Ather Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 @pournaras Ναι αλλά εγώ θέλω να μου πει κάποιος που όντως παίρνει 700 το μήνα τι δουλειά κάνει.
ikaruga24 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Συγγνώμη κιόλας αλλά από όλους τους γνωστούς μου μόνο ένας έπαιρνε για μία περίοδο πριν 4 χρόνια 700€ (ίσως κάνω λάθος και ήταν παραπάνω) ως πωλητής σε γνωστή αλυσίδα υπολογιστών. Δεν αναφέρομαι σε part time. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις από κάποιον που δουλεύει όμως και όχι στον αέρα τι δουλειά κάνει και παίρνει 700€ σήμερα. Επίσης με 700 ζεις-δε ζεις μόνος σου. Άρα μένεις με τους γονείς σου.Τελευταίο παράδειγμα που έχω (χθεσινό) είναι ένας γνωστός μου σε ξενοδοχείο (Ιδιωτικός υπάλληλος δηλαδή) δουλεύει ως ναυαγοσώστης και παίρνει 850 με ένσημα το μήνα και από ότι μου λέει ο ίδιος πολύ χαλαρά. Μήπως τελικά οι δουλειές των 700 μας βολεύουν σε ένα βαθμό επειδή μένουμε με τους δικούς μας και γλυτώνουμε ένα σωρό έξοδα από το να πάμε να ζήσουμε μόνοι μας με 850 και 1000 το μήνα; Αν θέλετε δημόσιο πηγαίνετε ΕΠΟΠ, το κάνετε όμως; Εγώ δε θα το έκανα με εξαίρεση κάποιες ειδικότητες. Εδώ ο ΔΕΑ παίρνει 700 το μήνα και δηλώνουν λίγοι - μεγαλη προσφορά θέσεων. Είμαστε δηλαδή και κάπως καλοπερασάκιδες έτσι; Απλα εισαι λαθος.
alexx20 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Ναι, γιατί τη φορολογία και τις τιμές ειδών πολυτελείας τα ήξερες και από πριν και μόνο αυτό σου έλειπε. Τι θες να πεις? οτι τα 2700 που παιρνουν ειναι λιγα γιατι τα περισσοτερα τους τα παιρνει η εφορια? Ποια ειναι τα "ειδη πολυτελειας" για σενα? Στην ψωροΕλλαδα που οι περισσοτεροι συνταξιουχοι παιρνουν <1000€ ακομα και τα βασικα ειναι δυσκολο να αποκτηθουν. Εσυ προφανως θα ανηκεις στη μειοψηφια των κονομημενων ε?
Lucifer Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Τι θες να πεις? οτι τα 2700 που παιρνουν ειναι λιγα γιατι τα περισσοτερα τους τα παιρνει η εφορια? Ναι. Ποια ειναι τα "ειδη πολυτελειας" για σενα? Τσιγάρα, γλυκά, ρούχα, ποτά, εργαλεία, ηλεκτρονικά είδη και αναλώσιμα. Στην ψωροΕλλαδα που οι περισσοτεροι συνταξιουχοι παιρνουν <1000€ ακομα και τα βασικα ειναι δυσκολο να αποκτηθουν. Τι σχέση έχουν οι συνταξιούχοι; Εσυ προφανως θα ανηκεις στη μειοψηφια των κονομημενων ε? Δεν έχω καλή διάθεση για ηλιθιότητες.
alexx20 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Ουτε κι εγω αλλα αναγκαζομαι να συμμετεχω σε ηλιθιοτητες με αυτα που λες... Τσιγάρα, γλυκά, ρούχα, ποτά, εργαλεία, ηλεκτρονικά είδη και αναλώσιμα. Τα τσιγαρα που ειναι εξαρτηση εσυ τα θεωρεις "ειδος πολυτελειας?" ειδος αναγκης ειναι. Τα ρουχα ειδος πολυτελειας? καλα κρασα... Αληθεια, πόσο κανει το Marlboro στην Ευρωπη? Τι σχέση έχουν οι συνταξιούχοι; Παραδειγμα για να καταλαβεις τι φτωχεια υπαρχει στην Ελλαδα. Γιατι ακουγεσαι να ζεις σε αλλη χωρα....
