Προς το περιεχόμενο

Δασκαλοι + οικονομικη κριση

koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χέστηκα για τους χρεωμένους. Όταν έχεις 5 και αγοράζεις κάτι που κάνει 20 βερεσέ, ήξερες απ' την αρχή τι θα παιχτεί. Πούλα το νεφρό σου, πούλα αίμα, κάνε πιάτσα, αυτοκτόνησε -αλλά μη γκρινιάζεις.

Επίσης πρόβλημά του. Αν του κακοπέφτει το Ιπποκράτειο και το Αλεξάνδρα, ας δώσει τις χιλιάρες στο Ιασώ για να ταΐζουν το μπέμπη το ίδιο γάλα.

Και όταν λέμε "βγαίνω οριακά" δε μιλάμε για πολυτέλειες, μιλάμε για επιβίωση. Αν μιλάμε για διαβίωση, εξαρτάται από τον άνθρωπο -για μένα διαβίωση είναι να μπορώ να αγοράσω κάτι που μου αρέσει χωρίς να σκέφτομαι αν έχω αρκετά στο λογαριασμό. Για μένα, αυτό είναι σπάνιο -για την ξανθιά Ελεεινίδα, μπορεί να σημαίνει να αγοράσει το τάδε κωλοτζίν που κάνει 200 ευρώ.

Δε θα είχα πρόβλημα να το παραδεχτώ αν συνέβαινε. Εδώ από τα 700, τα 500 πάνε σε νοίκι (περιλαμβάνει ΔΕΚΟ και νετ) και τα υπόλοιπα 200 σε φαγητά κτλ. Προφανώς η "έξοδος" είναι από όσα περισσεύουν και προφανώς ότι ρούχα ψωνίζω, τα ψωνίζω από Ελλάδα. Για εμένα αυτό είναι ο τρόπος που ζω, καταλαβαίνω πως για άλλους το να μην παίρνουν ένα σακάκι το μήνα μπορεί να είναι αβάσταχτο -το θέμα είναι πως εγώ παίρνω κιλά (γαμώ το κέρατο) εδώ πάνω και άρα, επίσημα, "βγαίνω οριακά".

Τότε χέστηκες για το μεγαλύτερο ποσοστό των συμπατριωτών σου, βάσει επίσημων στατιστικών (θα ψάξω να τα βρω). Επίσης, ποιο το νόημα του να είναι κάποιος μετανάστης όταν φυτοζωεί / επιβιώνει; Στο ιδιωτικό νοσοκομείο / μαιευτήριο πηγαίνεις για να μην μπεις σε λίστες αναμονής, για να σε προσέξουν καλύτερα και για να είναι νόμιμο το φακελάκι (τουλάχιστον, παίρνεις απόδειξη). Τέλος, εγώ αρνούμαι να πιστέψω ότι μπορείς να φάς με 200 ευρώ το μήνα, εκτός αν τρως κάθε μέρα φασόλια η value τροφές. Για μένα αυτό δεν είναι ζωή φίλε. Ζωή είναι να μπορείς να περνάς και λίγο καλά. Διαφορετικά, φτωχός μπορείς να είσαι και στην Ελλάδα. Δεν θα κρυώνεις κιόλας. Κι άλλωστε, οικογένεια δεν θα κάνεις ποτέ; Δεν μπορείς να είσαι μια ζωή μαγκούφης. Τα χρόνια περνάνε και είναι ΜΕΓΑΛΗ η πίκρα να τα περνάς μόνος.

• Απαντ. 285
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μην τρελαίνεστε για τα ορθογραφικά... ξέρετε πόσοι φύγαν στη Βουλγαρία για παιδαγωγικό; Όλοι δουλεύουν σήμερα, με αναγνωρισμένα πτυχία (λόγω ΕΕ).

Έχει πλάκα που το αναφέρεις αυτό. Αφού τα ξέρεις όλα εσύ πως και δεν πήγες στη Βουλγαρία να φέρεις κανένα πτυχίο; Μάλλον πήγες στου Deree και την πάτησες, δεν εξηγείται αλλιώς τόση χολή.

