Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στον θεο?

georgeuk

Πιστεύετε σε κάποιον θεό;  

4 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πιστεύετε σε κάποιον θεό;

• Πιστεύω στον θεό όπως παρουσιάζεται μέσω μιας θρησκείας.
    • Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που δεν εκφράζεται από κάποια θρησκεία.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό κάποιας θρησκείας αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξή του.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξη μιας γενικότερης ανώτερης δύναμης.
    • Δεν πιστεύω σε κανέναν θεό ή ανώτερη δύναμη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι, αυτή η μαλακία ''επίπεδη γη'' είναι μία κακόγουστη αρρωστημένη φάρσα από μεθυσμένους Αγγλους φοιτητές.

Σίλα, εγώ πιστεύω στους μονόκερους και το χρήμα.

Από την άλλη, καλό είναι να ξέρετε, όλοι εσείς οι ΑΘΕΟΙ, ότι υπάρχουν και κάποιοι επιστήμονες που άλλαξαν γνώμη και πίστεψαν στο θεό όταν κατάφεραν και βρήκαν αποδείξεις για την ύπαρξη του. Η λίστα με το ονόματα τους είναι εδώ.

simpsons_nelson_haha2.jpg

Δημοσ.

Στη φύση και μονο για ολα υπάρχει ενας δημιουργός στην επιστήμη το ιδιο βλέπω εδω 20 votes που δεν πιστεύουν σε κανέναν θεο μπράβο!!!

Οκ ουτε εγω πιστεύω στις μαμακιες τις εκκλησιάς και γενικά σε θρησκείες αλλα ποτε μου δεν απαγόρευσα απο τον εαυτό μου στο να πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη όποια και οτι να ειναι αυτη στανταρ υπάρχει δημιουργός για ολα αυτά.

Ειναι ο νομος τις φυσης εξαλλου το αυγο εκανε την κοτα ή η κοτα το αυγο;

Ολα ειναι αλυσίδα δεν είμαστε μια απλη χημεία απο το τίποτα ουτε το σύμπαν δημιουργήθηκε απο το τίποτα κάποιος κατι κάπως έβαλε το χεράκι του για ολο αυτο.

Και ναι ειμαστε αστεροσκονη που έσκασε στη Γη αλλα αυτο δεν μου λεει κάτι αλλα μου λέει και πολλά δηλαδή ολα τα παραπάνω.

Ο προβληματισμός μου ο πραγματικός ειναι ποιος τελικα να έφτιαξε τον θεο;

Δημοσ.
ο θεος μου οπως τον λες δεν τον δημιουργησε κανεις υπηρχε πριν απο εμας και θα υπαρχει μετα απο εμας.δεν το λεω εγω αλλα η παραδοση της εκκλησιας μας εδω και χιλιαδες χρονια. βλεπω ομως οτι θυμωνετε και οτι μιλατε με μια γενναια δοση ειρωνειας...γιατι? αυτο που πιστευω λεω δεν εχω το δικαιωμα? δεν προσπαθω να σας αλλαξω γνωμη ουτε να σας πεισω..ο καθενας εχει τα πιστευω του.η δικη σας γνωμη ειναι απολυτως σεβαστη γιατι εκνευριζεστε οταν υπαρχει και μια αντιθετη φωνη απο τη δικη σας?

Κοίτα να δεις, μπορείς να πιστεύεις σε οτι γουστάρεις. Δικαίωμα σου, γούστο σου καπέλο σου. ΑΛΛΑ η εκκλησία έχει κανει περισσότερες κωλοτουμπες απ οτι ο Τζακι Τσαν σε ολες τις ταινίες του.

"Ναι εμείς δεν το εννοούσαμε ετσι" "Ήταν σαν παράβολη" κλπ.

Βάλε κάτω, ποια κατάσταση επικρατούσε οταν "εφευρέθηκε" η καθε θρησκεία...

