Ather Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 antag: Καμία σχέση... απλά την συγκεκριμένη περίοδο (και όχι μόνο) είναι τελείως άκυρο για να ζητάει ένας εκπαιδευτικός αύξηση. Είναι ψέμα ότι ήταν ευνοούμενοι αρκετοί Δ.Υ μισθολογικά;; Ποιο ταμείο είχε καλύτερες συντάξεις και εφάπαξ; Το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, το ΤΣΑΥ, το ΤΕΒΕ ή μήπως του δημοσίου (με μεγάλη διαφορά);; Για την κύρια σύνταξη νομίζω ο τρόπος υπολογισμού είναι ενιαίος. Όμως στο δημόσιο μετράει μόνο ο κύριος μισθός και όχι τα επιδόματα ενώ στον ιδιωτικό μετράνε περίπου όλα. Συνεπώς για δύο άτομα με τον ίδιο μισθό αυτός του ΙΚΑ θα πάρει παραπάνω στο τέλος. Κάτι ανάλογο ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ με τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα, καλοκαιριού σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Για το εφάπαξ το δημόσιο ΕΠΑΙΡΝΕ περισσότερα (αν και πάλι ο υπολογισμός μέσω του βασικού ήταν) ενώ οι στρατιωτικοί ΕΠΑΙΡΝΑΝ πολύ περισσότερα. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα δε γνωρίζω βέβαια
washcloud Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Ακουω καθε τρεις και λιγο ρε παιδια οτι εμεις οι δασκαλοι ειμαστε βολεμενοι.. [...] για 1050€ πιστευεται οτι θα αξιζε τον κοπο; Επισης εννοειτε οτι στα χωρια που σε στελνουν δε μπορεις να μεινεις γιατι μετα απο 2 βδομαδες θα εισαι με ψυχοφαρμακα.. Και μην μου πειτε οτι δουλευουμε 6 ωρες το πρωι και καθομαστε γιατι θα σας πω οτι για να ετοιμαστουν αυτες οι 6 ωρες θελει τουλαχιστον αλλες 3 στο σπιτι.. ...δεν διάβασα παρά μόνο 1-2 σελίδες απ' τις 23, γι' αυτό και δεν ξέρω αν αναφέρθηκε ήδη... ...αλλά δάσκαλος που δεν κάνει σωστή χρήση ενεργητικής/παθητικής φωνής (και γράφει και χωρίς τόνους), ε αναρωτιέμαι πότε ακριβώς σκοτώνεται στη μελέτη, κι αν τελικά είναι μήπως ΠΟΛΛΑ τα ευρώ που παίρνει...
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 antag: Καμία σχέση... απλά την συγκεκριμένη περίοδο (και όχι μόνο) είναι τελείως άκυρο για να ζητάει ένας εκπαιδευτικός αύξηση. Είναι ψέμα ότι ήταν ευνοούμενοι αρκετοί Δ.Υ μισθολογικά;; Mετα τα νεα μετρα που εξαγγελθηκαν τον πρωι, οι ΔΥ πεφτουν σε μεγαλη φτωχεια... Αλλαξαν τα πραγματα, οσα εφαγαν εφαγαν
andreasl Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Χαρείτε τώρα χαιρέκακοι συμπολίτες μας! Στον αριθμό των φτωχών αυτής της χώρας προστίθενται ακόμη 1.000.000 ΔΥ. Να δούμε τώρα τι πτώση στους τζίρους τους θα έχουν οι επιχειρήσεις, πως θα πληρώνονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται σε αυτές, και πόσες απολύσεις θα είναι επακόλουθο της μείωσης των μισθών μας. Χαρείτε για κανένα τρίμηνο ακόμη, προλαβαίνετε-δεν προλαβαίνετε!
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Oι υπεραριθμοι δημοσιοι υπαλληλοι με τους ηγεμονικους μισθους, τα εφαπαξ, τις παχουλες συνταξεις κλπ. ηταν μια απ τις πληγες αυτης της χωρας.
andreasl Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Νομίζω ότι μερικοί ονειρεύεστε. Παχουλούς μισθούς είχαν όσοι είχαν μπει στα καλά πόστα με βύσμα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι ίδιοι που εξακολουθούν να έχουν τα ίδια βύσματα δεν θα βρούν πάλι κάποια καλή καβάτζα; Μπορεί τώρα να μην το λένε μισθό, μπορεί να το αποκαλέσουν επίδομα παραστάσεως, συμμετοχή σε επιτροπές, οδοιπορικά ή ότι άλλο προκύψει.Είστε αφελείς αν πιστεύετε ότι οι ίδιοι πολιτικοί θα αλλάξουν την πολιτική του βολέματος.
