Προς το περιεχόμενο

Δασκαλοι + οικονομικη κριση

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ακόμα και φτηνότερο ενοίκιο να μην έβρισκε το koulouri, σίγουρα φτηνότερο αμάξι θα μπορούσε να πάρει και σίγουρα τα λεφτά για ένα άτομο φτάνουν.

Έχεις κολλήσει στο ένα άτομο και δεν ξεκολλάς με τίποτε. Δηλαδή αν είσαι εκπαιδευτικός πρέπει να μην κάνεις οικογένεια για να βγαίνεις οικονομικά; Τι αντίληψη είναι αυτή;

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν μετά το Deree πας για μεταπτυχιακό στην Αγγλία και για διδακτορικό στην Αμερική, τότε πάω πάσο. Να θυμάσαι όμως πως δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν για σπουδές στο εξωτερικό (η στο εσωτερικό).

Η μόνη περίπτωση να σου στοιχίσουν λιγότερο οι σπουδές σου στην Ελλάδα σε σχέση π.χ. με την Αγγλία είναι αν περάσεις στην πόλη σου και δεν έχεις ενοίκιο. Καταλάβετέ το επιτέλους. Είτε σπουδάσεις σε άλλη πόλη, είτε στην Αγγλία είναι περίπου το ίδιο σε κόστος.

Δημοσ.
Έχεις κολλήσει στο ένα άτομο και δεν ξεκολλάς με τίποτε. Δηλαδή αν είσαι εκπαιδευτικός πρέπει να μην κάνεις οικογένεια για να βγαίνεις οικονομικά; Τι αντίληψη είναι αυτή;

Ό,τι να ναι όμως. To topic έχει φτιαχτεί από το koulouri , όχι από εσένα που ξαναλέμε για να το εμπεδώσουμε ότι είναι ένα άτομο και δε τον φτάνουν τα 1100 ευρώ στην επαρχία.Αυτός γκρίνιαξε και εσείς οι οικογενειάρχες συνάδελφοι ( που είστε και όλοι νόμιμοι και δε κάνει κανείς σας ιδιαίτερα ) κατευθείαν να θιχτείτε προσωπικά.

Δε μιλάμε για την περίπτωση εκπαιδευτικών με οικογένεια. Έχω πει παραπάνω την άποψη μου ότι θα συμφωνούσα σε δουλειές που δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με τη δουλειά του δημοσίου σας καλό θα ήταν να απασχολείστε κανονικά με σύμβαση και να φορολογείστε, να υπάρχει δηλαδή αυτή η δυνατότητα να συμπληρώνατε το εισόδημα σας, να μπορούσατε να βρείτε μία κανονική δεύτερη δουλειά με σύμβαση και να είστε νόμιμοι.

Να σας πληρώνει το δημόσιο για να μη κάνετε σωστά τη δουλειά σας και να κάνετε ιδιαίτερα στους μαθητές σας το απόγευμα, όχι δε συμφωνώ.

Επίσης, να σας υπενθυμίσω ότι εσείς κάνατε αυτήν την επαγγελματική επιλογή, δε σας έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο να διαλέξετε με το ζόρι να γίνετε δάσκαλοι ούτε σας απαγορεύει κανείς είτε να παραιτηθείτε και να κάνετε μόνο ιδιαίτερα ή άλλη δουλειά ή να πάτε στο εξωτερικό.

Να διαμαρτυρηθείτε για την αύξηση Φ.Π.Α, για την ανύπαρκτη κρατική ασφάλιση κ.λ.π. ναι, να διεκδικήσετε χαμηλότερες τιμές ναι, να ζητήσετε γενικότερα καλή παιδεία για τα παιδιά σας, ναι. Όχι να χάνουν μάθημα τα παιδιά ε, έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο να διαμαρτυρηθείτε τότε. Επίσης μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε για την υπερπληθώρα δημοσίων υπαλλήλων που δε σας αφήνει να παίρνετε καλύτερα λεφτά.

Και 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ( λίγο κάτω λίγο παραπάνω ποιός ξέρει) και 3000 ευρώ μισθό ο καθένας με 4 ώρες δουλειάς ημερησίως , άντε 5-6 για άλλους δημοσίους υπαλλήλους που μπορεί να είναι σε καμία υπηρεσία που να δουλεύουν δε γίνεται πώς να το κάνουμε. Κάνε έναν υπολογισμό ακόμα και επί 12 μισθούς και με ένα ποσό των 600.000 δημοσίων υπαλλήλων να δεις πόσο βγαίνει.