Οσο για τον Χριστιανισμό μια πολυ καλη ιστοριουλα που οσο εξελισσόταν η επιστήμη, τοσο άλλαζαν και τα κεφάλαια και δωσ του οι κωλοτουμπες!

Α! και μπορεις να πιστεύεις στον Θεο, αλλα μην πολυ εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους του...;)

*μην παρεξηγηθείς απο τον τροπο γραφής μου, ειναι σε εντελώς φιλική διάθεση. Ασώψεται (ετσι γράφεται??) η διαδήλωση σήμερα και το χημικό που μας ψέκασαν.*

Βάζω στοίχημα πως υπήρχαν πολυ Χριστιανοί ανάμεσά μας, αφου οπου πήγαινες άκουγες καντήλια και Χριστο Παναγιες, χάθηκε να φυσήξει αντίθετα ο Θεος....? :-D

Δημοσ.
εξαλλου το αυγο εκανε την κοτα ή η κοτα το αυγο;

Το αυγό την κότα.

Κάποια στιγμή αυτό που γεννούσε τα αυγά, η προ-κότα, γέννησε αυγά με μια γονιδιακή μετάλλαξη, από αυτές που συμβαίνουν ανά δεκάδες κάθε δευτερόλεπτο που μιλάμε. Από το αυγό αυτό, δε βγήκε το ίδιο είδος αλλά ένα ελαφρώς διαφορετικό, πλέον γνωστό και ως κότα. Τυπικά μιλώντας από την πρώτη κότα μέχρι τώρα, έχουν φάει τόσες αλλαγές (μεταλλάξεις ανοσοποιητικού, οικοσιτιστικού ενστίκτου, διατροφικές μεταβολές κτλ) που πλέον δεν υπάρχουν κότες.

Δημοσ.
Ο προβληματισμός μου ο πραγματικός ειναι ποιος τελικα να έφτιαξε τον θεο;

Εγώ πάντως γκουγκλάρωντας μερικές φωτογραφίες του σύμπαντος από περιέργεια, βασικά του μίλκι γουει, κάθε φορά ανακαλύπτω πόσο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ είμαι. Παρόλα αυτά δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει ή όχι ο θεός, αλλά ένα πράγμα αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ; :rolleyes:

Δημοσ.
ο καθενας εχει τα πιστευω του.η δικη σας γνωμη ειναι απολυτως σεβαστη γιατι εκνευριζεστε οταν υπαρχει και μια αντιθετη φωνη απο τη δικη σας?

Θα σου πω γιατί.

Για μένα που είμαι άθεος, η μπουρδολογία του Χριστιανισμού, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με την μπουρδολογία του Ισλάμ. Θεός ο ένας, Θεός κι ο άλλος. Εξίσου ανύπαρκτοι και οι δυο, αλλά ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη.

Αν εσύ σαν Χριστιανή μου ζητάς να σεβαστώ τα πιστεύω σου, τότε αυτομάτως μου ζητάς να σεβαστώ τα πιστεύω όλων των ανθρώπων που είναι πίσω απο μια θρησκεία, διότι αν δεν τον κάνεις, είσαι τρομερά εγωίστρια που νομίζεις ότι τα δικά σου πιστεύω είναι καλύτερα απο του Ινδουιστή.

Έτσι λοιπόν, μου ζητάς να σεβαστώ τον παραλογισμό της μπούρκας, της υπονόμευσης της γυναίκας, της δημιουργίας παρθενικού υμένα σε όσες διάλεξαν να πηδηχτούν, και τους χιλιάδες θανάτους στο όνομα του Ισλάμ, και γιατί όλα αυτά? Επειδή φρόντισαν να κρυφτούν καλά και να δικαιολογηθούν πίσω απο έναν Θεό.

Ξέχνα τώρα ότι είπα. Ας το πάμε απο την αρχή.