Δημοσ.
ΒritGreek μιλάμε για ένα νεοδιόριστο εκπαιδευτικό νεαρής ηλικίας χωρίς οικογένεια ( έτσι έχει αφήσει να εννοηθεί). Δεν έχει παιδιά και λογικά δε θα έχει προλάβει να χρεωθεί δάνεια και κάρτες στην ηλικία του. Δε μένει Αθήνα που η ζωή είναι σαφώς και πιο ακριβή. Όσο για κοινωνική ζωή , τι κοινωνική ζωή θα έκανε εκεί πέρα έτσι και αλλιώς.Και πόσα ρούχα πια να πάρει, από άλλες χρονιές ρούχα δεν έχει να βάλει ή είναι τόσο κοσμικό μέρος που θα τον παρεξηγήσουν αν πάρει κανένα φτηνό ρούχο; Τα λεφτά που πληρώνει για σπίτι + αυτοκίνητο είναι δική του επιλογή, θα μπορούσε να την έβγαζε και πιο οικονομικά.

Ακόμα και Αθήνα με αυτά τα λεφτά για 1 άτομο ζεις. Άσε που όταν έρθει Αθήνα θα έχει και τα μαύρα λεφτά από ιδιαίτερα γιατί χρόνο για να ασχοληθεί και με αυτά θα έχει μπόλικο.

Εσύ πας να συγκρίνεις τον εαυτό σου που έχει οικογένεια και έχεις πολλά περισσότερα έξοδα από αυτόν, όπως η ιδιωτική ασφάλιση( την οποία έκανες γιατί είσαι γονιός και φοβάσαι και με το δίκιο σου) με κάποιον που έχει να φροντίσει μόνο τον εαυτό του ( τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί με την ανάλυση των εξόδων που έκανε). Π.χ. στην ανάλυση του δεν είδα να αναφέρει δόσεις για οικοσυσκευές και έπιπλα, ή τα είχε μαζέψει τα λεφτά δηλαδή για αυτά ή κάποιος τον επιχορήγησε για αυτά ( βλέπε γονείς) . Συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις δηλαδή.

Σε πληροφορώ ότι η αδελφή μου είναι διορισμένη σε ακριτικό νησί. Φτηνότερο ενοίκιο για γκαρσονιέρα από 400 ευρώ το μήνα (με θέρμανση) δεν βρήκε. Το ίδιο δεν συμβαίνει και στο στρατό με τους Δόκιμους;

Δημοσ.
Τότε χέστηκες για το μεγαλύτερο ποσοστό των συμπατριωτών σου, βάσει επίσημων στατιστικών (θα ψάξω να τα βρω).

Είναι γνωστό ότι η χώρα απαρτίζεται από πολλούς καθυστερημένους.

Δημοσ.
Έχει πλάκα που το αναφέρεις αυτό. Αφού τα ξέρεις όλα εσύ πως και δεν πήγες στη Βουλγαρία να φέρεις κανένα πτυχίο; Μάλλον πήγες στου Deree και την πάτησες, δεν εξηγείται αλλιώς τόση χολή.

Αμφισβητείς αυτό που λέω; Σου φαίνεται περίεργο; Όπως πηγαίνουν για ιατρική/φαρμακευτική, πηγαίνουν και παιδαγωγικό. ΔΙΚΑΤΣΑ δεν υπάρχει πλέον για τα πτυχία από Βουλγαρία. Τα παράπλευρα άστοχα συμπεράσματα ασχολίαστα.

Δημοσ.
Τότε χέστηκες για το μεγαλύτερο ποσοστό των συμπατριωτών σου, βάσει επίσημων στατιστικών (θα ψάξω να τα βρω). Επίσης, ποιο το νόημα του να είναι κάποιος μετανάστης όταν φυτοζωεί / επιβιώνει; Στο ιδιωτικό νοσοκομείο / μαιευτήριο πηγαίνεις για να μην μπεις σε λίστες αναμονής, για να σε προσέξουν καλύτερα και για να είναι νόμιμο το φακελάκι (τουλάχιστον, παίρνεις απόδειξη). Τέλος, εγώ αρνούμαι να πιστέψω ότι μπορείς να φάς με 200 ευρώ το μήνα, εκτός αν τρως κάθε μέρα φασόλια η value τροφές. Για μένα αυτό δεν είναι ζωή φίλε. Ζωή είναι να μπορείς να περνάς και λίγο καλά. Διαφορετικά, φτωχός μπορείς να είσαι και στην Ελλάδα. Δεν θα κρυώνεις κιόλας. Κι άλλωστε, οικογένεια δεν θα κάνεις ποτέ; Δεν μπορείς να είσαι μια ζωή μαγκούφης. Τα χρόνια περνάνε και είναι ΜΕΓΑΛΗ η πίκρα να τα περνάς μόνος.

