Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στον θεο?

georgeuk

Πιστεύετε σε κάποιον θεό;  

4 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πιστεύετε σε κάποιον θεό;

• Πιστεύω στον θεό όπως παρουσιάζεται μέσω μιας θρησκείας.
    • Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που δεν εκφράζεται από κάποια θρησκεία.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό κάποιας θρησκείας αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξή του.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξη μιας γενικότερης ανώτερης δύναμης.
    • Δεν πιστεύω σε κανέναν θεό ή ανώτερη δύναμη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εννοώντας πχ ολόκληρη ιεραρχία πάνω στον ολυμπο.

Γιατι ειναι ακυρη η ιεραρχια του Ολυμπου και εγκυρο το πακετο 3 σε 1(πατηρ+υιος+πνευμα) που μας πλασαρει η χριστιανικη θρησκεια?

Στο κατω-κατω το πρωτο ειναι γνησιας ελληνικης προελευσης, το δευτερο προερχεται απ τους εβραιους.

Δημοσ.
Γιατι ειναι ακυρη η ιεραρχια του Ολυμπου και εγκυρο το πακετο 3 σε 1(πατηρ+υιος+πνευμα) που μας πλασαρει η χριστιανικη θρησκεια?

Το κατω κατω το πρωτο ειναι γνησιας ελληνικης προελευσης, το δευτερο προερχεται απ τους εβραιους.

αουτς αυτο ποναει:-D:-D

Δημοσ.

Στο κατω-κατω το πρωτο ειναι γνησιας ελληνικης προελευσης, το δευτερο προερχεται απ τους εβραιους.

εγώ πάντως απολαμβάνω εξίσου τις υπερπαραγωγές και σε Π.Δ. και σε Κ.Δ. κάθε μεγάλη εβδομάδα + μ΄άρεσαν πολύ και οι 300 :-D δεν κάνω διακρίσεις ;)

Δημοσ.
+ μ΄άρεσαν πολύ και οι 300 :-D δεν κάνω διακρίσεις ;)

...σ' άρεσαν;!

Δις ιζ μπλάσφεμυ! Δις ιζ μάντνες!

icantread.jpg

Δημοσ.

Παραδεχτηκα ότι ήταν άκυρος ο χαρακτηρισμός. θεωρώ πιο αποδεκτό για μένα την πιθανή υπαρξη μιας ανώτερης δύναμης που δεν την κατανοούμε και που εμπεριέχεται σε κάποιες θρησκείες παρά ως θεό τον ήλιο, τον Δια και σία . Φυσικά δεν αποδέχομαι και τα αναλυτικά παραμυθακια των άλλων θρησκειών και του Χριστιανισμού.

Μην σου πω ότι τουλάχιστον οι ολυμπιοι επαιζαν με τους ανθρώπους και έσπαγαν πλάκα μαζι τους....

Οπότε κάνανε συνέχεια αισθητή την παρουσία τους.

Δημοσ.
Εγώ πάντως γκουγκλάρωντας μερικές φωτογραφίες του σύμπαντος από περιέργεια, βασικά του μίλκι γουει, κάθε φορά ανακαλύπτω πόσο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ είμαι. Παρόλα αυτά δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει ή όχι ο θεός, αλλά ένα πράγμα αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ; :rolleyes:

Εψαχνα ένα άλλο βιντεο που ειχα παλιά δει σχετικά. Ήταν κάπως emotional γιατί εδειχνε αυτό που λες με μουσική υπόκρουση - ατμοσφαιρική or something. Δεν το βρήκα, θυμήθηκα όμως την εισαγωγή της παρακάτω ταινίας, από την νουβέλα του Carl Sagan. Είναι πιο "παρτα στην μάπα " ...

..και λέγοντας emotional , άσχετο με την παραπάνω παράθεση, αν εκλογικεύσει κανείς μια συζήτηση απο οποιαδήποτε βάση και αν ξεκινάει , απο πισω της κρύβεται ΠΑΝΤΑ ο ίδιος μηχανισμός. Δεν έχει σημασία ΤΙ θα ειπωθεί όταν προσπαθεί κάποιος να γαμήσει την κουβέντα , θέλωντας να προσβάλει τις πεποιθήσεις του άλλου, σημασία έχει η πρόθεση. βέβαια το σατιρικό παιχνίδι καλών προθέσεων είναι αλλουνου ...παπα ευαγγέλιο..

Το βίντεο σχετικά με την ασυμαντότητα και άλλα τέτοια...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=kNAUR7NQCLA[/ame]

Δημοσ.

Η ασημαντότητα όμως έρχεται θεωρητικά σε αντιπαράθεσή με την θρησκεία έτσι δεν ειναι;

Πλάκα πλάκα αν πας στο διάστημα και δεις την γη από μακρυά παίζει και να τρελαθεις.... μια κουκίδα στον διαγαλαξιακο χάρτη.

Δημοσ.

..δεν είναι μάλλον έτοιμος ο εγκεφαλός μας να επεξεργαστεί τέτοιες αναλογίες.

Η ασυμαντότητα , οκ μια αφηρημένη έννοια είναι και αυτή , το νιώθω έτσι όταν έχω στραβώσει με την ζωή μου ξέρω γω ..

ps . δεν με αφορούν οι θρησκείες άμεσα. Αλλά είναι καλό να μαθαίνει κανείς για αυτες.

Δημοσ.
θεωρώ πιο αποδεκτό για μένα την πιθανή υπαρξη μιας ανώτερης δύναμης ......

Αυτη η ανωτερη δυναμη θα μπορουσε να ημουν εγω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...