Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στον θεο?

georgeuk

Πιστεύετε σε κάποιον θεό;  

4 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πιστεύετε σε κάποιον θεό;

• Πιστεύω στον θεό όπως παρουσιάζεται μέσω μιας θρησκείας.
    • Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που δεν εκφράζεται από κάποια θρησκεία.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό κάποιας θρησκείας αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξή του.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξη μιας γενικότερης ανώτερης δύναμης.
    • Δεν πιστεύω σε κανέναν θεό ή ανώτερη δύναμη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το ερωτημα "πιστευετε στον θεο" ετσι οπως διατυπωνεται ειναι ημιτελες.

Θα επρεπε να συμπλήρωνεται "κι αν ναι, σε ποιον απ ολους"?...

Και να προτεινω κι εγω ενα σχετικο ερωτημα:

Πιστευετε στο διαβολο? (δαιμονα, βεελζεβουλ, εωσφορο κλπ)

Θεωρούμε, δημοκρατικά πάντα, ότι ο θεός που πιστεύεις ότι υπάρχει (yeah right) είναι αυτός που πιστεύουν οι πολλοί στην εκάστοτε χώρα. Εδώ ο χριστιανοελληνοεβραιοορθοδοξος στην μέση ανατολή ο αλαχ κλπ κλπ.

Το να πιστεύεις στον διάβολο είναι σαν να πιστεύεις στο θεό, αν πίστευες στον spiderman θα πίστευες και στο green goblin σωστά; :)

Ο θεός και οι θρησκείες (ολυμπι-ολυμπι-ολυμπιακεεε:Ρ) γενικότερα είναι ένα απομεινάρι μαύρων χρόνων της ανθρωπότητας που έχουν σαν σκοπό να την ελέγξουν λόγο ότι οι τότε κοινωνίες (άτιμες γαρ) ήταν λίγο έως πολύ άναρχες (ugh!) και αγράμματες.

Αφού δεν έχω νομικό σύστημα, θα σου πω ότι υπάρχει ένας καλός θεούλης εκεί πάνω (όχι εκεί που κοιτάς, λίγο πιο δεξιά (get the hint) είναι) ο οποίος σε αγαπάει σε λατρεύει αλλά θα πας στην κόλαση αν αμαρτάνης (όπου αμαρτία = ότι θεωρεί ο κάθε παπάς/πάπας/αρχημάγος φυλής).

Α και έχει κ ένα θεματάκι με το χρήμα, δεν το διαχειρίζεται σωστα (George Carlin).

Τώρα πλέον ο θεός υπάρχει (για πολλούς) οι οποίοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι δικοί τους πέθαναν ν ότι έχουν γίνει τροφή για τα σκουλήκια και ότι έχουν πάει σε ένα "καλύτερο μέρος" (σόρρυ ψηλέ ακόμα σκουληκοτροφή είναι).

Κοινός καλύπτοντας ανασφάλειες κ επειδή η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια που όποτε σου συμβαίνει κάτι κακό (θάνατος) το σκέφτεσαι πιο έντονα ότι έρχεται η ώρα σου, τόσο πιο πολύ πιστεύεις ότι υπάρχει θεός, παράδεισος, κόλαση, μουσακάς ΧΩΡΙΣ βραστά κολοκυθάκια...

Βασικά εκείνη την ώρα πιστεύεις ότι σε συμφέρει, what ever rocks you boat dude, αρκεί να μην συνειδητοποιήσεις το μεγάλο φαγοπότι που συμβαίνει LIVE στο νεκροταφείο της περιοχής σου, κ ότι το main plate είναι ο μπαμπάς σου, η μαμά σου, οποιοδήποτε δικός σου άνθρωπος.

Μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε, εμένα μην με ζαλίζεται με θεολογίες (ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΣΤΉΜΗ ΕΠΕΙΔΉ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ ΣΕ "λογία" όσο κ να κοπανάτε τον κώλο σας στα δαπέδατα) εγώ θα βλέπω τσόντες τη μεγάλη εβδομάδα με καλόγριες και θα τρώω μπριζόλες με πατάτες (ακούς Κώστα!; :Ρ)

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είστε σατανιστές όλοι :lol: Όλες οι άλλες θρησκείες ΠΛΗΝ του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ είναι του σατανά ! Αυτά μας λένε στο σχολείο :whistle: Και ότι κακό συμβεί ή θα είναι τιμωρία από τον καλό θεούλη ή θα είναι ο σατανάς που θέλει να μας πάρει από τον δρόμο του θεού XD :shock: Πω Πω :P Τι κρίμα που όλες οι θρησκείες δημιουργήθηκαν για να ελέγχουν τον κοσμό και να πλουτένουν οι ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ιερείς ;) :P

Δημοσ.

ναι,στο Θεό που πιστεύει η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη

δεν λέω πως είμαι καλός Χριστιανός,αλλά πιστεύω σε Αυτόν το Θεό και στην ύπαρξη Του...

Δημοσ.
Μου ήρθε μια απορία.... Υπάρχει κάποια θρησκεία που να εξηγεί τον λόγο ύπαρξης των υπόλοιπων πλανητών εκτός απο την Γή και τον Ήλιο???

Εδώ και κανα 2μηνο το χα πρωτοσκεφτεί αυτό. Από τότε δεν έχει βρεθεί κάποιος να απαντήσει. Σκεφτόμουν και τι γίνεται με όλο το υπόλοιπο σύμπαν, δηλαδή ο Χριστός κατέβηκε στη Γη μόνο;* Ρώτησα και καθηγητάδες στο σχολείο μου και δε ξέρανε. Τελικά μετά από λίγη σκέψη

Προς το παρόν όχι. Όπως και πολλοί κάτοικοί τους δεν γνωρίζουν για τον χριστιανισμό.

Φήμες λένε ότι ο Jesus περιοδεύει αυτό το καιρό στο Milky Way. Φαντάσου να πρέπει να σταυρωθεί σε κάθε πλανήτη που επισκέπτεται.

κατέληξα εδώ. :P

*Και σκέφτομαι το εξής παράδοξο για τον χριστιανισμό. Σύμφωνα με τη Βίβλο κατέβηκε ο Χριστός στη Γη και μας δίδαξε τη μεγαλειότητα Του κλπ όλα καλά όλα ωραία. Όμως : 1ον) Αφού υπάρχουν και άλλοι πλανήτες και υποθέσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ή άλλα όντα σε αυτούς τότε τι έγινε έστειλε ο θεός τον Χριστό παντού να ουμ ;

2ον) Αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα όντα και δεν χρειάστηκε ο Χριστός να ξεσκιστεί στα διαγαλαξιακά ταξίδια, τότε το "σχέδιο" του θεού δεν είναι fail εντελώς ; Δηλαδή τι σκατά, ο ultimately wise and perfect θεός έφτιαξε όλο αυτό το σύμπαν για το τίποτα, μόνο για να βάλει σε μια κουκίδα από αυτό κάτι κουκίδες ζωάκια ; Τζάμπα χώρος όλο το υπόλοιπο σύμπαν δηλαδής, όχι τίποτα άλλο..

---------- Προσθήκη στις 18:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:46 ----------

Πάντως πέρα από την πλάκα που "σβήστηκε" όλως τυχαίως (δουλειά δεν είχε ο snoob:p), δεν ξέρω αν το ξαναείπατε σε αυτό το θρεντ, αλλά τελικά έχω καταλήξει στο πως ό,τι και να γίνει η θρησκεία δεν πρόκειται να καταρριφθεί για έναν και απλό λόγο : δεν έχει θεμέλια για να καταστρέψεις. Ό,τι και να πεις σε χριστιανό θα σου πει, ο θεός είναι παντοδύναμος τα ξέρει/κάνει όλα κλπ, ή άμα π.χ. ανακαλυφθεί ο τάφος του Ιησού με τα κόκκαλα μέσα (άρα no ανάσταση άρα no christianism) θα πούνε αυτά είναι πράματα του σατανά, τα 'βαλε ο διάβολος εκεί για να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη του σωτήρα μας. Όλα στηρίζονται στην πίστη, η οποία δεν έχει όρια.

Δημοσ.