Υ.Γ. Επίσης δυσκολεύομαι να πιστεύσω ότι είστε οικογενειάρχες και είστε ξύπνιοι τέτοια ώρα. Απλά flame να γίνεται.

Δημοσ.

Λοιπόν τα 1000€ είναι υπερβολικά πολλά για κάποιον που βρίκσεται σε νησί. Νομίζω ότι το ρεαλιστικό είναι γύρω στα 200€ μαξ. Προσωπικά δε χρειάζομαι καθόλου χρήματα για να επιβιώσω.... στο μοναστήρι που ζω. :)

Επειδή είμαι σε επαρχία να σας πω τα έξοδά μου

300 ενοίκιο

100 λογαριασμοί (κινητό+ίντερνετ+ρεύμα+νερό)

70 βενζίνη(εγώ χαλάω 150 λόγω αποστάσεων, οπότε βάζω πιο λογικό νούμερο)

35 (ασφάλεια + τέλη ανά μήνα) για το αυτοκίνητο

35 (γυμναστήριο)

300 (διατροφή, βλέπε γυμναστήριο :) + ότι άλλο από σ/μ)

Σύνολο 840-920.

Αυτά χωρίς καθόλου διασκέδαση χωρίς καμία περέκκλιση.

Αν βάλουμε 10 καφέδες μία φορά φαγητό την εβδομάδα έξω και κάποιο σινεμά το 1000 βγαίνει για την πλάκα. Επίσης ένας μέσος άνθρωπος είναι πιθανό να θέλει να αλλάξει κινητό, αυτοκίνητο, τηλεόραση, υπολογιστή, να αγοράσει εισιτήρια για να ταξιδέψει. Δε λέω να πάρει bmw ούτε 50 ίντζες τηλεόραση ούτε να κάνει τουρ στην παταγωνία :)

Τα 1000 είναι πολλά λοιπόν;

Αν τα βρίσκετε πολλά πάμε όλοι για το μοναστήρι που έλεγα στην αρχή :)

Δημοσ.

Τελειωσε μια εποχη.

Θα πρεπει τωρα και οι ελληνες να παραγουν υπεραξια για να ζησουν και οχι απλα να 'δουλευουνε' τον κοσμο παραγοντας διαχειριστικη γραφειοκρατια.

Δημοσ.
Λοιπόν τα 1000€ είναι υπερβολικά πολλά για κάποιον που βρίκσεται σε νησί. Νομίζω ότι το ρεαλιστικό είναι γύρω στα 200€ μαξ. Προσωπικά δε χρειάζομαι καθόλου χρήματα για να επιβιώσω.... στο μοναστήρι που ζω. :)

Επειδή είμαι σε επαρχία να σας πω τα έξοδά μου

300 ενοίκιο

100 λογαριασμοί (κινητό+ίντερνετ+ρεύμα+νερό)

70 βενζίνη(εγώ χαλάω 150 λόγω αποστάσεων, οπότε βάζω πιο λογικό νούμερο)

35 (ασφάλεια + τέλη ανά μήνα) για το αυτοκίνητο

35 (γυμναστήριο)

300 (διατροφή, βλέπε γυμναστήριο :) + ότι άλλο από σ/μ)

Σύνολο 840-920.

Αυτά χωρίς καθόλου διασκέδαση χωρίς καμία περέκκλιση.

Αν βάλουμε 10 καφέδες μία φορά φαγητό την εβδομάδα έξω και κάποιο σινεμά το 1000 βγαίνει για την πλάκα. Επίσης ένας μέσος άνθρωπος είναι πιθανό να θέλει να αλλάξει κινητό, αυτοκίνητο, τηλεόραση, υπολογιστή, να αγοράσει εισιτήρια για να ταξιδέψει. Δε λέω να πάρει bmw ούτε 50 ίντζες τηλεόραση ούτε να κάνει τουρ στην παταγωνία :)

Τα 1000 είναι πολλά λοιπόν;

Αν τα βρίσκετε πολλά πάμε όλοι για το μοναστήρι που έλεγα στην αρχή :)

Δεν διαφωνούμε σε αυτό. Διαφωνούμε στην άποψη ότι ο εκπαιδευτικός είναι πιο αδικημένος από τους άλλους. Με αυτά που είπες, τα 1050 που λέει ότι παίρνει ο κουλούρι που άνοιξε το θέμα, είναι ίσα ίσα δηλαδή. Ο μέσος 700άρης είναι ήδη στα -300 ευρώ.