Ζωή για σένα μπορεί να μην είναι, επιβίωση όμως είναι. Ευτυχώς για τα δικά μου γούστα, δε μου λείπει τίποτα από όσα είχα (και θα μπορούσα με άνεση να έχω) στην Ελλάδα -2 κιλά πατάτες 2 ευρώ, ένα κιλό κρέας 5, μια εξάδα μπύρες 7. Μπορεί για κάποιον να είναι συσίτιο φυλακισμένου, για μένα είναι η διατροφή που αγαπώ και ακόμα και για κάποιον που δεν την παλεύει έτσι, αυτά τον κρατάνε. 700 ευρώ σε καρακεντρικό σημείο, σε μια από τις ακριβότερες χώρες της ΕΕ (Σκανδιναβία γαρ) και ζω (εγώ μια χαρά, άλλοι σκέτο).

Και 1100 ευρώ σε Ελληνική επαρχία είναι "οριακό"; Που σκατά θα φύγουν 1100 ευρώ σε έναν άνθρωπο;

edit, όσο για το "χέστηκες για.." προφανώς. Δεν έχω τον παραμικρό λόγο να αισθάνομαι ευμενή συναισθήματα για τους Έλληνες στο σύνολό τους, ένα μάτσο κακογαμημένοι και κουτοπόνηροι Οθωμανοί είναι στα μάτια μου.

Δημοσ.

Δεν είναι ο DereeΣ, του Deree κλπ. Χαλαρώστε. To Deree College θεωρείται πάρα πολύ καλό στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικά θα σας πω ότι το St Andrews, το οποίο είναι πολύ καλό Πανεπιστήμιο στην Αγγλία, δέχεται τους αποφοίτους του Deree για μεταπτυχιακά.

Και στο δικό μας Πανεπιστήμιο έχει πολύ καλό όνομα το Deree. Δεν καταλαβαίνω γιατί καταδικάζετε οτιδήποτε ιδιωτικό. Επειδή έχει καταλήψεις; Επειδή μέσα υπάρχουν οι νεολαίες των κομμάτων που κατέστρεψαν τα πάντα; Σοβαρευτείτε.

---------- Προσθήκη στις 03:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:16 ----------

edit, όσο για το "χέστηκες για.." προφανώς. Δεν έχω τον παραμικρό λόγο να αισθάνομαι ευμενή συναισθήματα για τους Έλληνες στο σύνολό τους, ένα μάτσο κακογαμημένοι και κουτοπόνηροι Οθωμανοί είναι στα μάτια μου.

Για μένα είναι ντροπή να μιλάς έτσι. Ακυρώνεις την ιστορία μας, ακυρώνεις την ταυτότητά μας, ακυρώνεις τα πάντα και αυτό σε κάνει επιοικώς απαράδεκτο.

Δημοσ.

Τελικά μερικοί, αν δεν κρατάν το βιογραφικό του συνομιλητή τους, δεν μπορούν να σταθούν σε μια κουβέντα.

2 μέχρι στιγμής, και οι 2 λάθος :)

Δημοσ.
Επειδή μέσα υπάρχουν οι νεολαίες των κομμάτων που κατέστρεψαν τα πάντα; Σοβαρευτείτε.

Η μεγαλύτερη αλήθεια που έχω διαβάσει σε αυτό το φόρουμ εδώ και καιρό.