''Εγώ σαν Sellers, δεν γουστάρω ρε παιδί μου να κυκλοφορούν οι πουτάνες στο δρόμο λες και είναι ίσα και όμοια με τους άντρες να πούμε. Σκατά να φάνε. Και θα τις πηδάω όποτε θέλω, και ξύλο θα τρώνε, και 5 - 5 θα τις έχω, και ότι γουστάρω να πούμε, και κανένας δεν μπορεί να μου πει τίποτα.''

Αυτό είναι παράλογο, σωστά? Πρέπει να το σεβαστείς? Φυσικά και όχι. Ας προσθέσουμε τώρα και έναν Θεό. Τώρα? Τώρα το σέβεσαι? Τι είναι αυτό που ξαφνικά το έκανε άξιο σεβασμού? Ένας Θεός? Προφανώς ναι, δεν πρόσθεσα κάτι άλλο. Πρόσεξε όμως. Ένας Θεός στον οποίον καν δεν πιστεύεις. Αφού είσαι Χριστιανή, προφανώς και δεν πιστεύεις στον Αλλάχ, αλλιώς θα ήσουν μουσουλμάνα. Σεβάστηκες λοιπόν την παράλογη άποψη του άλλου, μόνο και μόνο επειδή περιμένεις στα δικά σου παράλογα να έχεις την ίδια αντιμετώπιση.

Έχω πολλά παραδείγματα, και μερικά που τα έχω βιώσει και ο ίδιος, για να σου δώσω, αλλά εν γένει όχι αγαπητή Σύλα, δεν είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ του καθενός την βλακεία, την στιγμή που δεν την στηρίζει σε κανένα λογικό επιχείρημα.

Δημοσ.

Το αυγό την κότα.

Κάποια στιγμή αυτό που γεννούσε τα αυγά, η προ-κότα, γέννησε αυγά με μια γονιδιακή μετάλλαξη, από αυτές που συμβαίνουν ανά δεκάδες κάθε δευτερόλεπτο που μιλάμε. Από το αυγό αυτό, δε βγήκε το ίδιο είδος αλλά ένα ελαφρώς διαφορετικό, πλέον γνωστό και ως κότα. Τυπικά μιλώντας από την πρώτη κότα μέχρι τώρα, έχουν φάει τόσες αλλαγές (μεταλλάξεις ανοσοποιητικού, οικοσιτιστικού ενστίκτου, διατροφικές μεταβολές κτλ) που πλέον δεν υπάρχουν κότες.

η προ-κοτα εκανε το αυγο που εκανε την κοτα.

αρα η προ-κοτα ξεκινησε την ιστορια

αρα ολα ξεκινησαν απο αυτη

αρα η κοτα εκανε το αυγο

Δημοσ.

Και την προκότα την έκανε το προαυγό και το προαυγό η προπροκότα και το προπροαυγό ήταν μια σύνθεση πρωτεϊνών.

Έλα έχω ημικρανία, δεν είμαι για μπούρδες.

Δημοσ.

η προ-κοτα εκανε το αυγο που εκανε την κοτα.

αρα η προ-κοτα ξεκινησε την ιστορια

αρα ολα ξεκινησαν απο αυτη

αρα η κοτα εκανε το αυγο

την προκότα ποιος την έκανε όμως?

μήπως το φιφα-αυγο??

simpsons_nelson_haha2.jpg

Δημοσ.
SYLLA όλες σου απορίες απαντώνται λογικά, απλώς είναι τόσο θεμελιώδεις που θα πρέπει να βρεθεί κάποιος με άπειρη υπομονή να σου μάθει τα βασικά της κοινωνιολογίας και της γενετικής.

...έναν Τζιμάρα στο #164 παρακαλώωω

γιατι ολοι σας αναφερετε τις επιστημες και τι ειπε ο ενας ή ο αλλος για να αποδειξετε οτι δεν υπαρχει θεος?ο θεος δε βρισκεται στη σφαιρα του επιστητου. ο θεος βρισκεται πανω απο τις επιστημες.ειναι σαν να λεμε οτι ενα ρομποτ (που το φτιαχνει ο ανθρωπος) μπορει να καταλαβει τι ειναι ο ανθρωπος!