Δημοσ.

Βασικός μισθός 2700 περίπου.

:lol:

Aυτο και μόνο τα λεει ολα.

Βασικα αυτο που πρεπει γινει γνωστο στους μη γνωριζοντες ειναι οτι στην ψωροΕλλαδα υπαρχουν τα ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ προιοντα και οι ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΙ μισθοι.

Και η πλακα ειναι οτι ερχονται τωρα και σου κανουν περικοπες, γιατι λεει χρεωκοπησαμε!!

Απο αυριο εξαγγελονται τα νεα μετρα: παραπανω ΦΠΑ, αυξηση καυσιμα τσιγαρα, κοψιμο 13ου-14ου και δε συμμαζευεται, καλη δυναμη παιδια:-)

Δημοσ.

Συγγνώμη κιόλας αλλά από όλους τους γνωστούς μου μόνο ένας έπαιρνε για μία περίοδο πριν 4 χρόνια 700€ (ίσως κάνω λάθος και ήταν παραπάνω) ως πωλητής σε γνωστή αλυσίδα υπολογιστών. Δεν αναφέρομαι σε part time. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις από κάποιον που δουλεύει όμως και όχι στον αέρα τι δουλειά κάνει και παίρνει 700€ σήμερα. Επίσης με 700 ζεις-δε ζεις μόνος σου. Άρα μένεις με τους γονείς σου.

Τελευταίο παράδειγμα που έχω (χθεσινό) είναι ένας γνωστός μου σε ξενοδοχείο (Ιδιωτικός υπάλληλος δηλαδή) δουλεύει ως ναυαγοσώστης και παίρνει 850 με ένσημα το μήνα και από ότι μου λέει ο ίδιος πολύ χαλαρά. Μήπως τελικά οι δουλειές των 700 μας βολεύουν σε ένα βαθμό επειδή μένουμε με τους δικούς μας και γλυτώνουμε ένα σωρό έξοδα από το να πάμε να ζήσουμε μόνοι μας με 850 και 1000 το μήνα; Αν θέλετε δημόσιο πηγαίνετε ΕΠΟΠ, το κάνετε όμως; Εγώ δε θα το έκανα με εξαίρεση κάποιες ειδικότητες. Εδώ ο ΔΕΑ παίρνει 700 το μήνα και δηλώνουν λίγοι - μεγαλη προσφορά θέσεων. Είμαστε δηλαδή και κάπως καλοπερασάκιδες έτσι; :)

Δημοσ.

Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά για μένα.

α) Οι συνθήκες και τα χρήματα (μισθός + επιδόματα που σχεδόν ποτέ δεν τα αναφέρουν) είναι πρόκλητικά για εμάς που τα πληρώνουμε τους φόρους για να πάνε τα λεφτά εκεί. Σχεδόν όλοι εμείς οι ιδιωτικοί υπ. των <1200 ευρώ θα θέλαμε να είμασταν ΔΥ.

β) ΝΑΙ στην περικοπή επιδομάτων , ΟΧΙ στην περικοπή 13-14ου μισθού και πάγωμα αυξήσεων.

γ)Οι δάσκαλοι αμα πάνε σε ....εξωτικό μέρος , σε 2 χρόνια είναι δίπλα στο σπίτι τους. Γνώστος μου απο Αθήνα , έκατσε 2 χρόνια μαξ στο μακρυνό ... Κιάτο και μετά πήγε δίπλα στο σπίτι του, είχε βεβαια οικογένεια , αλλά άμα δεν έχεις , πιο το πρόβλημα μετα? Το εκτός έδρας (δεν ξέρω εαν προβλέπεται επίδομα για αυτό)αντισταθμίζεται με τις ...εκτεταμένες διακοπές.

δ)Οι δάσκαλοι δεν έχουν περισσότερα έξοδα απο τους άλλους υπαλλήλους, αλλά σίγουρα περισσότερα έσοδα. Συμαντική η δουλειά τους όμως (όταν γίνεται σωστά), οπότε δεν το βλέπω κακό αυτό.