Edit: -Και μιας και λέμε για κανόνες, ας δούμε πάλι το Σημείο 7, των Συμπληρωματικών Κανόνων του Μπλα-Μπλα.-

Δημοσ.
Edit: -Και μιας και λέμε για κανόνες, ας δούμε πάλι το Σημείο 7, των Συμπληρωματικών Κανόνων του Μπλα-Μπλα.-]

Με κείμενο παρακαλώ,βίντεο έχουμε κ εμείς για να δείξουμε...

Δικές σου σκέψεις, όχι την απομαγνητοφώνηση του zeigeist!

Δημοσ.
γιά να τα πω όλα αυτά θα χρειαστούν ώρες αν όχι μέρες..!

Διαφώτισε μας λοιπόν, υπομονή έχουμε..!:-)

Δημοσ.

Η παρέμβαση σου μου κάνει λίγο σαν "δείτε την αλήθεια.." Ξέρεις, αν κρίνω και απ'την ημερομηνία εγγραφής σου, έβλεπες σαν επισκέπτης τι λέγαμε και λες κάτσε να τους δείξω το βιντεάκι με την αλήθεια.. Και δεν μ'αρέσει αυτό, γιατί ; :

Το zeitgeist μπορεί να τα λέει μια χαρά στα κοινωνικοοικονομικά θέματα, αλλά για τον χριστιανισμό κάνει λάθος. Έχει πολλά λάθος στοιχεία. Όπως μου το χε πει και μια φορά ο φίλος μου ο στάτους, αυτό είναι καθαρά "άθρησκος προβατισμός".:-)

edit :

γιά να τα πω όλα αυτά θα χρειαστούν ώρες αν όχι μέρες..!

Καλώς να τα πεις, αδημονούμε:-).

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν δε θέλεις να τα πεις όλα αυτά, τουλάχιστον εξήγησε σε δυο-τρεις αράδες ποιο είναι το νόημα του βίντεο, τι σχέση έχει με το νήμα, τι θέλεις να πεις, παραθέτοντάς το.

Σημείο 7.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

λοιπόν επειδή δεν έχω πολύ χρόνο,δεν μπορώ να γράψω πολλά,κάποια άλλη στιγμή,vocals_ γιατί κάνει λάθος στο χαρακτηρισμό?έχεις κάποια πηγή που λέει ότι όλα αυτά δεν υσχείουν να τη διαβάσω γιατί με ενδιαφέρει το θέμα?

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως αρχικά ο Θεός είχε φτιάξει σαν power δύναμη τους δεινόσαυρους . Απλά μετά επειδή δεν θα τα έβγαζαν πέρα οι πρωτόγονοι άνθρωποι με τον T-rex και τον velicoraptor τους εξαφάνισε. :-D:-D:-D

Πέρα από την πλάκα. Δεν θα αναφερθώ στην θρησκεία γιατί μπορούμε να βρούμε πολλά κενά που καταρρίπτονται στο "Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου". Ας πούμε ότι υπάρχει θεός ... ε καί ???

Ας πούμε ότι μαθαίνουμε ότι έχουμε φτιαχτεί απο μια ανώτερη δύναμη. Και τι έγινε ??? Εκτός απο την ικανοποίηση της περιέργειάς μας και την ανάγκη να μάθουμε πως προήρθαμε τι άλλο θα γίνει? Ο Πατέρας του ελαττωματικού προιόντος που λέγεται ανθρώπινο έιδος θα το βοηθήσει καθόλου η θα το αφήσει να καταστρέψει τελείως το σπίτι του (την γη)και μετά και τον εαυτό του?

Το ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη δεν δημαίνει κατ'άνάγκη ότι θα ζήσει το πνεύμα μας αιώνια.

Μιλάω καθαρά για μια ανώτερη δύναμη χωρίς τα χαρακτηριστικά που έχουν προσδώσει οι εκάστοτε θρησκείες. Το σημαντικότερο ερώτημα για τον άνθρωπο δεν είναι αν υπάρχει μια ανώτερη δύναμη αλλά το after life. Θεός χωρίς after life κατ εμε δεν προσδίδει τίποτα στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...