Ε μα δεν καταλαβαίνεις, τη βάση της δυσθυμίας των όσων δεν πιστεύουν;

Εσύ στηρίζεσαι στην πίστη ως ον, για κάτι μάλιστα τόσο σημαντικό για την προσωπικότητά σου, και κατ' επέκταση για τις σχέσεις σου με τους υπόλοιπους ανθρώπους - ενώ οι μη-πιστεύοντες ακριβώς στηρίζονται ως όντα στη γνώση, ή έστω στην γνώση της απουσίας γνώσης, για να διαμορφώσουν αντιλήψεις οι οποίες τους χαρακτηρίζουν.

Και για να ξέρουμε τί λέμε, κανένας δεν νομίζω ότι είναι τόσο καραγκιόζης ώστε να προσπαθεί ν' αποδείξει ότι δεν υπάρχει θεός, μιας που στην καλύτερη το μόνο που μπορεί ν' αποδείξει είναι ότι συλλήβδην οι θρησκείες μπάζουν ενοχλητικά πολύ για να τις δεχτεί κάποιος αψήφιστα.

ο θεος μου οπως τον λες δεν τον δημιουργησε κανεις υπηρχε πριν απο εμας και θα υπαρχει μετα απο εμας.δεν το λεω εγω αλλα η παραδοση της εκκλησιας μας εδω και χιλιαδες χρονια. βλεπω ομως οτι θυμωνετε και οτι μιλατε με μια γενναια δοση ειρωνειας...γιατι? αυτο που πιστευω λεω δεν εχω το δικαιωμα? δεν προσπαθω να σας αλλαξω γνωμη ουτε να σας πεισω..ο καθενας εχει τα πιστευω του.η δικη σας γνωμη ειναι απολυτως σεβαστη γιατι εκνευριζεστε οταν υπαρχει και μια αντιθετη φωνη απο τη δικη σας?

...το ότι "δεν το λες εσύ", το λες ως επιχείρημα στήριξης της αξίας της εκκλησιαστικής παράδοσης, αλλά τί σου λέει εσένα όταν το 3010 κάποιος πει "θεός υπάρχει, γιατί το έλεγε η παράδοση της εκκλησίας το 2010, κι ακόμα και πιο πριν απ' το 2010";

Δηλαδή επειδή εσένα είτε σου ταιριάζει αυτή η θεωρία περί θεού, που έμαθες μέσω της παράδοσης της εκκλησίας (σου ταιριάζει βρε παιδί μου στην ψυχοσύνθεσή σου : δε φοβάσαι, νιώθεις ασφάλεια, βρίσκεις νόημα που αλλιώς δε θα έβρισκες, ζεις ενάρετη ζωή εξασφαλίζοντας την ΣΙΓΟΥΡΙΑ πως ακριβώς γι' αυτό θ' ανταμοιφθείς στην επόμενη που δεν διαννοείσαι ότι ΔΕΝ υπάρχει κτλ) πας ένα σκαλοπάτι παραπέρα στην ουσία από το "πιστεύω", και θεωρείς την ύπαρξή του ως δεδομένη. Δεν το βλέπεις το σφάλμα; Λογικά αν το πάρουμε, ούτε ΕΝΑΣ δεν θα έπρεπε να πιστεύει. Αντιβαίνει στην έμφυτη λογική του ανθρώπου, η πίστη. Είναι όμως παράλληλα και φυσιολογικό, μιας κι ο άνθρωπος έχει κι αδυναμίες. Με λίγα λόγια δεν είναι λογικό, αλλά φυσιολογικό, το να πιστεύει κανείς.