ε) Δεν φτένε οι ΔΥ καθώς και εμείς να είμασταν στην θέση τους τα ίδια θα κάναμε. Η νοοτροπία μας φταίει και σίγουρα δεν είναι χειρότεροι απο τους κλέφτες ελευθερους επαγγελματίες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους και στερούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής απο τους άλλους. (αναφερόμαι μόνο σε αυτούς τους συκεκριμένους και όχι σε όλους τους ελ. επαγγ. φυσικά!)

Δημοσ.
:lol:

Aυτο και μόνο τα λεει ολα.

Ναι, γιατί τη φορολογία και τις τιμές ειδών πολυτελείας τα ήξερες και από πριν και μόνο αυτό σου έλειπε.

Δημοσ.

Υ.Γ. Επίσης δυσκολεύομαι να πιστεύσω ότι είστε οικογενειάρχες και είστε ξύπνιοι τέτοια ώρα. Απλά flame να γίνεται.

Σώπα ρε φίλε. Δηλαδή είναι απίθανο να είσαι καθηγητής σε νυχτερινό σχολείο, να έχεις γυρίσει αργά στο σπίτι σου και να χρειάζεσαι ένα ταινιάκι και κανα δίωρο σερφάρισμα για να μπορέσεις να χαλαρώσεις και να ξεχάσεις τα σκατά που πέρασες στη δουλειά (γι' αυτά δεν λέει ποτέ κανείς τίποτε) πριν κοιμηθείς.

---------- Προσθήκη στις 13:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:28 ----------

α) Οι συνθήκες και τα χρήματα (μισθός + επιδόματα που σχεδόν ποτέ δεν τα αναφέρουν) είναι πρόκλητικά για εμάς που τα πληρώνουμε τους φόρους για να πάνε τα λεφτά εκεί.

Μα εννοείται ότι βάζουμε μαζί και τα επιδόματα για να μιλήσουμε για μισθό πάνω από χίλια ευρώ. Ο 13ος και 14ος μισθός (εκεί που δεν περιλαμβάνονται επιδόματα, μόνο βασικός μισθός) που παίρναμε μέχρι φέτος ήταν κάτω από 750 ευρώ για μένα με 7 χρόνια υπηρεσία.

Σύνολο δηλαδή σχεδόν ένα 1500ρικο οι δύο μισθοί που μας κόψανε και σίγουρα κανένα 100ρικο το μήνα τα υπόλοιπα, είμαστε τουλάχιστον 2700 ευρώ το χρόνο μείον. Καλά πάμε. Χαρείτε λοιπόν καλοί μου άνθρωποι. Θα πληρώσουμε και λιγότερο φόρο οπότε.

Επίσης ένα τελευταίο θέμα που κανείς δεν σκέφτεται είναι πως αν μας εξαθλιώσουν τελείως και αναγκαστούμε να βγούμε στη γύρα για έξτρα εργασία, αυτή την εργασία θα τη στερήσουμε από τους άνεργους. Φανταστείτε το αυτό συγκεντρωτικά, όλοι οι χαμηλόμισθοι ΔΥ να καταλάβουν τις part time εργασίες. Θα είναι ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους επειδή έχουν ήδη ασφάλιση. Να δω τότε τι θα λέτε όταν δεν θα υπάρχουν δουλειές ούτε για δείγμα. Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι οι πολιτικοί και οι πολιτικές μας φταίνε, όχι οι μικρομεσαίοι ΔΥ.

Δημοσ.
Συγγνώμη κιόλας αλλά από όλους τους γνωστούς μου μόνο ένας έπαιρνε για μία περίοδο πριν 4 χρόνια 700€ (ίσως κάνω λάθος και ήταν παραπάνω) ως πωλητής σε γνωστή αλυσίδα υπολογιστών. Δεν αναφέρομαι σε part time. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις από κάποιον που δουλεύει όμως και όχι στον αέρα τι δουλειά κάνει και παίρνει 700€ σήμερα. Επίσης με 700 ζεις-δε ζεις μόνος σου. Άρα μένεις με τους γονείς σου.

