andreasl Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Ρε andreasl πλάκα μας κάνεις; Έστω ότι ένας υπάλληλος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, νομίζεις ότι η καταγγελία θα τον κάνει να αλλάξει νοοτροπία; Το πιθανότερο είναι να την δει με τον προϊστάμενο του (αν έχει) και να ξεσπάσουν σε γέλια. Φίλε αν ο ΔΥ εξυπηρετεί 10 άτομα την ημέρα και δέχεται 10 καταγγελίες την ημέρα, πόσες ημέρες λες να τον κρατήσουν στο ίδιο πόστο; Δε νομίζω πάνω από δύο. Μπορεί του ίδιου τελικά να του κάνουν το πολύ επίπληξη, το θέμα είναι ότι εσύ θα συναλλάσεσαι με άλλον υπάλληλο πιο εξυπηρετικό ή με τον ίδιο "σωφρονισμένο". Επειδή όμως κανείς δεν ασχολείται, έχουμε φθάσει στην κατάσταση που είμαστε τώρα.
DJwannabe Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Διαβαζοντας ολα αυτα με τι @@ θα βγω στην κοινωνια μου λετε ?
Praetorianos Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Φίλε αν ο ΔΥ εξυπηρετεί 10 άτομα την ημέρα και δέχεται 10 καταγγελίες την ημέρα, πόσες ημέρες λες να τον κρατήσουν στο ίδιο πόστο; Τη μούρη κρέας σαν να λέμε.
KWSN_Men Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Ρε παιδιά, το θέμα είναι πολύ σοβαρό, μην το απαξιώνετε. Προσπαθείστε να μη γελοιοποιήσετε τη συζήτηση. @KWSN_Men: Αν υπονοείς ότι έχεις τύχει κακής εξυπηρέτησης στο δημόσιο, μπορείς να μας αναφέρεις πόσες φορές έχεις κάνει έγγραφη καταγγελία; Αν δεν έκανες ποτέ, τότε έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης για την κακή εξυπηρέτηση που δέχεσαι. Καλό θα είναι όμως αυτή η συζήτηση να συνεχιστεί σε άλλο νήμα, γιατί αποπροσανατολίζει το παρόν νήμα. 1. Για να το προχωρήσω πέρα από την καταγγελία που λες, πόσοι ΔΥ έχουν αποταχθεί τα τελευταία χρόνια ύστερα από ΕΔΕ που διατάχθηκαν εις βάρος τους για ποινικές ευθύνες; Το ποσοστό αν θυμάμαι καλά ήταν 0/450, μπορεί και παραπάνω. 2. Δυστυχώς, αυτούς και τους συναδέλφους τους θα τους δω και τον επόμενο μήνα. Κι αν τους κάνω τη ζωή πολύ δύσκολη, θα κάνουν και τη δική μου και στο τέλος καμιά 30ριά άτομα δε θα έχουν να φάνε. Είναι που είναι κακοπληρωτής το δημόσιο, αν πας και κόντρα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Φίλε αν ο ΔΥ εξυπηρετεί 10 άτομα την ημέρα και δέχεται 10 καταγγελίες την ημέρα, πόσες ημέρες λες να τον κρατήσουν στο ίδιο πόστο; Δε νομίζω πάνω από δύο. το θέμα δεν είναι να του αλλάξουν πόστο αλλά να πάρει ΠΟΔΙ...
StrEaMLiNe Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 το θέμα δεν είναι να του αλλάξουν πόστο αλλά να πάρει ΠΟΔΙ... Αυτό ακριβώς, στον ιδιωτικό τομέα αν κάποιος συμπεριφερόταν έτσι δεν θα έμενε στη δουλειά για πολύ, πόσο μάλλον στο πόστο.
