Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στον θεο?

georgeuk

Πιστεύετε σε κάποιον θεό;  

4 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πιστεύετε σε κάποιον θεό;

• Πιστεύω στον θεό όπως παρουσιάζεται μέσω μιας θρησκείας.
    • Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που δεν εκφράζεται από κάποια θρησκεία.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό κάποιας θρησκείας αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξή του.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξη μιας γενικότερης ανώτερης δύναμης.
    • Δεν πιστεύω σε κανέναν θεό ή ανώτερη δύναμη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την έννοια ενός θεού που δοκιμάζει, παίζει παιχνίδια με τους ανθρώπους, τους ταλαιπωρεί και τους τιμωρεί είναι δύσκολο να την δεχτώ στα σοβαρά.

Κάποιες βασικές έννοιες των θρησκειών είναι σωστές... αλλά σε γενικές γραμμές μαζί με κάποιες εγκληματικές πράξεις καταδικάζονται και κάποιες άλλες ανούσιες ή φυσιολογικές με αποτέλεσμα την δημιουργία ψυχολογικών συμπλεγμάτων σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Στις πιο πολλές περιπτώσεις οι θεοί συμπεριφέρονται σαν ανώριμα παιδάκια που εκδικούνται ή παρεξηγούνται όταν δεν τους τιμούν και υπηρετούν οι άνθρωποι. Ο δίας πετούσε κεραυνούς, ο χ.ο θεός λιμούς και καταποντισμούς κλπ.

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη που να αποσκοπεί κάπου πιστεύω ότι δεν έχει κανένα νόημα η ύπαρξη και η ζωή γενικά. Απλά δε θα υπήρχε τίποτα.

Δημοσ.

''Το μεγαλύτερο κόλπο του Διαβόλου ήταν να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπήρχε''...(The usual suspects)

FiXeD. φκ;ξςεφηαξκ

Δημοσ.

εγω δε θα αναλυσω τα πιστευω και γενικα το σκεπτικο μου γιατι θα μου παρει πολυ και βαριεμαι να γραφω:lol:

θα πω απλα πως δε πιστευω σε αυτα περι θρησκειας και ετσι και ας πηγαινα κατηχητικο μεχρι τα 14 μου.. ολα αυτα ειναι απλα βλακειες!!

Δημοσ.

Πιστευω οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη που δεν την καταλαβαινουμε. Τωρα, "Θεος" να το πουμε? Αν ειναι ετσι, τοτε ναι. Πιστευω

Δημοσ.
Ουφφφφφφφ. Ας γίνει ένα υποforum για θέματα θρησκείας, εκκλησίας κτλ γιατί κάθε ένας που ξυπνάει στραβά ξεκινάει και ένα αντίστοιχο topic.

Περιμένω τον επόμενο που θα ξεκινήσει θέμα με το εάν πρέπει να φορολογηθεί η εκκλησία...

Ε εντάξει αν είναι έτσι να γίνει και ένα υποφόρουμ (καινούργια λέξη ,έβαλα και τόνο :lol::lol:) για τα πολιτικά της χώρας που ανοίγουν πολλές φορές.

Εγώ πάντος δεν θα ήθελα να ξεκινήσω ένα τόπικ και να μου πούνε πως ξύπνησα στραβά:confused: τςς φασισμός :-D:-D:-D:mrgreen:

Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη...ναι...πιστεύω πως ένας είναι αυτός που έφτιαξε την υπαρκτή ζωή...αν και ήθελα να έχω έστω ένα προσωπικό βίωμα που να επιβεβαιώνει αυτό που ΘΕΛΩ και πιστεύω.

Πιστέυω επίσεις πως τα πρόσωπα που σχετίζονται με τον Θεό (άντε μια υπαρκτή οντότητα) δλδ Ιησούς,Μωάμεθ και Siddharta(aka Buddha) ήταν υπαρκτά πρόσωπα και είχαν έναν σκοπό,να κυρήξουν την αγάπη προς τους συνανθρώπους και προς αυτόν που μας έδωσε την ζωή.

Βέβαια είναι δύσκολα να μην μιλάμε ουτοπικά.

Ένα προσωπικό βίωμα είναι αυτό που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην θρησκεία και να μας κάνει να ΜΗΝ αμφισβητήσουμε για ένα υπαρκτό "ον" κάπου εκεί έξω.

Ωστόσο,η ομορφιά του σύμπαν(ουρανός,αστέρια,φεγγάρι,πλανήτες) μου δίνουν ένα σημάδι ύπαρξης Θεού,καθώς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό μου πως όλα αυτά γεννήθηκαν τυχαία.

Α όσο για τις θρησκείες,έ,η ιστορία έδειξε πως ύπαρξη αυτής της λέξης έχει γίνει ένα πλήρες εγχειρήδιο τρελών και ανίκανων "παίδων" που ανέβηκαν τα πολυπόθοτα σκαλάκια της εξουσίας.

Edit ..ότι να ναι γράφω σήμερα πάει το έχασα..εννοούσα πιο πάνω την θρησκεία σαν ΠΙΣΤΕΥΩ στον Θεό,όχι σαν πιστεύω στην εκκλησία και σε Αγίους,το γιατί το εξηγώ πιο κάτω.

Δημοσ.

εγώ είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει θεός. Παρόλα αυτά, στην απειροελάχιστη πιθανότητα που κάνω λάθος και υπάρχει (έχω ξανακάνει λάθος, μια φορά, πολύ παλιά), αν λοιπόν υπάρχει λέγω, πρέπει να τον βρούμε και να τον σκοτώσουμε.

Δημοσ.
εγώ είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει θεός. Παρόλα αυτά, στην απειροελάχιστη πιθανότητα που κάνω λάθος και υπάρχει (έχω ξανακάνει λάθος, πια φορά, πολύ παλιά), αν λοιπόν υπάρχει λέγω, πρέπει να τον βρούμε και να τον σκοτώσουμε.

Κι αν εσύ είσαι ο Θεός? :-)

Δημοσ.

Όχι στον θεό με τη θρησκευτική έννοια. Ναι στη ύπαρξη ανώτερου όντος γιατί η ζωή είναι άπειρη.Μπορεί όπως εμείς αναγνωρίζουμε την ύπαρξη μικροβίων, είμαστε ανώτεροι σαν πολυπλοκότητα αλλά δε μας νοιάζει κάθε στιγμή τι κάνουν ούτε έχουμε επικοινωνία μαζί τους,βέβαια όταν μας ενοχλούν τα καταπολεμούμε αδιαφορώντας για το σκοπό τους. Κάπως έτσι μπορεί να υπάρχουν κάποια ανώτερα όντα που μας έχουν χεσμένους. Μέχρι να τους ενοχλήσουμε.Γενικότερα ΟΧΙ στο μοντέλο του ΘΕΟΥ.Μόνο ότι είναι υπαρκτό κι έχει να κάνει με εμάς κ τον αντιληπτό μέσω της επιστήμης κόσμο που να μας περιβάλλει.Η ζωή είναι αρκετά πολύπλοκη και δύσκολη χωρίς αερολογίες και συμβολικές γενικοποιήσεις όπως θεούς κ δαίμονες. Η τροφή για σκέψη:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=AJOVUF-HaDw[/ame]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...