BritGreek Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δεν έχω τον παραμικρό λόγο να αισθάνομαι ευμενή συναισθήματα για τους Έλληνες στο σύνολό τους, ένα μάτσο κακογαμημένοι και κουτοπόνηροι Οθωμανοί είναι στα μάτια μου. Τα σχόλια δικά σας. Εγώ, όμως, ένα έχω να πω. Εσύ που απεχθάνεσαι τόσο τους Έλληνες, σε Ελληνικό forum μπαίνεις και γράφεις, τη γλώσσα μας χρησιμοποιείς, και για μένα, σίγουρα αισθάνεσαι μόνος. Τι δουλειά έχεις εσύ με εμάς, τους κακ... Οθωμανούς, ανώτερε-υπερμέγιστε Lucifer; To ότι είσαι από τους πιο παλιούς στο forum δεν με βοηθά στο να μη χλευάζω τα post σου. Sorry, αλλά μου βγαίνει αυθόρμητα.
Lucifer Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δεν με πειράζει, αλήθεια. Όσο για την αλληλεπίδρασή μου, αυτή έχει διάφορα επίπεδα. Ένας μορφωμένος και έξυπνος άνθρωπος είναι πάντα ευπρόσδεκτος ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οπότε σε επίπεδο κουβέντας κτλ, οι Έλληνες δεν υστερούν ή υπερέχουν σε σχέση με άλλες δυτικές κουλτούρες. Αυτό κάνω εδώ. Σειρά σου τώρα, που προτιμάς να πηγαίνεις στην εφορία, Ελλάδα ή UK; Προτιμάς να περιμένεις λεωφορείο στη Γερμανία ή στην Ελλάδα; Εμπιστεύεσαι τις υγειονομικές υπηρεσίες της Σουηδίας ή της Ελλάδας περισσότερο;
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Τα σχόλια δικά σας. Εγώ, όμως, ένα έχω να πω. Εσύ που απεχθάνεσαι τόσο τους Έλληνες, σε Ελληνικό forum μπαίνεις και γράφεις, τη γλώσσα μας χρησιμοποιείς, και για μένα, σίγουρα αισθάνεσαι μόνος. Τι δουλειά έχεις εσύ με εμάς, τους κακ... Οθωμανούς, ανώτερε-υπερμέγιστε Lucifer; To ότι είσαι από τους πιο παλιούς στο forum δεν με βοηθά στο να μη χλευάζω τα post σου. Sorry, αλλά μου βγαίνει αυθόρμητα. όλοι οι έλληνες (στην καταγωγή) που έχουν ζήσει έστω και για λίγα χρόνια στο εξωτερικό νοιώθουν ξένοι προς την νοοτροπία του ελληνάρα που είναι κατά βάθος ένας τούρκος που πιστεύει πως είναι ιταλός. εκείνοι που δεν νοιώθουν ξένοι είναι όσοι έχουν προλάβει να γίνουν ελληνάρες απ΄την κούνια.