Δημοσ.
Μερικοί κάνετε εύκολη κριτική επειδή σας βολεύει να βρίζετε τον κακό δημόσιο υπάλληλο που φταίει για την κατάντια του κόσμου. Μπήκα σε μια θέση που είχε μισθό -κατά τη γνώμη μου- χαμηλό (δε με νοιάζει αν στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν χαμηλότερο, ξέρω απλά ότι δεν με φτάνουν και παίρνω από τους γονείς μου συμπλήρωμα) και επιπροσθέτως μου απαγορεύεται να ασκήσω κάποια άλλη μορφή εργασίας στον ομολογουμένως αρκετό ελεύθερο χρόνο μου

Καταρχάς η συζήτηση αυτή ξεκίνησε από το koulouri που επιμένει ότι παίρνει λίγα για 4 ώρες και ότι δε του βγαίνουν για να ζει αυτός χωρίς να έχει έξοδα για άλλο άτομο, το τονίζω και ότι θέλει παραπάνω για το 4 ωρο που δουλεύει και τις διακοπές πολλών μηνών που μόνο οι δάσκαλοι έχουν από όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων. Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, τέτοιες δηλώσεις είναι προκλητικές όταν το κράτος δανείζεται για να πληρώνει και τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά το αγγούρι των μέτρων το τρώμε και εμείς που δεν έχουμε εργοδότη το δημόσιο.

Προσωπικά, δε θα είχα πρόβλημα να συμπληρώνατε το ωράριο σας π.χ. με άλλες 3 ώρες σε υπηρεσίες γραφείου και να συμπληρώνετε το ωράριο σας και να πληρώνεστε καλύτερα, όχι όμως να πάρετε παραπάνω για το 4ωρο που δουλεύετε σε μία οικονομία χρεοκωπημένη. Μιλάμε για την περίπτωση όμως που δε θα είχαμε υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους όπως τώρα.

Όμως δε μπορώ να δεχτώ να σας επιτραπεί από το νόμο να κάνετε ιδιαίτερα, γιατί τότε δε θα υπήρχε κανένα κίνητρο να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Εδώ το κάνουν τόσοι συνάδελφοι σου ήδη να είναι αδιάφοροι στη σίγουρη δουλειά του δημοσίου και να είναι αστέρια στα ιδιαίτερα. Π.χ. αν κάνατε κάποια άλλη δουλειά που να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων τότε κανένα πρόβλημα να σας το επιτρέψουν.

Εσύ που είσαι καθηγητής πληροφορικής ας πούμε γιατί να μην κάνεις μαθήματα ECDL ή σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων; Πήγες σε φροντιστήριο και δε βρήκες πουθενά να πληρώνουν με απόδειξη δαπάνης ή μήπως όσοι όλοι ψάχνουν για ιδιαίτερα ζητάνε επιτακτικά απόδειξη; Αδυνατώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα σου και δε βρίσκεις δουλειά να συμπληρώσεις το 4ωρο σου.

Υ.Γ. Αμάν πια με αυτό το κόλλημα πολλών Δ.Υ. με το ΑΣΕΠ και το σκίσιμο στο διάβασμα που κάνανε, σας έχει κολλήσει σε πολλούς ότι όσοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δε δώσανε ΑΣΕΠ ή δώσανε και δε μπήκανε είναι αμόρφωτοι. Πέρα του ότι δε θέλουνε όλοι να γίνουνε π.χ. δάσκαλοι, προκηρύξεις δε βγαίνουνε συνέχεια ούτε γίνεται κάποια αξιολόγηση για το ποιοι δεν είναι καλοί στη δουλειά τους και να απολυθούν, γιατί είναι δημόσιο.

Να στεναχωρεθώ για τους άνεργους, τους ιδιωτικούς υπαλληλους, τους μικροεπαγγελματίες- μικροεπιχειρηματίες ναι, για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους πολιτικούς όχι βέβαια.

Δημοσ.

Και στο δικό μας Πανεπιστήμιο έχει πολύ καλό όνομα το Deree. Δεν καταλαβαίνω γιατί καταδικάζετε οτιδήποτε ιδιωτικό. Επειδή έχει καταλήψεις; Επειδή μέσα υπάρχουν οι νεολαίες των κομμάτων που κατέστρεψαν τα πάντα; Σοβαρευτείτε.