Επίσης, σαφώς και το 'χεις το δικαίωμα. Τα δικαιώματα όμως πάνε παράλληλα με υποχρεώσεις. Και στην εν λόγω περίπτωση, υποχρέωσή σου είναι, "να τ' ακούσεις", τη στιγμή που η εν λόγω πίστη, έχει κάνει πολλές ζημιές σε παρελθοντικούς χρόνους. Σήμερα στον περίγυρό σου μπορεί να μην αποτελεί έγκλημα, και πολλοί ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ώστε να μην αποτελεί - αλλά μόλις μερικές δεκαετίες πριν, βάσει αυτής της πίστης, έπαιζε χαλαρότατα ούτε δουλειά να μην έβρισκες, και μέχρι και ξύλο να 'τρωγες. Απ' τον κοινωνικό περίγυρο, είτε αυτός εκφράζεται στο πρόσωπο του μπαμπά, είτε στου εργοδότη, είτε σε μπουμπούκια με κρατικές ή παρακρατικές εξουσίες. Πιο πριν στους αιώνες, με παραδείγματα σφαγών, ας μην το πάω.

Η πίστη λοιπόν, αν εξαιρέσεις την προσωπική διεργασία που αποτελεί για τον καθ' ένα, είναι κι ένα άλφα-άλφα εργαλείο χειραγώγησης, μέχρι και κανονικής υποδούλωσης του ανθρώπινου πνεύματος, άρα και σώματος. Και στην πράξη, έχοντας κατά κόρον χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο, νομίζω οφείλει να κάτσει στο σκαμνί, κι εσύ να μην κοιτάς επιλεκτικά κάτι γεροντοπαπάδες που τρέχουν και βοηθάνε χήρες κι ορφανά ως φιλάνθρωποι, γιατί είναι σταγόνα στον ωκεανό αυτοί. Και γενικά απ' τη στιγμή που η πίστη έφυγε από τα όρια της προσωπικής αναζήτησης, ξεσκίστηκε το πράγμα. Τί δουλειά έχει η πίστη, με την φιλανθρωπία ή τον τομαρισμό τ' αλλουνού. Γιατί να τα μπερδεύουμε. Μόνο όταν είσαι καλός χριστιανός (μουσουλμάνος, βουδιστής κτλ) δηλαδή μπορείς να είσαι εντάξει; Δες το σαν να βρίζει κάποιος τη φωτιά, μπροστά στο καμμένο του το σπίτι, και βγαίνεις εσύ και του λες "μα τί φταίει η φωτιά; Η φωτιά επίσης μας ζεσταίνει, μας ψήνει φαγητό κτλ".

Πιο λογικό είναι λοιπόν να εκνευρίζεται ένας λογικός άνθρωπος, που συνειδητοποιεί ότι δεν ξέρει την τύφλα του περί του τί, αν και πώς υπάρχει, απ' ότι είναι φυσιολογικό εσύ να πιστεύεις "ο θεος μου οπως τον λες δεν τον δημιουργησε κανεις υπηρχε πριν απο εμας και θα υπαρχει μετα απο εμας.δεν το λεω εγω αλλα η παραδοση της εκκλησιας μας εδω και χιλιαδες χρονια".

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως ουτε η ανυπαρξια θεου μπορει να αποδειχτει, αν θελουμε να τα βλεπουμε ολα σφαιρικα.

Δημοσ.

Τι κοινό έχουν όλες οι θρησκείες; υπάρχει κάποια που λέει ότι θα γίνουμε απλά χώμα μετά θανατον;

Πριν τον Χρίστο οι άνθρωποι γιατι πίστευαν σε ακυρους θεούς;

Και φυσικά γιατί είχαν επινοησει και αυτοί κόλαση και παράδεισο;

Και ποιος μας λέει ότι ναι υπάρχει θεός αλλά δεν είμαστε ένα πιο εξελιγμένο δημιούργημα το οποίο θα ζήσει και θα πεθάνει όπως όλα τα αλλά δημιουργήματα;

Δημοσ.

Εννοώντας πχ ολόκληρη ιεραρχία πάνω στον ολυμπο. Τον ήλιο κτλ. Έχεις δίκιο μπορεί να το έθεσα λάθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...