pournaras Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Φίλε αν ο ΔΥ εξυπηρετεί 10 άτομα την ημέρα και δέχεται 10 καταγγελίες την ημέρα, πόσες ημέρες λες να τον κρατήσουν στο ίδιο πόστο; Δε νομίζω πάνω από δύο. Μπορεί του ίδιου τελικά να του κάνουν το πολύ επίπληξη, το θέμα είναι ότι εσύ θα συναλλάσεσαι με άλλον υπάλληλο πιο εξυπηρετικό ή με τον ίδιο "σωφρονισμένο". Επειδή όμως κανείς δεν ασχολείται, έχουμε φθάσει στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Εκτος του οτι, ακομη κι αν καταγγειλεις 100 ο ενας ισως "σωφρονιστει", εγω θα σταθω σε 2-3 αλλα σημεια. 1ον, εχεις την εντυπωση οτι ο απλος πολιτης με το αγγουρι στον κ@λο απο το αγχος να προλαβει ενα ασχετο πρωινο που θα καταφερει να παρει ρεπο και να τρεξει σε καποια υπηρεσια, οτι θα σκεφτει να κατσει να κανει καταγγελια; Και εν τελει, αν ειναι να συζηταμε για το πως θα ασχοληθουμε εμεις για το πως θα κανει σωστα τη δουλεια του ο Δ.Υ. το χασαμε το παιγνιο απο δυο μεριες, απο τη μια γιατι θεωρουμε εκ των πραγματων οτι ο Δ.Υ θα κανει λαθος τη δουλεια του, αρα θελει οπωςσδηποτε βουρδουλα απο πανω του, και απο την αλλη, τι σκατα το θελουμε τελικα το κρατος, αν ειναι για ολα να ασχολουμαστε εμεις ως μοναδες; 2ον, με το τοσο γ@μημενο γραφειοκρατικο συστημα που εχεις ως χωρα, αν κανεις πουστια στον υπαλληλο και αυτος αποφασισει (να γινει καλος υπαλληλος), και να σε παει με το γραμμα του νομου, να ξερεις οτι αν υπηρχε περιπτωση να κανεις τη δουλεια σου εστω και με καθυστερηση, σε αυτη την περιπτωση, απλα δεν θα την κανεις. Υπαρχουν χιλιαδες ασχετα μικρα και νομιμοτατα πραγματακια που μπορει να σου ζηταει ενα ενα, και να σε κανει να φτασεις λιγο πριν το φονο. Οποτε η προσωπικη και ατομικη καταγγελια, θα φερει αν οχι παντα, τις πιο πολλες φορες τα αντιθετα αποτελεσματα. Ασε που αν εισαι σε μικρη πολη, μπαινεις στο ματι της υπηρεσιας, και πλεον εχεις την ιδια αντιμετωπιση απο ολους.
andreasl Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Φυσικά και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αν ένας άνθρωπος κάνει καταγγελία. Θα άλλαζε αν έκαναν ΟΛΟΙ.
bluesattack Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Φυσικά και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αν ένας άνθρωπος κάνει καταγγελία. Θα άλλαζε αν έκαναν ΟΛΟΙ. Και φυσικα αν γινοταν καταγγελια θα μιλαγαν καποιοι για τον χαιρεκακο Ι.Υ ( κλπ.. ) που φθονει τους Δ.Υ για την τυχη που αυτος δεν ειχε...Και οτι τα βαζει με τον μεροκαματιαρη συμπολιτη του , ενω θα επρεπε να τα βαλει με το κεφαλαιο κλπ. Καλα,καλα..
andreasl Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Ε, τότε φάτε τους στη μάπα και σταματήστε να γκρινιάζετε. Εγώ δεν έχω κάνει ακόμη έγγραφη καταγγελία γιατί δεν χρειάστηκε. Μια φορά σε ΙΚΑ της Αττικής αφού έτυχα άρνησης εξυπηρέτησης από τον αρμόδιο υπάλληλο, ζήτησα και είδα τη διευθύντρια και της περιέγραψα το πρόβλημα. Στη συνέχεια η διευθύντρια ανέθεσε στην προισταμένη του υπαλλήλου να με εξυπηρετήσει αυτή, όπως και έγινε. Έκτοτε όσο είχα πάρε δώσε με το ΙΚΑ δεν ξαναείχα ποτέ πρόβλημα.
bluesattack Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Ε, τότε φάτε τους στη μάπα και σταματήστε να γκρινιάζετε. Εγώ δεν έχω κάνει ακόμη έγγραφη καταγγελία γιατί δεν χρειάστηκε. Μια φορά σε ΙΚΑ της Αττικής αφού έτυχα άρνησης εξυπηρέτησης από τον αρμόδιο υπάλληλο, ζήτησα και είδα τη διευθύντρια και της περιέγραψα το πρόβλημα. Στη συνέχεια η διευθύντρια ανέθεσε στην προισταμένη του υπαλλήλου να με εξυπηρετήσει αυτή, όπως και έγινε. Έκτοτε όσο είχα πάρε δώσε με το ΙΚΑ δεν ξαναείχα ποτέ πρόβλημα. Ωραια αυτα, αλλα πριν την ευθυνη του κοσμου που δεν κανει καταγγελιες γιατι δεν αναφερεις και την ευθυνη του προισταμενου (επισης Δημοσιου υπαλληλου ) που πρεπει να εχει την εποπτεια και να φροντιζει την αποδοση του τμηματος του , με στοχο την καλυτερη εξυπηρετηση του κοινου.Αυτη η ευθυνη μαλλον σου ξεφυγε... Και χαιρω πολυ με την αρνηση εξυπηρετησης .Και εγω αν δεν με εξυπηρετουσε καθολου καποιος θα πηγαινα στον ανωτερο του να παραπονεθω...
