Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στον θεο?

georgeuk

Πιστεύετε σε κάποιον θεό;  

4 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πιστεύετε σε κάποιον θεό;

• Πιστεύω στον θεό όπως παρουσιάζεται μέσω μιας θρησκείας.
    • Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που δεν εκφράζεται από κάποια θρησκεία.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό κάποιας θρησκείας αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξή του.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξη μιας γενικότερης ανώτερης δύναμης.
    • Δεν πιστεύω σε κανέναν θεό ή ανώτερη δύναμη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι θα πει πιστεύω;...

Θεωρώ αυθαίρετα πως κάτι ισχύει -στην προκειμένη η ύπαρξη του θεού.

Το πιστεύω στη φύση είναι χαζό όπως και το πιστεύω στον ήλιο.

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Θεωρώ αυθαίρετα πως κάτι ισχύει -στην προκειμένη η ύπαρξη του θεού.

Το πιστεύω στη φύση είναι χαζό όπως και το πιστεύω στον ήλιο.

Όπως έγραψα και στο νήμα για το μάτιασμα... δε μου αρέσει η τυφλή πίστη γιατί θυμίζει φανατισμό και προσκόλληση σε μία ιδέα, αν δεν είναι δηλαδή. Προτιμώ τη γνώση και την εμπειρία, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση:

Πιστεύεις στο Θεό ή σε μία ανώτερη δύναμη και σου φαίνεται πολύ ελκυστική και γαλήνια η ιδέα της ύπαρξής Του; ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!! Ακολούθα τις εντολές κάποιου συστήματος για να Τον βρεις, γιατί δόξα το Θεό οι θρησκείες, φιλοσοφίες και σχολές, φανερές ή πιο απόκρυφες, είναι πάρα πολλές.

Αν λοιπόν οι προτεινόμενοι μέθοδοι και τρόποι ζωής αποδώσουν τα "διαφημιζόμενα" αποτελέσματα τότε θα έχουμε την απόδειξη που ζητάμε, αν όχι τότε θα ξέρουμε πως "όλα αυτά" είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους πολέμιους της ύπαρξης του θεού. Έχετε μελετήσει/ακολουθήσει με συνέπεια κάποιο σύστημα που οδηγεί στη συνειδητοποίησή Του; Αν όχι τότε πώς μιλάτε και κρίνετε; Μήπως κρίνετε ένα βιβλίο εκμάθησης αγγλικών πριν το ανοίξετε καν γιατί δεν ξέρετε αγγλικά;

Δημοσ.

Από την άλλη, καλό είναι να ξέρετε, όλοι εσείς οι ΑΘΕΟΙ, ότι υπάρχουν και κάποιοι επιστήμονες που άλλαξαν γνώμη και πίστεψαν στο θεό όταν κατάφεραν και βρήκαν αποδείξεις για την ύπαρξη του. Η λίστα με το ονόματα τους είναι εδώ.

simpsons_nelson_haha2.jpg

Το είδα λίγο αργά, αλλά έπρεπε να σχολιάσω: Γελάω ακόμα. :-D

Lucifer: "Έλα έχω ημικρανία, δεν είμαι για μπούρδες".

Μπας και σε μάτιαξε κανένας; Παίζει πολύ τώρα τελευταία αυτό.

:P

Δημοσ.
Έχετε μελετήσει/ακολουθήσει με συνέπεια κάποιο σύστημα που οδηγεί στη συνειδητοποίησή Του; Αν όχι τότε πώς μιλάτε και κρίνετε; Μήπως κρίνετε ένα βιβλίο εκμάθησης αγγλικών πριν το ανοίξετε καν γιατί δεν ξέρετε αγγλικά;

Η διαφορά ενός βιβλίου εκμάθησης αγγλικών με... την αγία γραφή ας πούμε είναι ότι τα όσα θα μάθεις από το πρώτο θα σου χρησιμεύσουν έστω και λίγο στη ζωή.

Δημοσ.
Η διαφορά ενός βιβλίου εκμάθησης αγγλικών με... την αγία γραφή ας πούμε είναι ότι τα όσα θα μάθεις από το πρώτο θα σου χρησιμεύσουν έστω και λίγο στη ζωή.