Ather Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Νομίζω ότι μερικοί ονειρεύεστε. Παχουλούς μισθούς είχαν όσοι είχαν μπει στα καλά πόστα με βύσμα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι ίδιοι που εξακολουθούν να έχουν τα ίδια βύσματα δεν θα βρούν πάλι κάποια καλή καβάτζα; Μπορεί τώρα να μην το λένε μισθό, μπορεί να το αποκαλέσουν επίδομα παραστάσεως, συμμετοχή σε επιτροπές, οδοιπορικά ή ότι άλλο προκύψει.Είστε αφελείς αν πιστεύετε ότι οι ίδιοι πολιτικοί θα αλλάξουν την πολιτική του βολέματος. Εδώ θα είμαστε (στο forum εννοώ μην παρεξηγηθούμε ) και θα δούμε.
bluesattack Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Νομίζω ότι μερικοί ονειρεύεστε. Παχουλούς μισθούς είχαν όσοι είχαν μπει στα καλά πόστα με βύσμα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι ίδιοι που εξακολουθούν να έχουν τα ίδια βύσματα δεν θα βρούν πάλι κάποια καλή καβάτζα; Μπορεί τώρα να μην το λένε μισθό, μπορεί να το αποκαλέσουν επίδομα παραστάσεως, συμμετοχή σε επιτροπές, οδοιπορικά ή ότι άλλο προκύψει.Είστε αφελείς αν πιστεύετε ότι οι ίδιοι πολιτικοί θα αλλάξουν την πολιτική του βολέματος. Ενταξει και τι θες να κανουμε. Ανοιχτε εσεις ενα θεμα συμπαραστασης στους απολυμενους του ιδιωτικου τομεα λοιπον,που δεν ειστε αφελεις.Η μαλλον wait , κανονικα θα πρεπει ηδη να υπαρχει ,και να εχουν δηλωσει συμπαρασταση ολοι οι μη αφελεις (ειτε ειναι Δ.Υ ειτε οχι )
andreasl Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Η μαλλον wait , κανονικα θα πρεπει ηδη να υπαρχει ,και να εχουν δηλωσει συμπαρασταση ολοι οι μη αφελεις (ειτε ειναι Δ.Υ ειτε οχι ) Τι κι αν είμαι ΔΥ; Έχω γυναίκα, αδερφό, κουνιάδα, ξάδερφο, ξαδέρφη άνεργους. Λές εγώ να ζω σε άλλο κόσμο; Υ.Γ: Τα λεφτά που μου έκοψαν ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της οικογένειας μου.
bluesattack Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Τι κι αν είμαι ΔΥ; Έχω γυναίκα, αδερφό, κουνιάδα, ξάδερφο, ξαδέρφη άνεργους. Λές εγώ να ζω σε άλλο κόσμο; Eιπα εγω οτι ειναι κακο που εισαι Δ.Υ ? Απλως ζητησα ενα υπαρχον θεμα συμπαραστασης στους απολυμενους του ιδιωτικου τομεα , για να δουμε την τοποθετηση καποιων και σε αυτα τα θεματα...
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Νομίζω ότι μερικοί ονειρεύεστε. Παχουλούς μισθούς είχαν όσοι είχαν μπει στα καλά πόστα με βύσμα..... Aκομα και 1500€ (με δωρα, επιδοματα κλπ) ηγεμονικος ακουγεται αν σκεφτεις τη μικρη εργασια που προσφερουν και το μικρο χρονο που δουλευουν(εως 60% το πολυ, του ετους) Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι ίδιοι που εξακολουθούν να έχουν τα ίδια βύσματα δεν θα βρούν πάλι κάποια καλή καβάτζα; Μπορεί τώρα να μην το λένε μισθό, μπορεί να το αποκαλέσουν επίδομα παραστάσεως, συμμετοχή σε επιτροπές, οδοιπορικά ή ότι άλλο προκύψει.Είστε αφελείς αν πιστεύετε ότι οι ίδιοι πολιτικοί θα αλλάξουν την πολιτική του βολέματος. Ποιοι μωρε θα καβατζωθουν παλι? το ενα-εναμισυ εκατομμυριο απο δαυτους? Μα και τα επιδοματα μειωνονονται. Οι ιδιοι οι πολιτικοι που λες τωρα θα αναγκαστουν να περιορισουν ΚΑΙ τα δικα τους εισοδηματα.