andreasl Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Εσένα μάλλον σου διαφεύγει ότι όλοι οι "μεγάλοι" προιστάμενοι είναι τοποθετημένοι απευθείας από κομματικούς και άλλους βυσματικούς μηχανισμούς. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που αλλάζει απλά ο γενικός γραμματέας και ο νέος φέρνει τους δικούς του προισταμένους. Για ποιά εποπτεία και ποιά απόδοση μιλάς, κομματόσκυλα είναι που τους βάλανε στη συγκεκριμένη θέση για τα περισσότερα λεφτά που παίζονται. Ο απλός υπάλληλος συνήθως είναι πολλαπλά αποδοτικός σε σχέση με αυτούς. Το θέμα είναι πως αν τους εξαναγκάσεις να επιληφθούν ενός θέματος (με έγγραφη καταγγελία) είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν γιατί κανείς τους δεν θέλει να φτάσουν παραπάνω τα παράπονα και να φανεί ότι το τμήμα τους δεν είναι αποδοτικό, άρα ότι αυτοί είναι άχρηστοι. Δεν προσπαθώ να σε πείσω, δοκίμασε το, δεν έχεις τίποτε να χάσεις εκτός από το χρόνο σου.
bluesattack Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Εσένα μάλλον σου διαφεύγει ότι όλοι οι "μεγάλοι" προιστάμενοι είναι τοποθετημένοι απευθείας από κομματικούς και άλλους βυσματικούς μηχανισμούς. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που αλλάζει απλά ο γενικός γραμματέας και ο νέος φέρνει τους δικούς του προισταμένους. Για ποιά εποπτεία και ποιά απόδοση μιλάς, κομματόσκυλα είναι που τους βάλανε στη συγκεκριμένη θέση για τα περισσότερα λεφτά που παίζονται. Ο απλός υπάλληλος συνήθως είναι πολλαπλά αποδοτικός σε σχέση με αυτούς. Το θέμα είναι πως αν τους εξαναγκάσεις να επιληφθούν ενός θέματος (με έγγραφη καταγγελία) είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν γιατί κανείς τους δεν θέλει να φτάσουν παραπάνω τα παράπονα και να φανεί ότι το τμήμα τους δεν είναι μη αποδοτικό, άρα ότι αυτοί είναι άχρηστοι. Δεν προσπαθώ να σε πείσω, δοκίμασε το, δεν έχεις τίποτε να χάσεις εκτός από το χρόνο σου. Οχι φιλε μου δεν θα το κανω.Ακριβως γιατι δεν εχω το χρονο , ουτε να κανω καταγγελιες αλλα ουτε να κατσω να ασχοληθω με την οποια διαδικασια αυτης.Υποθετω οτι υπαρχει καποια , γιατι αν τα πραγματα ειναι τοσο απλα (πχ σου κανω καταγγελια γιατι ξυπνησα στραβα και θα πω οτι δεν δουλευεις ) αμφιβαλλω ποσο σοβαρα θα ληφθει. Και απο τη μια μου βαζεις το σποιλερ και απο την αλλη μου λες οτι θα νοιαστουν μη φανει το τμημα τους μη αποδοτικο.Δεν ειναι λιγο αντιφατικο αυτο ? Καντε εσεις καταγγελια λοιπον , για τους κακους υπαλληλους , που τους γνωριζετε απο πρωτο χερι, ετσι ωστε να μην μπαινει στο στοχαστρο ο Δ.Τ απο εμας τους παραξενους..(που δεν μπηκε δηλαδη, αλλα αφου γκρινιαζετε απο την αρχη του θεματος , ας μην παει αδικα )
