας φαση!!!

( και τα μαθηματικα μου ειναι πολυ καλα, εκανα 2 χρονια πολυτεχνειο )

Και που να ανηκες στην γενια των 700 να δεις ποσο θα γελαγες...

Και να πρεπει να δουλευεις καθε μερα 8 ωρο γεματο....

Με τον φοβο μιας ενδεχομενης απολυσης..

Τα 'μαθηματικα' τι λενε για αυτη την περιπτωση ?

Δημοσ.
μας πινουνε το αιμα οι δασκαλοι σου λεω ρε

απιστευτο thread

και γινεται πιο απιστευτο οταν ενας δασκαλος αισθανεται αδικημενος!Εκει να δεις γλεντια

Δημοσ.
koulouri, εκτός θέματος αλλά όταν βλέπεις δάσκαλο να κάνει ορθογραφικά λάθη πως σου φαίνεται;

Δεν τους μάθαιναν ορθογραφία στο πολυτεχνείο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...