Επειδή πάνε τα πλουσιόπαιδα και μαζί τους και παιδιά φτωχών οικογενειών με χίλιες στερήσεις, και μετά ανακαλύπτουν ότι το πτυχίο τους είναι ένα άχρηστο χαρτί, και μετά τα βάζουν με όλους εμάς που πήραμε πτυχίο από τα πανεπιστήμια και καταφέραμε και διοριστήκαμε εκπαιδευτικοί ενώ αυτοί δεν θα μπορέσουν, και μετά πιάνουν μια δουλειά με 700 ευρώ αν είναι τυχεροί.

Δημοσ.

Για μένα είναι ντροπή να μιλάς έτσι. Ακυρώνεις την ιστορία μας, ακυρώνεις την ταυτότητά μας, ακυρώνεις τα πάντα και αυτό σε κάνει επιοικώς απαράδεκτο.

Ναι, εγώ ακυρώνω την ιστορία μας.

Τέσπα, πάω την πέσω.

Δημοσ.
Επειδή πάνε τα πλουσιόπαιδα και μαζί τους και παιδιά φτωχών οικογενειών με χίλιες στερήσεις, και μετά ανακαλύπτουν ότι το πτυχίο τους είναι ένα άχρηστο χαρτί, και μετά τα βάζουν με όλους εμάς που πήραμε πτυχίο από τα πανεπιστήμια και καταφέραμε και διοριστήκαμε εκπαιδευτικοί ενώ αυτοί δεν θα μπορέσουν, και μετά πιάνουν μια δουλειά με 700 ευρώ αν είναι τυχεροί.

Δεν ξέρεις τι λες.

Δημοσ.

Εσύ που είσαι καθηγητής πληροφορικής ας πούμε γιατί να μην κάνεις μαθήματα ECDL ή σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων; Πήγες σε φροντιστήριο και δε βρήκες πουθενά να πληρώνουν με απόδειξη δαπάνης ή μήπως όσοι όλοι ψάχνουν για ιδιαίτερα ζητάνε επιτακτικά απόδειξη; Αδυνατώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα σου και δε βρίσκεις δουλειά να συμπληρώσεις το 4ωρο σου.

Προφανώς δεν έχεις καθόλου σχέση με το αντικείμενο. Όσοι όμως ασχολούνται με την πληροφορική ξέρουν ότι βρισκόμαστε στον πιο υπερκορεσμένο κλάδο, η ανεργία είναι τόσο μεγάλη που πλέον δεν υπάρχει καθόλου μέλλον. Ούτε ιδιαίτερα, ούτε τίποτε. Στα φροντιστήρια το μάθημα πληροφορικής συνήθως το κάνει μαθηματικός. Δεν θα ψαχνόμουν ποτέ να κάνω ιδιαίτερα γιατί είναι ανήθικο και γιατί είμαι κατά αυτού του τύπου της εκπαίδευσης, θα προτιμούσα να εμπλακώ με ανάπτυξη λογισμικού αν υπήρχε η δυνατότητα για δεύτερη δουλειά νόμιμα. Αλλά κι από εκεί μαύρα τα νέα, η ανάπτυξη λογισμικού έχει μετακομίσει Ινδία.

---------- Προσθήκη στις 03:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:32 ----------

Δεν ξέρεις τι λες.

Αν μετά το Deree πας για μεταπτυχιακό στην Αγγλία και για διδακτορικό στην Αμερική, τότε πάω πάσο. Να θυμάσαι όμως πως δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν για σπουδές στο εξωτερικό (η στο εσωτερικό).

Δημοσ.
Σε πληροφορώ ότι η αδελφή μου είναι διορισμένη σε ακριτικό νησί. Φτηνότερο ενοίκιο για γκαρσονιέρα από 400 ευρώ το μήνα (με θέρμανση) δεν βρήκε. Το ίδιο δεν συμβαίνει και στο στρατό με τους Δόκιμους;

Ακόμα και φτηνότερο ενοίκιο να μην έβρισκε το koulouri, σίγουρα φτηνότερο αμάξι θα μπορούσε να πάρει και σίγουρα τα λεφτά για ένα άτομο φτάνουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...