Τελευταίο παράδειγμα που έχω (χθεσινό) είναι ένας γνωστός μου σε ξενοδοχείο (Ιδιωτικός υπάλληλος δηλαδή) δουλεύει ως ναυαγοσώστης και παίρνει 850 με ένσημα το μήνα και από ότι μου λέει ο ίδιος πολύ χαλαρά. Μήπως τελικά οι δουλειές των 700 μας βολεύουν σε ένα βαθμό επειδή μένουμε με τους δικούς μας και γλυτώνουμε ένα σωρό έξοδα από το να πάμε να ζήσουμε μόνοι μας με 850 και 1000 το μήνα; Αν θέλετε δημόσιο πηγαίνετε ΕΠΟΠ, το κάνετε όμως; Εγώ δε θα το έκανα με εξαίρεση κάποιες ειδικότητες. Εδώ ο ΔΕΑ παίρνει 700 το μήνα και δηλώνουν λίγοι - μεγαλη προσφορά θέσεων. Είμαστε δηλαδή και κάπως καλοπερασάκιδες έτσι; :)

Συγνωμμη κιολας, αλλα πανω απο το 70% των ιδ. υπαλληλων που δουλευουν σε καταστηματα, πολυκαταστηματα, λογιστηρια, τεχνικα γραφεια, καφετεριες, γυμναστηρια, κλπ, δουλευουν με 700 ευρω, και οχι part time αλλα σαν κανονικη και δυστυχως με την υπαρχουσα κατασταση σαν μονιμη πλεον δουλεια, γιατι δεν εχουν καπου αλλου να πανε. Και απο αυτους υπαρχουν παρα πολλοι με πτυχια πολυ μεγαλυτερα απο του δασκαλου, που κλαιγεται γιατι δεν του φτανουν τα 1100 μονος του στα 26 του.

Δημοσ.
Και απο αυτους υπαρχουν παρα πολλοι με πτυχια πολυ μεγαλυτερα απο του δασκαλου, που κλαιγεται γιατι δεν του φτανουν τα 1100 μονος του στα 26 του.

Στην εκπαίδευση έχει θέσεις για όλα τα επαγγέλματα. Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, γιατροί, νοσηλευτές, αρχιτέκτονες, είναι μόνο κάποιες από τις ειδικότητες που υπάρχουν. Αν όπως λες κάποιος έχει πτυχίο μεγαλύτερο από αυτό του δασκάλου και είναι και άξιος να δώσει ΑΣΕΠ και να περάσει, γιατί δεν πάει στην εκπαίδευση να παίρνει 1100 ευρώ αντί για 700, έστω και προσωρινά μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο; Μήπως υπάρχει κανένα οργανωμένο σχέδιο που αποτρέπει αυτούς με τα "μεγάλα" πτυχία απ' το να μπουν στο δημόσιο;

Δημοσ.
Στην εκπαίδευση έχει θέσεις για όλα τα επαγγέλματα. Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, γιατροί, νοσηλευτές, αρχιτέκτονες, είναι μόνο κάποιες από τις ειδικότητες που υπάρχουν. Αν όπως λες κάποιος έχει πτυχίο μεγαλύτερο από αυτό του δασκάλου και είναι και άξιος να δώσει ΑΣΕΠ και να περάσει, γιατί δεν πάει στην εκπαίδευση να παίρνει 1100 ευρώ αντί για 700, έστω και προσωρινά μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο; Μήπως υπάρχει κανένα οργανωμένο σχέδιο που αποτρέπει αυτούς με τα "μεγάλα" πτυχία απ' το να μπουν στο δημόσιο;

Ποσοι υπαρχουν και ποσους μπορει να απορροφησει η εκπαιδευση; (Οχι ποσους θα επρεπε, αλλα με τα σημερινα δεδομενα, ποσους αποροφαει).

Δημοσ.
Ποσοι υπαρχουν και ποσους μπορει να απορροφησει η εκπαιδευση; (Οχι ποσους θα επρεπε, αλλα με τα σημερινα δεδομενα, ποσους αποροφαει).

Το θέμα είναι ότι κάποιους απορροφάει. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για τα 1100 ευρώ. Όσοι δεν τα καταφέρουν δεν θα πρέπει να βρίζουν και να καταριούνται αυτούς που τα κατάφεραν, είναι τουλάχιστον άδικο.

Η κοινωνία είναι εντελώς άδικη και δεν δίνει ευκαιρίες, όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Το θέμα είναι να βρίζουμε τα σωστά άτομα για αυτή την κατάντια και όχι τον απλό κόσμο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...