andreasl Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Οχι φιλε μου δεν θα το κανω.Ακριβως γιατι δεν εχω το χρονο , ουτε να κανω καταγγελιες αλλα ουτε να κατσω να ασχοληθω με την οποια διαδικασια αυτης.Υποθετω οτι υπαρχει καποια , γιατι αν τα πραγματα ειναι τοσο απλα (πχ σου κανω καταγγελια γιατι ξυπνησα στραβα και θα πω οτι δεν δουλευεις ) αμφιβαλλω ποσο σοβαρα θα ληφθει.Και απο τη μια μου βαζεις το σποιλερ και απο την αλλη μου λες οτι θα νοιαστουν μη φανει το τμημα τους μη αποδοτικο.Δεν ειναι λιγο αντιφατικο αυτο ? Καντε εσεις καταγγελια λοιπον , για τους κακους υπαλληλους , που τους γνωριζετε απο πρωτο χερι, ετσι ωστε να μην μπαινει στο στοχαστρο ο Δ.Τ απο εμας τους παραξενους..(που δεν μπηκε δηλαδη, αλλα αφου γκρινιαζετε απο την αρχη του θεματος , ας μην παει αδικα ) 1)Μην κάνεις, πρόβλημα σου. 2) Στις περισσότερες περιπτώσεις θα νοιαστούν γιατί όλοι αυτοί το παίζουν ότι είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους. Επίσης υπάρχουν πάντα "συνάδελφοι" τους στην καβάτζα. 3) Εγώ προσωπικά είμαι στην εκπαίδευση. Οι μαθητές αναφέρουν για άλλους συναδέλφους επιλήψιμα πράγματα κάποιες φορές. Το πρώτο που κάνω είναι να το μεταφέρω στον ίδιο το συνάδελφο για να λάβει γνώση του προβλήματος και να το διορθώσει. Αν δεν γίνει κάτι, το μεταφέρω στο διευθυντή να επιληφθεί του θέματος. Δεν έτυχε ποτέ να χρειαστεί κάτι άλλο, αλλά αν ήταν αναγκαίο θα έβαζα τους γονείς να κάνουν καταγγελία στη διεύθυνση εκπαίδευσης (αφού θα έπρεπε να πάει πάνω από το διευθυντή). Το θέμα είναι όταν ο μαθητής δεν λέει τίποτε, εγώ πρέπει να μυρίσω τα νύχια μου για να καταλάβω ότι υπάρχει πρόβλημα;
bluesattack Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 3) Εγώ προσωπικά είμαι στην εκπαίδευση. Οι μαθητές αναφέρουν για άλλους συναδέλφους επιλήψιμα πράγματα κάποιες φορές. Το πρώτο που κάνω είναι να το μεταφέρω στον ίδιο το συνάδελφο για να λάβει γνώση του προβλήματος και να το διορθώσει. Αν δεν γίνει κάτι, το μεταφέρω στο διευθυντή να επιληφθεί του θέματος. Δεν έτυχε ποτέ να χρειαστεί κάτι άλλο, αλλά αν ήταν αναγκαίο θα έβαζα τους γονείς να κάνουν καταγγελία στη διεύθυνση εκπαίδευσης (αφού θα έπρεπε να πάει πάνω από το διευθυντή). Το θέμα είναι όταν ο μαθητής δεν λέει τίποτε, εγώ πρέπει να μυρίσω τα νύχια μου για να καταλάβω ότι υπάρχει πρόβλημα; Ειναι νομιζω διαφορετικο (πολυ θα ελεγα) το προβλημα ενος μαθητη με εναν καθηγητη/δασκαλο (προβλημα συμπεριφορας υποθετω , και οχι επειδη δεν εκανε καλα το μαθημα της ιστοριας πχ) απο την κακη εξυπηρετηση καποιου σε μια δημοσια υπηρεσια η το βαριεστημενο υφος του αρμοδιου δημοσιου υπαλληλου.Ας μην τα μπερδευουμε και ας ξεχασουμε (τουλαχιστον εγω προσωπικα αυτο θα κανω ) τις καταγγελιες .Δεν ευελπιστω οτι αυτο θα λυσει το προβλημα μου, αντιθετως θα χασω πολυ περισσοτερο χρονο απο την αδεια που πηρα πιθανοτατα με το ζορι.Αν αυτο το βλεπει καποιος ως ωχαδελφισμο η δεν ξερω εγω τι αλλο, ας παραθεσει εδω τις εγγραφες καταγγελιες που εχει κανει... Ακομα και στην εκπαιδευση να ειναι καποιος , υποθετω θα του εχει τυχει κατι παρομοιο (σε αλλες υπηρεσιες ),εκτος αν ειναι ιδιαιτερα τυχερος .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.