Η απομονωμένη πρόταση είναι διαφορετική από τη συνολική μου άποψη γι' αυτό είναι απαραίτητη η διευκρίνηση: Άλλο είναι το να διαβάσει κάποιος την αγία γραφή μιας θρησκείας όπως διαβάζει την πρωινή του εφημερίδα και άλλο το να μελετήσει, να κατανοήσει όσο μπορεί και μετά ν' ακολουθήσει τις επιταγές της θρησκείας ή του συστήματος που τον/την ενδιαφέρει μέχρι να γνωρίσει το Θεό, τη Θεά ή το Θείο όπου υποτίθεται πως οδηγούν. Apriori αποδοχή ή απόρριψη είναι, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη φανατισμός. Γενικά όταν βλέπω συζητήσεις θρησκευτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι φανατικοί.

Δημοσ.

Επειδή τίποτα δε γίνεται στην τύχη, για χαβαλέ, χωρίς λόγο και από το πουθενά και επειδή ποτέ δεν πρόκειται άνθρωπος να απαντήσει στο γιατί υπάρχουμε πιστεύω ότι την απάντηση αυτή μπορεί να τη δώσει μόνο κάποια ανώτερη οντότητα το οποίο έχει δυνατότητες που δεν έχουμε εμείς

Δημοσ.

..πάντως είναι πολύ δύσκολο όταν γίνεται γυριστή. Οταν καταρέει ένα σύστημα πεποιθησεων μέσα σου. Οταν γενικώς καταρέει ο μηχανισμός πιστης - και ειναι πολύ πιο δύσκολη δοκιμασία στην σκέψη , από το να σου φυτέψουν από την αρχή κάτι πιο λογικό ή κάτι πιο συμβατό με τις σύγχρονες νόρμες την κοιωνικής και πολιτιστικής ζωής. Been there είναι πακέτο χοντρό να καταρέει αυτο μέσα σου , και εν πάση περιπτώσει είναι πληγή που ναι μεν επουλώνεται αλλά το σημάδι της μένει.

..αλλά εχω φτάσει σήμερα να ..πιστεύω, οτι αυτο δεν αφορά μόνο την σχέση του ανθρώπου με το θεό , το θείο , αλλά την σχέση του με την πράγματα γύρω του γενικώς, την ζωή , τους άλλους ανθρώπους , την φύση , τον πλανήτη του what ever. Αν οποιοδήποτε συστημα πίστης καταρεύσει μέσα σου , τα πράγματα ειναι πολύ δύσκολα..

Δημοσ.
Επειδή τίποτα δε γίνεται στην τύχη, για χαβαλέ, χωρίς λόγο και από το πουθενά και επειδή ποτέ δεν πρόκειται άνθρωπος να απαντήσει στο γιατί υπάρχουμε πιστεύω ότι την απάντηση αυτή μπορεί να τη δώσει μόνο κάποια ανώτερη οντότητα το οποίο έχει δυνατότητες που δεν έχουμε εμείς

Η ύπαρξη ανώτερης δύναμης απαντάει σε αυτό το γιατί; Υπάρχουμε γιατί ένιωθε μόνος, ξέρω γω; Υπάρχουμε γιατί γουστάρει να μας βλέπει να βασανιζόμαστε; Υπάρχουμε γιατί έβαλε στοίχημα με το διάβολο; Γιατί κατασκεύασε παράδεισο και κόλαση και δε ξέρει τι να τα κάνει; Ίσως να απαντάει σε πολλά «πώς» (μέχρι να τα απαντήσουμε εμείς), στο «γιατί» όμως όχι. Είναι εντελώς ηλίθιο να ρωτάς γιατί, ακόμα και στα γκομενικά έχω πάψει από καιρό να το κάνω.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Όταν δεν έχεις τη δυνατότητα (System Requirements) να απαντήσεις στο γιατί υπάρχεις, πιθανότατα υπάρχει κάποιος άλλος που έχει τη δυνατότητα να το κάνει (Το κακό ειναι οτι υπάρχουμε, αν δεν υπήρχαμε όλα θα ήταν καλύτερα και δε θα ήθελαν εξήγηση)

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν είναι πλασματική η ερώτηση της ύπαρξης αλλά η πιο ουσιαστική

Το να αρνούμαστε να ασχοληθούμε επειδή θα φάμε τα μούτρα μας είναι το ίδιο με αυτό που κάνει ο κάθε θεούσος

Δημοσ.
Το να αρνούμαστε να ασχοληθούμε επειδή θα φάμε τα μούτρα μας είναι το ίδιο με αυτό που κάνει ο κάθε θεούσος

Λυπάμαι αλλά δε συμμερίζομαι τους φόβους σου.

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδια, με τις εικονες που δακρυζουν τι γινεται?

τι να γίνεται? τις σκουπίζουν με χαρτονομίσματα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...