vampirios Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Είμαι δάσκαλος εδώ και 6-7 χρόνια.Δεν είμαι από αυτούς που θεωρώ ότι ο κλάδος μας είναι ο πλέον κακοπληρωμένος ειδικά στην εποχή τέτοιας κρίσης που η ανεργία χτυπάει καμπανάκι. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός,ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της μεταπολιτευτικά και πραγματικά θλίβομαι που προλαλήσαντες αναλώθηκαν σε σχόλια τύπου μη τολμας να παραπονείσαι,κάθεστε 3 μήνες και μιλάτε,παίρνετε τόσα και θέλετε και άλλα,είστε απαίδευτοι.Δε θα αντιλογίσω για αυτά που ακούστηκαν,απλά θα αναφερθώ στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να κρίνει τη δουλειά του και να έχει άποψη.Ουδείς είπε ότι οι δάσκαλοι δεν τυγχάνουν των προνομίων που έχουν οι Δ.Υ όμως είναι οι πιο κακοπληρωμένοι ανάμεσα τους αναντίρρητα.Πέρα όμως από αυτό,ξαναλέω ότι στην εποχή που ζούμε αγαπητοί φίλοι πρέπει να ακεφτούμε το που βαδίζουμε και πως καταντησαμε σαν Έλληνες.Μικροπρεπείς,δίχως ίχνος μέτρου και σεβασμού,απαίδευτοι τελείως. Εχθρός αγαπητοί δεν είναι ο συμπολίτης μας που παίρνει περισσότερα ή λιγότερα από εμάς,που κάθεται περισσότερο ή λιγότερο..Εχθρός είμαστε οι ίδιοι που σκύψαμε το κεφάλι μας και στρουθοκαμηλίζουμε και δεν κάνουμε κάτι να αλλάξει κάτι στον τόπο. Συγνώμη αν σας κούρασα,τελειώνοντας,σαν δάσκαλος δε θα διεκδικήσω πιο μεγάλο μισθό..Σαν δάσκαλος θα προσπαθήσω να βάλω και γω ένα λιθαράκι για να ξεφύγουμε από τη σημερινή μπανανία και τη χώρα της φαίδρας πορτοκαλέας,φίλοι μου. Πώς;;Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας.. Sent from my iPhone using Tapatalk
Aztec Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Στον ιδιωτικό τομέα όταν δεν αξίζει κάποιος ούτε λεφτά σοβαρά θα πάρει και το πιο πιθανό είναι να πάει απο εκεί που ήρθε. Αν βέβαια πάει άσχημα και η εταιρεία πάλι θα πάει απο εκεί που ήρθε. Κάτι τέτοιο συμβάινει τώρα. Πάει άσχημα η εταιρεία ( κράτος )και κάποιοι θα απολυθούν , κάποιοι θα υποστούν μειώσεις μισθών. Δεν είναι κάτι νέο αυτό που συμβαίνει. Στον ιδιωτικό τομέα συμβαίνει εδώ και χρόνια. Μάλιστα όλοι έχουν υποχρεώσεις και μένουν απο δουλειά. Τουλάχιστον οι περισσότεροι θα υποστείτε μείωση μισθών και δεν θα αφεθείτε τελείως έρμαιο των χρεών. Σκεφτείτε ότι ενώ εσείς χάνετε μισθούς στον Ιδιωτικό τομέα πολλοί έχουν χάσει ήδη τις δουλείες τους και αρκετοί ακόμα έπονται.
alexx20 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 ....... και πραγματικά θλίβομαι που προλαλήσαντες αναλώθηκαν σε σχόλια τύπου μη τολμας να παραπονείσαι,κάθεστε 3 μήνες και μιλάτε,παίρνετε τόσα και θέλετε και άλλα...... Γιατι θλιβεσαι? ψεμματα ειναι? απο τους πιο προνομιουχους εισαστε. .......όμως είναι οι πιο κακοπληρωμένοι ανάμεσα τους αναντίρρητα. Kακοπληρωμενοι?! για πες νουμερα...
vampirios Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Στον ιδιωτικό τομέα όταν δεν αξίζει κάποιος ούτε λεφτά σοβαρά θα πάρει και το πιο πιθανό είναι να πάει απο εκεί που ήρθε. Αν βέβαια πάει άσχημα και η εταιρεία πάλι θα πάει απο εκεί που ήρθε. Κάτι τέτοιο συμβάινει τώρα. Πάει άσχημα η εταιρεία ( κράτος )και κάποιοι θα απολυθούν , κάποιοι θα υποστούν μειώσεις μισθών. Δεν είναι κάτι νέο αυτό που συμβαίνει. Στον ιδιωτικό τομέα συμβαίνει εδώ και χρόνια. Μάλιστα όλοι έχουν υποχρεώσεις και μένουν απο δουλειά. Τουλάχιστον οι περισσότεροι θα υποστείτε μείωση μισθών και δεν θα αφεθείτε τελείως στο έρμαιο των χρεών. Σκεφτείτε ότι ενώ εσείς χάνετε μισθούς στον Ιδιωτικό τομέα πολλοί έχουν χάσει ήδη τις δουλείες τους και αρκετοί ακόμα έπονται. Γιαυτό και είμαι υπερ της αξιολόγησης και στον Δημόσιο τομέα φίλε μου,διότι υπάρχουν πολλοί καρεκλοκένταυροι και τεμπέληδες(δεν εξαιρώ τον κλάδο μου).Η σημερινή κρίση μας πλήττει όλους ανεξαιρέτως.Γνωρίζω και απο ιδιωτικό τομέα μιας και όλοι οι άλλοι στην οικογένεια εκεί δουλεύουν..Και γω πριν γίνω δάσκαλος σε ιδωτικό τομέα δούλευα. Όσο για τα χρέη και τον εφιάλτη της απολύσεως,δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν βιώσει ή θα βιώσουν κάτι απο αυτά.Μήπως όμως φταίει η αμετροέπεια που μας δέρνει;;;Ξαναλέω αγαπητέ μου,ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας για το σημέιο που φτάσαμε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.