evabb Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δεν με πειράζει, αλήθεια. Όσο για την αλληλεπίδρασή μου, αυτή έχει διάφορα επίπεδα. Ένας μορφωμένος και έξυπνος άνθρωπος είναι πάντα ευπρόσδεκτος ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οπότε σε επίπεδο κουβέντας κτλ, οι Έλληνες δεν υστερούν ή υπερέχουν σε σχέση με άλλες δυτικές κουλτούρες. Αυτό κάνω εδώ. Σειρά σου τώρα, που προτιμάς να πηγαίνεις στην εφορία, Ελλάδα ή UK; Προτιμάς να περιμένεις λεωφορείο στη Γερμανία ή στην Ελλάδα; Εμπιστεύεσαι τις υγειονομικές υπηρεσίες της Σουηδίας ή της Ελλάδας περισσότερο; soooo true. οχι αλλα η αληθεια να λεγετε δεν ειμαστε η πηγη ολης της σοφιας και πολιτισμου πανω στον πλανητη. ας αφησουμε το καλαμι στην ακρη γτ δεν μας παιρνει. τα τελευταια 100 χρονια εχουμε ελαχιστα δειγματα πολιτισμου (επιδρασεις σε διαφορα επιπεδα) να δειξουμε σε παγκοσμιο επιπεδο, και οοοοχι οι ελληνες επιστημονες στην αμερικη δεν πιανονται, αυτα ειναι της αμερικης κατορθωματα
BritGreek Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δεν με πειράζει, αλήθεια. Όσο για την αλληλεπίδρασή μου, αυτή έχει διάφορα επίπεδα. Ένας μορφωμένος και έξυπνος άνθρωπος είναι πάντα ευπρόσδεκτος ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οπότε σε επίπεδο κουβέντας κτλ, οι Έλληνες δεν υστερούν ή υπερέχουν σε σχέση με άλλες δυτικές κουλτούρες. Αυτό κάνω εδώ. Σειρά σου τώρα, που προτιμάς να πηγαίνεις στην εφορία, Ελλάδα ή UK; Προτιμάς να περιμένεις λεωφορείο στη Γερμανία ή στην Ελλάδα; Εμπιστεύεσαι τις υγειονομικές υπηρεσίες της Σουηδίας ή της Ελλάδας περισσότερο; Σαφώς και προτιμώ τις υπηρεσίες της Βρετανίας. Όμως, σαν τους Έλληνες, τους Κύπριους και τους Ινδούς γιατρούς, εγώ προσωπικά δεν βάζω κανένα. Η εικόνα όμως των υπηρεσιών στην Ελλάδα δεν μας κάνει Τούρκους, ούτε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις. Εγώ ξέρω ότι εδώ που βρίσκομαι έχω κερδίσει τον σεβασμό των γύρω μου, και τιμώ την πατρίδα μου, την οποία έτσι κι αλλιώς σέβονται. Ούτε Τούρκος είμαι, ούτε Άγγλος, ούτε Ολλανδός. Έλληνας θέλω να είμαι. ---------- Προσθήκη στις 20:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:18 ---------- όλοι οι έλληνες (στην καταγωγή) που έχουν ζήσει έστω και για λίγα χρόνια στο εξωτερικό νοιώθουν ξένοι προς την νοοτροπία του ελληνάρα που είναι κατά βάθος ένας τούρκος που πιστεύει πως είναι ιταλός. εκείνοι που δεν νοιώθουν ξένοι είναι όσοι έχουν προλάβει να γίνουν ελληνάρες απ΄την κούνια. soooo true. οχι αλλα η αληθεια να λεγετε δεν ειμαστε η πηγη ολης της σοφιας και πολιτισμου πανω στον πλανητη. ας αφησουμε το καλαμι στην ακρη γτ δεν μας παιρνει. τα τελευταια 100 χρονια εχουμε ελαχιστα δειγματα πολιτισμου (επιδρασεις σε διαφορα επιπεδα) να δειξουμε σε παγκοσμιο επιπεδο, και οοοοχι οι ελληνες επιστημονες στην αμερικη δεν πιανονται, αυτα ειναι της αμερικης κατορθωματα Σοβαρά, τώρα, δεν ντρέπεστε να πιστεύετε αυτά τα πράγματα για την Ελλάδα; Εσείς είστε ξένοι; Η μαγκιά δεν είναι αυτό που έκανα εγώ, που έφυγα. Μάγκες είναι όσοι μένουν εκεί και προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα και τις στραβές καταστάσεις. Αν πιστεύουμε κι εμείς οι ίδιοι ότι η Ελλάδα είναι ένα τίποτα, τότε ας δώσουμε τα κλειδιά της κι ας φύγουμε για Κουκουβάουνες. Πέραν του σεβασμού που μπορεί να μας δείχνουν στις χώρες που ζούμε, είλικρινά έχετε την ψευδαίσθηση ότι δεν μας θεωρούν μετανάστες;
evabb Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 για μενα η κατασταση της ελλαδας αντικατοπτριζει απλα την νοοτροπια των ιδιων των ελληνων. απλο παραδειγμα, πηρα ο δημος αθηναιων την πρωτοβουλια και εβαλε καδους ανακυκλωσης σε διαφορα σημεια, τους χρησιμοποιουν; κατεληξαν να γινουν καδοι σκουπιδιων απλα. αρα που την βλεπεις την προσπαθεια;
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Σοβαρά, τώρα, δεν ντρέπεστε να πιστεύετε αυτά τα πράγματα για την Ελλάδα; Εσείς είστε ξένοι; Η μαγκιά δεν είναι αυτό που έκανα εγώ, που έφυγα. Μάγκες είναι όσοι μένουν εκεί και προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα και τις στραβές καταστάσεις. σου είπε κανείς ότι είμαι στο εξωτερικό αγαπητε? στην πατρίδα μου μέσα είμαι εδώ και δέκα χρόνια, και άλλα τόσα νοιώθω ξένη με όλα όσα βλέπω να λέγονται και να γίνονται γύρω μου. να φοβάσαι τους ελληνάρες που την καταβρήκαν, γιατί θα βρουν τρόπο να συνεχίσουν και τώρα και μετά. και ναι, η ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ένα τίποτα. το θέμα είναι να καταλάβουμε πώς την καταντήσαμε έτσι μπας και μπορέσουμε να την τραβήξουμε απ΄τις λάσπες. αν εσύ εκεί που βρίσκεσαι τα βλέπεις καλύτερα τα πράγματα, τυχερός είσαι, τι να σου πω.
BritGreek Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 Δημοσ. 1 Μαΐου 2010 για μενα η κατασταση της ελλαδας αντικατοπτριζει απλα την νοοτροπια των ιδιων των ελληνων. απλο παραδειγμα, πηρα ο δημος αθηναιων την πρωτοβουλια και εβαλε καδους ανακυκλωσης σε διαφορα σημεια, τους χρησιμοποιουν; κατεληξαν να γινουν καδοι σκουπιδιων απλα. αρα που την βλεπεις την προσπαθεια; Κι επειδή δεν χρησιμοποιούν τους κάδους σωστά, εσύ παύεις να είσαι Ελληνίδα; Δεν είπε κανείς ότι έχουν όλοι οι Έλληνες την παιδεία που απαιτείται για να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. ---------- Προσθήκη στις 20:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:28 ---------- σου είπε κανείς ότι είμαι στο εξωτερικό αγαπητε? στην πατρίδα μου μέσα είμαι εδώ και δέκα χρόνια, και άλλα τόσα νοιώθω ξένη με όλα όσα βλέπω να λέγονται και να γίνονται γύρω μου. να φοβάσαι τους ελληνάρες που την καταβρήκαν, γιατί θα βρουν τρόπο να συνεχίσουν και τώρα και μετά. και ναι, η ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ένα τίποτα. το θέμα είναι να καταλάβουμε πώς την καταντήσαμε έτσι μπας και μπορέσουμε να την τραβήξουμε απ΄τις λάσπες. αν εσύ εκεί που βρίσκεσαι τα βλέπεις καλύτερα τα πράγματα, τυχερός είσαι, τι να σου πω. Με συγχωρείς, κατάλαβα λάθος. Εγώ δεν είμαι στην Ελλάδα. Όμως, την επισκέφτομαι κάθε μήνα, αναγκαστικά και μη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.